22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 25.10.2006 11:00

Tak to by teď v USA zněla němčina a v Kanadě japonština :-)

;-)

prd 25.10.2006 13:00

Re: Tak to by teď v USA zněla němčina a v Kanadě japonština :-)

Navrhuji,přejmenujte se .Proč skepticus maximus-lépe debilus maximus.

mapacorp 25.10.2006 10:42

Re: Proč USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Vy zijete v r 1918, nebo 1938 -39 ? Pokud jste si tim jist, bezte si vzit Prozac a kafe, udela vam to dobre.

    Tyhlety zvasty o pomoci behem dvou minulych valek mi pripominaji urcite zidovske intelektualy :  jejich reakce na jakykoliv seriozni problem spociva v soustavnem omilani historie kolem Holocaustu. Timto se samozrejme nic neresi a tito trojiti blbeckove se svymi argumentari pouze vyrabeji a udrzuji antisemitismus a revisionismus,  aby ho  pozdeji  samozrejme mohli  verejne odsoudit.

Stejne tak vy a vam podobni jenom hloupe a nemistne kecate o vecech ktere se staly pred stoletim, ci pulstoletim a ktere nemaji se soucasnou geopolitickou situaci nic spolecneho. Namisto toho, aby se veci vyresily a nas vztah k USA se normalizoval na jasne bazi, pouze podporujete antiamerikanismus a revizionismus - za chvilku nam nekdo napise, ze udalosti na Omaha Beach jsou smyslene ( Analogicky Ahmadinezad popira holocaust ). Takze takovi vlezprdelkove a primitivni kolaboranti vaseho razeni nejen, ze zrazuji narod, ale navic jsou opravdovou pritezi i pro USA, jelikoz zabranuji svym kulpabilizatorskym tlachanim opravdovemu vyjasneni situace.

poznamecka 25.10.2006 11:08

Re: Re: Proč USA nejsou cizí?

Duvodem je zrejme historicke poznani, ze neni lepsiho spojence nez USA, neb diky nim jsme ziskali samostatnost v roce 1918, diky jejich podpore prime i neprime byl porazen nacismus a my ziskali opet svobodu, prestoze jsme pote sami skocili skrzeva politiku Benese do Stalinova chrtanu. Stejne tak jsme ziskali svobodu pote, co USA porazili komunismus ve treti svetove, tzv. studene valce. Dale na prikladu uzemi vojensky dobytych USA nebo pod jejich vedenim v posledni dobe (Kuwajt, Afghanistan, Kosovo, Irak) je videt, ze je USA nekolonizuje, jak je jinak u velmoci obvykle, ale snazi se je s vetsimy nebo mensimy problemy predat do spravy domorodcum.

To je konzistentni obrazek, ktery Vam patrne unika.

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:31

poznamecko, naopak Vám uniká,

že nejlevnější kolonizací je ta, která se za ní ani nepovažuje :;-P

poznamecka 25.10.2006 11:34

kouzla dialektiky

Takze kdyz ke kolonizaci nedoslo, je to vlastne ta nejhorsi forma kolonizace. S Vami tezko polemizovat :)

mapacorp 25.10.2006 11:47

Re: Re: Re: Proč USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Doucte se historii, potom pridavejte poznamky : Vznik CSR je vysledkem Versaillesske smlouvy, tedy hlavne vule francouzu a anglicanu. Mj. tez pekna oslovina, protoze jako palamentni stat tehdejsi centralni mocnosti KuK bychom meli daleko vetsi sanci na preziti proti nacistickemu nemecku, nez jako CSR. Zadna zasluha USA na samostatnosti CSR neexistuje jinde nez ve vasem nemocnem mozku. A tim s tim koncim.

poznamecka 25.10.2006 12:09

Re: Re: Re: Re: Proč USA nejsou cizí?

Vazeny pane, popirate zasluhu Wilsonovy doktriny na narodni sebeurceni na vzniku CSR z nejakeho specifickeho duvodu, nebo o ni nevite, nebo povazujete narodni sebeurceni za nesvodobu? Vite o tom kolik casu stravil TGM presvedcovanim W. Wilsona o nutnosti vzniku CSR? Ostatne bez pomoci USA na zapadni fronte by po podarenem kousku nemecke generality s agentem Uljanovem a kolapsem vychodni fronty dopadla zajiste jinak.

Mimochodem, proc vytahujete ten nemocny mozek - podle sebe soudim tebe?

mapacorp 25.10.2006 10:22

Re: Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Co se tyce rozvraceni svetove rovnovahy, " The Big Blunt One " prave hraje posledni set v Iraku a po jeho odchodu dojde k tomu spravnemu multipolarnimu rozdeleni sveta, ktere nas ( Evropany ) teprve skutecne primo ohrozi na zivote.

    Prozatim to ohrozeni neni tak patrne a par chytraku " sazi na americke protiraketove zakladny ". Niceho se nebojte, nedojde k tomu : Zanedlouho budeme mit jine, daleko urgentnejsi a vaznejsi problemy, nez tyto prihlouple hracky americkych packalu.

   

Ivan Nový 25.10.2006 10:45

EU je a zůstane slabá,

protože strká hlavu do písku. Nabízí se otázka proč a kdo má na tom zájem, kdo ten zájem inspiroval. Třeba nenápadným implantováním evropského modelu sociálního státu, který odčerpává zdroje na účinnou obranu.

mapacorp 25.10.2006 11:05

Re: EU je a zůstane slabá,

Dobry muzi,

    Argumentovat tim, ze jste a zustanete " slaby na mozek " je bezpredmetne. SOUCASNA EU JE PROBLEMATICKA, ALE NENI SLABA ! A to co potrebujeme, neni EU ale opravdovy EVROPSKY STAT k jehoz konstrukci pres konfrontaci s neevropany ( a tedy i USA ) skutecne casem musi dojit.

poznamecka 25.10.2006 11:17

Re: Re: EU je a zůstane slabá,

Evropane netvori politicky narod - demos. Takovy stat by tedy byl velice nestabilni a mohl by se dele udrzet pouze jako total;itarni entita, ktera by vsak nebyla schopna konkurorvat, protoze naklady na koherency by byly nesmirne. Mozna za nekolik generaci, pokud se vytvori neco jako evropsky politicky narod.

Ostatne dosavadni pokusy o jednotnou zahranicni politiku spocivaly v aktivnim appeasementu vuci vsemoznym diktaturam jestli si dobre pamatuji, nektere se podarilo nasi reprezentaci (ac Lidovce nemusim tak Vivat Cyril) shodit ze stolu. Myslize ze by bylo lepsi, kdyby se tyto politicke akce zdarne provedly v ramci celo-EU jednotne zahranicni politiky? Aby byla Evropa jeste vice k smichu?

Brundibár 25.10.2006 11:17

Re: Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Politické vlivy Ruska na ČR a Evropu jsou dva a zcela zásadní - HUP a HUR (Hlavní uzávěr plynu a Hlavní uzávěr ropy). I proto EU (bohužel) jedná s Ruskem v rukavičkách a v podstatě nezasahuje do konfliktu Ruska s Gruzií. Marná sláva, jestli Rusko "ovládne" Gruzii a Ukrajinu (jako že má dost velkou naději na úspěch), další na řadě bude EU. A EU to Rusku zatím žere i s navijákem (viz poslední setkání v Lahti).

Norská a britská naleziště Evropu nespasí, až Putin kohouty zavře - třeba kvůli tomu, že je nutné urychleně roury opravit, aby nevznikly ekologické škody. A když to ruští stratégové připraví lépe než blokádu Západní Berlína (chybami se člověk učí, že), tak se máme na co těšit...

mapacorp 25.10.2006 11:56

Re: Re: Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Co nam zde pisete, je nanestesti seriozni a rozumne. Jenom bych dal chtel poznamenat, ze v multipolarnim svete zadny spolehlivy a nezistny spojenec neexistuje. A jako strategicka situace to ma hodne spolecneho s jednou etapou vyvoje soucasne Ciny : Epocha bojujicich kralovstvi : Ze ktere vychazi slavny spis jisteho Sun Tzu, ktery doporucuji dopodrobna prostudovat.

mapacorp 25.10.2006 10:12

Re: Geronte,

Dobry muzi,

    Dovedu pochopit vasi psychozu z multipolarniho rozdeleni sveta a novych nebezpeci, ktere z neho vyplyvaji.

Takovy chrabry rek jako vy se tedy odmita branit sam a v zachvatu sve nezmerne kuraze ( ktera ho musi urcite kdesi tlacit, ci pripadne hnat na velkou ) CHCE ZAKLADNU USA ! Predstavte si, ze par takovych jako vy mame v zasobe a nejak se mezi sebou neshodnete : Jedni chteji, aby se rusove znovu vratili ( ex : soudruh Zifcak a spol ) a jeste jini mimo vasi proamerickou kategorii se domnivaji, ze zitrkem sveta je Cina. Jsem tedy pro organizaci ozbrojene konfrontace mezi vami vsemi na nejakem opustenem ostrove ( s primym televiznim prenosem - jak jinak ) a tym toho co to vyhraje dostane narok na bezplatny pobyt v blazinci ( tedy na verejne utraty : chtel jsem napsat " statni" ale nejspis budete ultraliberal a slovo " stat" by vas mohlo urazit ) az do smrti smrtouci.

   

Ivan Nový 25.10.2006 10:20

mapacorpe,

Rusové se vás ptát nebudou, převálcovat EU se už rozhodli, teď jen sbírají síly :-))))

mapacorp 25.10.2006 10:29

Re: mapacorpe,

Dobry muzi,

    Namisto nejapneho vypisovani byste si tez mohl precist rusofonni tisk a blogy na Internetu. Rusko nas v momentalni dobe nijak neohrozuje a naopak s nami pocita, jako s eventualnim spojencem. Nez se Rusko znovu postavi na nohy k novemu imperialistickemu tazeni, to bude trvat nekolik desetileti. Potom se uvidi, situace bude jina. Zatimco USA, CINA A ZEME ISLAMU nas ohrozuji dnes !

Ivan Nový 25.10.2006 10:34

mapacorpe,

víme co to znamená, být spojencem Ruska, spojencem Ruska si může troufnou být jen USA, to jediné má dostatek síly, aby se ze spojence nestalo vazalem. EU je na to slabá a jak to vypadá vždy bude.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:40

Ivane Nový EU je naopak ekonomicky i lidsky nejsilnějším aktérem v MV,

jen její nejednotnost to poněkud zakrývá. Nicméně, žádný stát si nemůže dovolit zaútočit na EU, tedy ani Rusko či USA. Nemluvě o tom, že je to pitomost.

Ivan Nový 25.10.2006 10:52

Skeptiku Maxime,

ale může si dovolit přiškrtit EU plyn :-))) Aha, omyl ne EU, třeba jen Polsku, Slovensku, nebo Česku. Nebo se mohou rovnou dohodnout a rozdělit si sféry vlivu. Sudety Německu, zbytek Rusku a to vše ve formálním rámci EU.

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:04

No jasně a také nám sem může pustit usurijské tygry a ty nás sežerou :-)))

;-D

jirka.s. 25.10.2006 11:11

Re: No jasně a také nám sem může pustit usurijské tygry a ty nás sežerou :-)))

No, tebe by stejně takový tygr hned vyblil.

frisco 25.10.2006 9:38

Je to v něm

Pár let se nás snažil přítel Zaorálek přesvědčovat o tom, že zrovna on patří do moderní evropské levice, tvářil se a hovořil moudře a příliš nedával najevo své pravé přesvědčení, které je spíše rudé než oranžové. Jeho poslední projevy v parlamentu pak postrádají pouze jediné - pověstnou kapičku slin Velkého Miloše. Proč mu tak vadí možnost zřízení základny  to je pak zcela jasné - vadí to Rusku, tak to vadí i soudruhům ¨Zaorálkům".

Saša 25.10.2006 9:28

Tisíce slov a nic.

Diskuse s panem Zaorálkem se pro muže moc nehodí, protože on sám je žensky ukecaný. On není schopen dialogu - pronáší jen podivný monolog: nahromaděná slova zdánlivě dávající smysl, jenž ovšem unikne, jakmile se ho člověk pokusí z nich vydolovat. Mluví rychle a hodně a k ničemu to není.

Můj vztah k možnosti zřízení protiraketové základny US army na našem území je dán tím, že nechci, abych byl spojencem těch, kdo jsou proti ní. Proti ní jsou lidé, s nimiž nechci táhnout společný konec provazu, protože bych se styděl sám před sebou. Proti základně jsou muslimové (a muslimofilové), komunisté (a další levicoví extremisté), eurohujeři a EUgenossen (a maločeši za své češství a slovanství se stydící), ekoteroristé (a další pomatenci z okruhu New Age). To postačuje k tomu, abych já byl pro základnu. Bojí-li se shora uvedené skupiny lidí existence americké základny na našem území, je to i bez dalšího bádání postačující důkaz toho, že zřízení americké vojenské základny na území českého státu bude pro mne, můj národ i pro mé potomky a jejich svobodu prospěšnou.

Skepticus Maximus 25.10.2006 9:55

Sašo neplácejte,

chcete snad říci, že 70%-80% národa jsou jen zmiňované skupiny lidí? Pravda je naopak taková, že manipulovatelní připosránci jako jste Vy se automaticky přimykají k Velkému Bratru bez ohledu na následky a čemu vlastně slouží. :-/

Ivan Nový 25.10.2006 10:03

Skeptiku,

nepřimykáme se k velkému bratru, jsme jednoduše proti Rusku!

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:13

Proč jste proti Rusku?

Pro ČR jsou současné USA mnohem nebezpečnější než současné Rusko, které se prostě nevměšuje a korektně obhoduje.

portwyn 25.10.2006 10:21

Re: Sašo neplácejte,

No, popravdě 70% - 80% národa o tom ví kulový. To máte jako s Temelínem. :-/

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:52

portwyne, kulový víte Vy

Toto je čistě politické rozhodnutí a technické parametry jsou až v druhé řadě. Takže nežvaňte, ostatně proti Temelínu nejsou v ČR slyšet žádné hlasy nesponzorované ze zahraničí, stejně jako hlasy pro tzv. protiraketovou základnu jsou ovlivněny amerikanofily a notorickými kolaboranty.

portwyn 25.10.2006 11:32

Re: portwyne, kulový víte Vy

Skeptiku, nepřeháníte to trošku? "Notorický kolaborant" je už hodně silná káva...já Vás taky neprohlašuju za "pátou kolonu teroristů". O amerikanofilech a germanofilech, případně rusofilech je bezpředmětné mluvit, každý ať si vybere to svoje (a NIKDO není v tomhle nestranný, to byste musel být Marťan).

Nejde o technické parametry. Celkem pravidelně se (pracovně) setkávám s názory na atomovou energii typu "atomové elektrárny způsobují rakovinu" apod. U poměrně inteligentních středoškoláků - odlkud to asi mají? Sami si to nevymysleli...

Skutečně to je politické (ne vědecké) rozhodnutí. Ale i k vytvoření politického názoru lidé potřebují informace. A většina ty informavce nemá, nezajímá se o ně a nechce je mít. Hlavně ať my nic nemusíme dělat. To se nás netýká. Not In My BackYard! :-/