26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cricket 1.9.2008 11:32

Re: Re: proti mainstreamu

A vy si myslíte, že když je pro (což třeba dokazuje vždy svým podpisem pod zákonem), že to vytrubuje do světa a nebo se toho chytí nějaký ten novinářský šmok? Vzpamatujte se.

milan 1.9.2008 11:29

Jen neberte.....

Klausovi jeho právo,vyjádřit svůj názor,který není ojedinělý ve světě.Nevím proč tolik podplacených novinářů tak vehementně usiluje o názor na Gruzínské události,podle Topolánkovy kliky,když víme,že Topolánek a spol.papouškují to,co řekne Bush. Nikdo!!!!!,neví přesně,co se tam odehrálo,proto Klaus varuje před jednostranným náhledem na celou událost,nic víc.

Petr Kunetka, zlocinec 1.9.2008 11:25

A jinak

si stale myslim, ze lze tezko pomahat nekomu, kdo si Gliwice zorganizuje sam a nadsene se tim chlubi po celem svete...

Spirit 1.9.2008 11:22

Výborný článek.

President Klaus, jistě lépe informovaný, než my, má pravdu. Měl ji vždycky, když mohl věci hodnotit z dálky. Jakmile se musel nejen k něčemu vyjadřovat, ale také jednat, už tak objektivní nebýval.

Petr Kunetka, zlocinec 1.9.2008 11:19

Re: Problém je,

Zahranicni politiku dle ustavy definuje president minimalne ve stejne mire, jako vlada. Nemela by tedy byti spise vlada loajalni k zahranicni politice presidenta? ;)

pbla4024 1.9.2008 11:18

Re: Re: Re: Re: nevděčnost

Rusové by zaváhali? Stejně jako zaváhali při srovnávání Grozného se zemí?

Roman 1.9.2008 11:17

Re: Romane:

Podle vlády USA to byli američtí studenti ubytovaní v areálu studentských kolejí. Námořní pěchota koleje obsadila, studenty evakuovala, a v dobývání území Grenady pokračovala dále.

mira 1.9.2008 11:17

Problém je,

že Václav Eduardovič se stále víc staví na zadní. Na názor má samozřejmě naprosté právo, ale tím to také končí. Amatérský historismus a svérázné vykřikování své vlastní jediné pravdy by zkrátka měl načas odložit. Kdysi, ještě jako předseda vlády, si stýskal, že jeho ministři nejsou loajální. Nyní je ve funkci, která vyžaduje jistou úroveň loajality k zahraniční politice vlády. On toto neumí, proto v ní selhává.

astronom 1.9.2008 11:15

Pane Matocha máte pravdu

Nic nového pod Sluncem ! Jako volič pravice Vám sděluji, že mne potěšilo co píšete. Pravda je pravda a lež zůstává lží i přes spektrum polopravd a pololží.  Na rozdíl od lidí, kroužících kolem lži jak mouchy kolem kravince - Vám tleskám.

V úctě -astronom

tony 1.9.2008 11:13

Re: Re: Pro pana Matochu

Prostí Rusové? Nebo Jihoosetinci v Gruzii.

tony 1.9.2008 11:11

Re: proti mainstreamu

Nebo také proti za každou cenu. Ono to upoutá.

Fafa 1.9.2008 11:10

Romane:

a ti obcane USA byli skutecne rozenymi obcany nebo grenadskou politickou opozici, ktera dostala americke pasy?

realysta 1.9.2008 11:01

Re: Kdo je agresor?

kolik Arabských imigrantů žije ve Francii? Ublížil jim někdo? A přesto dokázali rozpoutat v ulicích Paříže a dalších měst pouliční guerillu. Policie nakonec dostala situaci pod kontrolu. Myslíte, že natrvalo? Myslíte, že do Francie nepřijde pokus násilí ze stray arabských muslimských zemí?

Palestinské radikální skupiny vraždí židovské osadníky, občas vyšlou nějakou tu raketu na izrealské úszemí. Máte pocit, že pasivní akceptace takového jednání je pro Izreal spása?

Roman 1.9.2008 10:59

Re: Kdo je agresor?

USA vstoupili na území Grenady z důvodů ochrany svých obyvatel. Byli to agresoři?

alois 1.9.2008 10:59

Re: proti mainstreamu

R^R^R^>-

pbla4024 1.9.2008 10:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro pana Matochu

Stačí realita. Jaké množství obrněných vozidel měla k dispozici Jižní Osetie?

tsstss 1.9.2008 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro pana Matochu

Protože to tam tak bylo. Já se nestačím divit. Co chcete? Realitu nebo ideologii?

AndyO 1.9.2008 10:54

Re: Re: Re: Re: Re: Pro pana Matochu

výsledek je ale stejný.

tsstss 1.9.2008 10:48

Re: Re: Re: Re: Pro pana Matochu

Já to nemám z Wikipedie. To je zdroj informací pro daleko mladší.

pbla4024 1.9.2008 10:43

Re: Re: Re: Re: Re: guru všech panslavistů

V žebříčku svobody tisku pro rok 2007, publikovaném organizací Reportéři bez hranic, je Gruzie 66. a Rusko 144.

Ps.: Ukrajina neleží na Kavkaze.

AndyO 1.9.2008 10:42

Re: Re: Re: Pro pana Matochu

Wikipedii umí recitovat každý. Vaše odpověď není odpověď, protože nevysvětluje, co se tam skutečně dělo. Jde právě o to rozeštvávání, jak vypadalo?  Kdo koho provokoval, jak vypadaly protesty osetijců , kdo s kým jednal a kdo ne. Pravdu neříká bezpochyby nikdo, jde jen o to, kdo o něco méně lže.

helman 1.9.2008 10:41

Kdo je agresor?

Mohl by mi pan prezident odpovědět na jednoduchou otázku: Vstoupily gruzínské tanky na území Ruska nebo ruské tanky na území Gruzie?

Pokud gruzínci ubližují svým obyvatelům, mají Rusové právo jim pomáhat vojensky? A kolik je Rusů v naší republice? Určitě jim někdo občas ubliží. Můžeme opět očekávat ruské tanky i u nás?

A nemysleme si, že když tu budeme mít radar, že se za nás USA budou bít. Jen letmý pohled do historie. Když turecká armáda začala obsazovat kyperské území, tak jedinou reakcí západu, který tam měl a dosud má své základny bylo, že dal příkaz svým vojákům ať se zamknou na základnách a do ničeho se nepletou. Rozhodně nesouhlasím s postupem Ruska a je mi líto všech těch, kterým teď vojáci jezdí za barákem.

tsstss 1.9.2008 10:40

Re: Re: Re: nevděčnost

Rusové by zaváhali. Bolševici - internacionalisté by nezaváhali.  :-)

milkom 1.9.2008 10:40

Re: Re: VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

Dobře sepsáno - co se týče těch Osetijců není to zcela přesné - jsou to uprchlíci před muslimskou genocidou, kteří se usadili v nejbídnější části Kavkazu a jejich úplnému vyhlazení několikrát zabránilo Rusko.

Roman 1.9.2008 10:40

Re: Re: Re: nevděčnost

O eliminaci se dá s úspěchem pochybovat. Potenciálně zadržet Rusy po druhé světové válce byl pro tehdejší spojence dost velký problém. Sam Churchil přiznával, že proti Rusům na straně spojenců moc prostředků nebylo. O potřebnosti Rusů při porážce Japonska ze strany USA nemluvě. O "účinnosti" tzv. brzd uvnitř amerického systému svědčí např. váka v Iráku. Vylhané argumenty, napadení jiného státu OSN navzdory. Zmanipulovat se dá vše.

tsstss 1.9.2008 10:38

Re: Re: Pro pana Matochu

Ale ví se to. Osetinci a Abcházci nechtěli být po rozpadu SSSR součástí bývalé Gruzínské SSR. Bymy to autonomie. Ty jim (autonomní statusy) vzápětí Gruzie odejmula a začlenila je, proti vůli obyvatelstva, do nově vzniklé samostatné Gruzie. Kavkaz není nějaká oblast s pevně zakotvenými obrysy hranic jednotlivých státečků. Rak to tam bylo do té doby, než Ruská říše (za carů) tam udělala přítrž tomu nejhoršímu a začala to ohraničení území nějak systemizovat. Ovšem, pak přišli k moci bolševici a báťuška Džugašvili to tam začal v souladu se svou náklonností ke Kavkazanům přeparcelovávat a rozeštvávat, což se projevuje dodneška.

realysta 1.9.2008 10:37

proti mainstreamu

Václav Klaus jde proti mainstreamu... Tato větná formulace mě zaujala. - Vždyť je to vznosnější vyjádření toho, co jinak jinak požadují pedagogové ve školách po studenetech, psychologovéobecně po občanech, uší se pracně v různých kurzech... Česky se tomu říká "Nejít slepě ve stádu"

Autor v článku zmiňuje jako jeden ze zdrojů Klausových postojů jeho odmítání americkou administrativou. (netřeba se divit po servilních projevech pana Havla, kdy na svůj národ a českou zem kydal před americkým Kongresem hnůj, zlikvidoval zbrojní průmysl, pošlapal hrdost mnoha českých lidí). Klausovy názory se však vyvíjejí dlouhodoběji pod vlivem střetu jeho liberálních teroií s realitou fungování politiky a ekonomické politiky světových mocností. První hořké pilulky musel spolknout jako předseda vlády, kdy jeho ministři Dlouhý a Lux přijeli v první polovině 90tých let z jednání se zástupci EU (ES) se značně pochroumanou představou o tom, že evropský prostor je liberální vůči hospodářské soutěži. Kvóty na produkci a exprt oceli prakticky zničily český ocelářský průmysl. Prakticky vzápětí podobně protekcionalistická opatření nastavila Eu vůči ČR v obalst zemědělství. A pan klaus pochopil, že servilita jako politický prostředek nestačí. A postupně zaujal současný postoj, reálně pojmenovávající stav a snažící se prosazovat české národní zájmy. Každé prozření je přínosné. A z toho důvodu si pana klause, jako prezidenta považuji! >-

tsstss 1.9.2008 10:33

Re: Re: Klaus se jako agent KGB nemohl nepostavit na stranu Ruska!!! Stačí si zadat do vyhledáváni na google Klaus + KGB!!!

Není to ten Jan, co chtěl v době, kdy ruská akce v Gruzii vrcholila, vyběhnout s kudlou do ulic a vraždit všechny Rusy ? Jestli ano, tak ten ví určitě, co mluví a dělá.  ;-D

lada 1.9.2008 10:32

To Jan

Pěkně, jasně, stručně.

wandy 1.9.2008 10:30

Re: Re: nevděčnost

rozdíl je v tom, že v USA je demokracie a Rusko už zase úspěšně směřuje k totalitě. Rozdíl je v tom, že zatímco po druhé svétové válce mohly USA eliminovat SSSR, tak to neudělaly. Prostě proto, že v demokratických systémech je zakódováno tolik brzd, že učinit takové rozhodnutí není vůbec snadné. Kdyby byl poměr sil obrácený, rusové by s prstem na spoušti nezaváhali.