21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
poznamecka 25.10.2006 11:24

Re: Sašo neplácejte,

S temu 70-80% si moc "fandite". Podle pruzkumu je to asi 62% jestli mi pamet slouzi. Coz je mene, nez soucet volicu komunistu a socanu + lidi linych jit volit.

walter 25.10.2006 10:05

Re: Tisíce slov a nic.

"Můj vztah k možnosti zřízení protiraketové základny US army na našem území je dán tím, že nechci, abych byl spojencem těch, kdo jsou proti ní. " toto mi připadá jako pitomý důvod. Hodně pitomí...

Jo slyšel jsem, že Vámi zmiňovaní jsou stoupenci názoru,  že 2+2=4... Mohl byste mi sdělit Vaši variantu?

kileros 25.10.2006 9:18

naivni plany us

Copak nikoho nezajima jakym zpusobem se da utocit. Nosicem nemusi byt nutne raketa a pokud vim tak sev. korea

investuje daloko vetsi penize do vyvoje tzv kufrikovych bomb. Myslite

si ze Vas pak nejaka protiraketova zakladna ochrani? A pred cim ma vlastne chranit? Pokud bude utok smerovat na evropu budou mit pak spojene staty zajem na ochrane tohoto uzemi? Co se stane jestlize jaderna hlavice bude obsahovat jistici mechanismus odpalu a v pripade kolize s jinou raketou dojde k odpaleni? Copak si vazne myslite, ze je mozne takovou raketu zneskodnit a ze souper je tak hloupy ze nam daruje jaderny material?

   Z jakeho duvodu mame hrat obetniho beranka

Blake 25.10.2006 10:09

Re: naivni plany us

>> Pokud bude utok smerovat na evropu budou mit pak spojene staty zajem na ochrane tohoto uzemi? <<

Americti (ale nejen oni, take kanadsti, australsti, novozelandsti, indicti, ...) vojaci bojovali za Evropu a umirali v Evrope v obou svetovych valkach.

Miroslav Klobas 25.10.2006 9:01

Íránský president má pro Evropu i pro Vás vzkaz ...

Pane Zaorálku, Asi jste během psaní svého neuvěřitelného blábolu přehlédl vzkaz íránského presidenta Evropě, mohl jste si ušetřit čas a věnovat se něčemu užitečnějšímu. S pozdravem: Miroslav Klobas - http://www.cnn.com/2006/WORLD/meast/10/20/iran.europe/index.html

hodne neRath 25.10.2006 9:05

Re: Íránský president má pro Evropu i pro Vás vzkaz ...

ale on mu Zaoralek rad vyhovi.....

Esmerald 25.10.2006 8:59

Spojení mezi impotencí a tupozrakostí .

" První otázka zní, do jaké míry tato základna prospívá bezpečnosti v České republice. ...... Pořád není jasné, kde vlastně vidím(e) (!) hlavního nepřítele. " Možná jej uvidíte ve zpětném zrcátku, pane Zaorálku, ale pak bude POZDĚ svalovat vinu na opozici.

" Druhá otázka zní, jakým způsobem budou ovlivněny vztahy s našimi spojenci.........".Pokud Vám "není jasné", kde vlastně vidíte hlavního nepřítele, pak od Vás nelze očekávat, že budete především vidět hlavního přítele, tedy toho, který nás nepřepadne. Může jít o politickou ambliopii, tedy tupozrakost, možná i selektivní.

Pokud ovlivňujete názor a činíte rozhodnutí jako POLITIK, pane Zaorálek, pak je ovšem na čase, aby jste ve svých funkcích, jeden jako druhý, převzali OSOBNÍ ZODPOVĚDNOST (!) za katastrofické důsledky vašich rozhodnutí. Z tohoto důvodu vidím vaši " imunitu " za legalizaci zrady.  

 " Není nic velikášského, když řekneme, že otázka české bezpečnosti je otázkou světovou. " Jistě že. Tak proč tedy to předcházející přesvědčování o moudrosti " impotence " ? 

čtenář 25.10.2006 8:57

Je Zaorálek v ČSSD přes zahraničí???

Pokud p. Zaorálkovi není jasné, proti komu by nás US základna měla bránit, tak z jekotu, který se ozývá z východu a též od mašich komančů, by měl pochopit, že především proti ruskému imperializmu. Naši obranu je třeba opřít o síť&#157; US základen, které by pod jakoukoliv záminkou bylo potřeba vybudovat v bývalé Východní Evropě včetně Pobaltí. Ta by nás ochránila před ruským imperializmem, stejně tak, jako překazila Stalinovy poválečné plány dojít až k atlantickému pobřeží. Přímá americká účast není v protikladu s členstvím v NATO, stejně jako nebyla v NSR. Členství v EU je naopak třeba zrevidovat tak, abychom se nenakazili jejím současným sebedestruktivním antiamerikanizmem, který tam momentáln&#236; kvete. Dále se zbavit závislosti na ruské (a arabské) ropě a plynu, tj. dobudovat Temelin a postavit ještě nejméně jednu atomovou elektrárnu stejného kalibru. Uhlí idiotsky nepálit v elektrárnách, ale přemýšlet o jeho využití třeba pro výrobu benzinu. Putin teď ani vlastně nemusí proti Evropě bojovat. Stačí, když přiškrtí kohoutek a Evropa mu bude ochotně zobat z ruky.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:05

Pěkný blábol

Rusko si nemůže dovolit přiškrtit kohoutky a imperialismu se vzdalo víceméně samo narozdíl od USA, pro které je hujerské rozesírání světa bez znalosti souvislostí denodenním chlebem. :-/

Ivan Nový 25.10.2006 10:11

Skeptiku lžete,

Rusko v poslední době kohoutky přiškrtilo Gruzii, a víceméně otevřeně vyhrožovalo přiškrcením Polsku. Co na to EU? Vůbec nic. No a o tom, že jakmile EU zeslábne, přiškrtí mu kohoutky, aby ho dorazilo nemůže být pochyb.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:23

Nelžu, jen vidím souvislosti.

V Gruzii je to poněkud složité a jestli Poláci mají, čert ví proč, otevřeně nepřátelskou politiku vůči současnému Rusku, nemohou čekat, že se to nějak neprojeví a nebudou odstaveni na druhou kolej. Doufám, že také vyčítáte USA embargo Kuby :-)

Nevšiml jsem si, že by se nás něco podobného dotklo.

portwyn 25.10.2006 10:37

Re: Pěkný blábol

Skeptiku, Rusko na imperiální politiku nemá MOŽNOSTI, nikoli chutě. Zatím. Každý velký stát je přirozeným hegemonem ve svém okolí (USA, Rusko, Indie, Německo, Čína...) a záleží jen na poměru sil. Zaorálek prosazuje to, aby Češi přicmrdovali německé hegemonii (vznešeně se tomu říká "Evropská unie"). Někteří z nás si myslí, že v našem zájmu je omezit přirozenou německou hegemonii vazbami na vliv americký (rovnováha sil). Pokud by USA ale ve střední Evropě vyklidily pole, začne se sem tlačit (vracet) vliv ruský. Mám-li si já osobně vybrat mezi USA a Rusy, beru USA, ale neberu ostatním jejich názor.

poznamecka 25.10.2006 10:40

Re: Re: Pěkný blábol

Zatimco USA ma moznosti, ovsem kupodivu Kuwajt ani Irak neanektovala. Naopak, (v druhem pripade s velkymi problemy) se je snazi predat do spravy domorodcum.

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:07

Vy jste přímo kašna naivity.

8-o

Brundibár 25.10.2006 11:34

Re: Pěkný blábol

"Výpadek dodávek" do EU nebude pro Rusko problém - spotřeba ropy v Číně roste velmi rychle a zámýšlený ropovod do Číny může být postaven velmi rychle. Denní objem vytěžené ropy na Sibiři moc neroste, všechny firmy jsou ovládány ruským státem a jestli platby za suroviny půjdou ze západu nebo jihu, je technická drobnost. O ten ropovod dnes stojí hlavně Číňané, Rusové mohou svůj souhlas s výstavbou dát v podstatě kdykoliv.

Co bude Rusku bránit, aby svoji produkci začala vyvážet na jih místo na západ? A navíc bez tranzitních poplatků? Hezké oči Gerharda Schrödera?

Pokud svůj názor opíráte o vyjádření dlouholetého důstojníka sovětských a ruských tajných služeb, bylo by vhodné se opřít o něco trvanlivějšího a pevnějšího - navrhuji alespoň špejli...

mapacorp 25.10.2006 12:21

Re: Re: Pěkný blábol

Dobry muzi,

    Co se tyce ekonomickeho rustu Ciny, je financovan hlavne z Evropskych a tez trochu americkych prostredku. Pokud tedy jako Evropsky stat povedeme politiku supervelmoci : Ze ktere maji USA takovy strach . A na dovoz z Ciny dame odpovidajici clo : Bude s celym Cinskym cirkusem na delsi dobu konec... A to je jen jeden z mnohych detailu.

    Zkratka se budeme muset spolehnout sami na sebe a zapomenout na jakesi kameradenschafty s neevropany. Prozatim z toho ale nic neni videt.

jimmy keen 25.10.2006 8:57

Získat obyvatelstvo pro změnu režimu

Strašně rád bych zjistil, jak si pan Zaorálek představuje ono mytické získávání obyvatel pro změnu režimu v KLDR. To jako že Zaorárek a company přijede do této úžsné země, volně pohovoří s obyvateli o výhodách demokracie, ti to pochopí a oznámí Kimovi toho jména x-tého, že jako by to chtělo změnu a Kim se bude pakovat. Jetsli tohleto má být někdy náš ministr zahraničí, tak nás opravdu potěš pán Bůh či Příroda. To je stejné jako diskutovat s rozzuřeným pitbulem o zásadách humanity a vegetariánství.

zdenek 25.10.2006 8:47

co delaji tito "obhajci miru", kdyz jde do tuheho?

Docela by mě zajímalo, co bude pan Zaorálek říkat a dělat v okamžiku, kdyby nedejbože skutečně došlo (časem, až poskytneme všem fanatikům dost času získat vhodné nosiče) k ohrožení našeho regionu?

portwyn 25.10.2006 10:18

Re: co delaji tito "obhajci miru", kdyz jde do tuheho?

No přece bude řvát "ať už Američané něco udělají, sakra!" (Y)

zloch 25.10.2006 8:32

Je to přeci jenom

Brouk Pytlík. Tolik vět....

tom 25.10.2006 8:31

Zaorálek

Doufám,že tento.... zůstane navždy jen stínový!

hodne neRath 25.10.2006 8:29

no jo

jako obvykle.... bejt na ne hodny a "EU EU ueber alles"... cesta do prusvihu

Ervín 25.10.2006 8:25

Je to děsně dlouhý a příšerně blábolivý

Napsal to člověk, podle jehož zrůdného myšlení je Západ svým dílem vinen na jaderném řádění severokorejských komunistů.  Všimněte si též neobratné, až odpuzující stylistiky.

drak 25.10.2006 8:15

Článek je bohužel vzdálen realitě.

Nemám nic proti tomu aby se na evropské úrovni začalo spolupracovat na společné obraně, tváří v tvář novým nebezpečím je to prostě nezbytné. Islám se radikalizuje, já bych dokonce řekl, že se fašizuje, KLDR již testuje jaderné zbraně, kdy je začne testovat Irán je jen otázkou času, prapodivné síly jako Hizballáh se stávají vládními stranami, uvnitř evropských zemí se nám tu zabydlují islamistické bojůvky, zkrátka ve výhledu nic moc hezkého a chování evropských politiků spíše připomíná ono pověstné pštrosí strkání hlavy do písku nežli rozumnou reakci na měnící se situaci. Obávám se, že rozumné odpovědi na otázku umístění americké základny na našem území se v rozumné době od ostatních unijních zemí nedočkáme. Je vidět, že pan Zaorálek by se k oněm evropským politikům mohl směle připojit, mlží stejně neurčitě jako oni. Jenže čas běží a za nečinnosti evropských politiků pracuje tvrdě proti nám. Otázku základny bychom si měli vyřešit my sami, protože ničeho rozumného, co se obrany týče se od zbytku Evropy dočkáme jen těžko. Možná, že to není úplně ideální odpověď na to, co se ve světě děje ale rozhodně je to pro rozličné Achmadíny Neřády a Nasrally Alláhy odpověď rázná a hovořící tou správnou řečí: „Ty si vyrábíš klacek? My také, a nezapomeň, že ten náš je lepší.“ Jinému jazyku tito lidé nerozumí. Již padouch Stalin se vždy poptal o kolik že divizí se opírá ta či ona deklarace, nic jiného v potaz nebral. Na padouchy diplomacie neplatí, ti rozumějí jen a jen pořádnému klacku a mírumilovné lidi považují z blbce a opovrhují jimi, je to prostě jiná mentalita a je ošidné nemít to na paměti, mohli bychom na to všichni škaredě doplatit.

SKEPTYK 25.10.2006 8:21

Re: Článek je bohužel vzdálen realitě.

Draku, líp bych to nenapsal. Zaorálek je mimo mísu(nebo ten, kdo tahá za provázky, na kterejch visí). Když je chvíli sám před kamerou, je to jasně vidět. ;-P

Malý Aston 25.10.2006 8:42

Re: Článek je bohužel vzdálen realitě.

Naprosto s Vámi souhlasím.On ten Zaorálek ale není zřejmě úplný debil.Proč to píše dnes?Pro koho je ten článek určen? Pro občany,ani náhodou.On prosadil před volbami usnesení,zakazující socanům jakoukoliv spolupráci na vládní úrovni s KSČM.Dnes socani bez rudochů nehnou ani prstem.Takže nemůže psát proti FIlipovi a Grebeníčkovi. Jeden je agent proti NATO a druhý příznivec Stalina.Až nebudou socani komouše potřebovat,bude i jinak psát soudruh a potom pan Zaorálek.

portwyn 25.10.2006 10:39

Re: Re: Článek je bohužel vzdálen realitě.

R^

tatina 25.10.2006 8:08

Soudruhu Zaorálku,

pro Vás by bylo nejlepší,kdyby se místo těch protiraketových základen stavěly základny pro vrtulníky,aby jste měl více možností k přistání.Pochybuji,že jste za poslední léta z toho vrtulníku vůbec vylezl.Mně to stále připadá,že se na ten náš svět díváte nějak z vrchu a nevíte,co se tady dole děje.

68 25.10.2006 7:37

Vhodná debata

u příležitosti padesátého výročí oné příhody v Madarsku.

68 25.10.2006 7:30

A já měl vždy dojem,

že pokud po nedávných zkušenostech nějaké rozpory vůbec vzniknou, bude se jednat výhradně o neshody v konečném celkovém počtu raketových a vojnenských US základen v Čechách a na Moravě (to hlavně).  Tady se mluví jen o jedné jediné základně?