23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Solitér Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 1.9.2008 8:00

NO ANO

I když je v případě Gruzie patrný velmocenský zájem obou stran a nic nemůže být černobílé postoj prasidenta je opět jen projevem vyšinutého jedince......Pokud by v Osetii  nastala opravdová genocieda ze strany Gruzínců, určitě by mezinárodně neobstála......Terorismus a partizánština, jsou ovšem ošemetné aspekty a není pochyb, že je Rusko - podporovalo......

milkom 1.9.2008 8:41

Re: NO ANO

Postoj prezidenta vycházel z celkem jednoznačných informací a je správný. Katastrofální interpretace jeho prohlášení v našich médiích naprosto popíraly nejen obsah toho co řekl ale i zjevná fakta a varování, která byla v celém světě (i u nás) publikována před propuknutím krize v Gruzii. Celé mediální dění kolem Gruzie překvapivě nevystavilo nějaké negativní vysvědčení našim politikům, ale obnažilo naprosto katastrofální stav našich médií. Čeští novináři dnes už nejsou ochotni sbírat informace a fakta o tématu dokonce ani z internetu. Nabalí na informaci z ČTK nějaké svoje dojmy a mají vyděláno.

Daneš 1.9.2008 7:55

Dobrý článek, konečně neservilní článek vzuhledem k USA.

Sam Křepelka 1.9.2008 7:48

bod pro prezidenta

Zpráva pozorovatelů OBSE značně přitížila Gruzii za boje v Osetii

AndyO 1.9.2008 7:52

Re: bod pro prezidenta

bod pro prezidenta? Tohle není tenisový match a škoda,  že závažnost situace nedochází ani takovému hráči jako je Klaus. Měl by mít na Hradě amplion, který by mu rusky každých pět minut zařval do ucha : Toto není cvičení.

Sam Křepelka 1.9.2008 8:07

Re: Re: bod pro prezidenta

Právě že situace je závažná a je to Klaus, který ji poměrně přesně, narozdíl od mnoha našich i zahraničních politiků,analyzoval. Nebo jenom otevřeně řekl informace, které někteří chtějí zamlčovat !

AndyO 1.9.2008 8:25

Re: Re: Re: bod pro prezidenta

neřekl žádné informace, řekl jen svůj názor ( pokud to skutečně je jeho názor). Došel k němu mimo jiné na základě informací o tisících mrtvých osetijců- naprosté desinformace. Co si svým radikálním postojem chtěl dokázat, to mne nezajímá.

milkom 1.9.2008 8:46

Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Co na jeho postoji bylo radikálního? Radikální byla naopak jednostranná slepota těch, kteří ho hned začali odsuzovat a podsouvat mu absolutní protipól svých ideologických lží.

pbla4024 1.9.2008 8:15

Re: bod pro prezidenta

Můžete uvést odkaz na tuto údajnou zprávu na stránkách OSCE?

milkom 1.9.2008 8:50

Re: Re: bod pro prezidenta

Taková zpráva neexistuje. Jsou to informace od zástupců OBSE z jednání, která dosud probíhají a tudíž žádný oficiální dokument jaksi zatím být nemůže. Bylo to zveřejněno ve Spieglu.

pbla4024 1.9.2008 9:01

Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Tedy tvrzení předřečníka "Zpráva pozorovatelů OBSE značně přitížila Gruzii za boje v Osetii" není pravdivé?

tsstss 1.9.2008 9:06

Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Je pravdivé. Ta zpráva existuje. Je to pracovní materiál pro zasedání OBSE. Podle této zprávy se bude dál rozpracovávat složení pozorovatelů OBSE v Gruzii.

milkom 1.9.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

ano toto je přesnější konstatování

pbla4024 1.9.2008 9:14

Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Pokud zpráva existuje, uveďte odkaz na tuto zprávu na stránkách OBSE.

tsstss 1.9.2008 9:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Musíme si chvíli počkat. Teď je na řadě dnešní sezení EU. Jak to pane chcete, tak takovým způsobem se to skutečně nedělá. Tohle není běžná agenda. Copak to není vidět?

pbla4024 1.9.2008 9:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Tak znovu. OSCE žádnou zprávu nezveřejnila a tudíž tvrzení "Zpráva pozorovatelů OBSE značně přitížila Gruzii za boje v Osetii" není pravdivé. Souhlasíte?

tsstss 1.9.2008 9:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Nesouhlasím.

milkom 1.9.2008 9:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Ale jo i ne.  Je to o skutečné formulaci - OBSE jako instituce zprávu nezveřejnila naopak zveřejnila dementi, že žádnou zprávu neposkytla. To co uniklo do Spieglu byly zprávy některých z pozorovatelů OBSE - tedy lidí, kteří s tímto pověřením na místě dlouhodobě shromažďovali informace (mise OBSE tam má pozorovatele v Gruzii už od devadesátých let). Už je vám to jasný?

zdroj zde

pbla4024 1.9.2008 9:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Takže Spiegel zveřejnil fámy a vy s tím operujete jako se zprávou OSCE, tak?

milkom 1.9.2008 9:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Proboha vy neumíte číst? Pozorovatel OBSE je osoba, která shromažďuje informace o dění ve svěřeném regionu pro instituci, která ho tam vyslala a to je OBSE. Sepíše zprávu, která obsahuje jím shromážděné skutečnosti a fakta, (V krizových oblastech bývá těchto pozorovatelů více.). Ty předá OBSE a ta na jejich základě zpracovává oficiální stanoviska. Spiegel získal informace z této zprávy.

tsstss 1.9.2008 10:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: bod pro prezidenta

Je to mamlas, nejspíš z komunistické rodiny (normalizační). Ti vůbec neumějí odlišovat skutečnost od přání. S těma bude ještě velký problém.

No.... 1.9.2008 7:44

Celkem striktně pravdivé,ale blbcům nepochopitelné

Taky podle toho vypadají některé "příspěvky"....ale snad zvítězí zdravý rozum a pitomci se nedostanou k rozhodování ...

i.h. 1.9.2008 7:40

Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

se snaží alespoň šokovat svými stupidními názory, aby si jich někdo všimnul. Z hlediska vzdělání, praxe v Prognosťáku řízeném ÚV KSČ a publikační činnosti je Klaus nula, v Americe místo něj jako prezidenta přijal Bush Špidlu i Grosse, tak holt musí kopat za Rusy proti Západu. Podobně jako stejný zoufalec Beneš (i když - Beneš měl alespoň, v porovnání s Klausem, kvalitní vzdělání).

Jen věřím, že následky Klausovy stupidity nebudou pro Česko fatální jako v případě Beneše. A to díky členství v EU a NATO, kam dovedli zemi socani přes odpor modrých komoušů.

quido 1.9.2008 8:05

Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Nevím proč si myslíte, že je Klaus zakomplexovaný? Podle všeho je to spíš naopak a sebevědomí by mohl povzbudit i v každém z nás. Mně je jeho postoj sympatický ( i když ne se vším souhlasím ) už tím, že nejde jako ta tupá ovce s davem, že o věcech přemýšlí a hledá různé alternativy, i když provokativním způsobem. Myslím, že mu jde o to, aby lidé nekriticky nepřijímali jako zjevenou pravdu všelijaké nápady nejrůznějších ideologů, ale aby o věcech samostatně přemýšleli a dostali k přemýšlení i opačné varianty. Klause nemusíte mít rád, ale musíte se nad jeho názorem zamyslet.A to je užitečné.

i.h. 1.9.2008 8:30

Re: Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Díky za slušný názor. Nicméně, dle mého názoru, je rozdíl mezi sebevědomými lidmi, u kterých je toto sebevědomí podpořeno výsledky a těmi ostatními, mezi které patří Klaus.

ok 1.9.2008 9:10

Re: Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Jít proti davu není žádná zásluha - ostatně Klaus jde spíš s davem - s davem Rusů a komunistů - tak jaké proti davu? Klaus jen jde bok po boku s těmi "svými".

To není zásluha, to je svinstvo (alespoň potud, pokud Klaus sám sebe nazývá konzervativcem, a přitom dělá proruskou a protievropskou politiku).

MZ 1.9.2008 8:34

Re: Zakomplexovaní lidé, jako je pan Klaus,

Podle sebe soudím tebe, že ?

Pan Klaus řekl, že Kosovo je chyba, a jak vidíte, měl pravdu. Tečka. Tohle holt spousta lidí nemůže strávit.

Komik 1.9.2008 7:32

Solitér Klaus

Ať už s jeho názory souhlasím (někdy), či ne (taky někdy), musím mu přiznat jednu věc: jeho názory mne vždy donutí zamyslet se nad jejich správností. Není už v tom jeho pozitivní role - že se nebojí leckdy jít proti proudu a donutí zastánce opačného názoru (někdy i) použít věcné argumenty?

Ostatně, mám pocit, že jeho základní názorová stanoviska jsou dlouhodobě poměrně stabilní  předvídatelná. 

yton 1.9.2008 8:13

Re: Solitér Klaus

Ano, předvídatelná, proruská.

Ivan 1.9.2008 9:03

Re: Re: Solitér Klaus

Typické proamerické  fandovství.  Zkuste argumenty, ne výkřiky.