22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Samarkand 28.4.2006 4:30

kecy

Pan senátor Pospíšil se probudil, budou totiž volby a to on se vždy vyhrabe bůhvíodkud a konečně také lidé vidí jak vypadá. Co ale vlastně dělá se stejně nikdo nedozví. On totiž nedělá vůbec nic. Ale zvolen bude jistě znovu.

Petr Kunetka, zlocinec 28.4.2006 12:14

Re: kecy

Nejake dukazy, nebo jen zbytecney blabol?

endy02 27.4.2006 20:57

korupce

Mám takovej dojem že v tomto státě je taková korupce že už se stím ani nedá něco dělat to by museli padat daleko větší hlavy na vysokejch postech protože jak se říká ryba vždy smrdí od hlavy .

ticha@dohoda 27.4.2006 20:20

pane kunetko jen rychle at neztracim cas, Cituji:

"Vam ovsem soudruh pro takovou ulohu pripada vhodny a pokud nahodou mate jiny nazor, urcite si jej schovate pro sebe".

Tim je mineno pane Kunetko, ze pokud nahodou mate jiny nazor, tak s nim rozhodne nechodite na nejaka fora, protoze na to jste opatrny, mineno jiny nazor nez zni oficialni line.

Kritizovni soudruha Tlusteho mate u vas povoleno, mineno opatrnou kritiku, to se o vasich nepovazuje za zradu proto jste me odkazal na nej aby jste mi dokazal , ze vy se do svych taky "dokazete oprit".

Me pane Kunetko pripada smesne aby mi "kazala vodu" strana , ktera se za 16 let zkompromitovala 10 x vice nez komuniste za 40 roku, je to stejne, jako by si komuniste jako predvolebni tema vybrali posilovani demokracie, urcite byste jim veril, zejmena pokud by diskusi vedl soudruh Stepan. Proto jsem panu Pospisilovi napsal, ze s nim v teoreticke rovine souhlasim ale bohuze praxe je jina a ODS se na te praxi podepsala a podepisuje stejnou merou jako jine polit. subjekty.

Pavel 27.4.2006 20:29

Re: pane kunetko jen rychle at neztracim cas, Cituji:

no, no, no. S těmi komanči, 40 lety a zkompromitováním jste trochu přestřelil, ne? Trochu soudnosti! Nicméně s tou teorií a praxí mi to přijde celkem přesné.

Petr Kunetka, zlocinec 27.4.2006 20:43

Re: pane kunetko jen rychle at neztracim cas, Cituji:

Nevim, koho citujete, mam nazor svuj, a ne oficialni (nemam skutecne zadnou vazbu na ODS), kritizoval jsem i jine cleny ODS, nez p. Tlusteho... jestlize mate pocit, ze vystupuji v souladu s nejakou lini ODS je jasne (diskutoval jsem zde jiz s kde kym, ale tento Vas nazor na me prispevky je skutecne unikatni), ze me prispevky nijak zvlast nectete, zato jste schopen k nim napsat sahodlouhy elaborat.

Kazdopadne, s clovekem, ktery je schopen srovnat nekolit set politickych vrazd a nekolik set tisic znicenych zivotu s 6 letou vladou ODS (at si o ni myslime cokoliv) nemam jakoukoliv spolecnou bazi k diskusi. Prenechavam Vam prostor.

Ladislav N. 27.4.2006 23:23

Re: ticha@dohoda "...strana , ktera se za 16 let zkompromitovala 10 x vice nez komuniste za 40 roku..."

Jestli to vidíte takhle, tak nemá cenu s vámi vůbec diskutovat. Proč sem vlastně píšete takovéhle bláboly?

Jura Jurax 27.4.2006 19:33

No,

do drahého benzínu se bude přidávat ještě dražší špiritus - tedy vlastně nevím, jestli dražší, akorát vím, že benzín zdraží. Takže asi dražší. Proč se tam ten špiritus bude přidávat sice nechápu - motory budou smrdět zhruba stejně - ale v Bruselu mají větší hlavy. No a u nás se vymyslí, aby se miliardový kšeft přihrál těm správným, že, něco zákonů ... ještě bych si dal říct, že složení výfukových plynů bude se špiritusem prý o něco příznivější, nevím - ono takové akce se vždy podšprajcovávají něčím vznešeným, třeba ekologičností, ač důvody jsou zpravidla přízemnější - prachy.

Ale co nechápu už vůbec - co je státu do toho, kde rafinerie vezme špiritus; stát si akorát má nadekretovat, že jiný benzín než že se špiritusem je fuj, a rafinerie nechť dodají benzín požadované kvality. Nemyslím, že by špiritus byl tak vzácná komodita, firem, které jsou ochotny jej dodávat, je dost, tak proč to nenechat na ruce trhu?. No proč - kdyby se do toho stát nemontoval, nebylo by všimného, úplatků, pozorností, provizí pro papaláše ať již volené, nebo ministersky úřednické. No a kvůli takovým prachům uděláme cokoliv, dokud jsme u lizu - čertvíco bude po volbách ...

Koneckonců zvýšenou benzínu cenu zaplatí zase spotřebitelé, prostý lid dobývající chléb svůj vezdejší v potu tváře - akorát pár vyvolených ty prachy shrábne. S přispěním neschopného, zkorumpovaného, vysoce postavenými vyžírky prolezlého státu.  A ty korupční aférky stejně jen tak vyšumí, nějaký pěšák si posedí, aby se neřeklo, a ti, kdož snahou o regulaci každé prkotiny i čehokoliv jiného tak, aby z  toho ti hoši a dívky, co spolu mluví, měli patřičný vejvar, budou dál křandat o nulové toleranci, o křišťálové poctivosti své i své strany - na poslední aféru se už pozapomnělo a nová ještě nepropukla - a budou se naparovat před kamerami a na pódiích ... volte socany, legislativní smrští vytvoří sociálně spravedlivý zákon i na spotřebu hajzlpapíru ... a ti správní na něm vydělají ...

Ladislav N. 27.4.2006 23:45

Re: Proč se tam ten špiritus bude přidávat sice nechápu - motory budou smrdět zhruba stejně - ale v Bruselu mají větší hlavy....

Přidávat do benzínu se bude líh proto, aby měli práci evropští zemědělci. Místo "drahé" ropy se ouřadové z EU rozhodli využívat ještě dražší líh - viz dotace na vypěstování produktu a jeho výrobu a cena překračující náklady na ropná paliva - s pochybným vlivem na motory takové palivo využívající.

Je to prostě taková evropská "hladová zeď", kterou se snaží socialisté prosadit.

IS 27.4.2006 23:52

Re: Re: Ladislave N - a také brazilská hladová zeď?

Halladin 27.4.2006 19:28

Juro- pe,

pokud se tento biolíh bude vyrábět třeba z brambor, nenajdete zemědělce, který vysadí navíc třeba 20 ha bramor proti obvyklému množství, pokud nebude mít smluvně zabezpečen jejich prodej. A nikdo, kdo nebude mít záruku, že udá onen z brambor vyrobený líh, neobjedná ony brambory.

A pokud se ponechá na firmách "ředících " benzín, koho si vyberou, na dodávku lihu, je docela možné, že šéfové benzinářských firem budou upláceni od dodavatelů lihu do svých soukromých kapes.

Dá se očekávat jakási korupční aukce - kOLIK MI DÁTE, KDYŽ KOUPÍM PRO FIRMU ? :-))¨

lADISLAVE, vY NEPOUČUJTE, A STAREJTE SE , ABYSTE PLATIL VĚTŠÍ DANĚ NEŽ MINIMÁLNÍ :-))

Ladislav N. 27.4.2006 19:45

Halladine, zadržte!

...šéfové benzinářských firem budou upláceni od dodavatelů lihu...

Proč, proboha? Oni si vyberou takového, který dodá nejlevněji - a mají výdělek i bez úplatků! Navíc toho lihu zřejmě nebudou producenti stejně schopni vyprodukovat tolik, aby nasytil spotřebu automobilů v ČR, pokud by byla povinná...;-P

jura-p 27.4.2006 20:01

Re: Halladine, zadržte!

To byste se divil, Ladislave. Tady v Evropě je uhlohydrátů, že by se v nich ta auta mohla plavat, kdyby se to všechno vypálilo.

jura-p 27.4.2006 20:02

Re: Re: Halladine, zadržte!

se je navíc.

jura-p 27.4.2006 19:54

Re: Juro- pe,

Halladine, on není problém s tím, kdo bude pěstovat plody na pálení lihu. Celá EU spíše trpí nadvýrobou zemědělských plodin. Tato nadvýroba, dotovaná nadvýroba, je hlavním důvodem. Přece jen je emočně pro Evropany přijatelnější vypálit líh, což se děje odjakživa, než zemědělské produkty pálit pod kotlem. No a ten líh přidat do benzínu a pak ho spálit. To už nám tak nepřijde. Je to iracionální, ale musím se přiznat, že i mě se nějak dotýká, když se pálí obilí v kotli. To budou ty pohádky. Je to prostě hřích. Vyvézt do Afriky se všechno obilí nedá. Ač se to nezdá, je to taky drahé. A obilí na biolíh se používá často staré, napadené plísní, které se potravinářsky už použít nedá ani v Africe. To bychom je místo pomoci otrávili. Já vím, je to divné, ale EU trpí nadvýrobou potravin a zemědělských plodin. Další bude máslo. Zbývá ho více jak sto tisíc tun ročně. V mlékarenském průmyslu je to technologický odpad. Mléko se pije půlprocentní. Krávy dojí desetkrát tučnější. Ani jmenovat mléko se to nesmí, EU má něco jako rainheits gebot, mléko se může jmenovat produkt dojení, do něhož není nic přidáno a nic odebráno. Takže se to jmenuje třeba plnotučné mléko, když je z toho odebrána jen část tuku. ATD. Je to fakt problém. A moderním motorům fakt technicky skoro šest procent lihu nevadí. A mě nakonec až tak ne. Mě vadí to, že jde o ta omezení. A to, že podle tohoto zákona se má bránit dovozu z jiných zemí EU, které by mohly dodávat líh levněji. A na tom by vydělali jen motoristi a to se nelíbí našim vyvoleným. A najednou EU ne. A v tomto mám dost vyhraněný postoj, že volný pohyb zboží je výhodou EU. Já moc jiného smyslu pro EU nevidím.

     Takže je to přesně naopak, než se bojíte. Naši producenti se bojí, že by museli prodávat laciněji pod tlakem možného dovozu. Tento tlak by byl prospěšný jenom motoristům.

Přečtěte si znovu Petici výrobců svíček. Já to tak pěkně jako Bastial pred stopadesáti lety napsat neumím. Ale problém je to ten samý.

Sch.glosátor 27.4.2006 20:53

Když je to tak skvělé a efektivní tak se to obejde bez dotací.

A máslo - na technologický odpad mi moc levné nepřipadá.

jura-p 27.4.2006 21:39

Re: Když je to tak skvělé a efektivní tak se to obejde bez dotací.

Asi někdo drží tu cenu uměle nahoře. Přebývá ho v EU sto tisíc tun ročně. Jsou ho plné mrazírny, dává se do světa zadarmo, topí se s ním v elektrárnách. Už jenom to chlazení, té energie.

jonáš 27.4.2006 23:01

Re: Re: Když je to tak skvělé a efektivní tak se to obejde bez dotací.

Však to už psal Fučík, jak kapitalisti radši házej pomeranče do moře, než by je rozdali hladovym dětem ;-) lidé bděte -- nejste náhodou trochu docela stejnej?Ono je vždycky po inženýrsku nejlíp to vyřešit podle mrtvý kočky, staré spálit, nové nepěstovat.

Ladislav N. 27.4.2006 23:13

Re: Re: Re: Když je to tak skvělé a efektivní tak se to obejde bez dotací.

Inženýři (co vystudovali techniku) většinou ovládají to, čemu se říká "zdravý selský rozum". To je přesně ta složka IQ, kterou máte zakrnělou... ;-D

pertinax 28.4.2006 19:57

Re: Re: Re: Když je to tak skvělé a efektivní tak se to obejde bez dotací.

To je prima, že si ještě někdo pamatuje mrtvou kočku. Jonáši, že bys také měl občas rád k dispozici Kokeše?

jura-p 27.4.2006 19:27

Chápu paranoidní teorii občana XY. Není jediný, co to tady píše. Je to furt dokola. Vypadá to asi takhle.

Stejně tak za to může Petr Cibulka. Jenom kecal a nic nedělal proti tomu, aby manažeři státních firem privatizovali. Vydával si Rudou Krávu a proti propojení bolševické zločinné moci s tou současnou, tedy postbolševickou neudělal nic, jen rozbíjel pravici. Nakonec i jako malá strana mohl proti korupci něco udělat, krom neustálého opakování svých výmyslů.  Ale to on ne, stará se jenom o to, aby byl vidět v televizi, kde se schovává každý čtvrtek za toho konferanciera. A předstírá, že je divák. Mohl by jít příkladem, ale máme před volbami, že...

huhu 27.4.2006 22:10

Re: Chápu paranoidní teorii občana XY. Není jediný, co to tady píše. Je to furt dokola. Vypadá to asi takhle.

R^

OBČAN XY 27.4.2006 17:21

NA SENÁTORA PONĚKUD SLABÉ

 Zvláště, pak za ODS, která stála u zrodu propojení bolševické zločinné moci s mocí současnou, tedy postbolševickou...Bolševik korupci sice nevymyslel,ale zevšeobecnil a ta byla nakonec ještě inovována již zmíněnou postbolševickou mocí....Nakonec i v opozici mohla ODS proti korupci něco udělat, krom nulové tolerance....V nejhorším případě  PAK JÍT PŘÍKLADEM, ale máme před volbami, že....              Volme- PRAVÝ  BLOK     WWW.Petr.Cibulka.NET

jura-p 27.4.2006 17:44

Občane XY.

Blahopřeji k inovativní češtině. Zejména to propojení titulku s první větou, je-li to věta, je novátorské.

Ladislav N. 27.4.2006 17:46

Re: Bolševik korupci sice nevymyslel,ale zevšeobecnil

Cože jste to vlastně chtěl sdělit? Volit Cibulku? Rv;-D

Lájoš B. 27.4.2006 18:33

Re: Re: Bolševik korupci sice nevymyslel,ale zevšeobecnil

Podle mě chtěl autor sděli to, že startovací podmínky měla z převážné většiny v rukou ODS a výsledek je,  že bolševík využil ekonomickou převahu a pomocí té už se zase sápe i po moci politické.

huhu 27.4.2006 23:43

Re: Re: Re: Bolševik korupci sice nevymyslel,ale zevšeobecnil

startovací podmínky měl jasně v rukách Havel...Rv

Ladislav N. 27.4.2006 23:51

Re: startovací podmínky měl jasně v rukách Havel...

Jo, von Havel byl ministrem financí, hospodářství a obchodu od samého začátku, že?

Už ten HuHu koktejl nepijte a dejte si třeba Ondrášovku ... ;-P

endy02 27.4.2006 21:02

Re: NA SENÁTORA PONĚKUD SLABÉ

Já svámi plně souhlasím ale to v roce 1989 nebyla žádná revoluce ale mocenské předání pana Havla a jemu podobných.

Pavel Kořenský 27.4.2006 17:21

juro-p

Po přečtení Vašeho článku jsem se domníval, že transparentněji a srozumitelněji problém vzniku korupce popsat nejde, protože causa "biolíh" je dokonalým příkladem ZÁMĚRNÉHO zavádění korupčního prostředí v ČR.

Po přečtení diskuse jsem zjistil, že jsem se mýlil.

Připadá mi, že chtít něco vysvětlit některým občanům ČR je jako mluvit do dubu.

Asi je to tím, že na školách se moc nevyučovalo a nevyučuje pochopení psaného textu.