29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tsstss 1.9.2008 15:36

Zastánci kosovského řešení a výsledku

by byli nejraději, kdyb ten Saakašvili ty Osetince vymlátil do jednoho a nechal zazdít ten tunel, aby se nikdo o tom nedozvěděl.

Malý Aston 1.9.2008 15:35

Re: Re: je nadevše jasné,

Vysvětlení je prosté.Každé odtržení části země je protiprávní.Takže když albánci terorizovali srby žijící v Kosovu,měla tam Evropa vtrhnout a udělat pořádek a udělala co? Kontrolní otázka.Kulové váženy.Tak tam vtrhli srbové a USA je humanitarním bombarováním vyhnala z Kosova.A když Šaškavůl chtěl udělat to samé co srbové,zahnali ho zase zpět rusové.Je v tom nějaký rozdíl?:-D

Roman 1.9.2008 15:34

Re: Re: je nadevše jasné,

Rusové si prostě udělali pořádek ve svém okolí, jak by to udělala každá jiná velmoc. Spíš si myslím, že to byl ve skutečnosti problém a drobná rvačka USA (potažmo NATO) a Ruska. Gruzie tady patrně posloužila jako záminka a fackovací panák. Obě strany si možná vyzkoušeli kam až se dá v současnosti zajít.

tsstss 1.9.2008 15:31

Re: Re: je nadevše jasné,

Souvisí to stejným národnostním problémem, stejným řešením. Teď ještě třeba srovnat výsledky.

Nebo snad Albánci nechtěli od Srbska? Nebo snad Osetinci a Abcházci nechtěli od Gruzie? ............?

Schumacher 1.9.2008 15:31

KGB ?

Klub George Bushe ?

tsstss 1.9.2008 15:29

Re: Re: Re: Když debilovi řekneš ,hup z okna,debil vyskočí!

Pokud někdo bombarduje něčí zemi demokraticky, tak je to pro ty bombardované jako pohlazení od maminky. Kdežto od nějakého nedemokratického hulváta to je bezprecedentní zločin, projev brutálního opovrhování lidskými bytostmi. To je přece jasné i malému dítěti.

AndyO 1.9.2008 15:28

Re: je nadevše jasné,

tak se ptám ( asi potisící)- jak souvisí letošní uznání Kosova s takřka dvacet let starým odtržením J.Osetie a Abcházie ? Kdyby zůstalo Kosovo srbské, tak by si gruzínský prezident nedovolil poslat vojska na odbojnou část své země nebo by snad Rusové na podobné aktivity jen dívali a nic nedělali? Prosím, vysvětlete mi to.

AndyO 1.9.2008 15:26

Re: Re: Re: Náš stařičký Ruslan si našel svou Ludmilu

samozřejmě že ne. Byl to jen takový povzdech nad bezvýchodností naší politiky.

kocour 1.9.2008 15:25

Re: Re: Měli jste se včera večer dívat na ZDF

Neodešli a ani nemají důvod, naopak, mají to smluvně posvěcené. Poděkujte Sarkozymu a Riceové, že podle bodu 5 příměří za pořádek v Gruzii odpovídá Rusko, dokud nebude dojednán jiný režim.

miki 1.9.2008 15:20

je nadevše jasné,

že Gruzie doplatila na velmi hloupé a bezprecedentní násilné odtržení Kosova od Srbska, které  a EU nadšeně podporovala a provedla. Nyní může EU tak akorát držet hubu, všechny trumfy má v rukách Rusko.

Roman 1.9.2008 15:15

Re: Re: Re: Romane, vy optimisto.....Re: Re: Podstata a kecy

Ať tam Rusové čekali, nebo ne, gruzínský prezident si prostě pěkně "naběhl na vidle" a těžce se přepočítal. Pokud vydrží u koryta do "švestek", může být rád

Karel K 1.9.2008 15:14

Re: Re: Náš stařičký Ruslan si našel svou Ludmilu

Absolutní souhlas, to ale neomlouvá ani Klause, ani autora článku.

AndyO 1.9.2008 15:08

Re: Náš stařičký Ruslan si našel svou Ludmilu

nedělejte si plané naděje, že by se Švejnar v čele státu choval jinak- teď je sice učiněný vzor zápaďana, ale že by mu jeho volitelé dovolili říci slůvko proti Rusku, to je více než nepravděpodobné.

Malý Aston 1.9.2008 14:57

Re: Re: Když debilovi řekneš ,hup z okna,debil vyskočí!

Kapitalismus bez demokracie nefunguje,může být socialistický kapitalismus ten jsme si již zažili a tam žádná demokracie nebyla.A pokud se domníváte,že v Gruzii nějaký demokratický systém funguje,vemte letenku a můžete si ho prohlédnout.:-D

ok 1.9.2008 14:53

Re: Když debilovi řekneš ,hup z okna,debil vyskočí!

Buď rozlišujete mezi demokracií a ne-demokracií, nebo ne. A to je všechno.

Pro Klause demokracie důležitá není, fandí jen velkým hráčům - viz schválení zákona o vyvlastnění drobných akcionářů. Klausovi stačí "kapitalismus" bez demokracie.

Karel K 1.9.2008 14:45

Náš stařičký Ruslan si našel svou Ludmilu

Myslím, že tahle apologie Klause je nejen trapná, ale pitomá. Výrazy, jako že se Klaus situaci snaží vysvětlit "co nejpravdivěji"  jen ukazují, že náš prezident asi opravdu nevidí skrz současnou ruskou politiku. Rusko ví, že mu když bude líčit Sakašviliho jako druhého Džugašviliho,  že mu to projde.  Apologie typu "von si začal" jsou opravdu dětinské a nedůstojné našeho stařičkého mocnáře.

Malý Aston 1.9.2008 14:41

Když debilovi řekneš ,hup z okna,debil vyskočí!

Jako občan,nikde neorganizovaný si mohu myslet i něco jiného než politikové.Nejásal jsem když amerikánci humanitárně bombardovali Srbsko aby nacionalisté kosovští posíleni najatými žoldáky mohli vyhánět srbské občany a Evropa jen dohlížela,zda se zabíjejí rovnoměrně.Nejásám ani dnes,když se ten gruzínský vůdce ale spíše nevůdce pokusil udělat to samé jako chtěli udělat srbové a to uchránit celistvost země podle čar které na mapu někdo,někdy namaloval.Jenže gruzínec narazil a srbové nenarazili.A plky,že to nelze posuzovat,že je to jiné a další omluvy jsou lhaní jedněch co fandí těm a lhaní těch druhých kteří zase nefandí nikomu ale jen nemají rádi rusáky.Podstata je jedna a to že Kosovo dostane několik miliard EUR a srbsko kulové a Šaškavůl již vyčíslil škody také na několik miliard ale v USD a tak budeme platit a platit a oni budou ležet a leže,nebo si hrát s flintičkami.A dnes se to v Bruselu potvrdí,Evropa je naprosto nejednotná a neschopná něco řešit,maximálně nařídit jak se mají péci rohlíky pode Evropských norem.A pokud mne hodlá někdo přesvědčovat o mírutvůrci Šaškavolovi,tak se mu to nepodaří nejsem debil.:-D

Magor Milda Mgr.etc. 1.9.2008 14:39

Re: Re: Zlatá slova.......

Majitel internetové stránky v Ingušii, Mohamed Jevlojev, byl za kritiku soudruha Putina pronýtován policisty "presidenta" Murata Zyjazykova. Tento loutkový místodržitel v Ingušii, sousedním státě Čečny a plně integrovaný v SVR (je to následovná organizace slavné KGB a Čeky) byl požádán soudruchem Putinem o zlikvidování webu ingushetyia.ru. Zlikvidován byl majitel, tím jsou Putinovy problémy s kritikou vyřešeny. Tato metoda řešení je nám známa už od dob Třetí říše, tehdy byl stejným způsobem zlikvidován držitel vysílačky v Záluží u Mostu, který komentoval odporným způsobem proslovy soudruha Adolfa Hitlera, vůdce německé socialistické dělnické strany. Tvrdá pěst dělnické třídy ho rozmázla, stejně jako Jevlojeva.

Petr Kunetka, zlocinec 1.9.2008 14:37

Re: Re: Re: Re: Re: Problém je,

Jinak to "droleni verejneho mineni" je pro mne ponekud zahadou... Ve vetsine demokratickych zemi existuji ruzne nazory na vetsinu otazek...

Napriklad muj nazor je, ze to Sakasvili domrvil tak, ze uplne. Ze zlikvidoval jakoukoliv moznost nechat si pomoci. Jedine, co dokazal bylo dat Rusku idealni casus belli.

AJ 1.9.2008 14:37

Re: Re: Re: je podivuhodne

Jardo, Vy tak můžete někomu nadávat do "nemyslících blbečků", když ani nevíte o vetu prezidenta.

Petr Kunetka, zlocinec 1.9.2008 14:34

Re: Re: Re: Re: Re: Problém je,

A co si myslite o ustave, par. 63. Ocituji:

"(1) Prezident republiky dále

a) zastupuje stát navenek,

b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy,"

Z tohoto to vypada presne naopak, ze?

Petr 1.9.2008 14:30

Konečně rozumný názor v NP,

i když jsem Klause si za prezidenta si nepřál, v tomto a v názoru na "humanitární bombardování Srbska" a Kosovo s ním zcela souhlasím. Bohužel je to jen ostrůvek v moři těch ODS-áckých Bilaků, Jakešů a podobných idiotů, kteří kromě patolízalství nic jiného neznají.

Magor Milda Mgr.etc. 1.9.2008 14:26

Re: Re: Romane, vy optimisto.....Re: Re: Podstata a kecy

Musíme mít jenom trpělivost, Putinem vy-volený nový gruzínský president se v současné době učí b Moskvě gruzínsky. Vám by to asi taky trochu trvalo! Ta rychlá reakce byla dána tím, že tam Rusáci už možná týdny na tu myš čekali, až vleze do pasti.

Magor Milda Mgr.etc. 1.9.2008 14:22

Re: OD RUSKÉHO FÍZLA BYCH ANI JINÝ NÁZOR NEČEKAL...

pokud jde o proruského hradního šaška, polovzdělance, polointeligenta, narcise a co se o něm ještě psalo, nepomůže mu ani 40 koupených doktorátů. Alespoň ten inženýr aby byl pravý!

mira 1.9.2008 14:12

Re: Re: Re: Re: Problém je,

V zásadě to chápete správně. V detailech bych si Vás přesto dovolil opravit: nejde o Mě (byť se píšu s velkým M), ale o vládu. A říkat ho smí, záleží na tom, jak ho podá (jsou lidé, kteří to na rozdíl od něj umí) a jakým trucgestem ho doprovodí. Je smůla, že se Rusům daří drolit veřejné mínění. Že jim v tom On (psáno - pro Vás - s velkým O) vydatně pomáhá svými politickými gesty, je vyložený průser a kdybych mohl, za toto ho sesadím.

Kelner 1.9.2008 13:58

Re: Re: Měli jste se včera večer dívat na ZDF

Zvolili jsme jinou variantu. Stali jsme se šašky USA.

Kelner 1.9.2008 13:46

Re: Re: Názor

Souhlas

tsstss 1.9.2008 13:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro pana Matochu

Nic jsem tam o počtech obrněné vozby nenašel.

Roman 1.9.2008 13:44

Re: Romane, vy optimisto.....Re: Re: Podstata a kecy

Nevím s kým to probíral a plánoval. Nemám tolik informací.  Jen se můžu dohadovat. To se dozvíme až za hodně dlouho. Připadá mě, že nejednal na vlastní pěst. Do takových zdánlivých sólo akcí se pustí buď magor, anebo byl vývoj a běh událostí naprosto jiný, než se očekávalo. Kloním se spíš k tomu, že rychlá a drsná ruská reakce je asi zaskočila.

Petr Kunetka, zlocinec 1.9.2008 13:37

Re: Re: Názor

Jj, to je bez debaty. Akorat si nejsem jisty, zda je to kontraverznejsi... Spis tak nastejno.