17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tazatel 16.6.2009 12:31

Re: Klasika ceskych pantatu

Vše souvisí se vším. Demagogie bojovníků za kuřácké hospody je právě v tom, že vytrhují jen jeden aspekt. Alkohol jsem pochopitelně okusil jako nezletilý. Kolik lidí, kteří okusilo alkoho se stalo alkoholiky? Kolik lidí, kteří začali kouřit s tímto zlozvykem dokázalo skoncovat? Která z těchto dvou drog je nebezpečnější? Zákonným zřázením kuřáckých hospod zákonodárce říká, že kouření je normální, což je ovšem jen a jen sprostá účelová lež.

Mirek F. 16.6.2009 12:41

Re: Klasika ceskych pantatu

Naprostá většina lidí, která někdy okusila alkohol, si ho občas dává nadále. Pokud je kouření legální, jsou legální i hospody, kde se smí kouřit, je to na majiteli.

xxx 16.6.2009 13:02

Re: Klasika ceskych pantatu

Asi vás to překvapí, ale používání drog není nelegální. Nelegální je výroba a distribuce.

Mirek F. 16.6.2009 11:03

Re: Klasika ceskych pantatu

Jak se co osvědčilo v případě sporu o kouření v hospodách?

Jura Jurax 16.6.2009 11:09

Re: Klasika ceskych pantatu

No, v perdeli naopak zaručeně budeme, půjdeme-li jak volkové bez uvažování bruselskou cestou, kterou rozhodně nelze mít za a priori civilizovanou ... ;-) ... milé JJ, ač si zřejmě myslíte, že z brusele prýští zhmotnělé a koncentrované slovo boží, vězte, že brusel na nás dští spíš hromady broskvovin ...

tazatel 16.6.2009 11:37

Re: Klasika ceskych pantatu

Dáváte asi přednost národním českým volovinám. Je to proto, že kromě české kotliny jiné země neznáte?

Jura Jurax 16.6.2009 15:00

Re: Klasika ceskych pantatu

No, právě že znám ... ;-)

tazatel 16.6.2009 10:32

Pane poslanče, kolik přispěly tabákové koncerny vaší straně?

Malý Aston 16.6.2009 9:27

Je potřeba zákonem stanovit " Kouřné"

Když celá Evropa a část Světa kšeftuje s " ČOUDEM" tak by mohli naši politikové zákonem stanovit " Kouřné".  Prostě majitelé hospod a restaurací by si navzájem prodávali "Kouřné" Ten který bude mít hospodu s kuřáky, bude platit tomu co má hospodu bez kuřáků.A aby to bylo fér bude v každé kuřácké hospodě sedět komisař a počítat počet vykouřených cigaret. Aby nebyl uplácen, bude ho ještě kontrolovat další komisař a vajgle se budou muset skladovat nejméně 1 rok. Vnučce jsem nemohl vysvětlit proč nám japončíci platí " Čoudné" ona byla přesvědčena že jsme postavili vzduchovod a dodáváme do Japonska náš čistý vzduch z Krkonoš.:-P

JaS 16.6.2009 9:25

Kdyby se mělo dát na selský rozum,

tak by se především dětem vysvětlovalo, že kouření není ani frajeřina, ani projev dospělosti, ale jen blbost a hovadství. Kdo kouří, je srab a ne frajer.

f 16.6.2009 9:56

Re: Kdyby se mělo dát na selský rozum,

Platí to i naopak, kdo nekouří je odvážný, inteligentní a frajer ?

yt 16.6.2009 9:59

Re: Kdyby se mělo dát na selský rozum,

Tačilo by - je rozumnější.

Honza 16.6.2009 10:24

Re: Kdyby se mělo dát na selský rozum,

Stačilo by říct,cigareta mně prostě NEchutná.......

JaS 16.6.2009 10:49

Re: Kdyby se mělo dát na selský rozum,

Ano, a když kouříš, tak hnusně smrdíš.

JaS 16.6.2009 10:48

Re: Kdyby se mělo dát na selský rozum,

Frajeřina je něco umět, něčemu rozumět, neco pořádného dokázat udělat. Kdo nekouří, nemusí být ještě inteligentní, odvážný ani frajer stejně jako ten, kdo nikdy nebyl v komunistické straně, nemůže být úplný blbec.

jkotek 16.6.2009 9:12

Vsichni se svobodne budeme branit

Pokud Vas nekdo napadne, tak se brante. Chce-li Vas nekdo otravit, tak mu nastrikejte peprak do xichtu.

Peprovy sprej nezanecha trvale nasledky, ale dehet a dalsich 4000 jedu jiz z plic nedostanete.

brok 16.6.2009 10:13

Re: Vsichni se svobodne budeme branit

V obojím se mýlíte. Silný kuřák, který přestane kouřit, má po deseti letech plíce stejné jako celoživotní nekuřák. Plíce mají značnou samočistící schopnost. Na druhé straně vdechnutí "pepřového spreje" může trvale poškodit sliznice. Takže spíše rozum, než demagogické výkřiky.

hans w 16.6.2009 10:15

Re: Vsichni se svobodne budeme branit

jsi trouba. co zplodiny z aut?  ps: přijď mi nastříkat pepřák do obličeje a věz, že plíce budou pak tvým nejmenším problémem, ty agresívní pako.

Malý Aston 16.6.2009 9:12

A bude hůře!

Čert nám byl dlužen všechny volby. Jakmile začnou tak se debilové v poslanecké sněmovně předhánějí ve volovinách jen aby se dostali do televize a zavděčili se svým chlebodárcům tedy předsedům jednotlivých politických stran. A tak místo aby si omezili své výdaje a zvýšili naše příjmy přicházejí a ještě přijdou s dalšími a dalšími hovadinami. Nejlepší je celé dny jednat o kuřácích, co má být a co ne v lékarničkách našich autíček, potraty, antikoncepce, regulace nájmů pro přítele Krčka a další a další jen aby se něco dělo. Rvou se o mikrofon v poslanecké sněmovně a dokonce i ti co nikdy nic neřekli se začínají vykecávat. Nejlepší by bylo, když si již odhlasovali že předčasně končí je zrušit, zastavit jim platy a ať agitují po náměstích zadarmo. Každé zasedání našeho parlamentu je ohrožení našeho majetku, svobody a zvyšování výdajů na které státní pokladna nemá.:-P

Henry 16.6.2009 10:07

Re: A bude hůře!

R^R^R^.  Opravdu libá představa sledovat politické veličiny, jak se bijí o přízeň voličů na vlastní náklady.

Jura Jurax 16.6.2009 11:17

Re: A bude hůře!

;-D;-D;-D;-D

Drobek 16.6.2009 9:08

No, alespoň něco...

To, že má občan právo vědět o hospodě, že je kuřácká před vstupem beru. Zůstane-li u takového řešení, zvítězil rozum. Ale to se v EU již dávno nenosí!!! Samotná vize toho, že nějaký ouřada bude nutit svou vůli tomu co to platí a provozuje je typickým příkladem nesmyslů pocházejících z EU. Celé to na mě dělá dojem, že ouřada dokazuje pouze svou "nutnost bytí" a je jedno co z toho bude. Pokud bude zájem o nekuřácké restaurace, jistě je trh nabídne! Stejně jako trh nabízí X jiných věcí protože je po nich POPTÁVKA! Kouření je celosvětový problém a sám se s ním potýkám a rád bych toho nechal, ale musím chtít sám! Mě se to zatím nepodařilo a už vůbec mi v tom žádná direktiva nepomůže! I kdybych se nekuřákem stal (a dal bych za to opravdu hodně, kdyby se mi to povedlo) rozhodně bych si nepřál, aby někdo nařizoval kde se kouřit v soukromě spravovaném a provozovaném prostoru nesmí. Dnes je již každému jasné, že EU ty vážné věci řešit nedovede, svou neschopnost supluje zákazy typu "den odleželá svíčková" - nevím jak Vy, ale já neznám případ, že by po ní někdy někdo měl zdravotní problém, kromě toho, že se jí přežral ;-)! O jídle, které se tu dělá po staletí rozhoduje nýmand, který tu nikdy nežil a o naší minulostí ví prd! Navíc by musel být člověk slepý a mít IQ houpacího koně, aby mu nebylo jasné, že EU (tak jak funguje dnes) není nic jiného než zlegalizovaná a zglobalizovaná velká lobby-ruka! Nic jiného to není! Ke všemu špatnému ještě je EU schopna používat taktiku těch nejnesolidnějších prodejců čehokoliv, kde se skrytě v textu návodu/záruce/smlouvě u výrobku napsaném záměrně nepřehledně kupující dozví, že vlastně nemá absolutně žádná práva a bude okraden dle zákona! Viz. Lisabonská smlouva. Kouření jako kuřák považuji za problém, ale proboha ponechme si tu svobodu rozhodnout se, zdali vstoupíme do hospody co je kuřácká dobrovolně! Ono by to mohlo přerůst v něco daleko horšího

Malý Aston 16.6.2009 9:18

Re: No, alespoň něco...

Neblbněte Vy hodláte dát těm debilním občanům svobodu v rozhodování? To by dopadlo. Jen malý příklad. Energetická krize nehrozí, elektřiny je tolik že ČEZ neví kam ji poslat. A přišel někdo s nápadem zrušit to kroucení ručičkami hodinek tam a zase zpět? Nepřišel. To je počátek v ovládání lidí na dálku a naprosto všech. To je cílem všech úředníků, občané musí skákat jak si oni přejí a ještě se k tomu přidají nejméně dva kontrolní orgány aby to kontrolovaly. ;-)

hlava22 16.6.2009 9:07

Dobro.

A hlavně si dávejte pozor na ty, kteří si přejí jen vaše dobro. Třeba čistý vzduch v hospodě. Tihle dobrodinci dovedou hlavně zakazovat, nařizovat, určovat a podobně. Neb jejich péči svěřený člověk je jako malé dítě, které se brání očkování nebo konzumaci vařené mrkve a dobrovolně dobro nepřijme. Jejich ideálem je občan s rukama na švech kalhot ( kradeno ).

Goro 16.6.2009 9:04

Po schválení novely vyvstala mezi poslanci diskuse, co tento návrh přinese a zda nejde proti trendům Evropské unie.

Zaplať Pánbůh (matka Příroda), naši poslanci začali "přemýšlet" o tom co odhlasovali. To je neuvěřitelný pokrok. Zatím jenom hlasovali, aniž věděli o čem. :-D

jananika 16.6.2009 8:46

POMOC

10.6. se mezi obcemi Křenek a Lhota u Stare Boleslavi ztratil nebo byl odcizen zlatobily stafford Rocky, panicek ho zoufale hleda, byl to rodinny mazel foto a kontakt zde: http://pureknightliness.webnode.cz/

Na psa je vypsána vysoká odměna. Neviděl jste ho někdo? Nepřibyl v okolí podobný pes?

Děkujeme za jakékoliv informace.

tel: 603 835 801

yt 16.6.2009 8:23

rozum??

Na selský rozum se neodvolávejte! Ten totiž praví :

Kouření je škodivé, koření je drahé, kouření části spoluobčanů smrdí a škodí i jim. Ale jsem hrdý svobodný kuřák, tak budu kouřit. Dobrá, jste bezohledný, ale co to má společného se selským rozumem?

j 16.6.2009 8:27

Re: rozum??

To nepochopíte

Drobek 16.6.2009 9:15

Re: rozum??

Nutí Vás někdo do takové restaurace vstupovat? To je to samé, jako kdyby jste si stěžoval na to, že vás před skokem s padákem varovali, že je to nebezpečné a Vy sjte si zlomil nohu! To že by se nemělo kouřit na zastávkách a podobných prostorách kam člověk jít musí A NEMŮŽE SI VYBRAT je v pořádku! Ale do konkrétní restaurace Vás přeci nikdo vstupovat nenutí!

yt 16.6.2009 9:57

Re: rozum??

Ta moje 1. věta je obecně o kouření, ne o restauracích. Neplatí snad?