17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 16.6.2009 23:55

Re: Laco

Nedovedu, samozrejme. Ale ja bych byl taky nerad, aby byla petkrat rozvedena, prohravala penize v kasinu, fotila porno a uchlastala se. Presto ty jmenovane aktivity jsou legalni a jaksi nevidim zpusob (a vlastne ani duvod) abych svoje nazorove zebricky pomoci statni moci vnucoval ostatnim lidem mimo svoji rodinu.  

Laco 17.6.2009 0:03

Re: Laco

Vždyť jsem říkal, že  se určite ve více věcech shodneme, než naopak. Nechci být pokrytec, býval jsem kuřák a patřím  k menšině, která dokázala přestat kouřit. Vím velice dobře, jak cigareta chutná (bez ironie), vím, že když jsem si zapálil po deseti letech, že mi cigareta chutnala stejně jako kdysi (je to neuvěřitelné, ale je to tak, tato závislost se nezapomíná). Také vím, proč můj táta umřel na rakovinu. Chápete, že můj vztah je kouření těžko může být vstřícny?

Fafa 17.6.2009 0:13

Re: Laco

no jo, ja taky za mlada delal veci, ktere se s monogamnim rodinnym zivotem prilis neslucuji. A dneska jsem zastance tradicni rodiny.

Honza 16.6.2009 23:51

Re: Laco

Já Vás chápu, máme odlišná měřítka. Ale právě ten vlak je přesným příkladem toho co mi vadí. Ve vlaku, pokud je v něm kuřácký vagon, je vždycky i vagon nekuřácký, t.j. mám ve stejný čas na stejném místě jednoznačnou možnost volby a nejsou dotčena moje práva. U restaurací toto platí velice omezeně. Tedy pokud by byla u restaurací srovnatelná možnost volby jako v tom vlaku s kuřáckým vagonem (ve stejný čas a na téměř stejném místě), dovolil bych si určitě ten luxus být liberální, ať se klidně spoluobčané uhulí v kuřácké putyce k smrti beze mě. Ale ono to stou možností volby v restauracích tak slavné zdaleka není. Já u každého kuřáka plně respektuji jeho právo ničit si vlastní zdraví. Ale nesmím ho při tom cítit. Koukat se na něj přes okno mi nevadí.

Fafa 17.6.2009 0:01

Re: Laco

Tady celkem chapu Vas pohled. Pokud by z vesnice jezdil jenom kuracky autobus a nekurakum bylo doporuceno jet na kole, tak je to urcite nastve. I kdyz pokud autobus patri soukrome firme, tak maji IMHO peska.

Ciste od veci. Ja jsem nikdy nekouril, Vy jste byvaly kurak. Citite k cigaretam jenom odpor nebo je to trochu riznute i touhou si znovu zapalit?

Laco 17.6.2009 0:10

Re: Laco

Kdysi se říkalo "poturčenec horší turka". Neměl by ale názor bývalých kuřáků být brán velmi vážně? ...přestat kouřit je "běh" na mnoho let!

Fafa 17.6.2009 0:24

Re: Laco

ale ne, ja nazor byvalych kuraku beru velmi vazne. Mne jsou napraveni hrisnici sympatictejsi nez lidi, co se narodili se svatozari. ;-)

Ja spis tak z osobni zkusenosti se nekdy divam na svoje mladsi leta, kroutim hlavou jsem rad, ze jsem se zbavil par zlozvyku. Ale na druhou stranu nemuzu popirat, ze i dneska si dovedu predstavit do nich zase spadnout.    

Honza 17.6.2009 0:14

Re: Laco

Ten vztah se asi nedá nazvat jednoduše odporem. Po cca 10ti letech jsem se dostal do polohy, kdy mi cigaretový a ještě více doutníkový kouř páchne, ale záleží na situaci. Nesnesu to při jídle, nicméně třeba večer u piva jsem schopen to vydržet, k tomu prostředí ten smrad tak trochu patří. Touhu zapálit si už ale nemám v žádném případě.

To s tím autobusem je dost přesné, tak nějak tu diskriminaci cítím.

Pavel 16.6.2009 22:15

Prokuřácký zákon a PS PČR

Vážený pane poslanče, nevím, kolik cigaret denně vykouříte, ale podle Vašeho článku bych Vás tipoval na dvacet  a výše a zcela jistě  to ovlivňuje Vaše vnímání  reality. Představa  nálepek  u vchodu je opravdu velmi komická - pokud máte v nějakém menším místě  hlad a před  sebou pouze jedinou restauraci s označením cigaretky u vchodu, nezbývá než se  ponořit do dýmu a k nákladům na oběd přičíst i náklady na  vyprání oblečení načichlého kouřem. Velmi příjemné je mít sebou v daném případě děti.  Mám pocit, že by při podzimních volbách bylo vhodné, aby kandidáti stran uváděli, zda jsou  kuřáci  či nekuřáci, abychom  si mohli předem spočítat, jaká opatření "pro ochranu" před tabákovým kouřem  nový  parlament přijme. Smradu zdar  a tabákovému zvlášť, pane poslanče

Laco 16.6.2009 22:19

Re: Prokuřácký zákon a PS PČR

možná jste za oslovení mohl vložit vedlejší větu "chci Vás především ujistit, že toto oslovení myslím čistě formálně"

Pavel 16.6.2009 22:39

Re: Prokuřácký zákon a PS PČR

Ne, to ne. Já si myslím, že bychom si poslanců měli vážit,  ale je  pravda, že by nám to měli oni sami trochu usnadnit. Možná je oprabdu jenom shodou okolností, že na co sáhnou, to zkazí. Něco  jako Pat a Mat. Představte si  sněmovnu, ve které sedí sto Patů a sto Matů, jenom místo svetru a kulicha mají kravatu...

Laco 16.6.2009 22:54

Re: Prokuřácký zákon a PS PČR

Ta představa není tak těžká, teď jich tam sedí tak 3/4, to jediné co je odlišuje od Pata a Mata je, že nejsou nezištní (jo a pak ještě ty kravaty)

Honza 16.6.2009 20:02

ukázková lekce pro Unii

Pane autore, vy jste blázen, tento paskvil že je ukázkovou lekcí pro UNII? Stejně tak by mohlo být ukázkovou lekcí pro UNII obcházení zákona o zdravotnických poplatcích oranžgutánskou zvůlí na Krajích. Není to totiž nic jiného, než obcházení základní listiny práv a svobod. Tento samolepkový zákon stavím postupu Krajů při obcházení platby zákonných poplatků ve státních zdravotnických zařízeních na roveň. Je to jen další ostuda této republiky, tentokrát za masívní podpory ODS. Já si opravdu v podzimních volbách hodně rozmyslím, jestli hodím hlas JAKÉKOLIV straně, která cíleně a šalamounsky obchází zákonné normy.

watabi 16.6.2009 21:09

Re: ukázková lekce pro Unii

A ono je už v nějaké platné zákonné normě stanoveno, že se v hospodách nesmí kouřit? Asi ne, že jo.......Takže jaképak obcházení platného zákona a srovnávání s nedodržováním zákona o zdravotnických poplatcích ze strany socanské věrchušky. Holt to poslanci vymysleli takhle, tak o co jde. Pokud bude hospoda zvenku označena, tak si každý může svobodně vybrat, jestli do ní vleze a nebo půjde jinam. Nekuřáka do kuřácké hospody nikdo násilím zřejmě tahat nebude.............tak o co vám kráčí?;-) 

Honza 16.6.2009 21:43

Re: ukázková lekce pro Unii

Zkuste si nejdříve přečíst tu listinu základních práva a svobod, o té jsem zejména psal, ta je tímto zákonem imho obcházena.

Podívejte se na to z pohledu nekuřáka, který si nechce nechat poškozovat zdraví. Soustřeďte se na práva jako je svoboda pohybu a pobytu, právo na zdravé životní prostředí a právo na ochranu zdraví. A naopak, zkuste tam někde najít, že není třeba tato práva garantovat, pokud se jen někam vylepí samolepka, t.j. že se touto samolepkou táboru nekuřáků jejich základní práva hodí do kanálu. A zkuste tam někde pro změnu najít právo kuřáka, k tomu, že jeho závislost na nikotinu má přednost, t.j. že je jeho právo silnější než zdraví, životní prostředí a volnost pohybu nekuřáka. Celé je to o tom, kde končí svoboda jedněch, aby nenarušila svobodu druhých. Já tam tedy nenašel to právo vylepit si samolepku a pak nemusím práva druhých respektovat. To je pro mě to obcházení této základní zákonné normy. Je právo zapálit si zdraví poškozující cigaretu když to deklaruji alibistickou samolepkou silnější než právo na zdraví, zdravé životní prostředí a svobodu pohybu a pobytu ostatních?

Kouření není svoboda, ale zdraví jedince i jeho okolí poškozující závislost.

silvatax 16.6.2009 22:14

Re: ukázková lekce pro Unii

Milý "zastánče" listiny práv a svobod, řešení,které přijali naši poslanci je konečně jedno z těch,které jim slouží ke cti. Nekuřákům toto opatření nebere právo na zdravé životní prostředí - prostě se svobodně rozhodnou, jestli půjdou do kuřácké nebo nekuřácké restaurace. Nevidím v žádný rozpor s listinou ZPS. Naproti tomu vidím rozpor s listinou ZPS, když občané Ostravy-Radvanic musí dýchat tak znečištěné ovzduší, které má pro ně stejný účinek,jako vykouření cca 40 cigaret denně. Kuřáci-nekuřáci, vše jedno.  Jiná velká města jsou na tom podobně - a slavná listina je jim k ničemu. Dřív než se něčeho domohou, obujou jim "černe papirove boty" a pošlou do krematoria na Slezskou Ostravu, aby k celkovému znečištění přispěli svým dílem. A měnit bydliště je trochu složitější než obejít kuřáckou restauraci a jít o pár kroků dál do nekuřácké. Nevěřím totiž tomu, že všechny restaurace zůstanou kuřácké. Chytří restauratéři přišli na to, že nekuřácká restaurace se velmi dobře vyplatí - zaměří se na jinou klientelu.  Žiji ve městě s cca 40 000 obyvateli a nekuřácké restaurace praskají ve švech - vaří se tam, chodí  tam rodiče s dětmi, senioři. Akorát  jsou k smíchu tzv. smíšené restaurace, které jsou ve skutečnosti kuřácké. To je jakoby na jednom konci bazénu bylo čurání zakázáno a na druhém povoleno.

Honza 16.6.2009 22:38

Re: ukázková lekce pro Unii

Vážený pane, "zastánče sebevražedných misí do kuřáckých doupat", i nekuřák s IQ žížaly rozezná kuřáckou restauraci od nekuřácké bez samolepky, a samozřejmě je nezpochybnitelně rozeznal i před platností tohoto "osvíceného" zákona. To jste netušil? Samolepka jen ve skutečnosti slouží jako alibi státu, t.j. aby do podobného doupěte vstoupil nekuřák tak říkajíc na vlastní nebezpečí, protože stát mu jeho základní práva v těchto prostorách nechce garantovat. Je to tedy alibistické a zbabělé vyzutí se státu ze svých poviností daných listinou základních práv a svobod, zákon je tím pádem jednoznačně prokuřácký. Kouření NENÍ svoboda, je to zdraví poškozující závislost. Vaše odkazy na poškozené životní prostředí nemají žádnou logiku v tom, že by mohlo být v restauracích klidně hůře, když je na světě stejně blbě. To je jen odpoutávání pozornosti od tématu.

Fafa 16.6.2009 23:11

Re: ukázková lekce pro Unii

nekuřák s IQ žížaly rozezná kuřáckou restauraci od nekuřácké bez samolepky,

Honzo, nerozezna. Kdyz si nekurak seda na zahradku pred restauraci a je tem sam, tak hend nerozezna jestli je nebo neni povoleno, aby si nekdo za 5 minut zapalil u vedlejsiho stolu.

Honza 16.6.2009 23:24

Re: ukázková lekce pro Unii

..... to máte pravdu. A to je další důvod, proč to zakázat. Kouření se musí dostat na periferii společnosti. Je to tak přirozené. Není to svoboda, je to zdraví nebezpečná závislost.

Fafa 16.6.2009 23:48

Re: ukázková lekce pro Unii

Je. Ano, je to zdravi nebezpecna zavislost. 

Ale zatim je ve spolecnosti tolerovana stejne jako mnohe jine. A uvidime, kam se spolecnost dostane za par let nebo desitek let.  I tolerance nebo odpor spolecnosti k nerestem se v case meni. Byly doby, kdy opilost byla polehcujici okolnosti u soudu, ale jit si zahrat do kasina nebo mit verejne milenku by znicilo povest cloveka. Kdezto doutnik byl znamkou solidnosti. Mne kdysi jedna pacientka (takto 89leta pani) rekla, ze nikdy v zivote nebyla dostatecne sofistikovana na to, aby zacala kourit.  

Honza 17.6.2009 0:03

Re: ukázková lekce pro Unii

Konečně si myslím rozumíme. Zatímco Vy zatím ještě akceptujete společenskou toleranci vůči kouření, tak já již ne. Máte pravdu, že je to záležitostí společenského vývoje, a ten příklad s opilostí je naprosto přesný. Když to tedy shrnu, rozdíl je jen v časových rovinách, ve kterých se pohybujeme. Jaký je s dovolením rok Vašeho narození?

Fafa 17.6.2009 0:40

Re: ukázková lekce pro Unii

1964.

Laco 17.6.2009 0:41

Re: ukázková lekce pro Unii

1954

Honza 17.6.2009 0:45

Re: ukázková lekce pro Unii

Aha,můj 1965, takže v rozdílných generacích to nebude. Ale názor každého se vyvíjí, jsem zvědav, k čemu Vy nebo já dojdeme za dalších 10 let.

Laco 16.6.2009 23:51

Re: ukázková lekce pro Unii

pod toto se mohu jen podepsat!

silvatax 17.6.2009 9:36

Re: ukázková lekce pro Unii

Stát jsme my, že ano, takže jsme zase u té zastupitelské demokracie. Orodujte u svého poslance nebo si v příštím volebním období zvolte jiného. Reagoval jsem na Vaše ohánění se listinou ZPS ve věci práva na ochranu zdraví. V demokracii je právo vůlí většiny  (u nás tedy parlamentní většiny), ), menšina se bohužel musí podřídit. A samozřejmě se jí to nelíbí. Není to ideální, ale po historických zkušenostech, je to nejmenší zlo.

Minutus 16.6.2009 19:53

Nejsem zavilý nepřítel kuřáků

ale doufám, že po tomhle blábolu nebude dotyčného poslance volit jediný nekuřák.

Laco 16.6.2009 22:12

Re: Nejsem zavilý nepřítel kuřáků

Pak ale musíte nevolit celou stranu, což je ovšem také řešení (ODS je dnes stranou kuřáků bojující proti EU)

pierino 16.6.2009 18:52

Mily pisalku....

Na ceskej dobytek aby se choval civilizovane nic jineho, nez zakazy a prikazy neplati. Cesky stado nerespektuje temer zadne  zakony a pravidla.... je videt pisalku, z ktereho stada pochazite...v civilizovanem svete se uz davno v restauracich a verejnych prostorach nekouri....;-O

PetrH 16.6.2009 18:58

Re: Mily pisalku....

A vy jste čí dobytek?(Y)