25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tsstss 1.9.2008 9:08

Re: Re: Článek odráží autorovu bezmocnost

;-)  R^

milkom 1.9.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

ano toto je přesnější konstatování

tsstss 1.9.2008 9:07

Re: Klaus je docela obyčejný komunista-panslavista

Bombardování Bělehradu žádné čistky nezastavilo. Pouze umožnilo vyčištění Kosova od nealbánců.

milkom 1.9.2008 9:06

Re: Článek odráží autorovu bezmocnost

Reaguji na závěrečné věty tvojí glosy, jsou přesně tím závěrem ke kterému jsem došel také. Bylo pro mne naprosto šokujícím zjištěním a zklamáním jak velké množství publikujících autorů nahrazuje novinařinu opřenou o fakta a informace ideologickými paskvily. Vypadá to tak, že mnoho z nich nadšeně oprášilo starou bolševickou rétoriku - jen u slova imperialisté zaměnili USA za Rusko...

tsstss 1.9.2008 9:06

Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Je pravdivé. Ta zpráva existuje. Je to pracovní materiál pro zasedání OBSE. Podle této zprávy se bude dál rozpracovávat složení pozorovatelů OBSE v Gruzii.

ok 1.9.2008 9:04

Klaus je docela obyčejný komunista-panslavista

Klaus není žádný konzervativec, Klaus je docela obyčejný komunista-panslavista. Je to o něm dnes již obecně známo i mezi prostým lidem, Klaus totiž podcenil načasování gruzínské krize k datu 21. srpna - a tak byl tetokrát velice dobře čitelný i pro méně pozorné občany, kteří se o politiku příliš nezajímají.

Bombardování Bělehradu samozřejmě nic nevyřešilo, ale ZASTAVILO ETNICKÉ ČISTKY. A o to šlo tenkrát v první řadě. Nepřihlížet nečinně k vraždění civilistů tak jako nečinně a ostudně přihlíželi k vraždění civilistů holandští vojáci v Bosně.

Ivan 1.9.2008 9:03

Re: Re: Solitér Klaus

Typické proamerické  fandovství.  Zkuste argumenty, ne výkřiky.

kirast 1.9.2008 9:03

No, pravdu má asi prezident, ale

jednou bych chtěl škodolibě stát zase já před železnou oponou a ne za ní. A uvnitř bych rád viděl zadrátované Rusko. Snad by to byla příležitost, jak těm obyčejným Rusům rozsvítit v hlavě kontrolku, jestli je normální, být po staletí nevolníkem nějakých despotů. Jestli na té svobodě a demokracii opravdu něco dobrého není, když jim tam všichni utíkají.

tsstss 1.9.2008 9:01

Re: Ono se dnes ukáže,kdo má pravdu!

EU je mohutné uskupení, které si usmyslelo, že všechny ve světě usmýká sankcemi. Má to jeden háček - aby to uskupení najednou nezůstalo úplně samo.  :-)

pbla4024 1.9.2008 9:01

Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Tedy tvrzení předřečníka "Zpráva pozorovatelů OBSE značně přitížila Gruzii za boje v Osetii" není pravdivé?

Ivan 1.9.2008 9:01

Re: Re: Re: nemylímsi, že pan prezident interpretuje situaci z

S tím zcela souhlasím. Rusko se chová příliš slušně v porovnání s prasárnami NATO a USA.

Josef K. 1.9.2008 8:53

Článek odráží autorovu bezmocnost

Pro tvrzení, jak jsou zde předkládána, nejsou předkládány důkazy ani ve formě hypotézy. Ukázka. Pokud jde o odtržení Kosova: zbavit se části území je problematické pro každý národní stát (ostatně z hromadění možného prostoru vznikl, že), jeho politické garnitury.  Srbsko se vnějším tlakem zbavilo velkého problému:Kosovo zatežovalo nejen ekonomiku země, posilovalo jestřáby (podílející se poměrně rozhodující měrou na celém jugoslávském konfliktu), rozdělovalo společnost, vyjmutí Kosova z celku sbrského státu přesunulo pozornost veřejnosti k jiným a podstatnějším  věcem a osvobodilo zdroje. Kosovo jako problém zůstalo k rozhodnutí celku, který má daleko větší materiální i intelektuální zdroje a v jehož řípadě je pravděpodobnost pozitivního řešení daleko vyšší. Ostatně, paradoxně, totéž platí o Gruzii,byť osud důstojníky KGB a mafiány vládaných provinciíí pod vlivem Ruska bude jiný.  Bohužel, naprostá převaha podobných lánků v českých médiích svědčí o mentálním zaostávání české společnosti, které nelze nahradit ani nejnovějšími technologiemi. Svědčí o nízké míře vzdělanosti, malém kontaktu s globálním myšlením a laxnosti k intelektuálním výkonům. Pak se nelze divit, že se komentáře veřejnosti mezují na vulgarismy a zkratkovité výkřiky.

colombo 1.9.2008 8:51

Re: Klaus ???

Jsem velmi rád, že je právě Klaus mým prezidentem!!!

milkom 1.9.2008 8:50

Re: Re: bod pro prezidenta

Taková zpráva neexistuje. Jsou to informace od zástupců OBSE z jednání, která dosud probíhají a tudíž žádný oficiální dokument jaksi zatím být nemůže. Bylo to zveřejněno ve Spieglu.

Malý Aston 1.9.2008 8:46

Ono se dnes ukáže,kdo má pravdu!

Dnes se setkají politické veličiny i menšiny v Bruselu a budou jednat co udělat s Ruskem.Evropa je ekonomický a vojenský obr a bez Bruselu se nic nemůže stát.A ono se uvidí,zda má pravdu Klaus nebo jeho političtí odpůrci.A když nic jiného,tak nepojede nikdo na zimní hry a tím všichni ukáží jak jsou silní.:-D

milkom 1.9.2008 8:46

Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Co na jeho postoji bylo radikálního? Radikální byla naopak jednostranná slepota těch, kteří ho hned začali odsuzovat a podsouvat mu absolutní protipól svých ideologických lží.

milkom 1.9.2008 8:41

Re: NO ANO

Postoj prezidenta vycházel z celkem jednoznačných informací a je správný. Katastrofální interpretace jeho prohlášení v našich médiích naprosto popíraly nejen obsah toho co řekl ale i zjevná fakta a varování, která byla v celém světě (i u nás) publikována před propuknutím krize v Gruzii. Celé mediální dění kolem Gruzie překvapivě nevystavilo nějaké negativní vysvědčení našim politikům, ale obnažilo naprosto katastrofální stav našich médií. Čeští novináři dnes už nejsou ochotni sbírat informace a fakta o tématu dokonce ani z internetu. Nabalí na informaci z ČTK nějaké svoje dojmy a mají vyděláno.

tsstss 1.9.2008 8:38

Re: Re: nemylímsi, že pan prezident interpretuje situaci z

;-)  Ono to srovnávat asi fakt nelze. Jugoslávii nechali tonout, za blahosklonného přihlížení, hezkých pár let. Rusko dalo Saakašvilimu na mordování jenom pár hodin a pak s Gruzií postupovalo podle "jugoslávského scénář". Zničilo vojenské základy (jugoslávské byly též zničeny), provedlo několi útoků na rozrušení infrastruktury (jugoslávská infrastruktura byla též zničena), přivodilo několik "collateral damages" (těch se Jugoslávie rovněž dočkala díky péči NATO). Rusko zklamalo v destrukci veřejných informačních komunikací Gruzie. Navzdory protiruské propagandě a rétorice nezničilo státní gruzínskou televizi. Což je pochopitelně prasárna a Rusko je za to pozásluze pranýřováno. Rusko není ochotno dodržovat mezinárodně uznané scénáře a vnáší do zavedených pořádků chaos. S tou televizí mají reprezentace zemí NATO pravdu. Rusko nechalo Saakašvilimu prostor pro další vtahování zemí NATO do jeho patologických myšlenkových postupů.

MZ 1.9.2008 8:34

Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Podle sebe soudím tebe, že ?

Pan Klaus řekl, že Kosovo je chyba, a jak vidíte, měl pravdu. Tečka. Tohle holt spousta lidí nemůže strávit.

i.h. 1.9.2008 8:30

Re: Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Díky za slušný názor. Nicméně, dle mého názoru, je rozdíl mezi sebevědomými lidmi, u kterých je toto sebevědomí podpořeno výsledky a těmi ostatními, mezi které patří Klaus.

AndyO 1.9.2008 8:26

Re: nemylímsi, že pan prezident interpretuje situaci z

Bělehrad a Osetie- tedy vy máte odvahu srovnávat:))

Ale panu Klausovi se to povedlo- teď být přímé volby prézy, tak má v kapse 99,9% hlasů.

Kromě mého asi všechny, levicepravice, vsjo rovno.

AndyO 1.9.2008 8:25

Re: Re: Re: bod pro prezidenta

neřekl žádné informace, řekl jen svůj názor ( pokud to skutečně je jeho názor). Došel k němu mimo jiné na základě informací o tisících mrtvých osetijců- naprosté desinformace. Co si svým radikálním postojem chtěl dokázat, to mne nezajímá.

Huaskaran 1.9.2008 8:25

Re: Re: Klaus ???

Klaus.

cavolaia 1.9.2008 8:16

Re: Re: Politika 2

Zalezi na tom, v cem ma pravdu. Ve svych znovu vzkrisenych blouznivych napadech nekterych ceskych obrozencu, podle kterych se ceska lipa mela privinout k ruskemu dubu, a ty vydrzely jen do Havlickovy cesty do Ruska? Nebo v tom, ze Cesko je nyni castecne zavisle na ruskych dodavkach ropy a plynu? Mam Klause za pragmatika a tak mi to jeho vystoupeni do toho nejak nezapada. Bud se chce prosadit za kazdou cenu jaho nezavisly politik e neuvedomuje si dosah svych vyroku nebo si mysli ze dvoji postoj Ceska nejak posili ceske pozice. O cemz pochybuju.

pbla4024 1.9.2008 8:15

Re: bod pro prezidenta

Můžete uvést odkaz na tuto údajnou zprávu na stránkách OSCE?

yton 1.9.2008 8:13

Re: Solitér Klaus

Ano, předvídatelná, proruská.

quido 1.9.2008 8:10

Re: Klaus ???

Ty hňupe, vzpomeň na Havla, na jeho pravdulásku a kam nás to dovedlo, vládnou nám StBáci, vše se odpostilo, tlustá čára za minulostí a jede se dál, komunistické zločiny nepotrestány, komunistické špičky největšími podnikateli, atd.Kdo je tady KGB?

Sam Křepelka 1.9.2008 8:07

Re: Re: bod pro prezidenta

Právě že situace je závažná a je to Klaus, který ji poměrně přesně, narozdíl od mnoha našich i zahraničních politiků,analyzoval. Nebo jenom otevřeně řekl informace, které někteří chtějí zamlčovat !

quido 1.9.2008 8:05

Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Nevím proč si myslíte, že je Klaus zakomplexovaný? Podle všeho je to spíš naopak a sebevědomí by mohl povzbudit i v každém z nás. Mně je jeho postoj sympatický ( i když ne se vším souhlasím ) už tím, že nejde jako ta tupá ovce s davem, že o věcech přemýšlí a hledá různé alternativy, i když provokativním způsobem. Myslím, že mu jde o to, aby lidé nekriticky nepřijímali jako zjevenou pravdu všelijaké nápady nejrůznějších ideologů, ale aby o věcech samostatně přemýšleli a dostali k přemýšlení i opačné varianty. Klause nemusíte mít rád, ale musíte se nad jeho názorem zamyslet.A to je užitečné.

janoryna 1.9.2008 8:03

nemylímsi, že pan prezident interpretuje situaci z

nějakých politickýcpozic. tahle interpretace je přijatelná i pro levičáky, stačí když se nejdřív drží faktů apak teprve nějaké ideologie. odsouzení ruska se děje jen proto, že na něj máme pifku společně s usa. a je celkem fuk, co rusko dělá. ze stejného důvodu mohu říct, že za to může paroubek, socan jeden. kdyby napadli gruzii američani, ti lidé,kteří dnes útok na gruzii odsuzují by jej schvalovali. vzpoměňte, jak dnešní obránci gruzie tleskali, když bombardovali bělehrad.