26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lili 16.6.2009 9:58

Re: rozum??

;-D;-D;-D Jo jo, na zastávku jeden musí a na takové konečné busů, kde většina strojů běží na volnoběh se nadýchá kdečeho ;-D To takový dým z cigarety je proti tomu vonný vánek ;-D A nebo taková šalinová zastávka na frekventované ulici, kde projedou stovky autíček ;-P Občánek má fakt co zdravě čmuchat Rv A v rámci zákona, že !!

yt 16.6.2009 10:01

Re: rozum??

Naopadlo vás, co se dostane do vzduchu s rozšlapanými, pěkně nikotinem nasáklými, superjemnovláknitými filtry při větru?

Lili 16.6.2009 10:07

Re: rozum??

Předpokládám, že pěkně hnusný sajrat ;-( O tom není pochyb. Jenže takových a různých hnusáren je kolem nás tolik, že není divu, že už všichni blbnem 8-o;-D

yt 16.6.2009 13:33

Re: rozum??

O důvod více nepřidávat další zbatečné sajrajty.

yeanya 16.6.2009 8:22

Normalni je nekourit

Priznavam, ze si obcas v hospode zapalim. Ale prispevky tady jsou uplne mimo. Proc nezakazete kourit v restauracich, kde se podava teple jidlo. Nebo proc neni povo¨leno kourit jen po 8 vecer, kdy vsichni uz piji jen pivo.

Kuraci nemaji zadne pravo kourit, nikdy se mi nestalo, zte by nekdo znich ohleduplne obesel hosty a zeptal se, zda si muze zapalit. A vsichni ti, kdo tu pisou at si vyberu restauraci, kde se nekouri - schvalne kolik jich znate, treba na Praze 6. Proc si kuraci nehledaji hospody, kde se kourit smi (treba za nejaky poplatek)? Schvalne jedte do Anglie, tamni situace vas usvedci z toho, ze nemate pravdu. Koureni v hospodach samozrejme zakazat a na cigaretku ven!!!

Mirek F. 16.6.2009 9:10

Re: Normalni je nekourit

Kuřáci si takové hospody hledají. Skoro nikdo si nezapálí tam, kde to majitel zakázal. Tam, kde to majitel dovolil, je na vás, jestli vstoupíte.

Lili 16.6.2009 10:16

Re: Normalni je nekourit

No počkejte !! Vždyť tady byly hospody už za bolševika, kde bylo ZAKÁZANÉ během doby obědů kouřit !!

Eddie 16.6.2009 8:12

ne ze by mi na tom zalezelo, ale nebylo ...

... Uprimnejsi rict : potrebujeme dane z tabaku, sorry. A technicka : Proc tabak jo a marihuana ne ?

woka 16.6.2009 8:39

Re: ne ze by mi na tom zalezelo, ale nebylo ...

protože mezi zákonodárci je dost kuřáků, ale skoro žádný hulič...

gerontusinza 16.6.2009 9:44

Vy máte pocit že marjánka má stanovebou spotřební daň poplatnou státu ?...?Re: ne ze by mi na tom zalezelo, ale nebylo ...

Inu není jed jako jed,ale jed se spotřební daní je legální a pro společnost dokonce vhodný.... eliminuje pitomé občany a výběr je pak zcela kvalitativně lepší...;-) pozn. taky jsem kouřil cca 30 let , ale míním zde být do 115 abych pochopil ty pitomosti posledních 60ti let....... zatím mám pocit, že lidstvo zblblo, ale když si uvědomuji kolik lidí tenkrát cinkalo klíčenkami, tak to snad tak zlé nebude.....;-)

Jura Jurax 16.6.2009 11:19

Re: ne ze by mi na tom zalezelo, ale nebylo ...

To je nejrozumnější názor, jaký tu zazněl a patrně i v budoucnosti zazní ... ;-)

jo jo 16.6.2009 7:49

normální je nekouřit

a proto jsem pro zákaz kouření v hospách ...... ;-)

Bac L'Jean 16.6.2009 7:21

Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

Hospody a jiná restaurační zařízení JSOU SOUKROMÉ EKONOMICKÉ SUBJEKTY, ve kterých by měl pravidla určovat především majitel (provozovatel). Zákon mu pouze rozumě ukládá, že pravidla mají být pro potenciální klienty zřejmá už před vstupem do podniku. Je to fér pro obě strany.

cipísek 16.6.2009 8:07

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

R^Přesně tak.Ostatní názory typu "dyškrymynácia" (kde jen jsem  to slovo už slyšel) nekuřáků v hospodách jsou jen bláboly militantů.kteří si nevidí na špičku nosu.

Kylchap 16.6.2009 8:07

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

Restaurace je VEŘEJNÝ PROSTOR. Pokud by tomu tak nebylo, mohl by majitel zakázat vstup např. holohlavým.

Veřejným prostorem není kuchyň a jiné podobné prostory.

Kapíruješ?

VVV 16.6.2009 9:03

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

Restaurace je verejny prostor? A ci tedy je? kdo je majitelem tohot verejneho prostoru? Pokud verejnost, tak jsem spolumajitelem kazde restaurace i ja a chci aby mi najemce tohoto verejneho prostoru, tedy restaurater, platil najem!!! Treba pivo zadarmo by jako najem sptacilo!

Helios 16.6.2009 9:05

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

Na tomto příspěvku je zřetelně vidět, že pro některé češíky jsou některé jasné a zřetelné věci mentálně nezpracovatelné.

Mirek F. 16.6.2009 9:12

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

Kouření je legální, na rozdíl od diskriminace z důvodu rasy, politického a náboženského přesvědčení..... Takže majitel má právo si stanovit, jestli svůj soukromý prostor zpřístupní a jaké podmínky neodporující zákonu tam stanoví.

Abraxas 16.6.2009 8:33

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

Jo,jo. Nac se obtezovat s hygienickymi predpisy. Je to prece muj svincik!

woka 16.6.2009 8:49

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

s logikou soukromého prostoru můžete tvrdit, že soukromé nemocnice a sanatoria by taky neměla lidem kecat do toho, jestli kouřit nebo nekouřit na pokojích ...a soukromé školy...je to podnikání ve službách pro veřejnost,  je nutné dodržovat pravidla, která veřejnost (stát) určí... jinak ta schválená novala je v současné době rozumný kompromis, který stejně s postupným posunem názorů většiny ( a prokazatelným úbytkem kuřáků) se bude časem měnit...  

Mirek F. 16.6.2009 9:16

Re: Kde se v lidech bere přesvědčení, že hospody jsou veřejné instituce?!

No, samozřejmě, že by soukromé nemocnice měly být omezeny pouze bezpečnostními hledisky. Rozhodne-li se soukromý doktor, žeč sec u něho smí kouřit, jeho volba, nikdo není nucen k němu chodit. Maximálně by měl vyhradit část nekuřáckých prostor pro příjem naléhavých případů.  

A veřejnost má právo těch služeb využít, či nevyužít, ale v žádném případě  nemá co stanovovat, jaké legální činnosti se tam budou nabízet a provozovat.

Karlos 16.6.2009 7:15

Kde je ta pozitivní motivace?

„namísto zákazů a vnucování „kolektivní vůle“ existují i jiné nástroje k dosažení cíle – jsou to pozitivní motivace...“

Nějak jsem ji nenašel ani v tomto článku (samolepka „kuřácká“ i „nekuřácká“ stojí stejně a proč měnit staré zvyky), ledaže... by neležela ani v peněženkách kuřáckých či hostinských, ale zákonodárských.

bezocasý obojživelník 16.6.2009 13:22

Re: Kde je ta pozitivní motivace?

Třeba že by nekuřácká restaurace platila nižší obecní odvody než kuřácká?

Netřeba 16.6.2009 6:56

Další darmožrout.

Snaží se nás přesvědčit o tom, že měsíčně 70.000,- Kč  (a víc)  je adekvátních tomu, když samolepku na skle ohlásí slovy:  "Hle, toť protikuřácký zákon!"

Lentilák 16.6.2009 6:54

Na podzim budou volby!

Tam bude možnost se současným, naprosto neschopným, parlamentem, zatočit! Jenže jak, když tito šmejdi jsou tam po dlouhá léta zabydleni a těžko se svých koryt budou vzdávat!:-(

tich@dohoda 16.6.2009 6:18

Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

viz titulek, modry bolsevicky zhurwysyn, soudruh Vileta. Hurwa, o cem to melete, vy tupe modre bolsevicke howado. Nikdo zdravi nekuraku v CR nechrani a uz vubec ne proti jejich vuli, naopak, proti jejich vuli si kuracka howada osobuji pravo nicit zdravi jinych. NORMALNI je NEKOURIT, to si pamatijte, vy tupe modre bolsevicke howado, zadny clovek se nerodi s cigaretou v ustech. To, ze si kuracka bezohledna howada nedokazi predstavit posezeni v hospode/restauraci bez cigarety, to neznamena, ze je to normalni. Mezi svymi kamarady/znamymi mam spoustu kuraku , kdykoliv prijedu do CR a jdeme do "hospody" , nikdy na me neberou ohledy a huli co srdce raci. Smrdite, vy kuracke hurwy, nechapu proc bych mel smrdet stejne jako vy, jenom proto, ze vam ten modry bolsevicky zkorumpovany poslanec prohlasoval v PS samolepky do hospod. Tajne doufam, ze volici/nekuraci/ modrych bolseviku to te hurwe poslanecke /i tem ostatnim z jinych stran/ u voleb spocitaji. Cest :-)

Forstmeister 16.6.2009 6:31

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Mistře, tak do kuřácké hospody nelezte. Je to Vaše svaté právo. Nekuřák. 

MLOK 16.6.2009 7:05

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Foremaistere, máte pravdu a ani já do kuřácké hospody nelezu. Doufám ale, že i Vy uznáte, že pokud přijde prudký liják a na př. turista je nepřízní počasí nucen se do začouzené hospody uchýlit, je diskriminován bezohlednými kuřáky.

       Většina kuřáků by asi protestovala, kdyby nekuřáci naopak začali houfně "bzdít" kuřákům pod nos. Vlastně - ani tím si už teď nejsem tak jistý. Oni by je ti kuřáci s nikotinem a dehtem znecitlivělými nosy možná ani necítili.

cipísek 16.6.2009 8:04

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Mloku,to s tou hospodou při dešti je opravdu gól.Napadla Vás třeba autobusová zastávka nebo kostel ?Nikdo přece není nepřízní počasí nucen lézt zrovna do hospody,nota bene ausgerechnet nekuřák do kuřácké.:-D

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.6.2009 8:39

Re: Proc chcete chranit neci zdravi i proti jeho vuli?

Tak, tak. Me napadlo, ze kdyby me prepadl dest pred vchodem do gay klubu ... tedy ne, ze by mi vadili, ale radeji bych zmokl ;-D