21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
poznamecka 25.10.2006 2:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Jenze AR zakladna neni a nemuze byt spolehliva obrana proti velmoci se stovkami nebo dokonce tisici (jako Rusko) ICBM, takze Vas argument pada.

Mard 25.10.2006 18:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Obrana vždy možnost útoku snižuje. Pokud tomu nevěříte, tak by jste si měl přečít základy vojenské strategie. To že jste o něčem přesvědčen, není žádným důkazem že to je pravda. Zkuste si představit že jste útočník a chcete někoho napadnout. Napadnete velmi dobře bráněnou posádku nebo nechráněnou posádku? Myslím že rozhodnutí je jasné. Pokud by jste napadl tu dobře chráněnou, tak by jste se vyčerpal při útoku a navíc nechráněná posádka vám vpadne do zad. Už chápete?

poznamecka 25.10.2006 1:46

Re: Re: Re: Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Funkce zakladny je sejmut osamnelou raketu nebo par osamnelych raket, na vic neni stavena.Dalsi zakladny se budou stavet nezavisle na nasi zakladne, laskave se informujte o strukture destniku. 

Obrana proti prepadovemu utoku tisici ICBM se resi zcela jinak, realne zatim nijak a je otazka, jestli na nejaky system SDI++ kdy budou penize, osobne o tom dost pochybuji.

Abbadon 25.10.2006 13:27

Re: Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Americky protiraketovy system ma tvorir celkem asi 5 zakladen s tak 60-80 antiraketami. Vzhledem k tomu ze ucinnost antiraket i v laboratornich podminkach je se stestim tak 50% tak tohle dokaze zastavit tak 30-40 hlavic. Pokud by se Kinetic Energy Interceptory (tj. to co ma ty hlavice trefovat) daly do antiraket nabijet jako MIRV (Coz by asi jit mohlo, vzhledem k tomu ze antirakety jsou upraveny Minutemany), tak se to zvedne mozna na 270-360 nemanevrujicich hlavic. Proti manevrujicim hlavicim (napr. nejnovejsi rusky) se moc, nebo vubec nechyta. I tech 360 hlavic je hrozne malo, pro srovnani USA ma na pozemnich raketach 1050 hlavic, 1955 na bombarderech a 2016 na ponorkach. Rusko ma bez rozliseni typu asi 7200 aktivnich zbrani(dalsich 8800 v rezerve).

Na odrazeni takoveho poctu by bylo potreba aspon 10000 KEI, a nekolik tisic antiraket. Pro mene chapave to je stonasobek soucasneho planovanecho stavu. Na takovouhle show nemaji penize ani Americani.

Da se tedy celkem logicky usuzovat ze MDA nemuze Rusko-USA strategickou rovnovahu porusit. Jestli nekoho ohrozuje tak je to Cina - cinsky jaderny arzenal je maly a nosice jsou dost zastarale.

Na druhou stranu konec studene valky znamenal obrovske rozsireni modernich zbrojnich technologii i do zemi kam by je pred dvaceti lety nikdo neprodal (tyka se hlavne Ruska a Francie, kteri prodaji cokoli komukoli, za spravnou cenu). A uplacat NEJAKOU jadernou bombu uz dneska dokaze kazdy, kdo chce, a nejakej nosic neni taky nejak slozitej (KLDR a Iran jasne dokazuji ze proste staci svarit dohromady dost SCUDu). Takze v budoucnu je treba pocitat s tim ze i zeme jako Stredoafricke Cisarstvi mohou mit bombu a cim vic ma, tim vetsi sance zneuziti (at uz vydirani "tribut a my to nepouzijem", nebo prodej treti strane.)

Ivan 25.10.2006 13:25

Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Pan Zaorálek háže perly sviním. Na tomto foru zcela zaslepených antikomunistů, kteří si ulevují od svých bolístek a obviňují ze svých neúspěchů komunisty, nemá smysl publikovat jakýkoliv zasvěcený komentář. Ousideři, kteří svůj boj s KSČ před lety prohráli, si teď myslí, že by měli být za svou prohru nějak odměněni (bojovali přece proti komunismu) a nenávidí lidi v České republice, protože ti si budují společnost podle svých představ a ne podle představ zbabělých emigrantů.  Slouhové cizí mocnosti se chtějí zavděčit. Dávbají "dobré" rady, ale ty jejich moudrosti jim v minulosti v únoru 1948 jaksi nepomohly.  Viděli skutečnost pokřiveně tehdy, vidí ji pokřiveně i teď. 

jakovy 25.10.2006 15:26

Slouhové cizí mocnosti se chtějí zavděčit. Dávbají "dobré" rady, ale ty jejich moudrosti jim v minulosti v únoru 1948 jaksi nepomohly. Viděli skutečnost pokřiveně tehdy, vidí ji pokřiveně i teď Re: Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

A nešlo by to v azbuce ? ;-)