21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
poznamecka 25.10.2006 12:18

Re: pro zastance zakladny

Pokud bude raketa zasazena antiraketou, tak se okamzite vypari, vzhledem k vzajemnym rychlostem v radu nekolika kilometru za sekundu. K vybuchu dojit tedy nemuze, vybuch jaderne naloze je komplikovany proces, ktery nemuze byt iniciovan nejakym teplem jako normalni chemicky vybuch.

Onen mrak z vzajemne "anihilace" bude pokracovat v letu priblizne puvodnim smerem, podle simulaci pri letu rakety Iran -> USA  sestrelene nad stredni Evropou spadne nekde nad Atantikem. V zadnem pripade nemuze spadnout nad uzemim, kde doslo k zasahu, ciste diky zakonu zachovani hybnosti. Ikdyby spadnun na obydele uzemi nic se nestane, vzhledem k nizke koncentraci v dusledku rozptylu.

Uvedomte si, ze napriklad uranova hlavice nese 10-20 kg uranu. Uhelna elektrarna o vykonu 1 GW rozprska kazdy rok do okoli radove *tuny* uranu, nehlede na ostatni jeste horsi hnusy.

mapacorp 25.10.2006 12:24

Re: Re: pro zastance zakladny

Dobry muzi,

    Pokud bude vas nemocny mozek zasazen radioaktivnim spadem, nebudete uz moci psat do Psa a delat nam tu predstaveni.

K cemuz nedojde, protoze se viditelne nachazite v USA a mate ten nejvetsi zajem aby k tomu sestrelovani raket doslo nad uzemim nekoho jineho. Napriklad nad Evropou, kterou z te druhe strany atlantiku vidite jako potencialniho rivala a tak se jen bavite tim, ze nam hazite klacky pod nohy.

    Take na vas dojde.

poznamecka 25.10.2006 12:38

Re: Re: Re: pro zastance zakladny

1) ze znicene - tedy nutne NEvybuchle, jak jsem vysvetloval nahore -  jaderne hlavicezadny nebezpecny radioaktivni spad nevznikne, jednak diky nizne radioaktivite materialu hlavice (na rozdil od stepnych trosek PO vybuchu), druhak diky enormnimu rozptylu maleho mnozstvi hmoty hlavice.

2) Pro Vasi informaci, nenachazim se v USA, nachazim se na stejne strane Atlantiku ako vy, dokonce na stejnem kontinente. Odpustte si ty uvahy ad hominem a argumentujte vecne!

mapacorp 25.10.2006 12:57

Re: Re: Re: Re: pro zastance zakladny

Dobry muzi,

    To ze se nachazite v Evrope tu tvrdite vy, ja o tom nemam zadnou jistotu. Co se tyce me poznamky, nebyla ad hominem, ale ad hoc. Pokud si myslite, ze si bez jakehokoliv rizika budeme sestrelovat cizi jaderne naloze letici nad hlavou, je to jako samotny fakt smesne a do zadnych radobytechnickych detailu se takova nehoraznost neda zabalit.

    Ad hominem bych dodal, ze na te US vojenske pritomnosti mate bud nejaky osobni zajem, anebo jste obycejny hlupak, ktery radeji spacha sebevrazdu, nez aby se sam bil.  Po x-te tu pisu ze V NOVEM MULTIPOLARNIM ROZDELENI SVETA NEMA EVROPA ANI SPOJENCE ANI PRATELE, maximalne nejake partnery v jistych otazkach ve kterych se da omezene spolupracovat, protoze je to v momentalnim zajmu spolupracujicich velmoci. A TIM TO KONCI !

poznamecka 25.10.2006 14:07

Re: Re: Re: Re: Re: pro zastance zakladny

Ze trosky hlavice rozredene na nemeritelne koncentrace dopadnou zcela mimo uzemi nad kterym doslo k sestrelu je primitnivni kinematika na urovni zakladni skoly  a nazyvate ji "radobytechnickymi detaily" je patrne problem Vaseho nedstatku vzdelani - to byla takova ad rem poznamka, ze :)

K duhemu odstavci - Vas poheld nesdilim, s USA sdilime spolecne zakladni hodnoty a historii, coz byl i duvod, proc nas USA vytahly zae svrabu WWII, napriklad, ktere take predchazel multipolarni svet, presne jak pisete. Nakonec to dopadlo jinak nez jak vyvozujete. Proc asi.

mapacorp 25.10.2006 14:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro zastance zakladny

Dobry muzi,

    Vy jste dneska vsichni dostali befehl s tim argumentem kolem tech dvou svetovych valek ? Vsechny odpovedi jsou skoro stejne ! Napred se napadne nejaky detail " negativniho " prispevku a potom se vyrukuje s WW I a WW II. A jeste potom vytahnete " neschopnost" Evropy a eventuelne zaargumentujete Ruskem, ci nejakym technickym detailem .

Nic vic jste tu dnes nepredvedli. Ten pocet a naturu argumentu mate v operacnim planu ?

fil2 25.10.2006 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pro zastance zakladny

máte pravdu, američani to podělali i za druhé války, tím, že nedošli až do prahy!

MaR 25.10.2006 12:42

Re: Re: Re: pro zastance zakladny

Dobrý muži, poznamecka má pravdu, zabalte to :)

portwyn 25.10.2006 12:48

Re: Re: pro zastance zakladny

Když Vy používáte tak složitý výrazy jako "zákon zachování hybnosti", kdo tomu má rozumět ;-) 

Technická: Asi by tzo chtělo upřesnit ten "přibližně původní" směr letu.  Hybnosti se musí složit, takže výslednice pohybu bude sice stejným směrem, ale poletí to pomaleji - raketa je těžší než antiraketa, takže půjde o vektorový rozdíl, při přesně vstřícném kurzu v okamžiku střetu pak o rozdíl obyčejný, aritmetický. Tohle sypu od oka, mám pravdu nebo se mýlím?

No... 25.10.2006 13:20

Přesně obráceně,sečtou se rychlosti

No a každé spalování uhlí a popílek z něj, to je nespálený zbytek s radioaktivitou sice v mezích normy, nicméně měřitelný a dlouhodobě působící. Neboloi- u atomky je několikasetkrát nižší radioaktivita, než u uhelné elektrárny, výtopny, teplárny, domu...

portwyn 25.10.2006 13:25

Re: Přesně obráceně,sečtou se rychlosti

Já nemluvím o kinetické energii, tam je to jasné: vzájemná rychlost = vé jedna + vé dva. Mluvím o výslednici pohybu, o výsledné rychlosti. Podle mne vektor výslednice = vektor jedna + vektor dva. Při stejném směru a opačné orientaci (vektory "proti sobě") by tedy mělo platit výsledný vektor = větší vektor - menší vektor.

portwyn 25.10.2006 13:28

Re: Přesně obráceně,sečtou se rychlosti

Oprava (jde o velikosti vektorů, ne o vektory):

Při stejném směru a opačné orientaci (vektory "proti sobě") by tedy mělo platit velikost výsledného vektoru = velikost většího vektoru - velikost menšího vektoru, směr jako u většího vektoru.

poznamecka 25.10.2006 14:00

Re: Re: Re: pro zastance zakladny

Kolize rakety a antirakety bude patrne probihat tak, ze raketa ve fazi stoupani bude zasazena antiraketou "ze spoda". Vstricny kurz by mohl nastat pouze pri obrane v posledni fazi letu.

Musil 25.10.2006 11:43

Tak pravil

promovaný učitel marx-leninismu, soudruh Zaorálek.

Janák 25.10.2006 11:45

Re: Tak pravil

nic jinýho než marx-leninismus by ten blbeček vystudovat nedokázal. A za naše daně.

Standa 25.10.2006 11:36

Protiraketová základna a česká otázka

Diskutující se zabývají tím co je proti čemu. Jádro leží v tom, co nastane pokud dojde k výbuchu dostatečně silné jaderné hlavice(např.: rozbije 1/2 Evropy a 2. 1/2 území v jiných státech. Jak budou reagovat jiné zasažené státy?). Zůstane vůbec někdo ze zasažené 1/2 Evropy naživu? K čemu je mrtvému zimník? A kdo bude za vodou? Nejlepší obrana proti napadení a válce je, že se "představení" nebude konat. Takže trpělivost, nabídky obchodních výhod atd. a dohoda o odzbrojování je tou nejlepší obranou!

poznamecka 25.10.2006 11:42

Re: Protiraketová základna a česká otázka

Jaderna hlavice znici maximalne mesto, rozhodne ne 1/2 evropy, zpatky na zem kolego. Predstava ze appeasement k necemu vede je predstava mylna. Po tech nekolika letech jednani s Iranem, kteremu byly cpany nabidky vyhod horem i dolem a jeho konzistentni odpoved byla "Darky sem, dekujem, v jadernem programu budeme pokracovat samozrejme dal, mimochodem Izrael musi byt znicen, naschledanou zitra" - je to predstava silena.

Jura Jurax 25.10.2006 13:38

Re: Protiraketová základna a česká otázka

Takže trpělivost, nabídky obchodních výhod atd. a dohoda o odzbrojování je tou nejlepší obranou!

Jistě, Stando. Kdysi se tomu říkalo appeasement - prosluli tím tehdy pánové Daladier za sladkou Francii a Chamberlain za hrdý Albion v jisté bavorské metropoli. Pokud jste dával pozor v dějepise, víte, co z toho vzešlo.

Ovšem určité procento člověků je nepoučitelné.

A navíc je trochu mimo mísu, neboť zde spekuluje o explozi jaderné hlavice nad Evropou ...

JJ 25.10.2006 11:32

UK , Norsko, Polsko

tyto zeme s US take spolupracuji. NATO ci EU nema prakticky sve sily ci zakkladny, krome omezenych misi. Proste pouziva vyclenenych zakladen a jednotek clenskych statu. EU je na tom jeste hur.

US a UK jsou zeme, na ktere se muzeme rozumne spolehnout, ze nam pomuzou proti Rusku, pokud by se tam dostali do vlady nacionaliste - scenar ne nerealny (Frantici si kvuli nam vrasky delat nebudou, mozna ze navrhnou nejakou tu odsuzujici notu do OSN, ale to je tak vse). Ale pokud tyto zeme potrebuji nasi pomoc proti zemim jako KLDR (ktera otevrene vyhrozuje US utokem, pokud nezrusi blokadu), tak rikame "nasrat". To dlouhodobe fungovat nemuze.

JJ 25.10.2006 11:34

Jeste dodam,

ze krome KLDR (ktera ma jadernou bombu i raketovou technologii schopnou zasahnout EU ci US) je dalsi velkou potencialni hrozbou mozna zmena rezimu v Pakistanu. Pakistan ma jaderne zbrane, raketovou technologii a pritom ani nedokaze plne kontrolovat sve uzemi na hranici s Afganistanem.

honcek 25.10.2006 11:10

ubohy socankuu rudy

Hromada kecu, pytel vykalu, lahodna forma - prazdny obsah aneb autorem je socan!!! Cely tento vyplod chore hlavy se da shrnout asi takto. Mame parlamentni nikoli primou demokracii, ja se necham zvolit jako zastupce lidu, necham se platit, opecovavat, hyckat lidmi, ktere zastupuji, ale rozhodovat nebudu, co kdyby po mne nekdo chtel za ma rozhodnuti osobni zodpovednost. Jak ubohe socani a pro vas typicke. Chci o vsem rozhodovat a za nic nebyt zodpovedny!!!!

honcek 25.10.2006 11:10

obohy socankuu rudy

Hromada kecu, pytel vykalu, lahodna forma - prazdny obsah aneb autorem je socan!!! Cely tento vyplod chore hlavy se da shrnout asi takto. Mame parlamentni nikoli primou demokracii, ja se necham zvolit jako zastupce lidu, necham se platit, opecovavat, hyckat lidmi, ktere zastupuji, ale rozhodovat nebudu, co kdyby po mne nekdo chtel za ma rozhodnuti osobni zodpovednost. Jak ubohe socani a pro vas typicke. Chci o vsem rozhodovat a za nic nebyt zodpovedny!!!!

jirka.s. 25.10.2006 11:02

O čem to vlastně, Zaorálku tedy kydáte?

"Debata o americké protiraketové základně v České republice je v něčem hodně zvláštní. Do této chvíle nebyla podána žádná oficiální žádost USA na umístění základny nebo jejích komponentů v České republice, dokonce snad takovou žádost ani do konce roku neobdržíme."

První věta z vašeho písemného duševního pohnutí, jako jediná, je pravdou. Ale u té jste měl také skončit. Jinak pak celý váš článek vyznívá jako docela schizofrenický. Kydáte spoustu blábolů o něčem, o čem jste hned v úvodu vlastně prohlásil, že je to zcela zbytečné. Ale, konec konců, vždyť jste za blábolení docela dobře placený.

mapacorp 25.10.2006 11:18

Re: O čem to vlastně, Zaorálku tedy kydáte?

Dobry muzi,

    Vy si skutecne myslite , ze politici jsou tak naivni, aby s necim prisli jen tak z ciste vody ? Ta sondaz verejneho mineni byla nutna : Ted je jasne ze to tu pres 80 % lidi nechce a pokud se to nezmeni, tak si tu oficialni zadost jednoduse nepodaji.

    Co se tyce obdrzeni teto zadosti v jakemkoliv terminu, jednoduse ji neverim. USA maji  po ted uz  " de facto " prohrane valce v Iraku ( a v Afghanistanu ), uplne jinaci starosti : Namisto drahych hracek budou mit starosti s placenim dluhu ( asiati se o sve penize urcite ozvou ) a s vyrovnanim vlastni nevalne ekonomicke situace. Existuje i nejaka hypoteticka moznost uteku kupredu dalsim zbrojenim, ale sazim na americky pragmatismus ktery dokazal v minulosti vzdy ubrzdit jejich hegemonicke choutky. Zkratka pristi vyvoj teto veci je jasny : Pujde to do supliku, nejsou prachy.

portwyn 25.10.2006 12:58

Ano, válka v Iráku a v Afghánistánu je prohraná!

V Bagdádu dál sedí Saddám Husajn. Irácké SCUDy jsou ve stále větším počtu zacíleny na Izrael. US jednotky byly téměř pobity a ve spšěchu se evakuovaly z Basry. Baasistické síly ovládly ropná pole v Kuvajtu. Islámský terorismus v USA sílí a útoky na US cíle jsou na denním pořádku. Ší´ité a Kurdové byli vyhlazeni. V Kábulu vládne Taliban. Pákistán byl destabilizován islamisty a tamní vláda byla svržena fundamentalistickým pučem. Usáma bin Ládin se Američanům chechtá z luxusního paláce, v němž se střídají hlavy západních států jako pokorní prosebníci. Kaddáffí kašle na Západ a atentátníci z Lockebie nebyli vydáni.

Užívejte si své vítězství, PŘESNĚ TAK TO JE!  ;-)

mapacorp 25.10.2006 13:11

Re: Ano, válka v Iráku a v Afghánistánu je prohraná!

Dobry muzi,

    S takovou snuskou hlouposti se neda skutecne mnoho podniknout. Ja si neuzivam svoje vitezstvi, vy zavistivy idiote. Ja naopak budu muset nest dusledky americke porazky : A to tim nejhorsim zpusobem. Problemy, pred ktere to Evropu stavi, jen tak nevyresime.

    Co se tyce budoucnosti, v Kabulu a dokonce i Pakistanu skutecne zanedlouho zavladnou ty nejtvrdsi islamisticke rezimy : Puvodni Taliban proti tomu bude hadra. Z Iraku si ten nejvetsi kous urvou Iransti mollahove a o nejakych Israelcich se v techto souvislostech nebude vubec dat diskutovat : Budeme asistovat nove diaspore.

portwyn 25.10.2006 13:38

Re: Re: Ano, válka v Iráku a v Afghánistánu je prohraná!

Já Vám nějak nadával, třeba do idiotů jako Vy mně? Že jsem si nevšiml...

Jestli pokládáte tvrzení o porážce USA v Iráku a Afghánistánu za hloupost, tak s tím naprosto souhlasím :o) Ale já s tím nezačal, já to jen trošku konkretizoval.

Nebo PROGNÓZUJETE porážku USA v Iráku a Afghánistánu? Tak to pardon, já nemám věšteckou kouli, třeba k tomu dojde. Já to pochopil tak, že o tom mluvíte jako o věci, která už nastala...

mapacorp 25.10.2006 14:26

Re: Re: Re: Ano, válka v Iráku a v Afghánistánu je prohraná!

Dobry muzi,

    Jde o vec ktera uz je hotova. USA jsou v techto zemich porazeny, protoze ani jeden z jejich objektivu nebyl realizovan. Otazka stazeni vojsk je tedy jen otazkou casu. Zadny stat na svete nebude vest valku do nekonecna v takovem meritku a s takovym nasazenim BEZ KONKRETNICH VYSLEDKU .

    Jestli si tedy myslite, ze je to tam vyhrano.... to co berete za nadavku je pouze smutnou deskripci existujici skutecnosti.

Jura Jurax 25.10.2006 13:43

Re: Re: Ano, válka v Iráku a v Afghánistánu je prohraná!

Mapacorpe, dobrý muži, první věta Vašeho příspěvku, na který zde reaguji, na Vás padne jako ulitá. Jinak škoda slov.

mapacorp 25.10.2006 14:20

Re: Re: Re: Ano, válka v Iráku a v Afghánistánu je prohraná!

A hlavne argumentu, ktere jste k vasemu ucenemu tvrzeni nebyl schopen prilozit.