3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, zlocinec 27.4.2006 17:54

Re: pane Kunetko vy rozhodne patrite dlouhodobe k tem serioznejsim skoro by se dalo

Jestlize jste nebyl schopen zahlednout me kriticke prispevky treba k p. Tlustemu (i dalsim), obavam se, ze je Vas tezko presvedcit ve Vasi jistote.

Zaroven nechapu, proc pod clankem p. Pospisila debatujeme o tom, zda p. Langer to ci ono. A to, ze by podle mne p. Langer byl vhodny k nejakym diskusim o korupci uz je vyslovene Vase umelecka licence... nebudete schopen najit zadny muj prispevek v tomto duchu.

Ale mam pocit, ze ve Vasem prispevku slo o ciste dehonestovani bez dolozeni Vasich tvrzeni, v posledni dobe tak caste od Vasich ideovych souputniku.... Skoda. Pamatuji si na doby, kdy slo debatovat slusne.... Nekdy si myslim, ze ten novy styl je vlastne uvedomeni si vlastni argumentacni nedostatecnosti.

Kazdopadne, jestli mi to chcete vyvratit, sem s mymi prispevky na tema p. Langr je vhodny ke kritice korupce. Me prispevky k p. Tlustemu si muzete najit v archivu stareho psa.

qqq 27.4.2006 15:51

Zná někdo

nějaký stát, kde prokazatelně korupce buď vůbec není (nebo nebyla)?

Ivan Nový 27.4.2006 16:35

Já znám,

Sluneční stát, Utopia.

qqq 27.4.2006 17:36

Re: Já znám,

To je pravda, a měli tam trh bez přívlastků?

Ivan Nový 27.4.2006 17:40

qqq,

tam měl být teror bez přívlastků, je to totiž vynález humanistů :-)))

IS 27.4.2006 15:30

nepodrývá pan senátor kapitalismus?

Celkem nedávno se provalil skandál s pančovaným palivem u čerpaček. Řidič jako zákazník nemá v okamžiku tankování šanci rozpoznat, že palivo je závadné a že po několika kilometrech se motor zničí.  Byl popsán případ, že auto nevyjelo ani z čerpačky. Stalo se to i mému známému, který právě tak dorazil domů se zapečeným motorem. Auto pro něho znamenalo živobytí a jako malý podnikatel neměl prostředky na generálku motoru nebo si pořídit nové auto. U čerpačky mu vysvětlili, že si sám do paliva něco přidal, aby se mohl na nich "nabalit". A nejedná se jen o jakost nafty , podobná situace byla se shnilým masem aj..

Lze zrušit korupci státních úředníků tím, že se odstraní všechny regulující orgány. Obratem se ale  uvolní prostor k nabízení výrobků pochybné jakosti . Těm podnikatelům, kteří na to doplatili poničenými motory aut, se to ale vůbec nelíbilo. Dokonce tvrdí, že je ohroženo jejich podnikání. Stát prý neochránil dostatečně jejich investice a podnikatelské aktivity, a proto stát budou žalovat . Soudu předloží jako příklad zlovolné aktivity státu třeba argumentaci senátora Pospíšila na NP. kapitalismus si rozvracet nenechají.   

Kybernetika učí že každý přírodní i společenský proces, který má fungovat ve stabilním režimu, se musí vyznačovat zpětným kontrolními vazbami. Jinak dojde k rozpadu systému - havárii, prakticky třeba v tom mikrosvětě nejakosního paliva k zadření nebo zapečení motoru.  

Perspektiva bude  jednoduchá. Ti postižení si zaopatří takové politiky, kteří budou prosazovat  omezení moci volnotržních fanatiků a zasadí se o regulaci trhu pohonných hmot, aby nedocházelo k poškozování jejich podnikání. Oni ti kaptialisté jsou totiž hákliví na to, jestliže jim někdo poškozuje  byznys. Však taky všelijaké inspekce začaly prudce vyvíjet činnost.

Nepochybně rozhořčená strana dodavatelů pohonných hmot bude povykovat o socialismu, korupci aj. No divte se, proč 5 firem a ne 6, popřípadě 7?

Ladislav N. 27.4.2006 16:40

Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

Proč se přimíchávají do paliv "levnější" složky zhoršující kvalitu? Protože SOCIALISTICKÝ STÁT zdražuje cenu paliv na trojnásobek spotřebními daněmi +DPH z těchto daní navíc!! Plaťte STÁTEM PŘEDRAŽENOU naftu u pumpy, když můžete smíchat drahou naftu zatíženou spotřební daní s levnými rostlinnými oleji pro potravinářské účely (bez spotř. daně a s DPH +5%) za poloviční cenu!

Když to uděláte ve velkém, dá se na tom vydělat majlont...

janoryna 27.4.2006 16:53

Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

a je to typicky pravicové chování. jenom nevím, jestli ta daň opravňuje pumaře k takovým manipulacím i když se ti pumpaři chovají z hlediska pravice přiměřeně a stát se do toho pokouší nepřiměřeně zasahovat. jen bolševici volají po kontrole prodávaných pohonných hmot. každý se má starat o sebe a nekupovat co je špatné !

Ivan Nový 27.4.2006 16:57

janoryno,

i podle Keynese je každá daň vyšší než 25% nesmysl, to proto, že s rostoucí daní ubývá lidí, kteří by tomu pokušení odolali.

Ladislav N. 27.4.2006 16:59

Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

Milý Oryno, ten olej si do auta lejí mí známí, levicově orientovaní, sami do motoru, aby ušetřili!!Když se jedná o vlastní kapsu a vlastní peníze, je z každého levičáka, co tady blábolí na Psu, ten nejtvrdší "pravičák". ;-D

Halladin 27.4.2006 17:06

Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

jEDNA VĚC JE LÍT SI COKOLI DO VLASTNÍHO AUTA, A DRUHÁ VĚC JE PRODÁVAT TAKOVOU SMĚSKU ZA CENU JAKOBY SE SPOTŘEBNÍ DANÍ A DPH.

tI VAŠI ZNÁMÍ NEPORUŠUJÍ ŽÁDNÝ ZÁKON, ANI NEOKRÁDAJÍ STÁT, ANI NIKOHO JINÉHO.

Ladislav N. 27.4.2006 17:16

Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

Halladine, mýlíte se, jako téměř vždy. "Okrádají stát" na spotřební dani a (domnívám se)  porušují zákon o spotřebních daních. V Česku, jakmile začnete něco lít jako palivo do spalovacího motoru svého automobilu, musíte odvést spotřební daň. ;-P Ať žije socialismus!!

Halladin 27.4.2006 23:20

Re: Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

Ladislave, je přesně definováno, za co se platí spotřební daň. Fritovací olej tam nikde v zákoně není :-)))

Ladislav N. 28.4.2006 5:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

Nalít do dieselu čistý rostlinný olej je nesmysl, ale ve směsi s naftou už to nesmysl není. A přečtěte si v zákoně, co je tam o ropných palivech a přidávaných složkách. ;-)

Pidras 27.4.2006 17:17

Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

To se velmi mýlíte, přečtěte si zákon o spotřební dani, vy troubo.

Ladislav N. 27.4.2006 17:38

Re: Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

A vy jste si ho, ;-O Troubo, přečetl? ;-P Já samozřejmě ano.

Lájoš B. 27.4.2006 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

šup sem s linkem na to, že co je v nádrži, podléha spotřební dani. Konstrukce zákona je naprosto jiná, troubo.

Ladislav N. 27.4.2006 23:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sem se dnes sešli všichni blábolisti z českého Internetu?

Tak si ho najděte a prostudujte pořádně. Takové triviality vám sem vypisovat nebudu.

Ivan Nový 27.4.2006 17:22

Halladine v EU to není jedno,

Česko je sankcionováno i za soukromé zásoby cukru domácností !!!! Do automobilu můžete lít jen předepsanou směs a vyrábět tu směs má mít pár firem. Je to totéž jako byste si doma pálil samohonku. To je trestný čin krácení daně.

Ivan Nový 27.4.2006 16:46

IS,

zpětná vazba, kterou zprostředkovává úředník, je snadno ovlivnitelná, právě tou korupcí :-))) A IS, u nás ČOI je, vyvíjí činnost a stejně dochází k pančování paliva. Řešení je jednoduché, zrušit spotřební daně.

quo 27.4.2006 17:19

Re: nepodrývá pan senátor kapitalismus?

Pancovani paliv je obycejny podvod a danovy unik jako kazdy jiny. Stat (obchodni inspekce, celnici, financak) muze delat pomerne snadno namatkove kontroly a zjistene nedostatky oznamovat policii, ktera je muze vysetrit a dale konat. Zalezi jen, jak moc se statu chce delat caste kontroly cerpacich stanic. Na teto kauze mi trochu vadila neochota statnich organu sdelit o ktere cerpaci stanice se jednalo (odliv zakazniku by byl jiste zajimavym trestem).

K biolihu - zda se ze urednikum vyhovuje priserny stav typu "cukerny poradek"", ktery je v oblasti cukrovarnictvi a tak chteji vytvorit neco podobneho v oblasti biolihu. Doufejem ze se jim to nezdari.

Lájoš B. 27.4.2006 15:15

Naprosto chybné zobecnění

na jednom konkrétním, specializovaném případě. Totiž dvě další masivní oblasti uplácení je silniční policie a zdravotnictví. Tam je zobecňující téze o trhu naprosto na prd.

Ivan Nový 27.4.2006 15:18

Lájoši B.,

jak to? Zrušení rychlostního limitu zruší pokuty.

Lájoš B. 27.4.2006 15:23

Re: Lájoši B.,

takže ne trh, ale anarchie je to řešní ? :-D

www racek 27.4.2006 16:32

Re: Lájoši B.,

no, ryclostní limity naposledy neplatily za komoušů ... sakra ...

Ladislav N. 27.4.2006 16:43

Re: Re: Lájoši B.,

A co německé dálnice bez rychlostních limitů?

Lájoš B. 27.4.2006 18:26

Re: Re: Re: Lájoši B.,

A ve zdravotnictví bude bez limitu co ? A za druhé, masivní podíl dopravních přestupků se děje na komunikacích nižších tříd. Jste jen střelec od boku.Rv

Ladislav N. 27.4.2006 23:18

Re: Re: Re: Re: Lájoši B.,

Je řeč o anarchii a neexistenci limitů. Uvádím příklad, kdy neexistence limitů žádnou anarchii nezpůsobila. Klidně uveďte jiný, opačný... ;-D

janoryna 27.4.2006 16:56

Re: Lájoši B., správně Ivane,

nejen rychlostní limity, ale všechna dopravní pravidla jsou bolševická opatření, omezují svobodu jednotlivce a ází klacky pod nohy i mnohým podnikatelům vautodopravě viz buzeraci s techničáky.

Ivan Nový 27.4.2006 17:00

janoryno,

k čemu omezení rychlosti, které nikdo nedodržuje a k čemu zkorumpovaní policisté? Vlastně takový systém podporuje lumpy, protože ti, kteří porušují pravidla jsou ve výhodě, doplácejí na to ti, kteří je dodržují.