Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Kunetka, zlocinec

1. 9. 2008 11:25
A jinak

si stale myslim, ze lze tezko pomahat nekomu, kdo si Gliwice zorganizuje sam a nadsene se tim chlubi po celem svete...

0 0
možnosti

Jan

1. 9. 2008 12:35
VÁCLAV KLAUS (KGB): RUSOVÉ ZABRALI GRUZÍNSKÉ SUDETY! HURÁ!!!

                             

0 0
možnosti

Spirit

1. 9. 2008 11:22
Výborný článek.

President Klaus, jistě lépe informovaný, než my, má pravdu. Měl ji vždycky, když mohl věci hodnotit z dálky. Jakmile se musel nejen k něčemu vyjadřovat, ale také jednat, už tak objektivní nebýval.

0 0
možnosti

Jan

1. 9. 2008 12:36
Klaus se jako agent KGB nemohl nepostavit na stranu Ruska!!! Stačí si zadat do vyhledáváni na google Klaus + KGB!!!

                  

0 0
možnosti

mira

1. 9. 2008 11:17
Problém je,

že Václav Eduardovič se stále víc staví na zadní. Na názor má samozřejmě naprosté právo, ale tím to také končí. Amatérský historismus a svérázné vykřikování své vlastní jediné pravdy by zkrátka měl načas odložit. Kdysi, ještě jako předseda vlády, si stýskal, že jeho ministři nejsou loajální. Nyní je ve funkci, která vyžaduje jistou úroveň loajality k zahraniční politice vlády. On toto neumí, proto v ní selhává.

0 0
možnosti

Petr Kunetka, zlocinec

1. 9. 2008 11:19
Re: Problém je,

Zahranicni politiku dle ustavy definuje president minimalne ve stejne mire, jako vlada. Nemela by tedy byti spise vlada loajalni k zahranicni politice presidenta? ;)

0 0
možnosti

astronom

1. 9. 2008 11:15
Pane Matocha máte pravdu

Nic nového pod Sluncem ! Jako volič pravice Vám sděluji, že mne potěšilo co píšete. Pravda je pravda a lež zůstává lží i přes spektrum polopravd a pololží.  Na rozdíl od lidí, kroužících kolem lži jak mouchy kolem kravince - Vám tleskám.

V úctě -astronom

0 0
možnosti

Niky

1. 9. 2008 11:49
Re: Pane Matocha máte pravdu

R^>-

0 0
možnosti

helman

1. 9. 2008 10:41
Kdo je agresor?

Mohl by mi pan prezident odpovědět na jednoduchou otázku: Vstoupily gruzínské tanky na území Ruska nebo ruské tanky na území Gruzie?

Pokud gruzínci ubližují svým obyvatelům, mají Rusové právo jim pomáhat vojensky? A kolik je Rusů v naší republice? Určitě jim někdo občas ubliží. Můžeme opět očekávat ruské tanky i u nás?

A nemysleme si, že když tu budeme mít radar, že se za nás USA budou bít. Jen letmý pohled do historie. Když turecká armáda začala obsazovat kyperské území, tak jedinou reakcí západu, který tam měl a dosud má své základny bylo, že dal příkaz svým vojákům ať se zamknou na základnách a do ničeho se nepletou. Rozhodně nesouhlasím s postupem Ruska a je mi líto všech těch, kterým teď vojáci jezdí za barákem.

0 0
možnosti

Roman

1. 9. 2008 10:59
Re: Kdo je agresor?

USA vstoupili na území Grenady z důvodů ochrany svých obyvatel. Byli to agresoři?

0 0
možnosti

realysta

1. 9. 2008 10:37
proti mainstreamu

Václav Klaus jde proti mainstreamu... Tato větná formulace mě zaujala. - Vždyť je to vznosnější vyjádření toho, co jinak jinak požadují pedagogové ve školách po studenetech, psychologovéobecně po občanech, uší se pracně v různých kurzech... Česky se tomu říká "Nejít slepě ve stádu"

Autor v článku zmiňuje jako jeden ze zdrojů Klausových postojů jeho odmítání americkou administrativou. (netřeba se divit po servilních projevech pana Havla, kdy na svůj národ a českou zem kydal před americkým Kongresem hnůj, zlikvidoval zbrojní průmysl, pošlapal hrdost mnoha českých lidí). Klausovy názory se však vyvíjejí dlouhodoběji pod vlivem střetu jeho liberálních teroií s realitou fungování politiky a ekonomické politiky světových mocností. První hořké pilulky musel spolknout jako předseda vlády, kdy jeho ministři Dlouhý a Lux přijeli v první polovině 90tých let z jednání se zástupci EU (ES) se značně pochroumanou představou o tom, že evropský prostor je liberální vůči hospodářské soutěži. Kvóty na produkci a exprt oceli prakticky zničily český ocelářský průmysl. Prakticky vzápětí podobně protekcionalistická opatření nastavila Eu vůči ČR v obalst zemědělství. A pan klaus pochopil, že servilita jako politický prostředek nestačí. A postupně zaujal současný postoj, reálně pojmenovávající stav a snažící se prosazovat české národní zájmy. Každé prozření je přínosné. A z toho důvodu si pana klause, jako prezidenta považuji! >-

0 0
možnosti

alois

1. 9. 2008 10:59
Re: proti mainstreamu

R^R^R^>-

0 0
možnosti

delilah

1. 9. 2008 10:12
Pro pana Matochu

Vazeny pane Matocho, nevim jestli jste nekdy byl v Kosovu, ja ano, ihned po te co otevreli letiste v Pristine.Vite, vubec neni prijemne, kdyz vystoupite z letadla a vidite letistni budovu beze strechy, varovani mistnich lidi,abychom nechodili ani metr od silnice, ze je vse zaminovano a dalsi varovani, aychom nemluvili srbsky, protoze by nas mohli zastrelit.Pak vidite cele vypalene stvrti v Prizrenu a take vypraveni vaseho hostitele, ktery byl profesorem na mistnim gymnaziu, jak ho jeho srbsti sousede, jejichz deti ucil, hodili polomrtveho do misti reky z regulace a zjistite, ze Srbove a Kosovci/ sami se nepocitaji mezi Albance a nikdy by se nechteli pripojit k Albanii, i kdyz se takovy nesmysl porad v ceskych novinach opakuje/ spolecne nemohou uz zit. Na obou stranach bylo tolik nenavisti, ze to rozhodne nejde vytesnit, a proto je dobre , ze vzniklo samostatne Kosovo.Jen by jeste srbska enklava na severu mela byt pripojena k Srbsku.Stejne jako u Kosova by se melo postupovat i v Gruzii, ale ne tak ,jak to predvedli Rusove.Nejdriv rozdali pasy a pak se tvarili, ze je jeich povinnosti chranit sve obcany.To by nevymyslel ani Hitler.Na druhe strane si myslim, ze by obe provincie jak, Osetie tak i Abchazie meli byt pripojeny k Rusku, pokud si to vetsina obyvatelstva preje.To je treba zjisti v referendu, ale ne pod taktovkou Rusu.Jak vidno hranice jsou se mohou menit, pokud je k tomu duvod, stejne jako vse, co je lidskym vytvorem.

0 0
možnosti

AndyO

1. 9. 2008 10:29
Re: Pro pana Matochu

to je podle mne výborný příspěvek, snad bych jen podotkla, že co se skutečně dělo v J.Osetii před tím gruzínským ozbrojeným zásahem nevíme ...a právě tam je zřejmě zakopaný pes.

Podle politologů jsou prostí Rusové v absolutní většině nadšeny a jedinou výhradu k vládě projevují slovy, že měla v Gruzii zasáhnout mnohem tvrději.

U Rusů to ještě chápu, proč se stejně chovají Češi už mi hlava nebere.

0 0
možnosti

wandy

1. 9. 2008 9:59
nevděčnost

ve včerejším pořadu V.Moravce obviňoval poslanec ruské dumy USA z agrese. Od příslušníka státu, který spolu s německem začal druhou světovou válku a přežil ji jen díky pomoci USA mi to připadalo nevkusné.

0 0
možnosti

Roman

1. 9. 2008 10:06
Re: nevděčnost

Máte snad pocit, že USA jsou mírumilovná mocnost? Dělají s Ruskem ve stejné branži. Jsou to konkurenti. Rozdíl je pouze v tom,  že Rusové momentálně na to nemají a proto kolem sebe tolik kopou.

0 0
možnosti

M. Zima

1. 9. 2008 9:56
Ostatně, pane Matocha,

proč ten kLaus opičkuje navenek a proč nebyl proti mainstreamu vnitropoliticky, když soudruzi rozkrádali republiku, tak se ještě postaral o to, aby jim v tom nebránily zákony?

0 0
možnosti

A.

1. 9. 2008 9:49
Pravda

dobře se to čte.R^

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz