3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
la miri 27.4.2006 1:37

pas korupční

Jako ve středověku žárlivý manžel nasadil své ženě při odjezdu pas cudnosti, tak proč bychom naším politikům nenasadili pas korupční. Čip do mozku, který by sledoval kapříky, melouny, pět na stole, litry, chechtáky, ..... a při zjištění těchto aktivit dotyčného politika obejme svěrací kazajka a po té byl by Chocholouškem vyexpedován na PL.

IS 27.4.2006 1:43

Re: pas korupční od 1. září s biometrickými parametry dle směrnice EU

IS 27.4.2006 1:27

líh je droga

Pan senátor zapomíná, že drogy se prodávají bez jakékoli tržní regulace, zcela na volném trhu. Občas sice někdo skončí ve vězení, ale to je riziko podnikání stejně jako jsou automobilové nehody věčně pojíždějících dealerů. Přesto volný trh s drogami společnost nemiluje a snaží se ho omezovat. Vedlejší - netržní následky šíření drog bývají totiž tragické a devastující, společnost na to doplácí bez ohledu na politické přesvědčení nebo společesnské postavení. . 

Líh je oblíben, protože požití alkoholických nápojů působí stav radosti - euforii a výsledkem může být závislost jako u jiných drog. Je ilusí, že by tržní mechanismus byl schopen regulovat spotřebu lihu a nevytvářet korupční prostředí. To se dosud nikde  na světě nepodařilo.  Dokonce i zvířata nebo ptáci se mohou stát alkoholiky následkem požívání přirozeně zkvašených  ovocných plodů.

pf 27.4.2006 1:13

zlata slova - odstranenim regulaci by ubylo korupce

nejvice korupce by ovsem ubylo, kdyby byly zruseny regulace (zakony) zakazujici/stihajici korupci.

IS 27.4.2006 1:30

Re: povinné zavedení korupce

Zušením zákonů o korupci a naopak povinné zavedení korupce by ji vymýtilo. Jen jestli by někdo nepovykoval, že jde vlastně o nový druh daně a nezačal uplácet,aby se povinná korupce zrušila..

ticha@dohoda 27.4.2006 1:09

pane senatore v teoreticke rovine mate pravdu, bohuzel v praxi je vse jinak

a obcany trapi prave ta praxe, bohuzel v dobach, kdy vase strana byla vladni stranou nebyla korupce o nic mensi, nebylo by seriozni tvrdit vetsi , nebot socialiste se "opravdu snazi" nezustat za ODS pozadu ani v tomto. Kdyz uvazime ze korupce kvete i v regionech a krajich, kde s prevahou vladne ODS, musi byt jasne ze to nebude tim ze vladnou socani.

V posledni dobe nam sem na Psa prispiva na tema korupce soudruh Langer, opravdu si vase strana "lepsiho" reprezentanta pro boj s korupci nemohla vybrat, nechapu proc jste se rovnou nedohodli s Bilakem, vyslo by to nastejno :-)) . Obavam se, ze vase snazeni je marne, tedy s vyjimkou vasich vernych, ti vas/ODS/ ovsem budou volit za vsech okolnosti, to ale plati o skalnich komunistech take. Obecne plati, ze v soucasne dobe jsou na ceske politicke scene relativne nezkompromitovani jedine Zeleni , urcite ne proto, ze by to byl splek Mirku Dusinu, nybrz jeste nemeli sanci upadnout do bahna tak, jak se za tech 16 let povedlo vsem parlamentnim stranam. Vase snazeni mi pripada tragikomicke, ODS'ak co bojuje proti korupci, nezlobte se to byste na vasem snemu, nebo jak tomu rikate musel postrilet nejakych 95 % spolustraniku ani v jinych stranach by to nedopadlo o moc lepe, jednoduse vam politikum lide veri tak, jak asi verili za komunistu, mozna ani to ne. Kdyz odectete verne fan kluby, tak volit chodi jen hrstka obcanu a ti jeste vetsinou ze zvyku. Volby zrejme vyhrajete a ja vam to preju, no a rekneme si to tak za dva roky po volbach, to vy si uz ale zase nebude pamatovat proti cemu ze jste to chtel tehdy vlastne bojovat, navic se zase vymluvite na kolaicni partnery, jako ze vy ano, jenze ti zradni lidovci, zeleni , zluti, , fialovi, ti vam hazi klacky pod nohy a znemozni znicit korupci, jo tak nejak to vidim ja pane senatore. :-))

aida 27.4.2006 1:13

...volit chodi jen hrstka obcanu ...

Třeba náš dům - klasický panelák věžák. 12 pater, 65 bytů. Volit chodí jen 3 partaje (jedna z nich jsme my, samozřejmě - a ještě sebou většinou berem děcka, aby vědely, že je to důležitá věc).:-/

huhu 27.4.2006 1:26

Re: pane senatore v teoreticke rovine mate pravdu, bohuzel v praxi je vse jinak

myslíte toho "nového" poctivce Bursíka, který okradl i vlastní rodinu ? :-D:-D:-D

dvd 27.4.2006 10:10

in re Zelení

vzpomenu-li na forníkového dojiče dotací Pávka (o jeho nadbíhání KSČM nemluvě), tak mi to o těch nezkompromitovaných Zelených nějak nehraje.

Bubik 27.4.2006 0:56

Ach Viléme, já Vás chápu. Jestli jste

čistým příjemcem sociálních dávek, tak beru, že na sociální stát nedáte dopustit. A že korupční sociální stát je vám ještě bližší.

Ale chápejte zase Vy, že ty, co Vám na vaše prebendy dávají nedobrovolně ze svých daní, Váš přístup sere.

Vilém 27.4.2006 1:02

Ha

Nejsem příjemcem vůbec ničeho. Ale myslím si, že se na věc díváte chybně: ti nasraní mají stejné právo brát podpory, a je to objektivně rozšíření skutečných možností, čili je to pozitivní.

Racionálně nasraní mohou být jen ti, kdo mohou nepracovat i bez podpory - a to já opravdu nejsem.

janabok 27.4.2006 0:45

Viléme,

to, že jste "vyvrátil" Hayeka, nic nedokazuje...:-)

ostatně Paroubek a spol. to "dokázali" také...:-)))

janabok 27.4.2006 0:46

Re: Viléme,

jo, a nechcete ten váš "vývrat" hodit na Čokla? ...

myšleno vážně...

huhu 27.4.2006 0:49

Re: Viléme,

kdysi Mečiar v jedné diskuzi sdělil :" já som to povedal a tým som to dokázal.."

aida 27.4.2006 1:31

Re: Re: Viléme,

Že Vy jste někdo ze Sprchy?;-):-)

janabok 27.4.2006 0:35

Viléme,

" Chceme-li uchránit svět před barbarstvím, musíme prokázat nesprávnost socialismu, ne jej bezstarostně opomíjet." - Ludwig von Mises

nížeji vám kocour doporučil přečíst si něco z ekonomie; zkuste třeba tohoto autora - napsal toho dost, určitě si vyberete...

Vilém 27.4.2006 0:42

Re: Viléme,

Teď jsem četl Hayeka a Nozika, docela zábavné, ale samozřejmě jsem se nestal liberálem, spíš jsem to vyvrátil. Je to na stránkách LibInst., sem by to bylo dlouhé.

Tak se pořád nechovejte, jako by sociální stát byl zločin, podle mne tím kapitalismus páchá sebevraždu, a PODRUHÉ už je to trochu debilní. Mohla by se povést.:-D

huhu 27.4.2006 0:44

Re: Re: Viléme,

sociální stát je jen krytí velké zlodějny šibalů a malého parazitění hňupů. Použil jsem českou čssd terminologii. :-D

IS 27.4.2006 1:32

Re: Re: Re: sociální stát je pravivový levoboček komunismu

H.K. 27.4.2006 9:44

Re: Re: Viléme,

Tady je budován stát socialistický, ale ne sociální. Řekl bych, že se jedná o stát asociální, který chodobným bere a bohatým dává. Dirigistický systém, který vybere daně a potom je různí úředníci rozdělijí svým kamarádům ve formě, nejradějí, přídělových dotací a p. Na druhé straně důchody na hranici přežití, pro dlouhodobě nemocné, kteří potřebují trvalou péči se nedělá téměř nic a přitom by to rodina ráda zapltila, atd. Školné vysokoškolákům platí lidé, kteří nikdy nestudovali a z jejich rodiny nikdy nikdo studovat nebude a on příjde k právníkovi a ten ho obere o poslední korunu. Já nevím co to je za systém.

huhu 27.4.2006 0:32

objektivní soudce a nejefektivnější šéf - svobodný trh

kde funguje svobodný trh není žádná korupce. Není totiž důvod. Korupce je jen tam, kde existují jiné ceny nežli svobodné tržní. Korupce je cenou za získání té relulované "výhodnější" ceny. Může být při nákupu (od státu) za levnější i prodeji (státu) za dražší. Případně se korupcí kupuje jiná výhoda.

IS 27.4.2006 1:34

Re: svobodný trh - spontánní řád vyúsťuje v monopolizaci, následeně ke korupci

sasun 27.4.2006 2:20

Re: objektivní soudce a nejefektivnější šéf - svobodný trh

Korupce je i tam, kde je něčeho nedostatek. A to může i v tržním hospodářství. Ale je jí tam vždycky nepoměrně míň než v regulovaném.

Dan z Piesku 27.4.2006 10:32

Re: objektivní soudce a nejefektivnější šéf - svobodný trh

Slobodný trh nepozná dane. vynucovanie dane je násilím a jediným účelom daní je korupcia. Dane sú výpalné najsilnejšiej mafii. Ak sa z podnikania platia dane, ide už o trh reglovaný a tým principiálne korupčný. Každý trhovec totiž vie, aký význam má na trhu "dobré miesto". Takže neexistuje slobodný trh. Organizovaný trh vždy v sebe nesie prvok korupcie.

janabok 27.4.2006 0:28

Vilíku,

v Latinské Americe vládly (nou) povšechně socialistické režimy - proto tam tak korupce úspěšně kvete...

ještě mi vysvětlete, proč bych měla uplácet jakési obchodní podomky nebo prodejce?

až zmizí socialistické výmysly (regulace, cla, kvóty, omezení, nařízení a ostatní zhovadilosti) různých plánovačů lidského štěstí, oraganizátorů světlých zítřků a podobných pomatenců, tak si cokoliv prostě koupíte dle svého svobodného! rozhodnutí...

Vilém 27.4.2006 0:34

Milá Jani

V latinské Americe se dost jasně ukazuje, že dichotomie trh - stát je neplatná. Tam se totiž PRAVICOVÝM vládám podařilo zprivatizovat stát - teď jim ho jen ZNÁRODNÍ.:-D

A ty světlé zítřky zkazí lidi jako jste vy, kteří by i Slunce chtěli jen pro sebe. Máte něco proti plánování štěstí?

janabok 27.4.2006 0:42

Re:Viléme,

štěstí, zrovna tak jako slovíčko "sociální" je naprosto prázdný pojem...

to jen pomatenci (socialisté všeho typu) se těmito slůvky ohánějí a zaklínají...

aida 27.4.2006 1:04

Re: Re:Viléme,

Nezlobte se, ale štěstí, to je pro Vás prázdný pojem? Tak to je mi Vás docela líto...

Vy jste fakt nikdy v životě štěstí nezažila???

janabok 27.4.2006 1:13

Re: Re: Re:milá aido, opravdu nezažila,

to bude asi tím, že já si za slůvko štěstí dosazuji pojem svoboda...

aida 27.4.2006 1:25

Re: Re: Re: Re:milá aido, opravdu nezažila,

Aha, tak já něco jiného - být s těma, co mám ráda, procházet se v krásném jarním dni bosá v trávě, večeřet žraloka na roštu v mojí oblíbené hospůdce na pláži apod.

Ježiš, už toho ale nechám, lezou ze mě hrozné kýče (a to jsem ještě nezmínila štěňátka a koťátka ;-)) . Ono já tu svobodu v tom štěstí mám jaksi podmíněnou, beru ji jako samozřejmost. Přeci jen od převratu je skoro 17 roků.