30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šumavák 30.8.2006 2:55

jo! Vyhráli volby!

PetrK 30.8.2006 6:48

Re: jo! Vyhráli volby!

Volby pro ODS vyhrála Praha. Kolik asi bude ministrů z Prahy?

Moravanka 30.8.2006 9:02

Re: ODS v čele s Topolánkem nadále dokazuje svou neschopnost

Je to situace velmi smutna, ale musim konstatovat ze pan Bursik ma pravdu, ze volebni program ODS je nepromyslena snuska znamenajici potencialni ekonomicky krach. Ne ze bych s Paroubkem a jeho programem a jeho partou souhlasila.Nevidim bohuzel na soucasne politicke scene/myslim tim z vetsinovych stran/, kdo by nejak znamenal solidnost a prosperitu pro nas obcany. Vidim to jako pokracujici putku o koryta, at to stoji, co to stoji, jestli v nastavajicich volbach zvitezi CSSD nebo ODS je z meho pohledu jedno, protoze zadne z nich nejde o vylepseni veci verejnych, jako je nutne ekonomicke reformy a zlepseni fiskalni situace a snizeni verejneho dluhu.

Mard 30.8.2006 10:36

Re: Re: ODS v čele s Topolánkem nadále dokazuje svou neschopnost

Nepromyšlená snůška :-) Asi nad tím nemysleli a psali to zcela náhodným výběrem vět! :-) Ty si myslíš že prosperitu tobě osobně zajistí VLÁDA nebo STRANA?!? Proboha. Jen sama sobě si můžeš zajistit prosperitu, nikdo jiný. Pokud budeš schopná a usilovná, tak jediný rozdíl bude že za vlády pravice se budeš mít lépe, protože ti více nechají pro tebe a za vlády levice ti toho více seberou. Ale vždy můžeš prosperovat, když se sama snažíš. Pokud bude ale sedět na bobku a čekat že se o tebe postará vláda, tak prosperitu nezažiješ bohužel nikdy.

Byg 30.8.2006 10:54

Re: Re: Re: ODS v čele s Topolánkem nadále dokazuje svou neschopnost

Jen doplnění - za opravdu levicové vlády se může člověk snažit jak chce a k prosperitě mu to není nic platné. Za opravdu levicové vlády (viz 40 let komunizmu) záleží pouze na tom jak vysoko ve stranických funkcích člověk je. Proto je levicová ideologie z principu odporná a nemorální. Levicovostí zde mám na mysli myšlenky kolektivizmu a socializmu, které prosazují ČSSD, KSČ a trochu SZ.

mak 30.8.2006 10:24

Vilhelme, proc si menis nick?

vim, ze mladi lidi tihnou k levicactvi, ale ze by takhle zblbli, staci napsat nemam rad ODS a usetris klavesnici.

Vlali 30.8.2006 0:48

kdo je poražený a kdo vítěz

Tak se nám Tokeš s Pablbkem zablokovali. Tokeš jde sám do sněmovny žádat o důvěru s předem jasnou prohrou. Pablbek vsadil na "osvědčenou" flexibilitu KDU (respektive jejich předsedu) a hle věc nevídaná členstvo si dokázalo udělat v partaji pořádek. Takže je to Tokeš a Bursík (co ostatní zelení se ukáže) proti rudo-oranžové stovce. Kdo prohrál se ukáže jestli má Pablbek v rukávu jednoho z bývalé trojkoaly. Zatím prohrává slušnost a možné reformy. Je to spíše než prohry Pablbka prohry pro občany této země.

Vilém Gutfreund 30.8.2006 0:43

Paroubek - Topolánek

Pan Topolánek vidí věci emotivně v důsledku osobních zájmů, proto je třeba tyto subracionální deklamace nahradit chladnou, objektivní analýzou.

Za Jiřím Paroubkem jsou vidět praktické výsledky: 1. za jediný rok změnil ČSSD z rozkládající se bezradné strany opět ve významnou politckou sílu. 2. ekonomika ČR dosáhla za jeho vlády vůbec nejvyššího ekonomického růstu v dějinách tohoto území počínaje pravěkem. 3. v zahraniční politice vláda ČSSD dosáhla našeho plného začlenění evropské civilizace. 4. prosazování přiměřeného a spravedlivého, třebaže nepopulárního zdanění. Shrnuto: Paroubek znamená ODPOVĚDNOST, VÝKONNOST, INTELIGENCI, ODBORNOST.

Co můžeme konstatovat o ODS? 1. Zkušenosti: Její vláda skončila v roce 1997 politickým rozpadem zevnitř v důsledku skandálů a vleklou ekonomickou krizí. 2. Program pana Topolánka: snížení daní na 15%, údajně bez újmy stáního rozpočtu, nevěrohodné pro každého, kdo umí počítat do pěti, kromě ekonomů spjatých s ODS přirozeně. Volební kampaň - bezvýrazná, jediným výrazným momentem bylo angažmá obršta Kubiceho a obviňování Paroubka, že vraždil. Chování po volbách: po třech měsících nemáme ani náznak vlády.

Shrnutí - Topolánek je synonymem amatérismu, daňového populismu, nevýkonnosti, planého řečnění, bezradnosti.

To potvrzuje i tento jeho článek - to není státník, to je hospodský tlučhuba. Omlouvám se pravicově smýšlejícím občanům, fakta jsou fakta a nelze je upravit na zakázku.

Vlali 30.8.2006 0:54

Re: Paroubek - Topolánek

"Parobek znamená Odpovědnost, výkonost, inteligenci a odbornost." No nevím s každým tím slovem se dá sáhodlouze polemizovat. Dnes je spíše na tapetě nabubřelost, velikáštví, malichernost, podraznictví. Ano i s tím lze vstoupit do Strakovky hlavním vchodem, ale stojí to vůbec za to. A co občané a jejich (zadlužené) děti.

Vilém Gutfreund 30.8.2006 1:09

Re: Re: Paroubek - Topolánek

Nikterak Vám neberu právo na názor ani právo být obecně znechucen z politiky. Svět ale není ideální můžeme jen volit z existujících možností.

Tři měsíce sestavoval vládu Topolánek, a byla to první závažná věc, kterou měl v české politice na starost - výsledek je zbytečné komentovat, příznačně navíc všechno hází na Paroubka.

Když je mám porovnat, Paroubek je velmi solidní evropský standard, Topolánek typ podnikatelko - gangsterského dobrodruha z ruských stepí, včetně daňových pokusů, které by náš rozpočet rozvrátily tak, že by to napravovali ještě naši pravnuci. Zato první rok by to bylo hezké - a tehle eskamotér s rovnými dávkami, tosícovým úplatkem důchodcům a Tlustými peněženkami obviňuje ČSSD z touhy po moci.

Vlali 30.8.2006 1:24

Re: Re: Re: Paroubek - Topolánek

Měl byste pravdu, kdyby nedocházelo k zadlužování této republiky (i za panování standardu evropy) na neúnosnou míru. Neochota přistoupit k (nepopulárním) reformám je žel hlavní vina současného vedení soc dem. Výměnou za moc nebo podíl na moci jsou ochotni odkládat neúnosně dlouho nutné kroky k ozdravení veřejných financí. Co se týče toho standardu tak je zvykem v době růstu ekonomiky snižovat státní dluh a u nás je tomu (znovu žel) naopak.

rif 30.8.2006 3:03

Re: Re: Re: Paroubek - Topolánek

Paroubek je solidni evropsky standard asi tak jako Meciar. Jeste stesti ze nam EU a NATO nepozastavili clenstvi, kdyz nas vede takovy demagog, pardon chtel jsem napsat demokrat, bez napojeni na podsveti. Taky se mu v dobe hospodarskeho rustu (za ktery muzeme na kolenou dekovat jen jemu) bajecne podarilo snizit shodek verejnych financi. Proste solidni vysledky. Holt s fakty clovek nic nenadela, kdo umi ten umi.

Viléme, Hynku, Jarmilo

D.P. 30.8.2006 7:42

Re: Re: Re: Paroubek - Topolánek

Je-li Paroubek evropský standard, je třeba rychle prchat za oceán.

jeff 30.8.2006 8:06

Re: Paroubek - Topolánek

Za Jiřím Paroubkem jsou vidět praktické výsledky:

1/ největší zadlužení země v dějinách státu,  2 /zaplevelení země korupcí v míře, která je i ve světě vyjímečná, 3/zavedení progresivní metody volby v PS odevzdáváním volebních lístků předsedovi strany místo vhození do volební urny...

Xury 30.8.2006 9:16

Re: Paroubek - Topolánek

K těm vašim čtyřem bodům:

ad 1) pouze tento jediný bod lze připsat pouze Paroubkovi, ovšem za jakou cenu - vytáhl komunisty na světlo a de fakto z nich udělal spoluvládnoucí sílu, byť  zatím bez mocenských důsledků. Ze soc.dem udělal stranu jednoho muže, která evidentně není schopna korigovat jednání svého vůdce - viz povolební projev.

ad 2) Jeho vláda má hospodářském vývoji nulovou zásluhu. Každý ekonom, pokud je aspoň trochu při smyslech ví, že opatření učiněná libovolnou vládou se dostaví nejdříve tak za rok až dva - podle druhu opatření. Když pominu skutečnost, že čísla o hospodářském růstu budou ještě s vysokou pravděpodobností korigována, tak největší zásluhu na současném růstu má vláda Tošovského díky zavedení investičních pobídek a pak i privatizace bank za Zemana. Pozitivní dopad měla i nepochybně skutečnost, že privatizace většiny podniků již proběhla za Klause a také fakt, že je zde liberalizace cen a směnného kurzu. Je ovšem možné, že největší zásluhu má vstup do EU, na němž se podílely všechny vlády s vyjímkou právě Paroubkovi.

ad 3) Naprosto prázdná fráze nejasného obsahu. Jinak pokud máte na mysli NATO a EU, tak začlenění do těchto struktur rozhodně nelze připsat Paroubkově vládě ( ta nás spíš vyděluje ) a ani pouze ČSSD, jak jsem uvedl výše.

ad 4) Co je přiměřené s spravedlivé zdanění bylo a bude vždy sporné. Ovšem pokud jsou lidé vydělávající o pouhou polovinu více než je průměrný příjem považováni za bohaté a tím pádem zdaňováni nejvyšší sazbou, ato nemluvím o neomezených odvodech na zdravotní a sociální, tak nelze hovořit o spravedlnosti a přiměřenosti. Dopady důchodového rovnostářství ani nezmiňuji.

Josef 30.8.2006 19:59

Re: Re: Paroubek - Topolánek

Privatizace za Klause? Co to bylo? To byl totální rozprodej všeho atraktivního a funkčního cizákům, byť i k likvidaci. Totální rozkradení a likvidace všeho ostatního co zbylo, takzvaným novým menežmentem. Vždyť rozprodali i zlatý poklad, na jehož vrácení republika čekala 40 let. Jehož vrácení stálo tento národ nepředstavitelné hodnoty. Všetně výplat reparací, aby vyplacené majetky Klausova vláda vracela zpět. No prostě škoda mluvit.

kpt 30.8.2006 21:31

Re: Re: Re: Paroubek - Topolánek

Pamatujete? 90-93 Čalfa bolčán v pozadí u moci, pak válka o pomlčku, pak chaoz po rozdělení ČSR - to byl ten čas, kdy se uklidíl majetek. Ta privatizace dle V,K, ta byla pro nás (spodinu) bolševici si mezitím už své uklidili a teď se smějí naším snahám o demokracii. Mají šas a peníze nás opět dostat tam kde jsme byli, Kalousek a jiní podobní jim snahou o kousek těch drobečků od bohateho stolu. SAKRA musím platit daně na tu verbeš?!?;-€ Klaus nás neokrad. To hlavní bylo dávno pryč.

mak 30.8.2006 10:14

zlaty pr*iny

1. Pri prichodu paroubka uz preference niz jit nemohly a po navratu jejich volicu, kterym bylo stydno za Standu se semozrejme preference zvysily na 25-30%, coz je asi normalni podpora. To bych umel taky v te dobe zvysit preference cssd. 2. ekonomika nefunguje tak, jako ze se otoci cudlikem a je hned svetlo, paroubek nemel zadny vliv na jeji rust. To je ale tezky vysvetlovat Vilhelmovi. 3. to samy jako bod 2 s tim, ze jiz jsme byli integrovani pred paroubkem. 4. zdaneni typu, potrebujeme penize, zvysime zdaneni alkoholu a cigaret, je ukazka ekonoma hospody U kulaty baby. Secteno a podtrzeno, slovy vaseho gurua, vis ho*no, mel by ses jit ucit a nechat pracovat paroubka, kterej to mysli dobre se vsema. Pokud zjistujete kam az muzou dojit reakce na vase provokace, tak je to ok, pokud ovsem verite tomu co pisete, tak vas lituju.

Byg 30.8.2006 10:48

Re: Paroubek - Topolánek

K té 15% dani bez výpadku rozpočtu - ano, možná je to nevěrohodné pro všechny, kteří umí počítat pouze do pěti. Nebo jsou jen líní přemýšlet.

Ti, kdo se v tom aspoň trochu vyznají, vědí, že 15% rovná daň by opravdu fungovala a daňové výnosy by se pravděpodobně zvýšily. Ovšem zaujatí pro-socialisté toto neví, nebo záměrně lžou.

Ivan 30.8.2006 12:58

Re: Re: Paroubek - Topolánek

Kdy už ekonomičtí amatéři pochopí, co znamená poučka o tom, že snížení daňové sazby může vést ke zvýšenému výběru daně?

Když budu při sazbě 20% odvádět na daních 10000Kč, tak při snížení sazby na 10% stát nevybere jen 5000Kč, jak by mechanickým výpočtem vyplývalo, ale třeba 5500Kč nebo 6000Kč. To je to zvýšení výběru daní, o kterém nedouk Tlustý k pobavení všech ekonomů žvanil v televizi. Nikdy ovšem se nevybere více než oněch 10000 při 20% sazbě.

Hobo 30.8.2006 17:35

Re: Paroubek - Topolánek

Jestliže Topolánkova slova jsou emotivní, jak potom charakterizovat ta Vaše? Vášnivá? Hysterická? Traumatická? Nebo jak, sakra?

Doktor 30.8.2006 0:34

Tak tohle připomíná historické dokumenty

Podobně informovalo o výsledcích svého snažení OKW v letech 1943 - 1945.

Vlali 30.8.2006 2:03

Re: Tak tohle připomíná historické dokumenty

Nemáte doufám na mysli vítězné stažení se do předem stanovených pozic.

Vanek 30.8.2006 0:05

Bojkotujte Ceskou republiku

Bojkotujte Ceskou republiku jak muzete

Vlali 30.8.2006 0:42

Re: Bojkotujte Ceskou republiku

nešlo by něco udělat s touhle opakující se debilní výzvou!

Byg 30.8.2006 10:44

Re: Bojkotujte Ceskou republiku

Cože? Co to je za hovadinu? To mám jako přestat mluvit česky a přestěhovat se do Urugwaye nebo co?