17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pája 16.6.2009 22:02

Re: Korupce parlamentu

sám dobře chápete, že zákaz kouření v restauracích můžeme chápat buď jako předstupeň úplného zákazu-tak jako zakazujeme narkomanům si svobodně ničit zdraví, nebo pouze jako ochranu společnosti. Každý z praxi ví, že v našem absurdistáně je možná jedna nekuřácká restaurace na 100 000 obyvatel. Navíc mám přátele nekuřáky a když s nimi jdu do restaurace opravdu mě neoblažuje že mi foukají karcinogeny do plic. Já je po třetím pivě jen velmi těžko přesvědčím aby šli kouřit ven (nehledě na to, že by to nemělo význam když oklo kouří dalších deset), takže zákaz by to vyřešil stejně jako jinde - a světe div se oni si to chválí i ti kuřáci, nesmdí totiž a odvykání je také mnohem jednodušší a jak víme polovina kuřáků pernamentně přestává kouřit, jelikož lidé nejsou zas až tak padlí na hlavu a ví, že jim to žere život a peníze, bohužel závislost je to velmi těžká...

Kes 16.6.2009 17:18

Re: Korupce parlamentu

Není prokázaný jediný případ úmrtí na následky pasivního kouření. Tvrzení, že kuřáci zabijí každý den 5 nekuřáků je jen pomluva, šíření poplašné zprávy a propaganda hodná paroubkovců.

vasekpav 16.6.2009 19:02

Re: Korupce parlamentu

Možná se sejdete na onkologii a budete si přes svoje slavíky huhnat něco o propagandě kouření?!!:-);-(>-

Ahasver 16.6.2009 21:49

Re: Korupce parlamentu

Ale to hlásá poslanec MUDr. Ščasný, věrný úd modré strany.

ZK 16.6.2009 23:11

Re: Korupce parlamentu

Můj strejda byl nekuřák. Zemřel v sedmačtyřiceti na rakovinu plic. Byl totiž číšník ve venkovské hospodě. Ale jistě, máte pravdu, určitě to bylo z toho, že v Radvanicích ničí ovzduši Mittal a jinde zase čadí auta:-/ To se dostalo až k němu do Beskyd.:-/

Kes 16.6.2009 23:40

Re: Korupce parlamentu

Můj děda byl silný kuřák, co pamatuji, kouřil tři krabičky každý den. Začal kouřit ve 14-ti letech (to bylo tehdy běžné), kvůli podvýživě a špatné lékařské péči, která byla když byl malý, prodělal tuberkulózu a dýchal jen polovinou plic. Zemřel v 70-ti letech na selhání jater. Neměl žádnou nemoc, kterou dnes (neprávem) připisují kouření.

Z tohoto a z mnoha dalších případů jasně plyne, že nelze klást rovnítko mezi kouření (aktivní i pasivní) a vznik rakoviny. Jistě, je to rizikový faktor, o tom se nikdo nepře, ale kouření rozhodně není příčinou vzniku rakoviny. 

Nechci se vás dotknout - ani památky vašeho strýce, ale v tomto kontextu - nemyslíte , že buď měl váš strýc k této rakovině silné genetické sklony (a pak by jí onemocněl patrně bez oheldu na zakouřený vzduch vesnické hospody), nebo že byla příčina jinde? Třeba azbestové obložení kamen - například?

3směsi 16.6.2009 15:32

Kouření v restauracích

O tomto se naši zákonodárci ve sněmovně "baví" za těžké prachy již 8 let. To je aspoň kšeftík!! K tomu si přibrali ještě dalšího sólokapra, pět let souběžně s kouřením (kam až sahají zastávky , elektronické umývání rukou kuchařů, odsávání kouře v hospodách, apod.) řesí snížení trestní odpovědnosti z 15 na 14 let. Ještě to není vyřešeno, takže práce pro poslance je až nad hlavu.

Jiří Heincl 16.6.2009 15:18

Proč mám platit za léčení kuřáků?

Já jako nekuřák se ptám, proč mám platit stejné zdravotní pojištění jako kuřáci. Já přece nejsem odpovědný za jejich svobodné rozhodnutí ničit si zdraví. Navrhuji srovnat náklady na léčení průměrného nekuřáka a kuřáka, výsledným koeficientem vynásobit uvedené pojištění a poté je uzákonit. Ať si kuřáci platí léčení svého zničeného zdraví sami.

f 16.6.2009 15:24

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Ano, zajímavé téma, ale k úplně jiné diskusi. Článek byl o právu provozovatele rozhodnout jaký druh (kuřácká/nekuřácká) má být jeho hospoda. A o "neprávu" jiných mu o tom rozhodovat.

Jiří Heincl 16.6.2009 15:46

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

To máte pravdu, nechal jsem se unést. Nicméně mi kuřáci v restauracích pijou krev. Já se sice snažím chodit do nekuřáckých restaurací, ale těch je bohužel podstatně méně než kuřáckých. Takže já, který spolustolující neobtěžuju kouřem, mám návštěvu restaurace složitější. Ač jsem nepřítelem všelikých zákazů a příkazů, jsem pro jednoznačný zákaz kouření v restauracích. Nikomu to neuškodí a naopak to všem zdravotně prospěje.

Mirek F. 16.6.2009 15:55

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Prostě principy platí, jen pokud vám to vyhovuje. Až zakážou něco, co naopak preferujete vy, zajisté se neozvete.  

Jiří Heincl 16.6.2009 16:06

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Když bude zakázáno něco, co objektivně škodí podobně jako kouření, určitě se neozvu. Na kouření opravdu nedokážu najít nic užitečného, samozřejmě kromě zisku výrobců a prodejců.

Mirek F. 16.6.2009 16:25

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Co objektivně škodí, krásný termín. Ještě před 20ti lety objektivně škodily jiné názory než ten jeden.....

Na veřejném prostoru patřícím státu je zákaz kouření oprávněný. Ale co se hospod týče, nechte to majiteli. On podniká na své riziko, nejste povinen navštěvovat jeho podnik, ale zároveň nemáte právo mu určovat, jestli ve svém qelbu povolí legální činnost.  

Jiří Heincl 16.6.2009 16:32

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Ale Miroslave, nemíchejte dohromady politiku a kouření. Řekněte mi alespoň jednu užitečnou stránku kouření. Mně opravdu žádná nanapadá.

Mirek F. 16.6.2009 16:34

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Třeba, že kuřákům chutná. A pokud vám nehulí pod nos a zaplatí si náklady na svoji případnou léčbu, tak vám to může být jedno. Ono mezi námi, aby člověk musel prokazovat užitečnost své soukromé činnosti, to je dost nehorázné.

Jiří Heincl 16.6.2009 16:45

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Zkrátka jeden z nás o voze a druhý o koze. Dál už to asi nemá cenu. Nicméně jsem rád, že v diskuzi nepadla vulgární slova a urážky. Přeji hezký den.

Mirek F. 16.6.2009 16:50

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Klidně jste mohl napsat, co je na mém příspěvku mimózního, nalezl-li jste ovšem něco takového. Ale také oceňuje slušnost diskuse, hezký den i vám.

žibřid 16.6.2009 17:13

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Kouření má blahodárný vliv na psychiku a podporuje sociální vztahy a mezilidskou komunikaci. (Karikaturu kuřáka kouřícího dvě cigára naráz nebo zapalujícího si jednu od druhé ale vynechte.)

Pája 16.6.2009 15:25

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

R^

Mirka 16.6.2009 15:29

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

Úžasné, a konečně by se prokázalo, že nekuřáci spotřebovávají nesrovnatelně více péče než nekuřáci. Taky se zajímejte o to, kolik peněz dají státu kuřáci na spotření dani. V podstatě drží každý stát. V kombinaci řidič-kuřák je to děsivá částka.To vy v životě státu tolik nepřispějete.

žibřid 16.6.2009 15:37

Re: Proč mám platit za léčení Pražáků?

Já jako obyvatel vsi se zdravým ovzduším se ptám, proč mám platit stejné zdravotní pojištění jako Pražáci. Já přece nejsem odpovědný za jejich svobodné rozhodnutí ničit si zdraví. Navrhuji srovnat náklady na léčení průměrného vidláka a Pražáka, výsledným koeficientem vynásobit uvedené pojištění a poté je uzákonit. Ať si Pražáci platí léčení svého zničeného zdraví sami.

Kecal. 16.6.2009 15:38

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

A co sportovci,automobilisté.....? Jiří přemýšlej.

f 16.6.2009 15:44

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

A co tlusťoši ?

Fafa 16.6.2009 16:14

Zeptam se jeste jednou

Dobre Jiri a Pajo. Takze solidaritu ve zdravotnictvi zrusime a vsichni si budou platit pojistku podle pojistovnou odhadnuteho rizika. Priplatek pro kuraky, priplatek pro adrenalinove sporty, bonus pro BMI pod 25. Jste pro?

Mimochodem, pokud tedy kuraci jsou zodpovedni za svoje chovani a muzou si platit vyssi pojistku, tak na cem jsou zalozene ty pokuty pro tabakove koncerny? Az dosud se tvrdilo, ze na tom, ze lzivymi argumenty uvedly kuraky do nelecitelne zavislosti.  

Jiří Heincl 16.6.2009 16:42

Re: Zeptam se jeste jednou

Moje návrh není proti solidaritě. Naopak mám v rodině těžce nemocné, kteří si své nemoci nezavinili sami. Příplatek pro kuřáky považuji za spravedlivý, protože nejenže ničí vědomě své zdraví, ale i zdraví lidí vyskytujících se v jejich okolí. Adrenalinoví sportovci a BMI nad 25 škodí jen sami sobě. U BMI nad 25 si nejsem jistý, jestli je v lidských silách překonat vrozené vlastnosti a metabolizmus.

dox 16.6.2009 16:41

Re: Proč mám platit za léčení kuřáků?

 Proč mám platit léčení žroutů, pijáků, idiotů na silnicích, adrenalinových "sportovců", feťáků atd. atd.

Fafa 16.6.2009 14:32

Tino

U nás se kupříkladu nedrží ve většině Zákoníky Práce a tak by se mohlo konečně vyhlásit, že kdo chce, ať drží zákoník a kdo ne, ať to dá na vědomí na vrata své firmy.

Tino, Vy to pisete ironicky, ale na te myslence neco je. Na jednom produktu nebo sluzbe by mohlo byt hrde napsano "Tento produkt dusledne dodrzuje vsechny normy a regulace EU" a na dalsim "Neregulovano". A rychle by se ukazalo, jestli cenovy rozdil mezi produkty stoji zakaznikum za vyhody regulace.

Ja bych treba do firmy hrde nedodrzujici zakonik prace klidne nastoupil. Pochopitelne by se ale neregulovana pracovni doba, prescasy na pozadani sefa a nulova vypovedni lhuta musely projevit na vysi platu.   

f 16.6.2009 14:37

Re: Tino

To jako, že by si dva lidé mezi sebou něco dohodli a ono to fungovalo i bez úředníků ? To je noční můra všech politiků a úředníků.

rdu 16.6.2009 16:20

Re: Tino

Jen tak pro informaci -  zavedení takového režimu je součástí programu Strany svobodných občanů.

Fafa 16.6.2009 18:05

Rdu

Diky za informaci. Muzete pridat link?