30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 17.5.2006 15:28

Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Dojeni statu patri k zakladnim funkcim politicke strany. V srovnani s miliardami vydojenymi socialisty (pred 4mi lety ve spolupraci s ODS) jsou vami jmenovani bridili. Pomoci politickeho marketingu, jako je tento clanek, jste si za nemoralni vybral prave tyto male ryby . A mozna si dokonce myslite, ze je to vas svobodny nazor. Mezitim mohou nerusene dojit stavajici statni dojici po miliardach. Ovsem o nich zadny odpudivy clanek nebyl sepsan, tedy narodu nevadi.

AeroKarel 17.5.2006 15:25

Re: hodina nenavisti

Nechci. Proto čím méně těch fofníků, tím lépe. O starostech se stabilitou rozvodné soustavy v Německu kvůli nezaručené dodávce energie z vrtulí už jste slyšel?

Pávek jednal v souladu s blbými zákony, které prosadili jeho zelení soudruzi. Zavřít ho asi nejde. Ale za zastupitele byh si ho nevybral, proč mu tu zlodějnu usnadňovat.

Flasi 17.5.2006 15:23

Re: hodina nenavisti

Nemci maji pred nami solidni naskok treba ve vecech kolem stavby a provozovani lodi. Myslim, ze je nesmysl snazit se je v tomto dohnat jenom proto, abysme nebyli becka. Nemame more, tak holt nestavime namorni lode. Nemame vitr, tak se holt nevenujeme vetrnym elektrarnam.

Jestli Nemci neco opravdu vedi, tak to, ze nebyt ceske a polske prenosove site, tak jim ty jejich vetrniky uz davno zpusobuji blackouty (tedy ti, kteri se zabyvaji energetikou).

Pracujme na tech nevyhodnych zdrojich energie, ktere nabizeji nejake moznosti velkeho budouciho vylepseni a to vetrne elektrarny dneska nejsou.

Pavek je v ucebnicovem stretu zajmu, coz je hrube neeticke - na tom se tady shodujeme vsichni. Jestli to je nebo neni legalni je otazka pro pravniky. Pro me jako pro volice je to uz tak vyrizeno.

Mirek 17.5.2006 15:21

Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Jak jsem psal. Povesti o mizive efektivite jsou zalozeny na "studiich" placenych lobby. A je jedno, zda jde o biopaliva pro automobily nebo VE. Samozrejme ze VE nejsou efektivni vsude. Obzvlaste v CR je pocet lokalit omezeny, ale jsou.  Vsude ve svete ( i v USA) se VE stavi. Dokunce i CEZ  "zradil" protivetrne strelce. Prisel na to, ze veci se vyvijeji a VE budou pouzitelne a uvolnil na jejich vystavbu prostredky.  Ceny energii stoupaji a stejne s nimi stoupa i efektivita VE. Proto VE nejsou odepsane jaksi z principu, jak se tu stale tvrdi, ale jejich efektivita roste spolu s cenou elektriny.

ptakopysk 17.5.2006 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

ona ta vrtule nevrhá stín? Fantastické! A infrazvuky nevydává? Ještě lepší! A každej pták letící kolem se listu vrtule vyhne? Naprosto úžasné! Já se fakt divím, že na každým vršku ještě nestojí fofrník pospojovanej pavučinou drátů. To by byl zemský ráj to napohled...

L.Metelka 17.5.2006 15:18

Re: hodina nenavisti

Jenomže on je zatraceně velký rozdíl mezi větrníkem v severním Německu, kde je průměrná rychlost větru nějakých 8 m/s a námi, když tu máme průměrnou rychlost taky třeba 3 m/s. Mimochodem - rozdíl v rychlosti větru mezi 8 a 4 m/s znamená že na tom větrnějším místě je osminásobný energetický potenciál větru.

Flasi 17.5.2006 15:17

Re: Re: Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

Psal jste o hluku primo v miste. Ano, za bezne urovne hluku neni VE na nekolik set metru slyset. Pokud je ale naproste ticho (treba v noci), tak je slyset i na stovky metru.

Ono taky hodne zalezi na velikosti a vykonu te VE.  Jestli jste si nedelal predstavu podle nejakeho 10 kW prcka. 2 MW bastard je videt a slyset podstatne dale. Ale to pravidelne "sekani" vzduchu slysite u vsech. Je to zvuk zcela nepodobny vetru v korune stromu.

Hysterie ohledne negativniho pusobeni VE na zivotni prostredi je uplne stejne ucelova jako vsechny ostatni hysterie u vsech ostatnich staveb. Tady jde ale hlavne o "hysterii" ekonomickou a energetickou, protoze z obou tech duvodu jsou VE v CR nesmysl (mimo cca 30 kusu nekde na hrebenech Krusnych hor).

Hysterie ohledne zivotniho prostredi je az sekundarni a ukazujici, ze umime vyrobit elektrinu s podstatne mensimi dopady na zivotni prostredi a kvalitu naseho zivota, nez je z vetru.

ok 17.5.2006 15:12

hodina nenavisti

Hm, pekne se vam tu rozjizdi obvykla hodina nenavisti vuci vsemu Zelenemu. Skoda ze Internet neumoznuje skandovani a pochod v nerozbornem siku.

Pavek bud jednal zakonne, nebo jednal nezakonne. Pavek bud jednal eticky, nebo jednal neeticky. S cenou energie z vetrniku to nema nic spolecneho.

Na novych zdrojich energie je vhodne pracovat, testovat atd. Nemci maji pred nami diky vetrnikum slusny naskok ve znalostech. Nemci mozna uz vedi, dobre se bavi a nereknou. ;-D

Chcete byt opet becka, jako uz tolikrat v historii?

MilanS 17.5.2006 15:09

Re: Re: Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

Výborně, nastěhujte se do Jindřichovického zeleného pávkovského ráje, odpojte se od "odporných" konvenčních zdrojů té "fuj-fuj" atomové či uhelné energie a od dotací mj. i z nich plynoucích. Tím byste přesvědčil nás zpátečníky, že energie z větru je dostupná, spolehlivá, levná ... Proč to proboha dosud nikdo (třeba pan Pávek) neudělal?

Mirek 17.5.2006 15:07

Re: Re: Re: Bozi a vetrne mlyny

Poskytovani dotaci se jiste ridi nejakymi zakony a kontrola dotaci zcela jiste taky.  Prislusne organy maji zcela jiste moznost i povinnost pouziti dotaci zkontrolovat a posoudit, zda byly pouzity v souladu se zakonem.  Pokud ma nekdo duvodne podezreni, muze podat tresni oznameni a ke kontrole hospodareni dojde nepochybne. Upozorneni ze subjekt je sycak, ktery chce ziskat imunitu pusobi velmi usmevne v clanku, kde v prvni puli je zminena kladna role pana Zelezneho pri rozkryti tohoto "podvodu". Imunita pana Zelezneho nevadi, imunita pana Pavka je lumparna.

AeroKarel 17.5.2006 15:07

Re: papouskovani politicke demagogie

Větší píčoviny než vymyslí melouni už snad ani vymyslet nejde. Viz Pávek.

AeroKarel 17.5.2006 15:06

Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Kdepak pane, já mám nové technologie rád. Ovšem nerad staré technologie dojení státu, tedy i mne pomocí zmagořených šílenců  zcela amorálními jedinci - tedy v tomto případě Bursíkem a Pávkem.

76house 17.5.2006 15:05

Re: Re: Re: Bozi a vetrne mlyny

Pokud vam pan Pavek primo odmitl predlozit prislusne dokumenty, pak uznavam, ze lze uvazovat timto smerem. I kdyz jeho obecne znamy vyhraneny postoj k byrokracii ve statni sprave celkem chapu :/

AeroKarel 17.5.2006 15:03

S pomocí Jana Kellera.

Honza 17.5.2006 14:57

Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Přeji pěkný den,

nejde o nove technologie, ale o to, jak jsou tyto nové technologie efektivní. A v případě větrných elektráren je jejich efektivita - například ve srovnání s technologií zvanou jaderná - témeř mizivá.

Pokud si myslíte, že jsou větrnky efektivní, zkuste si najít efektivitu v těch elektrárnách, co postavil (za naše peníze) p. Pávek - zcela nečekaně se tyto údaje ztratily, ono 10% fakt není moc. Uznávám, že JE Temelín zabírá plochu a je hnusný, ale jakou plochu by zabraly větrné elektrárny, aby pokryly ekvivalent Temelína či JE obecně?

Abych Vás uklidnil - napracuji pro JE Temelín ani ČEZ obecně, zato jsem problematiku životního prostředí studoval. A vidím, že v oblasti energetiky je program SZ úplně mimo - a velmi mě to mrzí. Protože jiná, envinmentálně zajímavá a důležitá témata, jsou zabušena do země touto hlopostí.

** Honza Kohout

Mirek 17.5.2006 14:57

Re: Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

Oni vas vydesili k smrti. Jestlipak jste u nejake takove elektrarny byl? Zajedte si tam, budete prekvapeny jak daleko jsou vase obavy od skutecnosti. Pak si reknete, proboha, jak mne mohli tak vydesit, kdyz skutecnost je zcela jina?

Mirek 17.5.2006 14:53

Re: Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

Navstivil jsem VE nekolikrat. Nic takoveho o cem pisete jsem nezaznamenal. Na vzdalenost nekolika stovek m neni slyset, na vzdalenost nekolika km ji zahlednete jenom s obtizemi. VE ktera bude 1 km od meho baraku (malokdo bydli na kopci) mne nechava uplne klidnym a nerekl bych proti ni ani n. Vubec by mi nevadila. Podle toho co jsem zazil na vlastni kuzi se jeji hluk ani zdaleka nepriblizuje napr. hluku hlavni silnice (u ktere bydli polovina obyvatel mest). Ta hysterie okolo je zcela ucelova.

ptakopysk 17.5.2006 14:47

Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

jojo, ptáků se tam válí taky víc, než pod nějakým blbým stromem, díky stroboskopickýmu efektu si budu připadat jak na diskotéce a infrazvuk mě bude uspávat... Úplná idylka

Mirek 17.5.2006 14:46

Nejde o Pavka ale o nove technologie

Nikdy bych neveril, ze v CR, zemi s obrovskou technickou tradici, bude mezi lidmi tak velky odpor k novym technologiim. Nedelam si iluze, polovina prispevku je z PR CEZu, ale i tak mne zarazi jak lide snadno naskoci na vlnu odporu proti necemu novemu. A vsimneme si, ze to neni jenom v oboru vyroby elektriny ale treba i v pohonech automobilu a jejich palivech. Proste vsude, kde jsou nejake giganticke prumyslove celky, zabehle ve stavajicich technologiich je neskutecny odpor ke zmenam. Zpochybneni a kriminalizace prosazovatelu novych technologii patri k pouzivanym zbranim. Samozrejme ze to neni jen tak pruhledna manipulace. Molochy plati "vedecke" studie, ktere maji dokazat, ze alternativy jsou neekonomicke a neekologicke a skutecne se jim dari zblbnout i pomerne chytre lidi, pokud jim naserviruji cisla davajici na prvni pohled smysl.  Nastesti to nejde delat donekonecna. Takze i v USA jiz zjistili, ze alternativni paliva jsou realnou cestou a v CR uz i CEZ po fazi totalniho odmitani, prijal vetrne elektrarny a rozhodl se je stavet.  Zda se, ze posledni, kdo zaregistruji zmeny budou prispevatele do teto diskuze.

Ivan Brezina 17.5.2006 14:44

Re: Re: Bozi a vetrne mlyny

To je jen vas nazor, neberu vam ho. Faktem je, ze pokud by Pavek nemel co tajit, proste by zverejnil nakladovou polozku rozpoctu a bylo by to. Kdyz jsem ho o to pozadal podle zakona o svobodnem pristupu k informacim, odmitl. Proste usilovne taji neco, co hodne smrdi. A pokud, jak nekdo v komentarich pise, je na Pavka podano v souvislosti s VE trestni oznameni, je jeho kandidatura za ucelem urychleneho ziskani imunity silne pravdepodobna

Flasi 17.5.2006 14:42

Re: Re: Re: papouskovani politicke demagogie

No takova jaderna nebo uhelna elektrarna (za barakem bych to jako milion dalsich veci nechtel) vyrobi energii pro mensi kraj, takze ji musi strpet za barakem velmi malo lidi. Vetrna vyrobi prd a jeste nespolehlive, takze by ji musel mit za barakem kazdy druhy, aby dalo delat nejake srovnani.

Vetrna elektrarna (kdyz se v podminkach CR vyjimecne toci) podle me velmi neprijemne (a hlavne velmi pravidelne!) svisti. Je to zcela nesrovnatelne se zvukem vetru v korune stromu. O vetrne farme, ktera uz je podstatne hlucnejsi radeji ani nemluvit.

Jarda C. 17.5.2006 14:38

Soulad zájmů jak vyšitý

Všechny aktivity p. Pávka směřují k jednomu cíli - dostihnout, ba předstihnout Petra Kellnera.

76house 17.5.2006 14:32

Re: Bozi a vetrne mlyny

Hehe, my o vlku ... :) Vase konstrukce o Pavkove kandidature do parlamentu za ucelem ziskani imunity je ovsem dost zcestna. ;-P

Pavel 17.5.2006 14:29

Re: Re: co slovo, to perla

Vážený pane, pan Burket není žádný pisálek, ale uznávaný publicista a odborník. Můj názor vychází z mých opravdu "propocených " znalostí a zkušeností z této oblasti. A Vás prosím, aby jste už do této diskuze nic "nesmolil", nestojí totiž za to na Vás reagovat.

Mirek 17.5.2006 14:24

Re: Re: papouskovani politicke demagogie

A kdo by chtel. A kdo by chtel za barakem atomovou elektrarnu nebo konec koncu jenom tu tepelnou. Jak s tim souvisi hon na Zelene?  Mimochodem, videla a slysela jste nekdy takovou elektratrnu? Ja ano a musim rici, ze pokud bych si mel vybrat mezi atomovou a vetrnou, tak volim vetrnou. Ono totoiz ve skutecnosti to neni zdaleka takova tragedie, jako se jevi po precteni par prispevku z PR CEZu. I primo pod lopatkami turbiny totiz neni vetsi hluk nez pod korunou vzrostleho stromu do ktereho se oprel vitr. Tolik skutecnost.

76house 17.5.2006 14:24

Re: Re: papouskovani politicke demagogie

A co byste rikala na par oku lahodicich chladicich vezi nebo nejaky povrchovy dul?;))

tim56 17.5.2006 14:22

Re: Re: papouskovani politicke demagogie

chtit nemusis, staci kdyz ty vetrniky zaplatis. pavek uz je postavi. pokud ho nezavrou.

tim56 17.5.2006 14:21

Zeleny sibalove a tunelari.

Takze obec (starosta Pavek) si zalozil prizpevkovou agenturu, kterou povede reditel (Pavek) ta za statni dotaci 62 milionu postavi verniky a ty bude provozovat firma, majitel Pavek. Opravdu to ve Vas nebudi ani stin pochybnosti o p. Pavkovi?

Podle mne chce pavek hlave ziskat imunitu aby nesel k ostatnim socanum do lochu.

hugo 17.5.2006 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: Bukert

není hugo jako hugo

LOJR 17.5.2006 14:19

Re: Re: Vy víte o nějakých "zvěrstvech" kolem Temelína, který

Tak dozvím se konečně co v článku je pomluva a co spekulace? Jenom proboha ne žádné žvásty o tom, kdo pracuje v ČEZu a kdo je členem ODS. Zkuste nějaké argumenty. Kolik nás celá ta sranda stála? Zkuste si člověče zjistit, kolik stojí KWh vyrobená v jaderce (včetně nákladů na uložení vyhořelého paliva) a kolik stojí stejné množství energie vyrobené větrníky. Tedy stojí - mám na mysli SKUTEČNÉ náklady, ne výkupní cenu "alternativní energie"  vylobovanou v parlamentu. Vy argumentujete přesně stylem zelených - výkřiky, které nedovedete racionálně a logicky obhájit.