26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 1.9.2008 10:29

Re: Pro pana Matochu

to je podle mne výborný příspěvek, snad bych jen podotkla, že co se skutečně dělo v J.Osetii před tím gruzínským ozbrojeným zásahem nevíme ...a právě tam je zřejmě zakopaný pes.

Podle politologů jsou prostí Rusové v absolutní většině nadšeny a jedinou výhradu k vládě projevují slovy, že měla v Gruzii zasáhnout mnohem tvrději.

U Rusů to ještě chápu, proč se stejně chovají Češi už mi hlava nebere.

lada 1.9.2008 10:26

To OK

Beru na vědomí, že se  válíte se pod stolem . Pochybuji, že smíchy.

tsstss 1.9.2008 10:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Je to mamlas, nejspíš z komunistické rodiny (normalizační). Ti vůbec neumějí odlišovat skutečnost od přání. S těma bude ještě velký problém.

pahejl 1.9.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: guru všech panslavistů

zbytecna prace, tento propagandou zmasirovany debilek vam bude klidne tvrdit ze ukrajina a gruzie jsou vzory demokracie na kavkaze ;-D

delilah 1.9.2008 10:12

Pro pana Matochu

Vazeny pane Matocho, nevim jestli jste nekdy byl v Kosovu, ja ano, ihned po te co otevreli letiste v Pristine.Vite, vubec neni prijemne, kdyz vystoupite z letadla a vidite letistni budovu beze strechy, varovani mistnich lidi,abychom nechodili ani metr od silnice, ze je vse zaminovano a dalsi varovani, aychom nemluvili srbsky, protoze by nas mohli zastrelit.Pak vidite cele vypalene stvrti v Prizrenu a take vypraveni vaseho hostitele, ktery byl profesorem na mistnim gymnaziu, jak ho jeho srbsti sousede, jejichz deti ucil, hodili polomrtveho do misti reky z regulace a zjistite, ze Srbove a Kosovci/ sami se nepocitaji mezi Albance a nikdy by se nechteli pripojit k Albanii, i kdyz se takovy nesmysl porad v ceskych novinach opakuje/ spolecne nemohou uz zit. Na obou stranach bylo tolik nenavisti, ze to rozhodne nejde vytesnit, a proto je dobre , ze vzniklo samostatne Kosovo.Jen by jeste srbska enklava na severu mela byt pripojena k Srbsku.Stejne jako u Kosova by se melo postupovat i v Gruzii, ale ne tak ,jak to predvedli Rusove.Nejdriv rozdali pasy a pak se tvarili, ze je jeich povinnosti chranit sve obcany.To by nevymyslel ani Hitler.Na druhe strane si myslim, ze by obe provincie jak, Osetie tak i Abchazie meli byt pripojeny k Rusku, pokud si to vetsina obyvatelstva preje.To je treba zjisti v referendu, ale ne pod taktovkou Rusu.Jak vidno hranice jsou se mohou menit, pokud je k tomu duvod, stejne jako vse, co je lidskym vytvorem.

Roman 1.9.2008 10:06

Re: nevděčnost

Máte snad pocit, že USA jsou mírumilovná mocnost? Dělají s Ruskem ve stejné branži. Jsou to konkurenti. Rozdíl je pouze v tom,  že Rusové momentálně na to nemají a proto kolem sebe tolik kopou.

wandy 1.9.2008 9:59

nevděčnost

ve včerejším pořadu V.Moravce obviňoval poslanec ruské dumy USA z agrese. Od příslušníka státu, který spolu s německem začal druhou světovou válku a přežil ji jen díky pomoci USA mi to připadalo nevkusné.

M. Zima 1.9.2008 9:56

Ostatně, pane Matocha,

proč ten kLaus opičkuje navenek a proč nebyl proti mainstreamu vnitropoliticky, když soudruzi rozkrádali republiku, tak se ještě postaral o to, aby jim v tom nebránily zákony?

milkom 1.9.2008 9:55

Re: Klaus se jako agent KGB nemohl nepostavit na stranu Ruska!!! Stačí si zadat do vyhledáváni na google Klaus + KGB!!!

Dobrý den pane Švejnar, jsem rád, že jste se zapojil do diskuze, ale zase se opakujete jako poškozená gramofonová deska - nebylo by něco originálnějšího. ;-)

AndyO 1.9.2008 9:53

Re: Re: Re: Gruzínci začali válku

jaké mezinárodní právo? J.Osetie nebyla nikým uznána.

Tím tedy, abyste rozuměl, neobhajuji gruzínský vpád do J.Osetie, notabene když jejich préza, zkušený propagandista musel vědět, že ze sto skutečně mrtvých budou tisíce virtuálních než bys řekl švec.

Co je to "řádově větší nárok", to nevím, jaké "chránění režimů" mi také není jasné...omlouvám se, ale ba ti se bedý reagovat věcně.

jan 1.9.2008 9:51

Re: VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

Tyhle tlachy si nechte někam do třetí cenové, navíc se už poněkud opakujete. Takže ještě jednou:

Abcházie je historický národní stát, má staleté tradice vlastní státnosti. K Ruské říši byla nezávislá Abcházie připojena ještě později (1829) než Gruzie (1821). Ke Gruzii byla připojena v rámci SSSR z rozhodnutí Gruzínce Stalina. Součástí nezávislé Gruzie se po rozpadu SSSR reálně nikdy nestala. A mimochodem, autonomní republiky měli právo separátně rozhodnout, zda se chtějí oddělit od SSSR v rámci oddělující se svazové republiky (Gruzie) podle platného zákona o vystoupení ze svazku SSSR. Abcházie je zcela legálním nezávislým státem podle mezinárodního práva. Jediné Sudety za posledních 50 let představuje Kosovo. Zcela umělý stát bez jakékoliv státní ideje, bez jakékoliv tradice státnosti. Druhý národní stát Albánců, kteří už jeden (a ve spravedlivých hranicích) mají. Kosovo jsou druhé Sudety. Abcházie ROZHODNĚ nikoliv. To, že nemáme rádi Rusko a jeho politiku, by ještě nemělo znamenat, že budeme falšovat historii a vykládat úplné nesmysly.

milkom 1.9.2008 9:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Proboha vy neumíte číst? Pozorovatel OBSE je osoba, která shromažďuje informace o dění ve svěřeném regionu pro instituci, která ho tam vyslala a to je OBSE. Sepíše zprávu, která obsahuje jím shromážděné skutečnosti a fakta, (V krizových oblastech bývá těchto pozorovatelů více.). Ty předá OBSE a ta na jejich základě zpracovává oficiální stanoviska. Spiegel získal informace z této zprávy.

AndyO 1.9.2008 9:50

Re: "To však neznamená, že Rusko nyní bude okupovat Gruzii"

prakticky nemohou prodělat. Buď se stáhnou a opustí Gruzii a tím získají skvělé renomé zachránců trpících a spolehlivých přátel nebo tam zůstanou a vzhledem k naprosté neschopnosti ostatních států cokoli udělat budou mít experimentálně ověřeno, že svět neudělá proti jejich metodě kradení území vůbec nic a můžou pokračovat vesele dál.

Skutečně je pro mne zklamáním, že préza neumí hrát šachy.

A. 1.9.2008 9:49

Pravda

dobře se to čte.R^

dssd 1.9.2008 9:47

Re: Re: Re: guru všech panslavistů

daly by se tím myslet  statisícová vystoupení opozice v gruzii po zfalšovaných volbách ve prospěch Saahasviliho. Ten dal opoziciční demonstrace  rozstřílet, vyhlásil stanné právo, zrušil svobodná média a oponenti umírali za zvláštních okolností, pokud neemigrovali.  Je to dokonce u na Wilkipedii. Myslíte, že se to na tamní situaci nehodí? .-)

jan 1.9.2008 9:46

Re: Re: Re: guru všech panslavistů

Bytostným zájmem ČR je dodržování mezinárodního práva a mírové řešení sporů. Gruzie se už podruhé rozhodla vyřešit politický spor o statut území vojenskou silou. Tentokrát navíc navzdory podepsaným dohodám, čímž se dopustila agrese a porušení mezinárodního práva. Takové jednání je zcela nepřípustné a je v bytostném zájmu ČR, aby se tímto způsobem konflikty neřešily a z mezinárodního práva se nestával cár papíru.

Jan 1.9.2008 9:45

Klaus se jako agent KGB nemohl nepostavit na stranu Ruska!!! Stačí si zadat do vyhledáváni na google Klaus + KGB!!!

Jan 1.9.2008 9:45

KLAUS A JEHO KGB MAJÍ VŽDYCKY PRAVDU!!!

Jan 1.9.2008 9:45

VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

pbla4024 1.9.2008 9:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Takže Spiegel zveřejnil fámy a vy s tím operujete jako se zprávou OSCE, tak?

Gonzales 1.9.2008 9:42

s velmocí, která ať chce, nebo nechce (ta velmoc), se stejně stane demokratickou

...s velmocí, která ať chce, nebo nechce (ta velmoc), se stejně stane demokratickou. Tak ten byl dobrej ;-D

Sýček 1.9.2008 9:42

Pri povstani proti Jelcinovi ....

myslíte převrat proti Gorbačovovi? Viďte.

Roman 1.9.2008 9:41

Re: prvni z prikladu jasnozrivosti naseho proziraveho prezidenta

Klaus se chová úplně stejně jako naše vláda. Jen znaménko má opačné.

M. Zima 1.9.2008 9:41

Solitér nebo exhibicionista?

A při tom má kLaus se Saakašvilim tolik společného, lidé v obou zemích je obdivují proto, že oba v daných podmínkách poškodili vlastní zemi prakticky stejně, stejným diletantstvím, protože jsou oba nezodpovědní odchovanci komunistického systému.

Že se kLaus přiklonil k Rusku je logiské, jenom v Rusku jsou kLausovy představy o kapitalismu plně realisovány. Klausovo "jen více Rusů" může ovšem v otázce obrany státu vzhledem k vrchnímu velení armády, ještě přivodit problémy, proti kterým je slabomyslná, Rychetským živená debata o dělání zahraniční politiky kLausem a Jaklem nevinné breptání.

pbla4024 1.9.2008 9:40

Re: Re: guru všech panslavistů

Přijetí a opakování názory hlavního proudu, stranou a vládou schválené, to myslíte kupříkladu nepovolení demostrací odporujících názoru Kremlu na invazi do Gruzie?

jan 1.9.2008 9:40

Re: Beneš

To, že Rusové lžou, nic nemění na oprávněnosti nároku Abcházie a J.Osetie na nezávislost. Ať si Rusko klidně lže, jak když tiskne.

Jedni za každou cenu hájí Rusko, druzí za každou cenu Gruzii. A co Abcházie? Na tu serou všichni. To je jen zneužívaná země v souboji mocných, že? A co ji takhle podpořit a uznat? Aby mohla být konečně úplně nezávislá - jak na Gruzii, tak na Rusku.

ok 1.9.2008 9:39

Re: Re: Klaus je docela obyčejný komunista-panslavista

píšete: ""Srovnávat ruskou reakci na gruzínskou agresi vůči J.Osetii s okupací Československa vojsky Varšavské smlouvy doufám nechcete.""

To máte jako stranický úkol vaší podzemní buňky KáeSČé, nebo to máte z vlastní hlavy, soudruhu? Plivu Vám k nohám, nemám slov.

milkom 1.9.2008 9:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Ale jo i ne.  Je to o skutečné formulaci - OBSE jako instituce zprávu nezveřejnila naopak zveřejnila dementi, že žádnou zprávu neposkytla. To co uniklo do Spieglu byly zprávy některých z pozorovatelů OBSE - tedy lidí, kteří s tímto pověřením na místě dlouhodobě shromažďovali informace (mise OBSE tam má pozorovatele v Gruzii už od devadesátých let). Už je vám to jasný?

zdroj zde

ok 1.9.2008 9:35

Re: Re: Re: Re: guru všech panslavistů

smíchy se válím pod stolem, soudruhu ;-D;-D;-D

ok 1.9.2008 9:33

Re: Beneš

 v Klausově případě případě to není chyba, ale poitická kalkulace. Tím hůř.