30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 17.5.2006 19:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Stačí vám odhad?

Investiční náklady vyjadřují (i) materiálovou a energetickou náročnost stavby. Práci můžeme vytknout před závorku, rozhodně doufám, že VěE staví stejně dobře zaplacený (tedy i dobrý) odborník jako JE.

Investiční náklady na kWh větrné energie jsou řádově vyšší než u JE. TE má investiční náklady ještě nižší než JE.

Tak co z toho (odhadem) vychází? Není vždy nutno počítat přesně. Když je rozdíl v řádech, netřeba počítat nějaké tisícinky procenta.

Z JE můžete recyklovat vše s výjimkou reaktoru a primárního okruhu, z TE vše, resp. vše stejně jako u VěE. Tedy nic moc. Železobeton se recykluje blbě, i když to taky jde.

vita 17.5.2006 19:08

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

A k té kutivovanosti - když označujete všechny ostatní, ty, kteří se vám pokoušejí vysvětlit, spočítat, čísly doložit cosi za blbečky, kteří skočili na zmanipulované studie (a nic jiného neděláte, byť slovo blbeček nepoužijete) zatímco VY jste Ten Kdo Vše Prokoukl a Ví (ovšem nedoloží jediným číslem - a navíc si evidentně plete fyzikální veličiny) - no tak čekejte celkem oprávněně nerudnou reakci.

Přinejmenším já jsem na kecy tohoto typu opravdu hákliv...

Ladislav N. 17.5.2006 18:57

Re: šikovnej Čecháček si poradí

;-D;-D;-D

Ladislav N. 17.5.2006 18:55

Re: vy to furt nechápete

Stačí porovnat ekonomické efekty klasických, jaderných a větrných elektráren v ČR. Jediné, které si nedokáží na sebe ani vydělat, jsou větrné elektrárny...

Ladislav N. 17.5.2006 18:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

;-DR^.....;-)

Ladislav N. 17.5.2006 18:48

Re: Kecy ?

To byste musel ale doložit, což nedokážete, protože na začátku jste se sám ptal, co vlastně Železný provedl nezákonného. Na otázku jste dostal správnou a vyčerpávající  odpověď. ;-)

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Ano. Na zaklade toho lze velmi jednoduse dokazat, ze uhelna elektrarna je (i treba z hlediska radiacniho rizika) vetsi pruser, nez JE. Ja se citim jako ekolog, takze podporuju JE.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Spise priznivci alternativnich zdroju by meli byt schopni takoveto analyzy predlozit, probuh. Proc prenasite povinnost obhajovat svuj navrh na jeho odpurce? Jak jsem rikal, az budou schopni zeleni predlozit pozadovane analyzy, potom se muzeme o jejich navrzich seriozne bavit. Co je to za pristup "zaplatte mi meho konicka, jestlize neprokazete, ze je prilis drahy"?

Zatim predkladaji cisla, ktere lze vyvratit z gymnasialni znalosti fyziky.

Ladislav N. 17.5.2006 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

To, co jste posal (spalování odpadů doma v kamnech a znečišťování ovzduší) je zakázáno zákonem. Když mu to jako soused (ne stát) dovolíte, jste hlupák. Proč by  se do toho měl plést  stát  určováním, jaká energie se má vyrábět?

jarda 17.5.2006 18:40

Kecy ?

V Londýně jsme vyhráli, Stockholm prohráli . Ale jinak klidný spánek, Láďo.

Mirek V 17.5.2006 18:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Víte o nějakém srovnání množství oceli a plastů na MWh u různých typů elektráren? Případně o tom, jak se dá použitý materiál po dosloužení recyklovat?

jarda 17.5.2006 18:39

umístění větrníků

napište také někdo , kdo tomu rozumí,  že větrníky jsou v místech na konci sítě, kde se už předpokládal jen malý odběr a nyní tam bude velká výroba- celé vedení se bude muset posílit.

jarda 17.5.2006 18:36

pozor zelení- pálením biomasy se vytváří dioxiny

a to docela hodně!!

Ladislav N. 17.5.2006 18:34

Re: Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Žádnou arbitráž ČR nevyhrála, to jsou nesmyslné kecy. Nebýt Železného, žádná arbitráž by se nekonala.

Pete Brich 17.5.2006 18:33

"který navíc předsedoval v učené společnosti lobbující ve prospěch zákona na podporu výroby elektřiny v obnovitelných zdrojích "

Co je to za učence, kteří lobují?

Nakonec, proč ne. Když kdejaký písničkář a komediant je akademik. Tito učenci jsou vyučeni v lobování, což je pro ně mnohem úspěšnější obor než elektrotechnika.Rv

PB

Mirek V 17.5.2006 18:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Trh je príma, ale na některé věci holt nestačí. Když bude pro souseda nejlacinější spalovat v kamnech kdovíco, třeba kelímky od jogurtů, pak trh způsobí akorát to, že cena mého baráku vedle klesne. Pak budu rád, když stát stanoví jakási pravidla čím topit v kamnech a bude je prosazovat. A podobně očekávám, že stát bude podporovat i čistější výrobu energie, protože trh to způsobit neumí.

Ladislav N. 17.5.2006 18:32

Re: proč Železného a ne tu původní pětku, co si zařídila

Ti jsou taky trestně stíhaní pro daňový podvod...

jarda 17.5.2006 18:32

Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

s arbitráží neměl železený moc společného, byla mezi CME a ČR, první  Česká republika vyhrála,  další - potom se tam česká strana dodala důkazy sama proti sobě - jsme prohráli . Na opbou stranách ti samí právníci a rodinní příslušníci. . . Je to i v závěru sněmovní vyšetřovací komise - jen to nikoho nezajímá,. protože pohádky se těžko přepisují. 

Ladislav N. 17.5.2006 18:31

Re: Re: Re: Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

To už jsou jenom kecy. Důležitá je věcná podstata případu. Pokud vím, arbitzrážní rozhodnutí jsou stále veřejně dostupná. Můžete se pokusit se s nimi argumentačně "utkat" v souboji. Jestli to ovšem bude někoho zajímat...;-P

jarda 17.5.2006 18:28

Re: Re: ZEMĚ V NAŠICH RUKOU

no nazdar hodiny !

jarda 17.5.2006 18:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

mirku, efektivita se asi nezvýší- ta by se zvýšila, kdyby tepelná elektrárna mohla pracovat v jednom ustáleném režimu, naopak- když bude neustále přidávat / a hlavně náhle ubírat, tam jsou ztráty/ tak se efektvita nezvýší. U mě je k teplé elektrárně připojená VE naopak zdrojem nestability a tím snížené efektitivy, třeba se pletu.

míša mýval 17.5.2006 18:27

šikovnej Čecháček si poradí

Pustíš elektromotor a rozfofruješ fofrník, pak přepneš na generátor a vyrábíš dokud se ti nezpomalí. Pokud dosáhneš 50% účinnosti, máš kilowatt za dvě Kč, takže koruna v kapse. Je to sice prasárna na síť, ale teplé rezervy to zvládnou. Když budeš mít puštěnej větrník, žádný bezvětří se nekoná.

Ladislav N. 17.5.2006 18:26

Re: Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

V rozporu s platnými českými zákony vypověděl (jako jednatel CET21) smlouvu ČNTS/CME a zmařil tak její investici.

Tento a spousta dalších nepoctivých koků V. Železného, podivně "na ruku" mu jdoucí státní úředníci a vlekoucí se soudy, nakonec vedly CME k mezinárodní arbitráži. Bylo zjevné od začátku (přes mediální mlžení Železného a spol.), že ČR abitráž těžko může vyhrát. Ten zbytek už je jenom "mediální ;-O masáž" těch, kteří mají k Železnému a jeho penězům motivační vztah. Někteří mu pomáhají z blbosti.

Stredocech 17.5.2006 18:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Stačí enormní materiálová náročnost "větrníků" vzhledem k výrobě elektřiny, která vyplývá i z její ceny, nuceně vykupované za minimálně trojnásobek ceny tržní.

Jen ty hory betonu oceli a plastů, které se musí z něčeho vyrobit.

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Nezpracoval, a podle meho laickeho odhadu jsou externality plus minus stejne, a ekonomicke naklady na VE zhruba 4krat vyssi. Ale vzhledem k tomu, ze tu analyzu fakt nikdo neudelal, je to skutecne jen muj odhad stejne dobry jako odhad kohokoliv jineho., Akorat mne stve, ze na zaklade neceho tak pofiderniho a neoduvodneneho musim nekoho (nyni Pavka) platit ze svych dani.

Kazdopadne, ten Pavek je skutecne v obrovskem stretu zajmu. Ten potrebuje imunitu hodne, mozna vic nez Zelezny ;)

Mirek V 17.5.2006 18:20

Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

O škodlivosti těch pohybů mi není nic známo. Dopady exhalací z uhelných elektráren na zdraví obyvatelstva a lesů se už nejak vyčíslit dají.

jarda 17.5.2006 18:20

Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

ladislave- na to se ptám, prostě  větrná eletrárna běží, něco vyrábí a do toho elektromotor VYLEPŠUJE  bilanci . Je to tak nebo ne ?

Flasi 17.5.2006 18:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Svata prostoto!

Ladislav N. 17.5.2006 18:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Od toho tady máme TRH, který si to posoudí sám, bez nároku na ouředníky a zbytečné výdaje na ně... Soukromník by v ČR do větrných elektráren nikdy neinvestoval větší prostředky. Socialistické vlády s ekonomicky negramotnými ministry si to zřejmě dovolit mohou..... Ze Zelených a jejich negramotnosti (nejenom ekonomické) jde hrůza!

jarda 17.5.2006 18:18

Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Co vlastně- ale skutečně, ne podle propagandy  a babských keců a lidových vyprávění - provedl Železný ?    Ví to někdo ???