17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 16.6.2009 14:50

Re: bojujeme za rakovinu

Pokud to berou dle vás....

f 16.6.2009 14:55

Re: bojujeme za rakovinu

Tak mi to vysvětlete, jsem asi hloupý jak píšete, proto prosím pomalu a srozumitelně mi to vysvětlete. Děkuji.

Helios 16.6.2009 15:08

Re: bojujeme za rakovinu

Pokud nechápete, že to, co jste napsal, je čirá demagogie (nejen v tomto příspěvku) a má to hodně blízko k logickému klamu, nemá cenu s Vámi vůbec diskutovat. Nemůžet nutit ostatní, aby se s Vámi bavili o násobení ve společnosti, která diskutuje nad integrály.

Pro Mirka je odpověď podobná, své diletantství v oblasti práva pokládá za kvalifikaci k účasti v diskusi.

f 16.6.2009 15:14

Re: bojujeme za rakovinu

Škoda, čekal jsem vysvětlení. Pokud však chcete shodu ve společnosti nad zákony (tedy aby se zákony dodržovaly), pak to těm hloupějším, jako jsem já, musíte vysvětlit. Většina obdobných zákonů se totiž pak nedodržuje (kouření na zastávkách, rychlá jízda aut, obchod s drogami)

Helios 16.6.2009 15:31

Re: bojujeme za rakovinu

Vystavování vlastní hlouposti na odiv.

Mirek F. 16.6.2009 15:16

Re: bojujeme za rakovinu

Čili kličkujete, nemajíce argumentů:-). Házet bláto dokáže každý, ale naštěstí se k tomu uchylují jen lidé vašeho typu.

Heliso 16.6.2009 15:28

Re: bojujeme za rakovinu

Promíňte, ale po tomhle bych se musel velmi nelichotivě vyjádřit, nechte toho, nemá to smysl.

Mirek F. 16.6.2009 15:40

Re: bojujeme za rakovinu

Klidně pokračujte, doposud jste se totiž nevzmohl na nic jiného než na nelichotivé bezargumentační urážení, takže se to může jen zlepšit.

Mirek F. 16.6.2009 14:17

Re: bojujeme za rakovinu

- Daň z cigaret by se smozřejmě měla zverdnout tak, aby pokryla náklady na léčku, o tom není sporu.

-Chcete-li nekuřáckou hospodu, můžete ji a) najít, nepochybně existují b) otevřít si ji sám c) přesvědčit majitele, aby ji nekuřáíckou udělal. Ale nakazovat nemáte co. Jde o soukromý podnik majitele, on do něj vrazil svoje peníze, takže si může určovat podmínky. bude-li chtít rodiny s dětmi, kouření zakáže, bude-li preferovat lidi ,co si při pivu dají práska, kouření se povolí. Podnikatelský záměr je jeho věc.

Helios 16.6.2009 14:20

Re: bojujeme za rakovinu

Ach jo, tady je dnes volovo ...

Mirek F. 16.6.2009 14:40

Re: bojujeme za rakovinu

Až se vzmůžete na argumenty, dejte vědět.

rdu 16.6.2009 16:15

Re: bojujeme za rakovinu

Daň z cigaret by se smozřejmě měla zverdnout tak, aby pokryla náklady na léčku, o tom není sporu.

Již stávající daň z cigaret náklady na léčbu (míněno zřejmě nemocí z kouření) pohodlně pokrývá a ještě hodně zbude.

žibřid 16.6.2009 14:04

samolepková lobby?

Můžu poslancům jen gratulovat, že po poučení z bezdotykových baterií tentokrát zvítězil zdravý rozum a nikoli nějaké totalizující omezení. Nicméně zůstává otázka, proč se přijal zákon, který neřeší nic jiného než nový druh samolepek?

Fafa 16.6.2009 14:35

Re: samolepková lobby?

Protoze v bruselskem planu na legislativni petiletku byl zakon o koureni. ;-)

Mirka 16.6.2009 13:49

To jste nemuseli žádný zákon schvalovat.

Už dnes si přece na svou restauraci může majitel napsat, že je nekuřácká.

Takže spousta řečí kolem a zase zvítězila tabáková lobby.

skacel jan 16.6.2009 13:47

selský rozum našich poslanců

LOMIKARE, LOMIKARE, LOMIKARE, ! Do roka a do dne....................

Sam 16.6.2009 12:58

a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Člověk fyzicky závislý na přijímaní určité dávky nikotinu má omezenou možnost svobody rozhodování týkající se této drogy. Znaovu a znovu to dokládají čísla, která ukazují, že počet kuřáků s růstem cen cigaret nijak významně neklesá. Přitom škodlivost kouření byla, navzdory korupci tabákových firem, jasně prokázána. Dávat tedy svobodu rozhodování nesvobodnému člověku je nesmyslné a škodlivé. Zbývá tedy zhodnotit jestli se má společnost bránit nějakou regulací. KOuření je škodlivé kuřákům, jejich okolí (pasivní kouření) a má schopnost vytvářet (negativní) módní trend, zvláště pro -náctileté. Je tedy společensky nebezpečné. Je tedy společensk nanejvíš vhodné zakázat kouření ve všech veřejných prostorách, zakázat jakoukoli reklamu tabákových výrobků a investovat do prevence. Myslím, že tento poslanec tohle všechno velmi dobře ví a jen populisticky žvaní o svobodě a zlém Bruselu. V horším případě je pak přímo na výplatní pásce tabákové lobby.(Y)

Kes 16.6.2009 13:57

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Člověk fyzicky závislý na příjmu masa má jen omezenou možnost svobody rozhodování týkající se této drogy. Znovu a znovu čísla dokládají, jak je konzumace masa i přes kleasjící kvalitu a růst cen stále stejná a přeci se jen málo lidí odkloní od masa k prospěšné vegetariánské stravě.

Konzumace masa je škodlivá a má na svědomí mnoho životů a to nejen lidí, kteří maso konzumují (narůstající počty rakoviny tlustého střeva jsou alarmující!) ale také nebohých zvířat, která jsou hromadně masakrována ve stresujícím prostředí továren na smrt eufemisticky zvaných jatka.

Konzumace masa je tedy společensky nebezpečná a je proto nutné zakázat jakoukoli reklamu na maso a masové výrobky a investovat do prevence. Myslím, že o tom Sam ví a jen plká o zlém kouření a hodném Bruselu. Je vidět, že je na výplatní pásce masové loby!

Pája 16.6.2009 14:16

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

babla, třeba se utopte v tuku a zalkněte kouřem, proč do toho ale taháte ostatní? Já nechci pokaždé když chci s přáteli zajít do restaurace smdět jak popelník a připravovat si rakovinu. Klidně si hulte a ničte zdraví, ale plaťte si potom léčbu rakoviny za statisíce až miliony z vlastní kapsy, nechtějte solidaritu od těch které jste svo pitomou závislostí ohrožoval a obtěžoval.

Kes 16.6.2009 14:23

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Nevěřte lžím a hysterickým výrokům o staršlivé škodlivosti pasivního kouření.

A co se smradu týká - jak může být pro vegetariána horší smrad než ohavný puch masa páleného na grilu nebo pánvi? Grilujte si maso doma a netahejte to do hospod. Když přijde do hospody vegetarián, všichni musí okamžitě přestat s konzumací masa!

tomáš 16.6.2009 15:08

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

blablabla, pokud jste si nevšiml(a), jíst člověk musí, aby se udržel při životě. a protože je všežravec(to si nevymyslel, to zařídila příroda), tak holt konzumuje i maso, ergo kladívko, vegetariánství je nesmysl. jiná věc je samozřejmě průmyslový způsob zabíjení zvířat a zpracování jejich masa, ale to sem nepatří - řeč je o principech.

naopak kouření je nepřirozené (to říkám ač jsem sám kuřák, ale je to mé rozhodnutí, ničím si své zdraví a jsem připraven nést následky, včetně finančních) a ke svému životu ho nepotřebujete, naopak. nevidím jeden jediný důvod, proč bych měl svým zlozvykem obtěžovat jiné a poškozovat jim jejich zdraví proti jejich vůli.

jsem naprosto srozuměn s tím, že půjdu-li do hospody restaurace baru aj. nebudu tam kouřit, protože prostě prostě dokážu pochopit a respektovat, že to někomu jinému to vadí a obtěžuje ho to. nehledě k tomu, že i mně se druhý den obrací žaludek naruby z toho zasmrádlého oblečení.

Mirek F. 16.6.2009 15:42

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Neměl by být naopak nekuřík srozuměn, že půjde-li do kuřácké hospody, tak že se tam potká právě s lidmi, kteří si retko k pivu dají, takže do té knajpy zašli právě proto, že je tam kouřit povoleno. Není to pak poněkud nespolečenské od nekuřáka.

Kes 16.6.2009 17:13

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Je nepřirozené jezdit autem, je nepřirozené se oblékat, je nepřirozené vařit jídlo. Nepřirozených je tolik věcí co člověk dělá...

Nepochopil jste - je to jen o výběru toho kam půjdu a co se tam bude dělat stejně jako jakou restauraci si otevřu. Nic víc.

Fafa 16.6.2009 14:53

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Drazdite chrestyse bosou nohou. Vite, kdo to tady cte? Brzo budou volby a nejaka nova Strana zelenych by Vase napady mohla zacit prosazovat.  

Mirka 16.6.2009 14:54

Re: a tohle stvoření za nás schvaluje zákony...

Tak pane chytráku, zákazy ještě nikdy nikdo nedosáhl dobrého výsledku. Jenom se rozbujela lež a pokrytectví - viz pokřivené charaktery z dob socialismu. Bát byste se měl jiných věcí než cigaretového kouře

xb1 16.6.2009 12:38

Vadí vám v hospodě smrad z cigaret?

Vadí vám v hospodě smrad z cigaret? Stačí v rohu zapálit pneumatiku nebo hromadu PET lahví!R^:-D

Fafa 16.6.2009 14:56

Re: Vadí vám v hospodě smrad z cigaret?

Pokud Vam to majitel dovoli, proc ne?

JaS 16.6.2009 12:20

V normální části světa se od kouření upouští.

V té blbější kouření pokračuje a vydělávají se obrovské peníze na zabíjení lidí.

Kes 16.6.2009 13:58

Re: V normální části světa se od kouření upouští.

Normální je nezakazovat. Blbé části světa zakazují a zakazují a zakazují...

Slapsky Proud 16.6.2009 15:18

Re: V normální části světa se od kouření upouští.

Trosicku precenujete lidskou rasu. Umite si predstavit jak by to vypadalo ta chytra cast nezakazovala? Bordel a bordel a bordel....