30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JH 22.11.2007 8:25

Bože můj za všechno můžou jen komunisté!!?

Už je to trapné, vzorové Švédsko prošlo během 40ti let neobyčejným vývojem, který se o mnoho nelišil od excesů určitých období našich komunistů. Dnes je to sicálně -fašizující stát s neobyčejnou kriminalitou, narkomanstvím a nejistotou dalšího vývoje jako je to u nás. A nebylo to nikdy jinak-celý vývoj evropy je v základu velmi podobný a ústí jen do  mafiánské zlodějny vládnoucích špiček, prolhanosti všech politických stran, nezřízeného a nekontrolovaného podvodného "podnikatelství", spolu se sprostou vražedností celého systému ! Centrem je mrasmus morálky jako takové- a zvláště té znovuzlodějsko-"křesťanské"!!!

Promirul 22.11.2007 8:52

Re: Bože můj za všechno můžou jen komunisté!!?

 JH ,jdi se vycpat s těmi kecy,můžeš tak hovořit jen jako řečník na pohřbu a tam už tě stejně nebožtík neuslyší.

Antonín Hrbek 22.11.2007 8:21

Domnívám se,

že za rozpad Československa mohou, listonoši, hasiči a další. Jenom ne ti, kteří rozpad dojednali a schválili.

Petr Kohout 22.11.2007 7:41

Český národ přijal pod svá ochranná křídla těžce poraněný Slovenský národ.

(poraněn Maďary) S velkým úspěchem - uzdravil se a opět odešel. Ovšem zůstali jsme přátelé. (Což naštvalo jak Maďary, tak Rakušany). V roce 1989 už Československo držela pohromadě pouze komunistická diktatura, na Slovensku žádné "Československé" cítění nebylo. Přispělo k tomu (mírně) i nešťastné padělání čítání lidu, kdy národnost "československá" byla komisaři nemylosrdně přepisována na jiný údaj (českou či slovenskou).

Standa 22.11.2007 7:21

Navrhuji

tento citát na největší hloupost roku. Citát(ODS):" Mohu-li to říci otevřeně, považuji komunisty, kteří i dnes viní současného prezidenta z rozpadu Československa, za jedny z hlavních viníků zániku federace." Už dlouho jsem neviděl takovou pitomost!

Borisz 22.11.2007 8:04

Re: Navrhuji

Nejhorší ovšem je, že to mladej myslí vážně a je o tom přesvědčen, jinak by to asi nepsal. A navíc je to asi perspektivní kádr, takže se máme na co těšit až nám bude on a jemu podobní bolševici naruby vládnout, myslím, že tu blbost jen tak nerozchodí.:-(

Liberta 22.11.2007 9:40

Re: Re: Navrhuji

Ale ne. Já to vidím tak, že pan Slánička potřeboval zápočet nebo nějaké aktuální téma na seminárku, tak si prolétl zpravodajské servery, kápl na Belgii, a trochu se tu na NP rozcvičil. - Doufám, že z toho nic publikovatelného v odborných kruzích nevznikne ;-)  

Michal Slánička 23.11.2007 10:48

Re: Re: Re: Navrhuji

Hluboce se pletete. :-)

Michal Slánička 23.11.2007 10:51

Re: Re: Navrhuji

V čem je ta věc bolševická? A v čem je můj názor zcestný? Neuvádíte argumenty.

Promirul 22.11.2007 8:54

Re: Navrhuji

STANDO,podívej se do zrcadla,tam uvidíš ještě většího.

vita 22.11.2007 9:10

Re: Re: Navrhuji

Citáta???

Michal Slánička 22.11.2007 14:22

Re: Navrhuji

Zkuste mi vyargumentovat, v čem je ta věta nepravdivá. Neuvádíte argumenty.

Ladislav N. 22.11.2007 3:52

No, podívejme se, co napsal k 10. výročí rozdělení Václav Klaus

10 let od rozdělení Československa (Václav Klaus, 2.1.2003)

"...Rozdělení státu bylo nevyhnutelné a pozdější vývoj nám dal za pravdu...."

Tino 22.11.2007 5:18

Re: No, podívejme se, co napsal k 10. výročí rozdělení Václav Klaus

 No ale má pravdu! Pozdější vývoj Klausovi s Mečiarem dal za pravdu. Jsou snad dnes občané obou republik nějak reaktivní k tehdejšímu rozpadu Československa? Pouze nostalgická povzdechnutí je občas možné zaslechnout. Jen ty hrubé nadávky na Klause jsou jaksi víc slyšet na netu. Ale to je tím, že on je viditelný cíl, na který občané mohou směrovat vše.

Většina lidí by ale stejně konstatovala, že by si neuměla představit v dnešní politickém zápasu stran ještě navíc slovenskou politickou scénu pohromadě s naší. To už by byl takový guláš, že by z něj nemohlo vzejít žádné kompromisní řešení.

Naše národy mají k sobě blíž, když jsou teď od sebe. V EU jsme si navzájem víc platní a pohromadě držící, než kdyby Česko a Slovensko se přetahovalo o prachy v jednom státě. O prachy totiž Čechům a Slovákům šlo vždy především. Teprve po nich přicházely na řadu pocity bratrství.

Klaus a Mečiar jsou v tom nevině. Oni za nás udělali jen tu špinavou práci a vzali na sebe úděl našeho nevděku.;-)

Pavel Urban 22.11.2007 8:47

To je sice pravda, ale

tady se píše o společném státě, ne o tom, jak by vypadal. Bosna a Hercegovina je, jak známo, také společný stát. A byl jím i v době, kdy se jeho "společníci" navzájem s gustem masakrovali.

Kdyby se federace nerozdělila, měli bychom společný stát, jehož vnitřní hranice by byly méně průchodné, než hranice mezi členy EU. Stát, kde by čeština a slovenština byla na území druhého státu úředně zakázána, přičemž "narušitelé" by riskovali život i tehdy, pokud by omezenou literu tohoto zákona přímo neporušili.

Tohle všechno jsme mohli mít. Bohužel nám to bylo jedno.

Promirul 22.11.2007 8:56

Re: Re: No, podívejme se, co napsal k 10. výročí rozdělení Václav Klaus

Gott sei Dank,Tino,konečně pravda.

vita 22.11.2007 9:23

Re: Re: No, podívejme se, co napsal k 10. výročí rozdělení Václav Klaus

Ve srovnání s tvrzeními pana autora to ale vyznívá poněkud... Jinak...

Liberta 22.11.2007 9:36

Ad Tino

Je to paradoxní, ale ze života - řekl jste to přesně: naše národy mají k sobě blíž, když jsou teď od sebe. Ale chvilku to trvalo - vzpomínám na tu divnou nostalgii, na ten pocit zmaru, když se stát rozděloval. Lidem to fakt bylo líto. Za 10-15 let poté musím přiznat, že to bylo dobře. A díky bohu za pány typu Klaus / Mečiar, kteří v příslušnou chvíli neměli skrupule a řízli do toho.:-)

Belgická kauza je o něčem jiném. Je tam jinak všechno: jiné národy s jinou historií, jiné důvody pro spolčení do jednoho státu i pro rozdělení, jiné ekonomické kulisy, jiná mentalita. A monarchie. A Brusel. To se nedá srovnávat.

Vasekpasek 22.11.2007 2:16

Je to dobře

Tehdy mi to (především z emočních důvodů) přišlo líto, dnes je jednoznačně vidět, že oběma zemím rozpad prospěl... Což je jedna z věcí, kde se dalo v neděli s Ficem a Topolánkem souhlasit...

aida 22.11.2007 1:34

Nevím jak autorovi,

tomu to asi tenkrát (vzhledem k věku) bylo jedno, ale znám hromadu lidí, kterým to jedno nebylo.

Sibi 22.11.2007 8:56

Re: Nevím jak autorovi,

No mně to tenkrát jedno nebylo, ale teď mi připadá, že je dobře, že se to stalo. Není tolik třecích ploch a vztahy jsou lepší.

aida 22.11.2007 11:02

Re: Re: Nevím jak autorovi,

Máte pravdu.

Jenda 22.11.2007 1:25

Autor si jaksi opomel vsimnout jednoho podstatneho rozdilu

V Belgii se chteji "trhnout" ti bohatsi, ti co roky posilaji penize do te chudsi casti. No to se nedivim, ze se ti chudsi boji a s kamarady co dane neplati protestuji.

U nas se chteli trhnout slovaci ... to jest ti ke kterym vedl (s prestavkami) od roku 1918 penezovod. Neni az tak prekvapive, ze reakce z ceske strany byly spis udiv, nepochopeni a pocit, ze kdyz se jim to nelibi tak at si teda ... polibi.

alamo 22.11.2007 2:15

ano, penezovod !

alamo 22.11.2007 2:22

ano penezovod!

ďakujem vám že ste ho spomenul, práve v ňom totiž bolo jádro pudla

zaujímavé je že slováci sa ho chceli zbaviť viac ako češi, a pritom nám sústavne vyhadzujete na oči jeho existenciu ako napríklad teraz

čo vlastne chcete? viete to vy sami? keď sa vám nepáči že ste sa zbavili toho bremena

aká má byť moja reakcia? taká ako vaša? "udiv, nepochopeni a pocit, ze kdyz se jim to nelibi tak at si teda ... polibi."

Ladislav N. 22.11.2007 3:46

Re: ano penezovod!

Problém je v tom, že Slováci se ohledně "penězovodu" tvářili jako ti, kdo jsou šizeni a měli by dostávat víc (po vzoru předešlé komunistické praxe výstavby velkých zbrojních a strijírenských závodů na výrobu "zboží", které po pádu totalitního tábora nikdo nechtěl, natož aby za ně platil). Ze slovenských komunistů se najednou stali velcí "národniari" a občané - Slováci (nikoli Maďaři či Rusíni) se svými hlasy ve volbách přihlásili k rozdělení státu (podmínky další existence federace, které kladl Mečiar, Čarnogurský atd. byly v podstatně nepřijatelné pro ČR a Klausův rychlý a racionální postup byl ten jediný rozumný a správný...).

Je možné, že nebýt komunistů a jejich vlády, Československo by se možná nerozpadlo v roce 1993, ale je taky docela možné, že by se rozpadlo už mnohem dřív...

vita 22.11.2007 9:21

Re: ano penezovod!

No, právě. Zatímco obvykle se chtějí oddělit ti bohatší a (třeba momentálně) úspěšnější - sever Itálie, Vlámové..., tak v ČSFR po odddělení toužili ti, kteří na společném státě vydělávali. Co mohlo být reakcí na druhé straně? Mohla být jiná než údiv?

A když jsme na nesmělé poukazování na to, že se separatističtí Slováci chovají nelogicky, uslyšeli, že na federácii přece musejí vydělávat Češi, když trvají na společném státě - co mohlo být reakcí? Dala se čekat jiná než "No tak my vás držet nebudem...".

Připomínal jsem svým slovenským přátelům, že půl milionu Maďarů je v 15 milionech občanů ČSF pendrek - ale v z 5milionů je to už 10%. Připomínal jsem, že "tóth nem ember!", že "nem, nem soha!" se vůči čtařem a půl milionu bude uplatňovat snáz než proti 14,5M... Kdepak - vatry slobody a pryč, pryč, pryč!

Nevadí mi to. Teď už na Slovensko nepotřebuju ani tu občanku. Zůstal mírný smutek, nostalgie, vzpomínka na dvojjazyčné Televizní noviny - a při hymně mi cosi chybí... Ale to je všecko.

Jakub S. 22.11.2007 12:17

Re: Re: ano penezovod!

Vito, s váma bych si rozuměl. Je to radost, úplné souznění skoro ve všem. Uznání - to říkám málokdy. Jste jako já šedesátník nebo tak něco?

vita 22.11.2007 13:43

Re: Re: Re: ano penezovod!

Ubetre deset let - ale to je skoro jedno...

Vlasta.on 22.11.2007 1:07

Tedy

jestli tak hloupej jako autor, je veškerý dorost ODS, tak nás ochraňuj bůh. Komunisti, ty troubo, mohou za spoustu věcí, ale za rozpad Československa ne.