28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 2.9.2008 10:54

Re: Re: Re: jinak- dnes večer dávají na ČT 2 v 00:35 (takže vlastně zítra) film Freaks

Jaké to bylo? Ale prosím, upřímně.

mikl 1.9.2008 23:49

Re: S autorem nemožno souhlasit

Klaus, Matucha nebo třeba Máša z Ln - to je jen pár nejprofláknutějších bolševických užitečných idi otů, kteří skáčou jak Putin píská. Jinde se jim říká vlastizrádci ...

68 1.9.2008 23:25

Re: S autorem nemožno souhlasit

Všecnny kvalifikace obsažené v posledních čtyřech řádcích zosobnuji. Také jsem morální a neobyčejně moudrý. Nuže? Byl byste ochoten naslouchat mým lžím a nezvracet?

realysta 1.9.2008 23:23

Re: Pane Matocho....

On tenhle příměr není až tak mimo mísu. Vezměte, že když Vás někdo napadne třeba s pistolínebo nožem v  ruce a Vy ho "sejmete", budete běhat po vyšetřovatelích a soudech, zda "obrana" byla přiměřená!!! A máte-li smůlu a nenarazíte-li na "osvíceného" soudce, tak flastr můžete 100% čekat!

AndyO 1.9.2008 22:55

Re: Re: jinak- dnes večer dávají na ČT 2 v 00:35 (takže vlastně zítra) film Freaks

to je v pořádku, nepředpokládala jsem, že jste ochoten se léčit.

Kamjdu 1.9.2008 22:23

S autorem nemožno souhlasit

Autor patří do přibližně stejné krevní skupiny, co Klaus a protože nechce spolu s Klausem vypadat až tak trapně, tak se jej nyní snaží nějak přijatelně vysvětlit, omluvit. Ať darebák Klaus říká pravdu nebo lež vždy to pro mě budou zvratky, které není možno brát vážně. Je třeba naslouchat morálním a moudrým osobnostem. Lidem kteří jsou duchovně o hodně výše, lidem kteří mají vyšší empatii, cítění a intuici, kteří umí spatřovat události života komplexně, mají velkou sebereflexi a nemají prohnané postraní úmysly.

doktor 1.9.2008 22:22

Re: jinak- dnes večer dávají na ČT 2 v 00:35 (takže vlastně zítra) film Freaks

Sorry, I don´t like neither horrors nor sideshow freaks and midgets, from the year 1932 especially. I prefer original - "I Pagliacci" by Leoncavallo. Chci se dívat  ve stejnou dobu na Dávné bohy na Spektru.

Bořek 1.9.2008 20:43

Re: Re: Re: Názor

Tady jste vytrhl pouze jednu záležitost.Těch nesrovnlostí bylo více.Jinak pokud jde o Benešovy dekrety,máte pravdu.

olaf 1.9.2008 20:08

Pane autore, klídek, dyť je to jako Kosovo

Prostě celý svět to uzná. Nebo ne? No asi ne, Kosovo zachraňovala Amerika a tady jsou to zlí rusové. Já nevím jak jinak to komentovat.

AndyO 1.9.2008 19:17

jinak- dnes večer dávají na ČT 2 v 00:35 (takže vlastně zítra) film Freaks

který vřele doporučuji. Zaprvé je to výjimečně kontroverzní dílo, jež si zaslouží být viděno, za druhé je to kultovní záležitost, zatřetí je to sice jednoduchá, ale stále platná psychomoralita a díky těmto vlastnostem filmu existuje šance, že rusofilům obhajujícím Rusko ať dělá co dělá dojde, kam patří a jak efektivní je držet pospolu, ale ne s nepřítelem.

Eva D. 1.9.2008 19:11

Re: Už se těším.

R^;-D

AndyO 1.9.2008 19:11

Re: hrát bejčka, taženého pod kudlu,

no tak tento vtip mne vážně potěšil. Chudák malý býček Rusko. Vivat Putin.

AndyO 1.9.2008 19:02

Re: Ale samozřejmě, že kosovský precedens pošťouchl i situaci na Kavkaze.

podle mne je tedy dobře, že došlo k odtržení Kosova, Abcházie i Jižní Osetie ( to jen aby bylo jasno, co se názorů týče a nedošlo k nějakému zmatení názorů). Nevím, proč si někdo myslí, že když se jemu podařilo trhnout před sto lety, tak na samostatnost má nějaké větší právo než nováček. Jistěže je to děsné, je to prostě důsledek popularity národních států- každý prd si myslí, že své věci dovede spravovat lépe. Často dovede, proč by tedy měl být závislý na někom, o koho nestojí a kdo nestojí o něj, jen o jeho majetek ( nerostné bohatství, pracovní sílu atd.). Nebylo možné stabilizovat Kosovo s více než 90% kosovských Albánců v Srbsku a navěky tam vojska být nemohou. Historicky se hranice měnily dost často a Srbům mělo dojít, že je lepší, aby k tomu došlo beze zbraní.

Rusko ale vtrhlo do Gruzie a sedí tam ( a bude sedět jak dlouho bude chtít, což bude dlouho, máme své zkušenosti). Nemá naprosto žádné právo dělat pořádek někde jinde ( pokud takové právo nemá i USA ve vztahu třeba k Iráku) a mimochodem, i do toho Iráku vlítly vojska NATO a zejména USA poté, co Irák pohnojil mezinárodní dohody po porážce v útočné válce, kterou vedl. Pokud někdo tvrdí, že může dělat pořádek u sousedů, legalizuje tím všechny ostatní "pořádky", tedy dělá přesně to, co vyčítáte státům, které uznaly Kosovo.  Tak o co jde?

Niky 1.9.2008 18:57

Re: Re: Názor

Ale Bořku,když Havel přijel do Berlína,tak vždycky říkal:kdyby záleželo na mě,tak bych okamžitě zrušil Benešovy dekrety,V.Klausovi vadilo,že V.Havel vystupuje proti zájmům České republiky,srovnáváte nesrovnatelné.V.Klaus vždycky hájil a hájí České národní zájmy u V.Havla to bylo a je přesně naopak!

janci 1.9.2008 18:56

Re: J.Osetie měla 70 tis. obyvatel

Nebylo to treba tak, ze odesli za lepsim s ruskym pasem do Ruska? Rusko je na tom stale jeste lip nez Gruzie. Nevim, jestli se to ale da nazvat utekem....

Dodo 1.9.2008 18:52

Re: Když debilovi řekneš ,hup z okna,debil vyskočí!

Je třeba však pohlédnout dál. Myslím si, že Američani jenom chtěli nějak ukončit "problém", který ba stejně jednou museli řešit oni. EU je diskusní kroužek.

Rusové nechtěli vyřešit problém, oni ho totiž nejdříve vytvořili, potom ho jako budou řešit a la USA a následně zaberou část gruzie!!

A to je ten rozdíl, který nechcete vidět, vážený Malý Astone.

V.Novák 1.9.2008 18:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: je nadevše jasné,

Kosovo bylo taky odtrženo podstatně dřív, než USA a EU tento stav legalizovaly. Jako případ "sui generis", kdepak nějaký precedent! A on se z něho precedent stal...

A nebo halt máme dva další případy "sui generis"... Proč ne? Quod licet Iovi, non licet bovi? Rusko přestalo hrát bejčka, taženého pod kudlu, kterému všichni vykládají, jak ho mají rádi...

V.Novák 1.9.2008 18:46

Re: Re: J.Osetie měla 70 tis. obyvatel

Ale dojímám. Jenže taky vidím, že 1) začali s vyháněním Abcházů a 2) jsou to potomci gruzínizátorů, které tam nalákal Stalin. Až do Stalinova rozhodnutí byla Abcházie samostatná, ba dokonce i do SSSR vstoupila jako samostatná svazová republika  Svazová - tedy na stejné úrovni jako Gruzie. A Gruzínů tam moc nebylo. Teprve po Stalinově snížení statutu a násilné gruzínizaci se stali Abcházové ve vlastní republice menšinou.

No a 3) Gruzíni měli kam jít - Abcházové mají jen Abcházii.

KD 1.9.2008 18:39

Re: Re: J.Osetie měla 70 tis. obyvatel

... chtěl jsem samozřejmě napsat Rusů, aby mi snad někdo slabomyslný nepodsouval, že je mám za podlidi ...

KD 1.9.2008 18:37

Re: J.Osetie měla 70 tis. obyvatel

Jižní Osetie měla po celé 20. století až do roku 1989 90-110 tisíc obyvatel, z toho asi 2/3 Osetinců, t.j. 65-75 tisíc. Vysvětlete mi, jak jich mohlo 100 tisíc uprchnout a přesto jich 70 tisíc zůstalo.

Jo a mimochodem, když jste tak útlocitný, proč se nedojímáte nad osudy asi 200 tis. Gruzínů a cca 50 tisíc rusů, kteří museli odejít z Abcházie?

V.Novák 1.9.2008 18:36

Ale samozřejmě, že kosovský precedens pošťouchl i situaci na Kavkaze.

Krátce po uznání Kosova se (u vědomí, že se přes veškeré kecy JEDNÁ o precedens) zostřila situace mezi Náhorním Karabachem (Arcachem) a Ázerbajdžánem. Proč? Jedni se obávali, že precedens zapůsobí a Arcach bude uznán, druzí se obávali reakce prvního. Naštěstí nikdo nikoho nepodporoval (jako USA Saakašviliho) a válka umřela na oubytě.

Zrovna tak v J.Osetii a Abcházii se vystupňovaly pokusy o mezinárodní uznání - na základě stejného precedentu. A Gruzie zareagovala ze stejného důvodu jako Ázerbajdžán - z obavy, že precedens bude použit. Byl by použit stejně, i když asi ne za tak dramatických okolností a po delší době.

A mluvíme-li o odtržení, tak Kosovo BYLO ODTRŽENO, zatímco J.Osetie i Abcházie se odtrhly samy - a stav odtržení zakonzervovaly ruské mírové sbory vyslané na žádost Gruzie, které začalo téct do bot. V zemi občanská válka, armáda prchá všude, kde byla nasazena, Osetinci, Abcházové i Adžarové jsou rozjetí a při chuti... Možná by už žádná Gruzie ani nebyla, nebýt tehdy příchodu ruských jednotek. Svanetie měla taky důvody. Megrelie... Kachetie...

To se samozřejmě nehodilo nikomu - ani Rusku, které potřebovalo nějak zásobovat svého spojence za Kavkazem Arménii. Která byla v obklíčení Turecka a Ázerbajdžánu, s jedinou železnicí přes Gruzii a solidním silničním spojením s Íránem. Téměř je Turci tenkrát vymrazili a vyhladověli.

KD 1.9.2008 18:30

EU nadšeně podporovala odtržení Kosova?

Zřejmě proto 6 států EU dosud kosovskou nezávislost neuznalo a řada dalších států to udělalo až po více či méně dlouhé době, aby tak daly najevo svůj distanc.

Možná byste si měl ve výkladovém slovníku nalistovat význam slova "nadšení".

Sýček 1.9.2008 18:25

Pokračování (neboť mi vypadla poslední věta)

.... válečnému zločinu, který znemožňuje setrvání (jižních) Osetínců (a Abcházců) ve svazku s Gruzií.

V.Novák 1.9.2008 18:24

J.Osetie měla 70 tis. obyvatel

před tím, než jich cca 37 tisíc uprchlo před hodnou gruzínskou armádou. A poté, co jich cca 100 tisíc uprchlo začátkem 90. let před tím, čemu říkají Druhá genocida.

Do svobodné nebo k Rusku připojené J.Osetie se mnozí z uprchlíků a/nebo jejich potomků vrátí.

Může mi někdo vysvětlit, kde a za co koupila Gruzie onu techniku, kterou použila k pokusu o genocidu a o kterou taky přišla, jakmile se do bojů zapojila ruská armáda včetně čečenských Specnaz? ta Gruzie, která nemá ani na nákup potravin a žije jen z vývozu nezaměstnanosti do Ruska?

S tím je ovšem konec - neradno bylo psu krmící ruku kousati...

Sýček 1.9.2008 18:20

"co bylo příčinou, že gr. prezident nařídil zásah"

Gruzie nezaútočila na Jižní Osetii v jakékoli spojitosti s Kosovem, Rusko neobsadilo část Gruzinského území v jakékoli spojitosti s Kosovem. Odtržení a uznání samostatnosti Jižní Osetie a Abcházie zdůvodňuje Rusko příkladem Kosova, tak jako Kosovští Albánci nemohou setrvat ve svazku se Srbskem, neboť nikde

v jiných sporných situacích se neodehrála genocida, která vytváří jako

nemožné další společné soužití Kosovanů a Srbů,  tak v případě

Jžní Osetie a útoku Gruzínců na Cchinvali došlo i podle AI pravděpodobně k válečnému zločinu.

čtenář 1.9.2008 18:01

Re: čísla

Jižní Osetije stav mužů ve zbrani - 3 000. Máš nějakou představu o posádkách a obsluze těch tanků, otéček, Gradů atd ....................... a počtu 3 000 mužů ? Nemáš. Je to vidět.

Petr Kunetka, zlocinec 1.9.2008 17:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: je nadevše jasné,

No, jednotnou EU by slo, snad to tentokrat Wehrmacht zvladne...

H.K. 1.9.2008 17:24

Re: Re: Re: Re: Re: je nadevše jasné,

Zachránit nás může jedině silná a jednotná EU a rozhodný postoj NATO. S tím lze souhlasit.

 Jak si představujete jednotnou EU a rozhodný postoj NATO?

H.K. 1.9.2008 17:20

Re: Re: Re: Re: je nadevše jasné,

Osetinci nejsou Rusové ani Gruzinci.  Rusko, tak jako každá velmoc,  má svoje zájmy a bude si je bránit. To se nám nemusí líbit.  Tady byla příležitost ukázat svoji vojenskou sílu a hlavně odhodlání prosadit se bez ohledu na mínění kohokoliv. 

Pokud prezident Gruzie, naletěl na nějakou provokaci a chtěl vojensky obsadit Jižní Osetii, tak musel předpokládat, že ruští vojáci vemou do zaječích nebo gruzinské  vojáky žene do předem prohrané bitvy.  Pokud předpokládal, že se celý svět vrhne na Rusko a začne ozbrojený konflikt, tak je to nezodpovědnost. Proč gruzinský prezident nařídil zásah v Jižní Osetii? Chtěl připojit toto území ke Gruzii.

Proč by Rusko nemohlo uznat Osetii jako samostatný stát, když USA a EU uznala odtržení Kosova od Srbska?

mira 1.9.2008 17:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém je,

Vám možná ano, spousta lidí si je stále idealizuje. Viz Miloš Zeman a Rusko v EU (možná by to dnes odočil na EU v Rusku, nevím). Takže nejde o zásluhu, spíš by mělo jít o otevření očí.

Salik - možná - dal Rusku záminku k okupaci Osetie. To, že Rusko šlo dál do Gruzie, je důvod, proč se na prezidenta (i na Vás) mračím. Tedy ne toto, ale reakce na tuto skutečnost.