3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pf 27.4.2006 10:08

je jedno univerzalni reseni

soudni rizeni musi byt vedeno na trznim principu. Rozsudky musi byt vynaseny na zaklade verejne aukce jiz se zucastni zalujici a zalovana strana. Pro zacatek to pujde jednoduse aplikovat na obcanskopravni spory kde stat, ktery bude rozsudky prodavat, stoji mimo spor.

V trestnich vecech to bude slozitejsi, protoze zaluje stat. Mozna, ze by to slo vyresit konstrukci akciove spolecnosti, ktera by se stavala, pokud by si v aukci koupila rozsudek, vlastnikem odsouzenych s pravem rozprodat jejich organy, prodat do otroctvi a podobne. Odsouzeny by se pak v druhe fazi mohl vykoupit splacenim ceny rozsudku + naklady + rozumna dividenda akcionarum.

Ladislav N. 27.4.2006 16:29

Re: je jedno univerzalni reseni

Tady je dnes ale blábolů.... jak nas*áno! :-/

challenger 27.4.2006 9:31

Pan senátor je vskutku komik

uplácí se na policii? Zlegalizujme to, vždyť přece když si to jde koupit, pak to není úplatek. Trápí řidiče prasátů fkombíku a ftédéíčku padesátka v obci? Zrušme ji, přece dodržování dopravních předpisů je pouze proto, aby se moihli uplácet policisté. Trápí Vás spolupráce organizovaného zločinu s orgány činnými v trestním řízení? Zrušme trestní zákon! Vždy´t co si lze legálně koupit nemusíme získáváat úplatkem.

Ale jistě by se dala zrušit spousta tendrů krajských zastupitelstev a magistrátů velkých měst - fšude má většinu ODS, oj to by soudruzi řvali - zabraňovat úplatkům na lokální úrovni - kde je jich vedle policie zdaleka nejvíc - to by byla přece protiústavní svatokrádež! Ani muže z krajských úřadů! Ani haléř z krajských rozpočtů! ;-D;-D;-D

Boj ODS proti korupci = kozel zahradníkem...

dvd 27.4.2006 10:15

Domníval bych se

že jako lékař máte minimálně maturitu ;-) ! Po této expektoraci si už tak jistý nejsem.

challenger 27.4.2006 14:49

Re: Domníval bych se

víte, domnívati se můžete, co chcete, pane kolego. Podle mého názoru, pokud chce pan senátor bojovat proti korupci, pak ze systémového hlediska by měl nejdříve specifikovat, kde leží těžiště korupce. Svým ironickým příspěvkem, kterým jsem chtěl upozornit na tyto diskrepance v intelektuálním projevu pana senátora, vy to zřejmě moc nechápete, ale to je bohužel pouze váš problém. Teprve poté může vykládat o metodách boje - toť logika poctivého přístupu. Pan senátor zde ovšem blábolí, že by nás spasila liberalizace výroby biolihu. Asi firma, co prolepuje jeho, se nedostala do užšího výběru - možná nezaplatila těm správným lidem, to připouštím. Jistě nebyla by žádná korupce, ale možná by polovina národa byla slepá po otravě metylalkoholem. Pan senátor se spolu s Vámi zřejmě domnívá, že toto je ona tržní regulace, která nás dovede k zářným zítřkům, viďte? ;-)

Jiří Š. 27.4.2006 9:07

Podle "huhu" tu v 17.stol. asi byly samé levicové vlády... -:)))

protože potlačovaly svobodu, spravedlnost a zákony neplatily pro každého stejně, navíc byly příkaznické (fungovalo nevolnictví a robota), prostě světští a církevní feudálové ani netušili, že jsou levičáci skrz naskrz… viz „Re: Milá Jani“ - huhu  v 00.48 hod.

Jiří Š. 27.4.2006 9:05

tiché dohodě z 1:09 hod

Řeč je o ZÁKONECH, které podporují nepoctivé jednání, nikoliv o LIDECH. A jestli někde vládne ODS nebo ne, je málo platné, když tam platí stejné pro-korupční zákony jako v celé republice.

Jarda C. 27.4.2006 9:02

Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

Jsem přesvědčen, že by v ČR vzniklo řádově více nových pracovních míst, než za cenu obrovských investičních pobídek sliboval Hyundai. Aniž by musely být devastovány Beskydy.

Za jedinou cenu - živnostníci a majitelé malých firem by nesměli být dušeni těmi příšernými odvody a spoustou nejrůznějších příkazů, zákazů a nařízení. Navíc by byla jistota, že tito za pár let neodkráčí dále na východ.

Jenže to bychom museli mít zcela jinou vládu, kterou by zajímali především občané této země.  Víc než stav vlastního konta. Nesporným faktem totiž je, že ty tisíce živnostníků - potenciálních zaměstnavatelů holt na tučné všimné pro vlivné osoby s razítkem fondy nemají.

H.K. 27.4.2006 9:31

Re: Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

To je jádro pudla. Nám seberou kdejakou korunu a rozdávají peníze zahraničním investorům, kteří využijí daňové prázdniny a odejdou. Přitom se jedná o výrobu zastaralých obrazovek nebo montážní závod, kde nakonec budou pracovat za minimální mzdu lidé ze Slovenska nebo Polska.

challenger 27.4.2006 9:32

Re: Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

přesvědčen být můžete. Většina odborníků je však přesvědčena opačně. Zkuste svá tvrzení na nějakém příkladu (nejlépe) dokázat.

www racek 27.4.2006 9:46

Re: Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

hmm, fakt víš, kolik jsou dušeni ti malí živnostníci, kolik odvádějí oni třeba na zdravotní pojištění a kolik ty sám? hochu, mě se nechce někoho dotovat svým obrovským odvodem, víš?

Jarda C. 27.4.2006 12:50

Re: Re: Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

To vím docela přesně, jsem totiž malý živnostník . Jen pro zajímavost: na zdravotní+ sociální pojištění odvádím ročně cca 60 tis. Zaměstnance si dovolit nemohu, i když by se mi tím asi ulevilo. Nemusel bych makat jak barevnej 14-16 hod. denně, většinou vč. víkendů.  Jó, a dovolenou, tu si dopřávám 2x ročně - týden v zimě, týden v létě (samozřejmě neplacenou, 4-5 týdenní placená dovolená je výsadou zaměstnanců).

www racek 27.4.2006 14:32

Re: Re: Re: Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

z toho si nic nedělej, já odvádím asi tak 6x tolik.  a tedy, při téhle pracovní době vydělat tak málo, nezlob se, nevěřím. a ta moje, malá živnostnice, platí to co ty.

Ladislav N. 27.4.2006 16:19

Re: Re: Re: Re: Prostá filosofie (v souvislosti s korupcí)

Racku, už zase ty vaše komunistické kydy...?

franta 27.4.2006 8:07

Jak jednoduché, milý Watsone

Zkušenost velí: Střezte se lidí, kteří mají na všechno hned jednoduché řešení. K takovým lidem patřili i komunisté (vláda dělnické třídy a všechno je vyřešeno, že?). Dnes k nim patří ódeesáci (trh bez přívlastků, minimum zákonů, každý ať se stará jen o sebe). Korupce má mnohem více podob, než se nám snaží pan senátor říci. Myslíte si např., že by někdo zaměstnal jako notářského koncipienta pan Langera na dvě hodiny v týdnu (nebo míň?) za 80.000,- Kč měsíčně, kdyby tento vyčuraný pán nebyl poslancem, místopředsedou dnes nejsilnější politické strany a aspirantem na ministra vnitra ? Ten zaměstnavatel asi investuje rozumně do budoucnosti a očekává, že se mu ta investice vrátí. Myslíte si, že by Erste Bank zaměstnala za 10 milionů Kč jako poradce pro privatizaci české spořitelny zubaře ze Zábřeha, kdyby tento nebyl místopředsedou v té době vládní ODS ? Atd. atd.  

tatina 27.4.2006 8:28

Re: Jak jednoduché, milý Watsone

Prosím Vás,co to tady melete o ODS?Vy platíte pan Langera?Máte na to důkazy?Ne,ne,ne.To je jen další výlev zoufalého komunisty,který závidí všem a všechno,ale sám si se sebou neumí poradit.Proč neštudujete?v současné době je to umožněno všem.Pak Vás jistě někdo zaměstná a dobře zaplatí.

huhu 27.4.2006 8:53

Re: Jak jednoduché, milý Watsone

co je dokonalé je jednoduché ! ale ne ve smyslu jednoduchý = blbý. Celý váš blábol je zoufalost, vy jeden šibale. :-D

Zebra 27.4.2006 9:26

Hele huhu, v tom příspěvku jsou na konci vět otazníky ! U vás se odpovída na otázky nadávkami tázajícímu se ?

www racek 27.4.2006 9:52

Re: Re: Jak jednoduché, milý Watsone

no, někdy je i v jednoduchodsti síla, zvláště, když se některé systémy rozvinou do nebývalých krás ... nicméně, milý huhu, obávám se, že v naší složité civilizaci již není cesty zpět. ono nakonec i ta slavná rovná daň se v posledních týdnech a měsících stává neobyčejně složitou a propracovanou sbírkou zcela nesouvisejících a nesystémových řešení, ajk vychází najevo, že to zas až tak jednoduše nejde.

nicméně si myslím, že by rovná daň někde u 19 - 20% být zas až tak složitá nemusela. ale chtělo by to trošku odvahy a přiznat si, že nejsme sociálnější než socani či komouši. dnešní přístup vede do pekla a pasti populismu. ods to neumí a nesluší jí to...

a upozorňuji, že daně podniků jsou tak nějak ve výši asi 15 - 17 % všech daní a odvodů. většinu dalšího nese jako vždy oobyvatelstvo.

Čumil 27.4.2006 9:20

Re: Jak jednoduché, milý Watsone

Jo, Franto, to je moc pěkný příklad, ten s tím panem ministrem vnitra in spe. Pro tatinu - on se tím pan poslanec Langer nijak netají - a nepochybuji o tom, že se panu zaměstnavateli nadějného koncipienta pan kancipient bohatě vyplácí už dnes...:-/

Čumil 27.4.2006 9:21

Re: Re: Jak jednoduché, milý Watsone

Hm, správně pan koncipient... :-)

www racek 27.4.2006 9:53

Re: Re: Re: Jak jednoduché, milý Watsone

no, však on standa grossů jako koncipient má taky slušný plat, dokonce se šušká o nějakých statisících ...

dvd 27.4.2006 10:13

A teď se ještě

namontovaldo té bezpečnostní komise v Lihovém domě...

Rpuť 27.4.2006 7:16

Špiritus jsou prachy. Tak velký prachy, že "pět na stole v českých",

nejsou ničím vyjímečné a korupčníci všeho druhu se kolem slétají, jak včely na med. Med je jeden a včel moc. A tak občas teče i krev. Začalo to Mrázkem a to ten zákon ještě ani nebyl schválen.

Med bude kapat i z Eunie a zákon umožní, aby někdo rozhodoval, kdo si smí medu líznout a kdo ne. "Nechci dotaci zadarmo", není-liž pravda....

eTony 27.4.2006 6:48

případ biolihu je

praktickou ukázkou "Jistoty a prosperity" v praxi - vybraní jedinci by měli jistotu, že je vše v souladu s literou zákona a zároveň by osobně tito vybraní jedinci ne celém systému prosperovali, samozřejmě bez ohledu na své okolí. Potom může přijít nějaký socbolševickej trouba a tvrdit mi, že socbolševici bojují proti korupci. Nikoli, socbolševici postavili korupci na úroveň normy vládnutí, korupci přímo řídí.

jura-p 27.4.2006 2:46

IS, pan senátor nezapomíná

Drogy nejsou prodávány na volném trhu. Proto je také trh s drogami plný korupčních skandálů, podplácení a zločinu. To není dáno těmi drogami, to je dáno těmi zákazy. Společnost se rozhodla, že zločinnost spojená s restrikcí trhu drog je pro ni méně škodlivá, než by byl volný prodej drog. To je samozřejmě právo této společnosti a já to nekritizuji. Skoro polovina práce represivních orgánů státu je v současnosti věnována na objasnění, popsání, likvidaci, potrestání a potlačeni zločinnosti vyplývající z drogové kriminality. V současné době už jednotilivá země vlastně ani nemůže uvolnit trh drog prostě proto, že by se přirozeně stala střediskem obchodu s drogou a také cílem všech závislých, protože by v ní cena drogy přirozeně velmi poklesla.

Trh s alkoholem je také trhem do značné míry trhem regulovaným. Není vůbec jisté, že to má nějaký racionální smysl. Omezení prodeje alkoholu jsou výrazem etického postoje k této věci a není jisté, že zabrání jedinému jedinci, ať už jakkoli starému, aby  požil alkohol, kdykoli se k tomu rozhodne. Úsilí potřebné k překonání těchto zákazů je nepatné. Není jisté, že by lidé propadali houfně alkoholu. Většina z nás má prostředky na to, aby pila víc alkoholu a přesto to nedělá. Co je jisté a vyzkoušené je to, že zákaz prodeje alkoholu vede ke zločinosti zcela spolehlivě. Podvody s alkoholem se zatím dělají proto, že z podvodného alkoholu se neplatí spotřebni daň. Kdyby se tato neplatila, ani tyto podvody by nebyly. Ale k tomu se společnost rozhodla už dávno. O tom jsem nepsal. Já psal o nové výrobě, bez spotřební daně, která byla vyhrazena jen úředně vyvoleným. Těm přinese zisk neurčený trhem a pro tento zisk stojí za to uplácet.

To, že jen někteří smějí vyrábět líh do benzínu, svádí ke korupci ve snaze získat tuto vzácnou a výnosnou licenci. On to bude velký obchod. Kdyby líh mohl vyrábět každý, kdo si na to troufne a splní podmínky, nikdo by úředníky nepodplácel. Nešlo by to. To je snad srozumitelné.

Kiper 27.4.2006 7:10

Re: IS, pan senátor nezapomíná

Můžete napsat juro-p jaké zákonné podmínky musíte splnit, abyste mohl pálit potravinářský líh. Garantuji Vám, že jich je minimum. Nikdo tady trh s potravinářským lihem nereguluje, tak neplácejte nesmysly.

Xury 27.4.2006 11:11

Re: Re: IS, pan senátor nezapomíná

Vy jste to asi nepochopil. Řeč je o výrobě lihu, jakožto doplňku paliva pro motorová vozidla. Tato výroba má být licencována a umožněna pouze 5 ( slovy pěti ) výrobcům. Vzhledem k tomu, že EU odmítla navržený postup schválit, tak to nakonec dopadne asi jinak. Nicméně celý přístup státní správy vykazuje snahu o vytvoření korupčního prostředí, kde by úředníci rozhodovali o těch již zmíněných výnosných licencích. Jinak detailnější popis viz týdeník EURO z minulého týdne.

IS 27.4.2006 1:42

Korupce v armádě

Armáda je prostředí, ve ketrém nevládnou žádné tžní zákony ani tržní ceny. Přesto se tam vyskytuje korupce. Nemusí mít zrovna finanční podobu.

jura-p 27.4.2006 2:54

Re: Korupce v armádě

Je tomu přesně naopak. Všude tam, kde se výhody nedají získat nákupem nebo výkonem, je korupce. Výkon služby má samozřejmě svou cenu a ta je oceňována platem, chcete-li žoldem. A také postupem, či jinými, rádem stanovenými výhodami. Chce-li tyto získat jiným způsobem, korumpuje. Korupce vůbec nemusí mít peněžní podobu. Ale přece si tady nebudeme objasňovat banality.