1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drbydrby 28.10.2006 21:28

Protiraketová základna a česká otázka

No kurňa, konečně někdo bouchnul do stolu a vysvětlil mi, jak se věci mají.  Jenže pan Velký Myslitel zapomněl na to, že kdyby se ta slabá a nemohoucí Amerika v minulém století starala sama o sebe a nevměšovala se (a nedělala toho komunisty a jimi podobnými zesměšňovaného "policajta světa"), byli bychom všichni včetně pana Zaorálka dávno v plynu nebo na Sibiři, nebo žili konečně v komunismu (asi tak, jako u Fidela).  Snad těm svým blábolům nevěří ani sám, to se zas nechce věřit ani mně. Lidská blbost je sice nekonečná, ale i nekonečno má prý kdesi konec.

občan 29.10.2006 12:36

Re: Protiraketová základna a česká otázka

Je mi nějak smutno, že jediné co umíme, je prohlašovat druhé za blbce. Nevím jak jste starý a kolik máte životních zkušeností, ale stavět principiálně světovou bezpečnost na množství dvoustranných dohod je snad trochu zcestné, jestliže jsme nedávno vstoupili do NATO. K čemu pak je toto spojenectví, když bychom jej ihned doplňovali separátními dohodami. Já osobně se ptám, proč se tato otázka (umístění základny či radaru) nediskutovala v NATO ? Proč nejprve tam US nevznesly tento "požadavek" ? To mi připadá značně nelogické. Vám nikoliv ?

H 28.10.2006 19:04

Zaorálek

Pan Zaorálek je prý filozofický doktor. To by mne zajímalo, jakéže filozofie. Zatím se jako nějaký významný filozof neprojevil. Nebo mi snad něco uniklo?

GLUM-II 28.10.2006 8:25

Zaorálek-táta všech Jiskřiček

Doufám, že tento komunistický blb bude mít možnost ovlivňovat dění v tomto státě už jen krátkou dobu.To bychom se mohli dočkat, že naši prvňáčci budou  vyrábět  při pracovním vyučování přáníčka svým  severokorejským kamarádům-jiskřičkám.Lidi, co jsme komu udělali?

Perun 28.10.2006 7:16

SOUDRUH

Zaorálek zase vypil více vodky,než může jeho blbostí zeslabené tělo bez následků snést.Možná by se měl odtěhovat do KLDR,aby výdobytků místního režimu plně užil.Na rýžovém poli a bez jemu nezbytné vodky by ho bláboly přešly velmi rychle.(Y)

Mirek od lesa 27.10.2006 7:54

Proč KSČ základnu odmítá

Inu, kdyby to byla sovětská, to by si mnuli ruce radostí, tam by našli své přátele a podporovatele. S USA je to zrovna naopak, díky přítomnosti NATO by nový "zvací dopis" neměl šanci.

Tunafish 26.10.2006 15:45

Je to jako kočičí blití,

od všeho trochu, ale nejvíc smrdí ta shnilá rybí hlava, co sežrala u popelnice. Milý pane, jakmile se dá válka jednou do pohybu, tak ani granát, ani tank, či raketu už neukecáte. Jedině je můžete zlikvidovat ještě před výstřelem, pakliže chcete být v bezpečí.

To už jsme tu měli, mávání papírem nad hlavou a za rok padaly na tu samou hlavu bomby a nebylo nikoho, kdo by je zastavil.

Tak to už znají i děti ze základky, ale moudrý žvanil z Ostravy se tam od slabikáře ještě nedobral.

čtenář 25.10.2006 23:32

Nepatrnou změnou hlásek k národnímu bohatství !

Mám návrh, žádnou protiraketovou základnu, ale - protiraketovou pokladnu ! A ať do ní celej svět povinně přispívá 0,5% HDP každého státu. A obsah - ten bude náš !! ;-D Vodírat je, až na kost, hnáty jedny !! ;-D

Joska 25.10.2006 23:16

Pan Zaorálek nevidí, neslyší, nezná

Vždyť to přece nemůže myslet vážně. A´t mi uvede jedinej příklad kdy Evropa něco vybojovala, něco vyvzdorovala, něco dokázala?! Vždyť náš civilizační prostor nakonec musela vždy zachraňovat ta nenáviděná Amerika. Běžte do pr..e s nějakými intelektuálskými úvahami, když víte že, jde-li do tuhého je tu zase jen USA. Kdo myslíte, že bude schopen zavelet k obraně , Francie, nebo snad Německo? Ještě je tu naštěstí Británie, Dánsko a Polsko, ano tyto země se zdají být normální. Evropa jako celek je neakceschopný útvar a USA musí hodně skřípat zuby, že za nás také přebírají v rámci NATO odpovědnost. Proboha pane Zaorálku, no tak to už konečně zařiďte ať se Evropa té Americe vyrovná, ne?  Když víte, že to tak není, tak radši mlčte!

Joska 25.10.2006 23:22

Re: Pan Zaorálek nevidí, neslyší, nezná

Promiňte soudruhu Zaorálku, že jsem Vás oslovil pane. Zapomněl jsem, že od té doby co máte slovy s. Paroubka tu " stovku" jedno jste. Čest práci soudruhu!!

občan 29.10.2006 12:45

Re: Pan Zaorálek nevidí, neslyší, nezná

Můžete mi říci co pro to děláte Vy sám jako jeden z těch co v Evropě žijí ? A proč zde, tedy v Evropě ještě mezi těmi neschopnými "idioty" či jak všechny evropany nazýváte, ještě vůbec žijete ?    

navsteva 25.10.2006 22:56

No soudruzi, soudruhu VyORALKU

ja narozdil od vas jednoho realneho nepritele vidim. A tim je stale nedemokraticke mocensky orientovena postsovetske Rusko. A na obranu proti nemu bud ekazda ruka dobra. A pokud nekdo eskaluje napeti, tak jsou to sovetsti predstavitele, vcetne polodiktatora Putina, kteri mluvi so sovetskem prostoru, obnoveni sfer vlivu a vytyceni zajmovych oblasti, ktere maji byti hajeny vsemi dostupnymi prostredky.

jerry 25.10.2006 22:24

Je mi povědomej ten styl Zvorálkova psaní

podobný lejstra dostávám seshora - jsou taky blbý a k  nečtení . Bohužel, na ně odpovídat musím. Nad Zvorálkem můžu jen mávnout rukou.

občan 29.10.2006 12:50

Re: Je mi povědomej ten styl Zvorálkova psaní

Tak by mne docela zajímalo, jak na ta lejstra odpovídáte. Asi pokrytecky ne tak otevřeně jako zde ?  Nebo že snad ano ? To bych ovšem ocenil !  Ale myslím, že asi v tomto smyslu nebudu mít šanci ..... 

mik 25.10.2006 20:40

Pane Zaoralku jen

polopravdy a lzi, jak jsme u socanu zvykli. Nema ani cenu to rozebirat ...

Arab 26.10.2006 11:41

Re: Pane Zaoralku jen

A ještě,když je říká takový jidáš.

StandaT 25.10.2006 18:02

když čtu Zaorálka

když čtu Zaorálka, tak si říkám, že ten Vondra nebude až zas tak špatněj

Tana 25.10.2006 18:01

kdyby se USA chovali opravdu demokraticky

nemuseli by se bát. V současné době jim nahání strach 3 letadla v rukou únosců a hurikán.

Ani od jednoho jim základna nepomůže. 2 x hasili požár v Evropě, teď se Evrppa poučila a situaci v Jugoslávii sice těžko ale zvládá sama.

mik 25.10.2006 20:43

Re: kdyby se USA chovali opravdu demokraticky

1. Dam prednost demokracii USA pred demokracii prosazouvanou jejich rudymi kritiky.

2. Letadla v rukou unoscu musi nahanet strach kazdemu, kdo neni idiot, to nevylucuje dalsi rizika jako napr. jaderne zbrane v rukach silenych islamofasistickych nebo komunistickych rezimu.

3. Evropa bez americkeho zasahu by nechala Milosevice vrazdit dal. Evropa USA potrebuje, obracene to tolik neplati.

mapacorp 25.10.2006 21:05

Re: Re: kdyby se USA chovali opravdu demokraticky

Dobry muzi,

    Opravdovy must dnesniho sveta je tzv. " Cultural management " Americky zpusob pochopeni a funkce demokracie nema s tim evropskym nic spolecneho i kdyz z neho koncepcne vychazi. Kdyby to americane byli schopni pochopit, nikdy by tu valku v Iraku a Afghanistanu neprohrali.

    Koho by nechala Evropa v Evrope vrazdit, ci ne a za jakych okolnosti by si mela ona rozhodnout sama bez vmesovani USA, ktere na Balkane dokazaly akorat podporovat musulmany - A vrazdeni neni rozhodne u konce - viz. pripad Kosova.

    Takze pokud ma Amerika z Islamu strach, mela premyslet predem a tyto darebaky neozbrojovat a necvicit. Co me ale nejvice vytaci, je americka drzost davat vsem hloupe rady o ktere nikdo ve svete nestoji. Jenom jeste chvilku pockejte, taky vam to skonci.

Alex Juchelka 25.10.2006 21:53

Re: Re: Re: kdyby se USA chovali opravdu demokraticky

R^

jasan 25.10.2006 22:55

Re: Re: Re: Re: kdyby se USA chovali opravdu demokraticky

jo, Ojropsky zpusob demokracie tj. kazdeho lumpa "nedrazdit a krmit" vcetne politicke korektnosti a ztrate pudu sebezachovy - to je opravdu to prave. Dekuji, nechci.

jakovy 25.10.2006 16:11

a oni chtějí vyhrát volby !

Rv

J.G. Pašek 25.10.2006 15:24

Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

ČR podepsala smlouvu vydat 2% narodního důchodu na armádu a dosud neevydalo více než 1,3% a z toho je půlka rozkradená či zašejdračená či prožraná . . . . . USA základna patří do Polska a ne vyčůrané ČR.

mapacorp 25.10.2006 15:37

Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Zakladna USA patri do USA, stejne jako vy. There wouldn't be a mismatch. Co delaji Cesi a vsichni ostatni Evropane se svymi vojenskymi rozpocty je ciste jejich vec.

J.G. Pašek 25.10.2006 15:50

Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Tak příště nelezte do NATO a nepodepisujte s NATO smlouvy o 2% . . . . hogo-fogo velká huba žebráci.

mapacorp 25.10.2006 15:57

Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Jak to vlastne bylo s tim prijetim do NATO a ze to melo a ma zabranit konstrukci funkcni  Evropske obrany, o tom tu nebudeme diskutovat.

    Pokud ma Amerika z te smlouvy jakesi nezaplacene pohledavky ( coz je velice pravdepodobne ) at si je tedy soudne vymuze u Havla a tech ostatnich hochstapleru, tunelaru a kseftaru kteri za tim podpisem stoji.

J.G. Pašek 25.10.2006 16:10

Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

ČR mělo zůstat ČSSR a člen Waršavské smlovy . . . . . byl ve světě od vímvšechnonejlíp ukecaných Čechů pokoj. Jednou za rok Trabantem k Baltickému moři či Balatonu . . . . a halekat na 1. Máje  . . . . "Ať žije KSČ . . . ať žije KSČ . . . . se Sovětským Svazem na věčné časy . . . uráááááá . . .uráááááá" . . . . . jak tak koukám, vono to tam v té slavné ČR tak jednou stejně skončí . . . . udělejte si referendum a budete z NATO na to tata . . . .

mapacorp 25.10.2006 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Klidne si dal zajedu k Baltickemu mori ( i kdyz ne trabantem ) a jsem velice spokojeny s nizkym poctem pricmoudlych rypaku v techto koncinach Evropy. Je to balzam pro dusi a pro oci, zkuste to take... uvidite.

    Co se tyce bolsevismu, nijak mi nechybi, jen vy ho tak casto oplakavate. A kdyby chtela CELA EVROPA VYSTOUPIT Z NATO, verte tomu, ze by z toho byl v USA poprask. Nedavno ani nedovolili znovu projednat clenstvi Nemcum ( kteri by z neho velice radi vypadli ), tak je dobrovolna a nestranna organizace.

poznamecka 25.10.2006 16:13

Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Predstavitele USA uz nekdy v prvni polovine 90tych let rikali Evropskym politikum z clesnkych zemi NATO  - "Na obranu vydavate dobromady 60% toho co USA, dosahujete 10% bojeschopnosti. Meli byste s tim neco udelat. " Co s tim udelali? Snizilii vydaje na "zbrojeni" a zvysili vypalne vseho druhu.

Vy odmitate videt tenhle zakladni probelm a hledate konspiracne paranoidni  pseudoduvody jako "Havla a tunelare", nazyvaje nesouhglasici diskutery zaprodanci a podobne. Evropa NENI sama obranyschopna, nenio sama schopna resit ani svoje problemy (od WW1 az po valku v Jugoslavii) - zjevne uz temer 100 let, a s narustem  bohatstvi a politicke moci v Indii, Cine a Rusku je na tom STALE HUR. Za to opravdu Havel nemuze :)

Takze Evrope zbyva pouze moznost kolektivni obrany v ramci uzke spolupraci s nejakou velmoci. S USA sdilime nejen NATO, ale i cely system zakladnich civilizacnich hodnot (Huntingtona jste predpokladam cetl) a je to nejspolehlivejsi spojenec. USA samozrejme zvorala spoustu veci, ovsem asi tak o rad mene nez jakakoliv jina velmoc.

Abych pouzil Vas zpusob argumentace, treba Vam to bude srozumitelnejsi - Vy svou snahou o preruseni transtlantickeho spojenectvi davate realne obrany nechopnou Evropu vsanc vsem tem, kteri si na ni podle Vasich slov brousi zuby.