26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 30.8.2006 6:16

Re: Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

lzes ty paroubkuv vyrok byl delsi a presne popsal jak to funguje se splacenim statniho, jen idioti bez argumentu vytrhavaji pulku vety a tvrdi mame pravdu

Ladislav N. 30.8.2006 6:18

Re: Re: Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

Tak popiš alespoň vlastními slovy, co Paroubek chtěl říct a čím se liší smysl jeho výroku citovaného a výroku včetně kontextu, v němž byl vysloven. ;-)

Martin 30.8.2006 6:23

Re: Re: Re: Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

ty si rikal ze narod videl, tak si snad pamatujes trochu vice nez 3 slova ? a nebo opakujes jak hlupak propagandove lzi a pritom si to sam nevidel ?

Ladislav N. 30.8.2006 6:37

Re: Re: Re: Re: Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

Jsi schopen protiargumentace nebo jenom keců?

Martin 30.8.2006 6:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

jsi schopen napsat co rekl nebo se budes opirat jen na par slovech vytrzenych z kontekstu, prece cely narod videl ?

tak podeziram ze jsi to vubec nevidel proto mne nedokazes ted "zaslapat do zeme" potvrzenim tvych slov :-D

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 7:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

Tak jinak, napiš, kdy má v úmyslu ČSSD dluhy, které nadělala, splácet? ;-)

bruner 30.8.2006 6:07

Re: Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

podívejte, když jsem před mnoha lety dělal audit v jedné švýcarské firmě, zaujal mně vysoký podíl cizího kapitálu ve formě bankovní půjčky. Ptal jsem se kdy ho bude firma splácet. Nikdy zněla odpověď. Tomu jsem nevěřil a šel jsem do banky. Její ředitel mi řekl-banky nežije z peněz, ale z jejich obratu. Když už jsme našli osla, který nám platí úroky, tak přece od něj nebudeme chtít půjčku vrátit a pracně hledat jiného osla. Převedeno do našich podmínek, privatizované podniky byly koupeny na dluh (např.úvěr) a ten měly rychle splatit. Bohužel krytí(zase to zpropadené krytí) splácení  úvěru tu nebylo, resp.bylo za delší dobu. Banky ale velmi nerozumně chtěly splácení hned a proto došlo ke krachům.

Prostě krytí majetku kapitálem a naopak musí být. Vzal byste vy placení nekrytou směnkou? Určitě ne. A proto je rozdíl v tom, zda stát dostal půjčku vyplacenou v penězích, u nichž jakž takž víme, že jsou kryty (v argentinské krizi ani stát měnu nekryl) nebo zda přišla půjčka bezhotovostně u níž o krytí nemáme ani ánunk. Zdar.

Halama 30.8.2006 6:22

Re: Re: Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

Obdivuji Vaši trpělivost.Ten člověk,kterému se to snažíte vysvětlit to ale pochopit  nechce.Ten je tak zaslepenej  rétorikou ODS,že to snad ani pochopit nemůže.

Ladislav N. 30.8.2006 6:30

Re: Paroubek: "státní dluhy se nesplácejí"

Zkuste to vysvětlit vy sám, dobrý muži! Vy nejste schopen pochopit ani rozdíl mezi ekonomikou, ekonomií, mikro- a makro-ekonomií a plácáte tady neuvěřitelné nesmysly.  Zkuste něco víc. ;-)

bruner 30.8.2006 6:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

víte, on popsal před drahnou chvílí, že nic nevím. Musím s ním souhlasit, že toho mnoho nevím. Snažím se však se dozvědět a jsem rád za každý popud. Aspoň jsem přinucen o věcech přemýšlet a nokonec zíkám sám nejvíc. Bohužel ten pán (snad je Ladislav muž) reprezentuje velkou skupinu naivních lidí. Těch kteří "svěřili bance své peníze" a při krachu je chtějí zpět. Stejné je to s podnikateli (ne se všemi), kteří založí s.r.o., vloží do ní vklad a výměnou dostanou obchodní podíl. A stále si myslí, že jim "firma patří" a že si z ní mohou vzír co chtějí. Prostě budou vám omílat kapitalizmus, aniž znají jeho podstatu a tvrdé zákony.

Ladislav N. 30.8.2006 6:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

Vy o bankách a měně nevíte nic. Jenom souvislosti podnikových financí. Měna je ale něco jiného, než firemní finnance. Račte tuto skutečnost přijmout jako "dogma" a zajistěte si laskavě potřebné informace. Jsou volně dostupné. Dál s vámi diskutovat nemá smysl.

Halama 30.8.2006 6:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

Souhlasím s Vámi snad až na jedinou věc.Ten pán  /Ladisla/ není naivní.Ten si prostě jenom myslí,že přes ODS se dostane k nějakému  " korýtku " ,které mu při první vládě ODS uteklo.A proto bude papouškovat a omílat ty rádoby " ekonomické " zhůvěřilosti takzvaných " ekonomů " typu pana Tlustého a podobných.Mladíků,kteří jěště nic nedokázali,nic neřídili,dělají různé analytiky,poradce a předvádějí se v TV.Kam dovedli tento stát jsme poznali za vlády ODS - kupónová privatizace,balíčky.Chtěli by si to zopakovat.Snad se jim to nepodaří. 

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 6:25

Re: ...Když už jsme našli osla, který nám platí úroky...

"...Když už jsme našli osla, který nám platí úroky, tak přece od něj nebudeme chtít půjčku vrátit a pracně hledat jiného osla. ..."

;-DR^

Teď jste krásně popsal situaci České republiky a jejího zadlužení z pohledu Paroubkova výroku "státní dluhy se nesplácejí". Ano, Česká republika v rukou (nejdříve komunistů)  a nyní jejich pokračovatelů z ČSSD je v postavení osla, který bude platit úroky a na zaplacení dluhů nemá peníze. Díky za příklad!!

P.S. Nepleťte podnikovou (mikro)ekonomii s makroekonomií a úlohou měny v ekonomice.

D.P. 30.8.2006 7:58

Re: Re: ...Když už jsme našli osla, který nám platí úroky...

R^

jeff 30.8.2006 8:15

Re: Re: Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

A proto je rozdíl v tom, zda stát dostal půjčku vyplacenou v penězích, u nichž jakž takž víme, že jsou kryty (v argentinské krizi ani stát měnu nekryl) nebo zda přišla půjčka bezhotovostně u níž o krytí nemáme ani ánunk. Zdar

Podle kvality vašeho shora  uvedeného tvrzení  byste nikdy nemohl provádět práci auditora. Nerozumíte tomu.

bruner 30.8.2006 5:50

Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

začtěte se do důvodové zprávy k Federálnímu rezervnímu zákonu a k jeho důsledkům a  bude vám jasné proč bezhotovostní styk. Vůbec ne kvůli zamezení praní špinavých peněz.

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 5:56

Re: Re: Re: papírové peníze vs. bezhotovostní platby

Přestaňte už plácat a přečtěte si něco o penězích z učebnic ekonomie. Ju? ;-)

Ladislav N. 30.8.2006 4:27

Co si budeme namlouvat, Paroubek už je "NAHÝ CÍSAŘ" (i svým napoleonským komplexem :)

... a jako seriózního partnera už jej nikdo brát nemůže. Jeho postavení je jasné: KOMUNISTICKÝ BLOK je jeho doménou, pro niž se ukázal být atraktivním "vůdcem" -  alespoň pro tu hloupější (či vyčůranější?) část národa. Rozpočtový debakl, s nímž ČSSD dovršila osmileté vládnutí České republice, je předzvěstí "odtajnění" všech průšvihů, které (i díky socialistické vládní propagandě) zatím zůstávají mimo pozornost potenciálních voličů KSČSSD a skrytě se hromadí bez možnosti provést nezávislý audit. Teď už Paroubkovi nezbývá, než blokovat jakákoli řešení, která by vedla ke změně.

Halama 30.8.2006 5:41

Re: Co si budeme namlouvat, Paroubek už je "NAHÝ CÍSAŘ" (i svým napoleonským komplexem :)

Přání otcem " myšlenky " co ??????:-/:-/:-/:-/

jirka.s. 30.8.2006 8:53

Re: Re: Co si budeme namlouvat, Paroubek už je "NAHÝ CÍSAŘ" (i svým napoleonským komplexem :)

To by byla rána, kdyby se ona myšlenka realizovala, viď, odborníku?

prasopes 30.8.2006 3:59

aha,

po přečtení diskuze, měním názor: měl jsem dojem, že je stát zadlužen, policie prorostlá s politiky  a ti zas s hochama ze šedé ekonomiky, bují korupce, daně jsou vymknuté z kloubů, justice funguje dle pol. a hlavně fin. objednávky, trochu se rozpadá dopravní infrastruktura státu, v EU a  NATO jsme za voly, zdravotnictví mele z posledního a penzijní reforma nepočká - leč ejhle, dle diskuze: SLÁVA .......je i na pastelky, byl jsem tedy bloud!!!!   

Aquagenic 30.8.2006 3:42

No potěš!

Už teď tady Paroubkovo internetový komando nacvičuje. Což teprve ráno, až nastoupí "posily ze závodů"

mak 30.8.2006 13:29

ze zavodu jeste ok, ale az se vrati lidi z uradu prace, to bude vytrysk

moudrosti

walkin 30.8.2006 3:00

Jsem rád můj Vůdče

že stále vítězíme a stalinista Paroubek byl poražen a to dokonce třikrát!!!

Držím palce vám i ostatním, co jsou obleženi ve sněmovně hordami bolševiků a denodeně odráží pokusy zlonit vaši víru ve vítězství. Jen tak dál. Jsem rád, že už s Paroubkem nebudete jednat o příměří i když jste to už dělali. Jsem rád, že nebudete se vůbec bavit s komunisty i když jste samozřejmě z taktických důvodů se s nimi bavili týden po volbách to jsem měl strach. Jsem rád že se nespoléháte na lživé a podlé lidovce. Jsem rád že jste mazaně prokoukli takzvané Bursíkovské pravičáctví a prosazujete většinový systém jako konečné řešení naší demokracie. Jsem rád že vítězíme na všech frontách.

Už končím, v televizi dávají dokumentární  film  o  Stalingradu.

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 3:28

Re: Rojení komunistů v nočních hodinách... :-)

Filmy o Stalingradu neuškodí. Mrkni se ale taky na nějaký film o Stalinovi... ;-P

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 3:35

Re: "...v televizi dávají film o Stalingradu..."

Když se koukáš na TV v Rusku, dokonce někde ve Vladivostoku, tak není čemu se divit! ;-D  82.162.48.0 - 82.162.63.255  Russian Federation - Primorskiy Kray - Vladivostok - Xdsl Clients

Neučíš se tam, jak nám zakroutit krkem?;-)

Edmont Dante 30.8.2006 7:38

Re: Re: "...v televizi dávají film o Stalingradu..."

Ladislave N, neříkejte, že jste nepochopil parodií na téma  Goebelsovské propagandy, nyní Topolánkovy propagandy, to by jste mě zklamal. Mi se jeví komentář dosti vtipný!

Ladislav N. 30.8.2006 8:06

Re: téma Goebelsovské propagandy...

za goebbelsovskou považuji propagandu ČSSD. :-/

Martin 30.8.2006 2:43

Neustavni byl i vas trojkoalicni pokus miro

paroubek vedl stejne konzultace jako vy, vase cinnost az do paroubkovy demise byla stejne protiustavni jako jeho pred tydnem

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 3:23

Re: Neustavni byl i vas trojkoalicni pokus miro

Nepovídej, protiústavní? Fakt? ;-D