26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MLOK 16.6.2009 12:21

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Vileto, jděte místo vysedávání v hospodě s cigárem někdy na výlet do přírody. Doporučuji.;-D

       Příměr s gayi se Vám docela povedl. Já bych za lijáku šel (na rozdíl od Vás) mnohem raději k těm 4%ňákům. Předpokládám, že by mi nikdo z nich nevnucoval své představy a po odchodu bych nesmrděl cigaretovým čoudem a nepálily by mě oči.

honzak 16.6.2009 7:04

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

jestli mě někdo opravdu szere, tak jsou to militantní protlačovači dobra jako ty! 

Zdraví totální nekuřák, který si v klidu dokáže vybrat hospodu, která mu vyhovuje!

ijáček 16.6.2009 7:39

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

No, to přeju hodně štěstí. S dětma po vysvědčení jdeme do pizzerie, poledne, příjemné místo, žádný smraďoch. Když máme pizzu před sebou, přijde pár ubližovaných, sedne k poslednímu volnému stolku hned vedle, a začnou hulit. Moc příjemné, ale, bohužel, typické.

Nevyberete si, když přijde nikotinový závislák, budete smrdět, ať si před tím vyberete cokoliv.

Pavla B. 16.6.2009 8:50

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Odteďka budete mít pizzerii označenou samolepkou, která vás upozorní na to, zda za vámi nějaký kuřák smí vlézt nebo ne.

Myslím, si že PS vyřešila problém dobře (akorát nevím, proč se s tím tak dlouho párali) a spolupodepisuji příspěvek honzaka (jako odnaučená kuřačka, ale nikoliv militatní nekuřačka).

MLOK 16.6.2009 12:30

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Vy jste Pavlo B. dobrá. Ještě teď se směji! Tak kuřák smrdí nekuřákovi pod nos, ale MILITANTNÍ JE NEKUŘÁK!!! Typická logika kuřáků.

        Pane prokurátore, já jsem nevinný. Ten pán tady, co mě žaluje, si sám naběhl na můj otevřený nůž! Já jsem jenom dostal hlad a chtěl jsem si pouze ukrojit kus chleba. Já za to nemůžu. To ten agresivní pán tady je tím vším vinen!

      

Jirid 16.6.2009 6:13

Selský rozum?

Od kdy se říká blbosti selský rozum? Zajímalo by mne, zda by tento rozum ukázali naši poslanci i v případě, že by chtěla Unie například zvednutí spotřebních daní o 10%. Tady bychom možná byli jedni z prvních kdo by na to přistoupil a vůbec by se nehledělo na lidi.

Forstmeister 16.6.2009 6:40

Re: Selský rozum?

Někdo má rád holky, jiný vdolky. Co je na tom divného? Preferuji-li vdolky, nepolezu tam, kde jsou holky. Nekouřím-li, do kuřácké hospody nepolezu. Jak prosté. Můj názor nekuřáka.

Lída 16.6.2009 8:19

Re: Selský rozum?

No jo, ale kde vzít ty nekuřácké hospody? Kuřácké pořád výrazně převažují, ačkoli kouří míň než polovina dospělých.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 8:48

Re: Selský rozum?

A nebude to tim, ze kuraci delaji vetsi utratu? Take znam hodne svatecnich kuraku. Daji si jednu nebo dve cigarety denne a hadejte kdy? Ke kave, nebo po jidle.

woka 16.6.2009 8:55

Re: Selský rozum?

blbost, všude ve světě stouply tržby po uzákonění nekuřáckých hospod. To jen zisky tabákového průmyslu půjdou dolů, v tom je jediný zakopaný pes.

jura-p 16.6.2009 20:49

Re: Selský rozum?

Prosím tohle tvrzení doložit.

tich@dohoda 16.6.2009 6:03

Po schválení novely vyvstala mezi poslanci diskuse, co tento návrh přinese a zda nejde proti trendům Evropské unie. Je třeba zdůraznit, že zde především zvítězil zdravý selský rozum.

viz titulek, souduh autor Lhota/. Soudruhu Lhoto, vy spinave modre bolsevicke howado, proc popravde nenapisete, ze jste dostal zaplaceno od tabakove lobby . Ta vase "novela" , vy bolsevicky modry kri/ple je zachovani status quo = zisky pro tabakove koncerny. Predpokladam, ze nekurak v takove restauraci/pohostinstvi pracujici, ten vas nezajima, urcite reknete , at si najde praci v mlecnem baru, zejmena v malych obcich to bude urcite "brnkacka", najit si jinou praci. Proc v USA, UK, Nemecku a dalsich zemich neresili poslanci nejake pricky a rovnou zavedli plosny zakaz koureni v postinskych zarizenich ?  Vy tupe bolsevicke modre howado. Cest :-)

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 1:37

konecne rozum

Souhlasim s autorem a dekuji mu, ze konecne zvitezil zdravy rozum. Rozdelit vesnickou hospodu s 5 stoly na kurackou (se 4 stoly) a nekurackou (s 1 stolem) opravdu nejde.

MLOK 16.6.2009 6:58

Re: konecne rozum

       Konečně zvítězil zdravý rozum??? Dovoluji si s Vámi p. Vileto nesouhlasit.

       Docela chápu, že drogoví závisláci, jimiž bezpochyby kuřáci jsou, trpí abstinenčními příznaky po krátké době bez dýmajícího "dudlíku". Proto já navštěvuji VÝHRADNĚ!!! nekuřácké podniky, abych si neničil vlastní zdraví a odporně nesmrděl cigaretovým kouřem. Toto je logické a snadné řešení.

       Problém ale nastává v okamžiku, kdy je ve vesnici pouze (Vámi uvedená) jedna hospoda, zaplněná kuřáky, kteří neberou ohled na to, že se tu chce často naobědvat i rodina (třeba) turistů s dětmi. Tento fakt ale bohužel 96% (odhad) kuřáků neuzává a tvrdošíjně hájí SVÉ "PRÁVO" NA KOUŘENÍ KDYKOLI A KDEKOLI.

       Nebohým turistům-nekuřákům pak nezbyde nic jiného, nežli poobědvat pod širým nebem řízek s chlebem z vlastních zásob a zapít čajem z feldflašky. Taky řešení - ovšem na úkor nekuřáků. A to vše jenom proto, že náruživí kuřáci si nejsou schopni odříci svoji drogu.

walter 16.6.2009 8:08

Re: konecne rozum

Ano, konečně zdravý rozum, který umožní majiteli rozhodnout o svém! Existují vesnice, kde i poslední hospoda zkrachovala - tzn. hospody nejsou státem garantovanou sítí občerstvení. Kdzž mi vadí u jídla kouř - nejdu do restaurace a věřím, že svobodný trh mi časem zařídí možnost se najíst bez smradu, což je ovšem možné i u kuřácké restaurace s inteligentně řešeným odsáváním...

Jen proboha - už žádná zbytečná buzerace ze strany státu!

Helios 16.6.2009 9:08

Re: konecne rozum

Ou, ou, bože, do čeho jsi to vložil mozek ...

cipísek 16.6.2009 8:12

Re: konecne rozum

Tak zkuste v té hospodě přesvědčit osazenstvo,aby vyvětrali a po dobu Vaší přítomnosti nekouřili.Určitě Vaši snahu pochopí a na nádraží budete o hodně dřív než byste tam byl prostou chůzí a ještě si během provětráte plíce čistým vzduchem.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 8:35

Re: konecne rozum

Nenam rad turisty :-P Ostatne jednou jsem ve vesnicke hospode zazil jednu scenku s turisty. Tatik, militantni nekurak zasel za hostinskym, zda by se mohla najist 4 clenanna rodina "bez toho smradu z cigaret". Hostinsky se na nej podival, pak na hosty - stamgasty a povida: "Kdyz mi tu nechate 1500 Kc, tak je v tu ranu vsechny vyhazim, at prijdou az zejtra. Pivo stoji 15, limonada 12, gulas 45, vysocina s chlebem 35. Tak kolik si ceho date, pane?" Turista zastrcil zpatky do kapsy pripravenou stokorunu, otocil se a odesel. ;-D

bach 16.6.2009 13:58

Re: konecne rozum

Ovšem největší problém je ,když ve vesnici není vůbec žádná hospoda.Nebozí kuřáci i nekuřáci nemají kde hájit své právo poobědvat,a tak musí svorně baštit své řízky pod širým nebem.Chtělo by to nějaký nový zákon!Jistě nějaký poslanec na něm založí svou volební kampaň!

OMar 16.6.2009 1:35

gratuluji ka dokonalému zákonu,

a nechám pozdravovat Philipa i s Morrisem. Zase se jednou podařilo českou lidovou tvořivostí nějaké opatření zcela zbavit původního smyslu (čistě pro zajímavost, tou měla být ochrana veřejného zdraví - už první rok po zavedení poklesl počet infarktů v těch zemích kde to zavedli  v průměru o 15%, ve Skotsku to bylo dokonce asi o 33%) 

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 1:39

Re: gratuluji ka dokonalému zákonu,

Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli? Kdo nechce cuchat kuracke smrady, ten nema do restaurace, kde se kouri, chodit. Ja do restauraci moc nechodim, ale pokud uz tam zajdu a kouri se tam, tak vidim, ze z 50 lidi jich 45 kouri.

Lída 16.6.2009 8:21

Re: gratuluji ka dokonalému zákonu,

Jsou hospody, kde kouří 45 lidí z 50, ale je taky docela dost hospod, kde klidně kouří 5 lidí z padesáti a stejně jim to není vůbec blbý.

jezevec 16.6.2009 2:55

Re: gratuluji ka dokonalému zákonu,

tak co kdybysme teda zakázali kouřit úplně? 

a co sladký?

a co bůček?

a nezabíjej auta lidi? taky zakázat

a blbý kecy??????

Mirek 16.6.2009 8:29

Re: gratuluji ka dokonalému zákonu,

Srovnání se sladkým a bůčkem trochu kulhá - konzumenti těchto pochutin neobtěžují a neohrožují na zdraví jiné lidi (maximálně sebe).

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 8:51

Re: gratuluji ka dokonalému zákonu,

Uz vam takovy 200 kilovy konzument bucku, sladkosti a piva stoupnul na nohu? To je o zdravi ;-D

Helios 16.6.2009 9:09

Re: gratuluji ka dokonalému zákonu,

Hele máš to marný, oni si stejně nebudou myslet, že jsi chytrej.

Josef 16.6.2009 1:29

`Zakon ...

ktery prohlasuje - " at si dela kdo chce, co chce " ...neni zakonem !  Dale - clanek se pokousi presvedcit, ze my Cesi jsme zase chytrejsi nez cela Unie ! Az na to, ze si neuvedomujeme, ze mame nizsi prumerny vek, nez Unie a  musime vsichni platit za leceni rakoviny plic, i nekuraci !!

Jan 16.6.2009 1:07

mrhani penezi danovych poplatniku

To je zase jeden zakon, ktery je naprosto zbytecny, ne-li primo skodlivy. A jako danoveho poplatnika me stve, ze ti ktere si platime aby ridili tuhle zemi ztraceji cas produkovanim takovychto kockopsu. Pokud to ovsem je mrhani casu a pouha neschopnost a ne jako obycejne v tehle zemi prachsprosta korupce - zakon kterym nas obcany zaprodali za penize tabakove lobby. V tom pripade vas alespon prosim, abyste se nehajili tim ze nechcete chudacky podnikatele nutit stavet zdi - to je pokrytectvi ze ktereho se mi dela soufl.

Kdych chcete delat protikuracky zakon, zakazte koureni uplne a nebudou muset stavet zadne zdi. A pokud nechcete, tak si alespon trapne nehrajte na boj proti koureni a rovnou priznejte, za na zdravi nekuraku zvysoka se**te.

Jan 16.6.2009 0:57

prokuracky zakon

Muze mi prosim autor vysvetlit, proc se vlastne ten zakon nazyva protikuracky? Proc ne treba protinekuracky? Nevidim jedinou vec, ve ktere by kuraky nejak omezoval - spis naopak, napriklad to ze zakaz koureni na zastavkach se nyni vztahuje jen na pristresky udelalo z ochrany kuraku na zastavkach impotentni vysmech - zas budu jako nekurak nucen dychat rakovinotvorny smrad kazde rano v davu na zastavce.

Proc se ten zakon nejmenuje prokuracky? Jeho prinos v boji proti koureni je naprosto nulovy az zaporny.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 1:33

Re: prokuracky zakon

Mily Jane, dovolim si vas ubezpecit, ze kazde rano v davu na zastavce MHD "vykourite" ekvivalent asi 5 cigaret, i kdyz tam nebude jediny kurak. Exhalace automobilu jsou mnohem vyzivnejsi, nez ten nejsilnejsi doutnik. Chcete zakazat i provoz veskerych motorovych vozidel?