26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 30.8.2006 5:18

Re: Re: Neustavni byl i vas trojkoalicni pokus miro

stejne protiustavni jako paroubkovo vyjednavani s lidovci, asi moc cist neumis, to topolanek nazval normalni vyjednavani jake sam provadel a rozdeloval ministerstva protiustavnim :)

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 6:43

Re: blekota Martin

Paroubek měl snad nějaké pověření od prezidenta ČR? ;-D

Martin 30.8.2006 6:44

blekota ladin

a to bylo ustavni ? uved presne kus ustavy na zaklade ktereho montoval topolanek trojkoalu (Y)

Ladislav N. 30.8.2006 6:57

Re: blekota Martin

Uveď, co bylo na pověření protiústavního, když takovou pitomost tvrdíš. Já nic takového neslyšel ani od Prof. V. Cepla, který je spolutvůrcem platné Ústavy ČR a k ústavním záležitostem se vyjadřuje každou chvilku.;-)

Martin 30.8.2006 14:25

blekota ladin

uved co je na jednani paroubka neustavniho

Josef 30.8.2006 2:41

Topolánkovy báchorky

Přání otcem myšlenky, že Paroubek skončil. A ty moralistické řeči, že Paroubek hájí osobní zájmy - a Václav Klaus snad ne? Hájil je od začátku, kdy si koupil moc za volné ruce tunelářům a grázlům, kdy požádal komunisty, aby ho podpořili při volbě prezidenta. A co pan Langr se svou minulostí a pěknými příjmy advokátního koncipienta? O panu Tlustém, který odmítl zveřejnit, odkud vzal miliony na svou vilu - atd.atd. Topolánku, Topolánku, ty bys vládnul s podporou komunistů - jenže oni na tebe kašlou. tak je mi tě až líto.

Ladislav N. 30.8.2006 3:21

Re: Komunista Josef - jako vždy...

Komunistická blbost, a závist je věčná. Komouši teď objevili tlusté písmo, aby jejich lži byly na Internetu víc vidět, když už sami postupně vymírají... že, s. Vízku?

Bruno 30.8.2006 1:35

V noci píše hodně voličů KSČSSD...

Koukl jsem na to až o půl druhé v noci - a zírám! Předně nechápu, jakou selekci zvolil O. Neff pro sprosté anebo debilní příspěvky, že jich tam za poislední dny nalézám takové kvantum. Za druhé mám těžký problém pochopit, proč se na levém spektru politiky VŽDY vyoslí tolik potrefených hus a jsou schopny otrávit každou diskusní větev. BUDIŽ, ale jedno mi hoši levičácký zdůvodněte: fakt si myslíte, že EKONOMIKA ČR za vlády JP a jeho <b>Šibalů</b> fungovala tak, jak nám tvrdili hoši z KSČSSD a že zadlužování naší země je tak normální, jak se nám snaží DUCE namluvit ...???

bruner 30.8.2006 2:01

Re: V noci píše hodně voličů KSČSSD...

domníváte se, že EKONOMIKA ČR a zadlužování naší země nějak spolu souvisí? A co to je státní dluh a je vůbec škodlivý?

Vlali 30.8.2006 2:04

Re: Re: V noci píše hodně voličů KSČSSD...

Zkuste se hodně zadližit a pak se tvářit, že to nemá na ekonomiku vaší domácnosti žádný vliv.

bruner 30.8.2006 2:14

Re: Re: Re: V noci píše hodně voličů KSČSSD...

za prvé : nezvolil jste vhodný příměr a za druhé zkuste zodpovědět moji otázku resp.myslíte si, že banky půjčují státu kryté peníze či jinak, že stát si půjčil skutečné peníze nebo jen foktivní úvěr?

Ladislav N. 30.8.2006 3:11

Re: myslíte si, že stát si půjčil skutečné peníze nebo jen fiktivní úvěr?

Co je tohle za idiotskou otázku? 8-o

Jsou snad loňské (Paroubkovy) státní dluhopisy (splatnost 55 let!!) za cirka 70 miliard Kč (vypsány v japonských jenech) a vyměněné za konvertibilní měnu, virtuálním dluhem? Je snad téměř 40 miliard Kč, které letos zaplatíme na daních JENOM NA POKRYTÍ ROČNÍHO ÚROKU z vládních dluhů socialistů a komunistů, fiktivní částka? Je snad 4000 Kč na průměrného občana ČR, t.j. včetně kojenců (vybráno na daních) fiktivních? ???Platíme daně fiktivními nebo skutečnými penězi????

Bože, ať tomuhle komunistickému oslu upadnou obě levé ruce, aby nemohl psát takovéhle KRAVINY po internetových diskusích!!

prasopes 30.8.2006 3:43

Re: Re: myslíte si, že stát si půjčil skutečné peníze nebo jen fiktivní úvěr?

R^

bruner 30.8.2006 4:24

Re: Re: myslíte si, že stát si půjčil skutečné peníze nebo jen fiktivní úvěr?

víte, já si myslím, že není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi. A zase jste neodpověděl na moji otázku, zda skutečně např.oněch 70 mld přišlo v penězích (tedy bylo kryto bankovkami) nebo šlo jen o pohledávku banky o jejímž krytí nevíte vůbec nic. Nebo vy víte čím je půjčka kryta? Přestaňte mi nadávat a mluvte racionálně. Nadávkou mi nic nevysvětlíte.

Ladislav N. 30.8.2006 4:36

Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

;-D;-D;-D ... 8-o

Jestli jste to z přechozího textu nepochopil, tak vládní půjčka je kryta daněmi občanů, které budou muset zaplatit každý rok za úroky vyplácené věřitelům a také za splátky vládních dluhů, až přijde čas splácet.

A jestli máte dojem, že "skutečné peníze" jsou jenom ty tištěné a ne ty na běžných účtech (bezhotovostně) v bance, tak jste ještě větší idiot, než se původně zdálo...:-/

bruner 30.8.2006 4:48

Re: Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

děkuji za vysvětlění. Teď je zcela jisté, že jeden o voze a druhý o koze. Viděno z pohledu věřitele - je splácení kryto majetkem státu (nejenom daněmi). O tom ovšem řeč nebyla. Řeč byla o krytí půjčky. Tedy čím má věřitel kryt svůj majetek a to jsem chtěl vědět. A co se !peněz" na účtě týče, jste se svým chápáním vedle jak ta jedle. Když si "dáte peníze do banky", tak ty se stávají majetkem banky a vy máte piouze pohledávku za bankou jejíž okamžitá výše je vám vedena jako stav účtu. Peníze už vaše nejsou. A pokud je banka nemá dostatečně kryty - viz IPB - tak zkrachuje a vy nic nedostanete, protože vaše pohledávka není kryta.

Ladislav N. 30.8.2006 4:59

Re: Re: Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

"...Když si "dáte peníze do banky", tak ty se stávají majetkem banky a vy máte pouze pohledávku za bankou jejíž okamžitá výše je vám vedena jako stav účtu. Peníze už vaše nejsou..."

Víte co? Běžte si plácat tyhle blbosti na nějaký humoristický web. A nebo si něco penězích přečtěte. Čím si myslíte, že měla mít IPB "kryty" peníze, které jí ČNB a vkladatelé půjčili? Zlatem? Proč existuje pojem "run" na banku? Proč finančně  zkrachovala Argentina (a nejenom ona)?

bruner 30.8.2006 5:14

Re: Re: Re: Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

§ 713 obch.zák. - banka získává právo nakládat s peněžními prostředky. A v týž okamžik toto právo pozbývá složitel. Tedy vy nic bance nepůjčujete, ale na základě smlouvy vy dáváte bance svoje peníze a ona vám za to dává pohledávku za ní (má k vám závazek) a poskytuje vám další různé služby (např.vyřizuje platební příkaz atd.)

A právě proto, že banka nemá obvykle své závazky kryty disponibilními prostředky ( někdy je nemá kryty vůbec) tak se obává onoho runu na banku. A proto rozlišujeme dostatečné (i když pomalu dostupné směnou za peníze) krytí a nedostatečné, tedy takové, které ani dlouhodobě není schopno výměny za peníze. To byl případ IPB, která neměla dostatečné krytí (vydávala nekryté úvěry). A stát ji buď mohl nechat padnout a žádný z klientů by nedostal skoro nic nebo dokrýt cizím (státním) kapitálem a zažehnat tak run na tuto banku.

A co se vlastně stalo, když Argentina nebyla schopna dostát svým závazkům. Přečtěte si někde jak se V.Británie vyrovnala s válečnými půjčkami z I.sv.války. Nezaplatila je. Budete ji vinit?

Ladislav N. 30.8.2006 5:25

Re: Re: Re: Re: Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

Přečtěte si něco o principech fungování peněz a bankovního systému ve svobodných tržních ekonomikách. Tady máte odkaz na jeden z mnoha kvalitních a ve světě uznávaných zdrojů informací o fungování měny.;-)

bruner 30.8.2006 5:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

děkuji za odkaz, přečtěte si ho rovněž. Stojí v něm přesně to, co jsem psal já a za idiota na veřejných stránkách stojí kdosi jiný.

bruner 30.8.2006 4:58

Re: Re: není idiotských otázek, jsou jen idiotské odpovědi???

ještě poznámčičku o výměně za konvertibilní měnu. Asi jste se upsal,že? Nebo skutečně přijel někdo a přinesl kufr konvertilní měny. Nebo se jen na státním účtě (zřejmě v ČNB) objevil stav vedený v jednotkách konvertibilní měny. Zkuste si porovnat počet vydaných bankovek v oběhu v ČR např.jen s dluhem u splátkových společností. A k tomu připočtěte pohledávky nás občanů i podnikatelů atd.u bank a jsem zvědav, jak byste ten propastný rozdíl zdůvodnil.

bruner 30.8.2006 5:02

Re: Re: myslíte si, že stát si půjčil skutečné peníze nebo jen fiktivní úvěr?

můj e-mail je : eximo@volny.cz

když budete chtít můžete mi nadávat přímo a pokud vám to půjde to sem tam i proložit raciem

Ladislav N. 30.8.2006 5:29

Re: Re: Re: myslíte si, že stát si půjčil skutečné peníze nebo jen fiktivní úvěr?

Nemám potřebu si s vámi a vaším způsobem "myšlení" dopisovat o čemkoli. To si raději přečtu něco zajímavého. Vám doporučuji totéž, zvl. pokud se měny a oběživa týče. ;-)

Bursík J.ml. 30.8.2006 1:16

Už nikdy nevolte ODS

Za Jiřím Paroubkem jsou vidět praktické výsledky: 1. za jediný rok změnil ČSSD z rozkládající se bezradné strany opět ve významnou politckou sílu. 2. ekonomika ČR dosáhla za jeho vlády vůbec nejvyššího ekonomického růstu v dějinách tohoto území počínaje pravěkem. 3. v zahraniční politice vláda ČSSD dosáhla našeho plného začlenění evropské civilizace. 4. prosazování přiměřeného a spravedlivého, třebaže nepopulárního zdanění. Shrnuto: Paroubek znamená ODPOVĚDNOST, VÝKONNOST, INTELIGENCI, ODBORNOST.

Co můžeme konstatovat o ODS? 1. Zkušenosti: Její vláda skončila v roce 1997 politickým rozpadem zevnitř v důsledku skandálů a vleklou ekonomickou krizí. 2. Program pana Topolánka: snížení daní na 15%, údajně bez újmy stáního rozpočtu, nevěrohodné pro každého, kdo umí počítat do pěti, kromě ekonomů spjatých s ODS přirozeně. Volební kampaň - bezvýrazná, jediným výrazným momentem bylo angažmá obršta Kubiceho a obviňování Paroubka, že vraždil. Chování po volbách: po třech měsících nemáme ani náznak vlády.

Shrnutí - Topolánek je synonymem amatérismu, daňového populismu, nevýkonnosti, planého řečnění, bezradnosti.

Bruno 30.8.2006 1:43

Re: Už nikdy nevolte ODS

Fakt jsem netušil, že  výsledky KSČSSD za posledních 8 let se dají chápat i takhle, děkuji za dobrou lekci z ekonomie a až budu potřebovat doučování pro sebe nebo své (už dospělé) děti, rád se obrátím na opravdového Odborníka s velkým "O". P.S.: Nemáš halucinace...???  

Mard 30.8.2006 10:31

Re: Re: Už nikdy nevolte ODS

Takhle to vypadá když demagog začne mluvit o něčem čemu nerozumí. Kdybych si já vzal půjčku ve výši 10% mého ročního rozpočtu a pak bych zvýšil výdaje své rodiny o 5% a chlubil bych se že se máme nejlépe v celé historii všehomíra, tak by si každý poklepal na hlavu a řekl, jen počkej až budeš muset začít splácet. Když se to děje se státem, tak to každému levicovému přitroublíkovi připadá jako náramný úspěch. Holt dobytek jde na porážku taky s klidem.

Ladislav N. :-))) 30.8.2006 1:53

Re: Už nikdy nevolte ODS

Ano, soudruhu předsedo, teď už budeme volit jenom KSČSSD. A plenty při volbách zakázat, zrádce pozavírat!

Dadacos 30.8.2006 2:07

Volbu ČSSD napříště zvažte

Volbu ČSSD napříště velmi bedlivě zvažte. Výsledkem její vlády je rekordní nezaměstnanost a  nejvyšší státní dluh od dob pravěku.

Bursík J.ml. 30.8.2006 1:00

ODS v čele s Topolánkem nadále dokazuje svou neschopnost

Zaplať Pane Bože,že se nepodařilo Topolánkovi sestavit vládu.Byla by to obrovská ostuda.Snad všichni z vedení ODS jsou

totálně neschopní politici a někteří ještě i morálně poznamenáni

( např.Langer,Tlustý,Vondra a další).Nejlepší by bylo,kdyby ODS se sama nechala zrušit.

Vlali 30.8.2006 1:02

Re: ODS v čele s Topolánkem nadále dokazuje svou neschopnost

Sakra já ty modré taky tepu (zhrzená naděje), ale abych je rovnou rozpouštěl, Ty vám museli něco udělat.