6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 1.9.2008 9:45

VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

jan 1.9.2008 9:51

Re: VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

Tyhle tlachy si nechte někam do třetí cenové, navíc se už poněkud opakujete. Takže ještě jednou:

Abcházie je historický národní stát, má staleté tradice vlastní státnosti. K Ruské říši byla nezávislá Abcházie připojena ještě později (1829) než Gruzie (1821). Ke Gruzii byla připojena v rámci SSSR z rozhodnutí Gruzínce Stalina. Součástí nezávislé Gruzie se po rozpadu SSSR reálně nikdy nestala. A mimochodem, autonomní republiky měli právo separátně rozhodnout, zda se chtějí oddělit od SSSR v rámci oddělující se svazové republiky (Gruzie) podle platného zákona o vystoupení ze svazku SSSR. Abcházie je zcela legálním nezávislým státem podle mezinárodního práva. Jediné Sudety za posledních 50 let představuje Kosovo. Zcela umělý stát bez jakékoliv státní ideje, bez jakékoliv tradice státnosti. Druhý národní stát Albánců, kteří už jeden (a ve spravedlivých hranicích) mají. Kosovo jsou druhé Sudety. Abcházie ROZHODNĚ nikoliv. To, že nemáme rádi Rusko a jeho politiku, by ještě nemělo znamenat, že budeme falšovat historii a vykládat úplné nesmysly.

lada 1.9.2008 10:32

To Jan

Pěkně, jasně, stručně.

milkom 1.9.2008 10:40

Re: Re: VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

Dobře sepsáno - co se týče těch Osetijců není to zcela přesné - jsou to uprchlíci před muslimskou genocidou, kteří se usadili v nejbídnější části Kavkazu a jejich úplnému vyhlazení několikrát zabránilo Rusko.

M. Zima 1.9.2008 9:41

Solitér nebo exhibicionista?

A při tom má kLaus se Saakašvilim tolik společného, lidé v obou zemích je obdivují proto, že oba v daných podmínkách poškodili vlastní zemi prakticky stejně, stejným diletantstvím, protože jsou oba nezodpovědní odchovanci komunistického systému.

Že se kLaus přiklonil k Rusku je logiské, jenom v Rusku jsou kLausovy představy o kapitalismu plně realisovány. Klausovo "jen více Rusů" může ovšem v otázce obrany státu vzhledem k vrchnímu velení armády, ještě přivodit problémy, proti kterým je slabomyslná, Rychetským živená debata o dělání zahraniční politiky kLausem a Jaklem nevinné breptání.

sociolog 1.9.2008 9:33

prvni z prikladu jasnozrivosti naseho proziraveho prezidenta

byl opomenut. Pri povstani proti Jelcinovi varoval Klausproti solidarite s Jelcinem a radil, abychom zaujali vyckavaci taktiku. Velmi prozirave, neni-liz pravda? Anebo zaukolovani protrefnictvim KGB?

Roman 1.9.2008 9:41

Re: prvni z prikladu jasnozrivosti naseho proziraveho prezidenta

Klaus se chová úplně stejně jako naše vláda. Jen znaménko má opačné.

Sýček 1.9.2008 9:42

Pri povstani proti Jelcinovi ....

myslíte převrat proti Gorbačovovi? Viďte.

wandy 1.9.2008 9:29

Beneš

Beneš: "Mou největší chybou bylo, že jsem doposledka odmítal věřit, že mne Stalin chladnokrevně a cynicky obelhával, jak v r. 1935, tak i později, a že jeho ujišťování mně i Masaryka bylo úmyslným a cílevědomým podvodem."  Obávám se, že pan Klaus se dopouští stejné chyby.

ok 1.9.2008 9:33

Re: Beneš

 v Klausově případě případě to není chyba, ale poitická kalkulace. Tím hůř.

jan 1.9.2008 9:40

Re: Beneš

To, že Rusové lžou, nic nemění na oprávněnosti nároku Abcházie a J.Osetie na nezávislost. Ať si Rusko klidně lže, jak když tiskne.

Jedni za každou cenu hájí Rusko, druzí za každou cenu Gruzii. A co Abcházie? Na tu serou všichni. To je jen zneužívaná země v souboji mocných, že? A co ji takhle podpořit a uznat? Aby mohla být konečně úplně nezávislá - jak na Gruzii, tak na Rusku.

ok 1.9.2008 9:18

guru všech panslavistů

Když tak čtu ty komunistické bláboly zde na této diskusi, je z toho jasné, že komunisté a panslavisté jsou bohužel stále mezi námi - a Klaus je jejich guru.

Sýček 1.9.2008 9:22

Re: guru všech panslavistů

Víte, měl byste uvést nějaký relevantní citát "guru všech panslavistů", z kterého bude každému jasné, že je to "guru všech panslavistů".

tsstss 1.9.2008 9:22

Re: guru všech panslavistů

Komunisté vždy požadovali, aby lidé přijali a opakovali názory hlavního proudu, stranou a vládou schválené. Podle splnění tohoto kriteria se poznají právě ti komunisti. :-)

ok 1.9.2008 9:27

Re: Re: guru všech panslavistů

Trpíte postpubertálním syndromem vzdoru vůči autoritám? Z toho byste měl být venku už tak ve dvaceti...

Mě je úplně jedno, co si myslí momentální vláda, můj názor to neovlivňuje ani zbla. Já jen vidím, že Klaus nehájí čestně a poctivě zájmy České republiky, a spolupracuje s nedemokratickou velmocí proti ne sice zcela dokonalé, ale nepochybně demokratické a prosperující EU.

tsstss 1.9.2008 9:31

Re: Re: Re: guru všech panslavistů

Ono úplně stačí, že souhlasí s velmocí, která ať chce, nebo nechce (ta velmoc), se stejně stane demokratickou. Jinými slovy, prezident Klaus respektuje a pracuje s trendy. Já to dělám celý život taky. Proto se vždycky "trefím".

Ve spoustě věcí bych se s panem Klausem neshodl, ale tuhle jeho schopnost respektuji. Opět mu budoucnost dá za pravdu.

ok 1.9.2008 9:35

Re: Re: Re: Re: guru všech panslavistů

smíchy se válím pod stolem, soudruhu ;-D;-D;-D

lada 1.9.2008 10:26

To OK

Beru na vědomí, že se  válíte se pod stolem . Pochybuji, že smíchy.

Gonzales 1.9.2008 9:42

s velmocí, která ať chce, nebo nechce (ta velmoc), se stejně stane demokratickou

...s velmocí, která ať chce, nebo nechce (ta velmoc), se stejně stane demokratickou. Tak ten byl dobrej ;-D

jan 1.9.2008 9:46

Re: Re: Re: guru všech panslavistů

Bytostným zájmem ČR je dodržování mezinárodního práva a mírové řešení sporů. Gruzie se už podruhé rozhodla vyřešit politický spor o statut území vojenskou silou. Tentokrát navíc navzdory podepsaným dohodám, čímž se dopustila agrese a porušení mezinárodního práva. Takové jednání je zcela nepřípustné a je v bytostném zájmu ČR, aby se tímto způsobem konflikty neřešily a z mezinárodního práva se nestával cár papíru.

Nemo 1.9.2008 11:33

Re: Re: Re: guru všech panslavistů

Pane, šermujete zde slovy demokratická, nedemokratická. Jaký dáváte obsah těmto pojmům? Co je pro Vás demokracie a co není? Obecně se má zato, že demokracie je vláda lidu. Jak se pozná, že v tom kterém státě si vládne lid? Že tam předvádějí co 4 roky teatrální opus 'svobodné volby'? A nebo, že jsou lidé ve většině spokojeni se svojí vládou?

Nedavno provedla společnost Pew Research Center celosvětový průzkum na vzorku 24 zemí, test spokojenosti lidí s všeobecným stavem své země. Výsledky jsou alarmující: čtyři pětiny (80%) Číňanů je spokojeno s ekonomickou situací a se směrem, kterým se jejich země ubírá. Na druhém místě se umístila Astrálie (61%) třetí nejspokojenější jsou Rusové

(54%), čtvrtí Španělé (50%).

Spokojenost lidí v Číně ovládané komunisty kontrastuje zejména s nejstarší světovou demokracií - Spojenými státy, kde je nálada přesně opačná. Kladně se o situaci v zemi vyslovilo jen 23 procent Američanů. Hůře než USA jsou na tom už jen státy, které se dlouhodobě potácejí v krizi: Turecko (21 procent), Argentina (14), Jižní Korea (13) a Libanon (6). Která velmoc je tedy nedemokratická a která je nepochybně demokratická, pane ok?!

pbla4024 1.9.2008 9:40

Re: Re: guru všech panslavistů

Přijetí a opakování názory hlavního proudu, stranou a vládou schválené, to myslíte kupříkladu nepovolení demostrací odporujících názoru Kremlu na invazi do Gruzie?

dssd 1.9.2008 9:47

Re: Re: Re: guru všech panslavistů

daly by se tím myslet  statisícová vystoupení opozice v gruzii po zfalšovaných volbách ve prospěch Saahasviliho. Ten dal opoziciční demonstrace  rozstřílet, vyhlásil stanné právo, zrušil svobodná média a oponenti umírali za zvláštních okolností, pokud neemigrovali.  Je to dokonce u na Wilkipedii. Myslíte, že se to na tamní situaci nehodí? .-)

pahejl 1.9.2008 10:24

Re: Re: Re: Re: guru všech panslavistů

zbytecna prace, tento propagandou zmasirovany debilek vam bude klidne tvrdit ze ukrajina a gruzie jsou vzory demokracie na kavkaze ;-D

pbla4024 1.9.2008 10:43

Re: Re: Re: Re: Re: guru všech panslavistů

V žebříčku svobody tisku pro rok 2007, publikovaném organizací Reportéři bez hranic, je Gruzie 66. a Rusko 144.

Ps.: Ukrajina neleží na Kavkaze.

Defurak 1.9.2008 9:13

Měli jste se včera večer dívat na ZDF

Byla tam hodinová beseda ke Gruzii. Vedle velmi fundované moderátorky se zůčastnili předseda vlády Lucemburska, velvyslanec Ruska v BRD,bývalý velvyslanec USA v BRD,  vrcholový expolitik Egon Bar, náměstek ministra zahraničí BRD  a další neoddiskutovatelné kapacity. Beseda byla kultivovaná, v přátelském duchu a objektivní a ideologické zaslepenosti prostá. Takové debaty prostě u nás neznáme. Jaký byl výsledek : v podstatě odpovídal názoru Klause. Čili : fatální chyba Skašviliho, nečekaně razantní odpověď Ruska. S Ruskem je třeba jednat jako rovný s rovným - všichni se vzájemně potřebujeme, jsme na sobě závislí. Sankce proti Rusku stejně jako přijetí Gruzie do NATO by byly velmi riskantní kroky, které převážná většina diskutujících odmítla.

AndyO 1.9.2008 9:19

Re: Měli jste se včera večer dívat na ZDF

proti tomu ale nelze nic říci a jen extrémně zaslepení to tak nevidí. To však neznamená, že Rusko nyní bude okupovat Gruzii - dosud neodešli.

Sýček 1.9.2008 9:28

"To však neznamená, že Rusko nyní bude okupovat Gruzii"

Ano, doufám, že se Rusové brzo stáhnou, chyba gruzínského vedení poskytuje okupantovi nemalou legalitu. Za úspěch bych považoval, že v Gruzie zůstane politicky nezávislou zemí, celistvost už nezachrání.

AndyO 1.9.2008 9:50

Re: "To však neznamená, že Rusko nyní bude okupovat Gruzii"

prakticky nemohou prodělat. Buď se stáhnou a opustí Gruzii a tím získají skvělé renomé zachránců trpících a spolehlivých přátel nebo tam zůstanou a vzhledem k naprosté neschopnosti ostatních států cokoli udělat budou mít experimentálně ověřeno, že svět neudělá proti jejich metodě kradení území vůbec nic a můžou pokračovat vesele dál.

Skutečně je pro mne zklamáním, že préza neumí hrát šachy.

kocour 1.9.2008 15:25

Re: Re: Měli jste se včera večer dívat na ZDF

Neodešli a ani nemají důvod, naopak, mají to smluvně posvěcené. Poděkujte Sarkozymu a Riceové, že podle bodu 5 příměří za pořádek v Gruzii odpovídá Rusko, dokud nebude dojednán jiný režim.