2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Flasi 17.5.2006 10:24

Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

Nemluve o tom, ze tezba vapence nepatri k cinnostem, ktere ruzni zeleni vidi zrovna radi.

Stredocech 17.5.2006 10:41

Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

Vápenec se používá opravdu k odsíření a namísto emisí SO2 uvolňuje emise CO2 - tedy množství CO2 je větší, neš kdydy tam to odsíření nebylo. SO2 je ovšem mnohem horší, než CO2, proto se to dělá.

Je NAPROSTO NEMOŽNÉ jakýmkoliv chemickým postupem průmyslově vázat CO2 aniž bychom na to spotřebovali více energie, než získáme spalováním uhlí. Jediné řešení by bylo ty miliardy CO2 někam ukládat, nevím ovšem kam při takovém množství.

Jiřik 17.5.2006 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

Pumpovat do uhelných dolů, ono tam za pár (milionů) let zpět zkamení ;-)

R 17.5.2006 11:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

pánové, vaše známky z chemie asi nebyla moc dobrá.

Jediná hromadná možnost vázání CO2 je přes rostliny a jejich zpracování na biomasu. Druhé energeticky nejvýhodnější uložení CO2 je právě jeho vázání v uhličitanu vápenatém. My ale naopak ten vápenec těžíme, protože ho potřebujeme na vápno, cement a na odsíření a CO2 nejčastěji vypouštíme.  Vázání CO2 v bombách, v tuhém stavu nebo jakkoli jinak vyžaduje takové množství dodané energie, že pokud bychom ji měli získat z klasických paliv, vzniknou přitom minimálně desetinásobky dalšího množství CO2.

Stredocech 17.5.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

Vaší námitce nerozumím. Kde chcete vzít ten vápník, abyste ho mohl navázat na CO2. CaO (vápno nehašené) se vyrábí právě z vápence za uvolnění CO2. Rostliny samozřejmě CO2 váží ale pokud chcete CO2 odstranit, musí se množství biomasy zvětšit a musí se zamezit jejímu tlení a spálení.

Uskladnění CO2 v množstvích miliard tun ročně považuji za nereálné, ač takovéto představy existují.

ptakopysk 17.5.2006 11:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

myslíte, že z toho CO2 časem vykrystalizuje grafit? A kdyby se trochu přitlačilo, tak i diamanty? :o) Akorát ty jezera kyslíku by byly trochu problém. Ale možná kdyby se do toho cvrklo trochu vody, tak by ty osamělý atomy kyslíku naskákali k tý vodě a mohli bychom být světovými exportéry peroxidu vodíku!

hodne neRath 17.5.2006 11:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

no a tim by zeleni pohaneli osobni rakety vymenou za zruseni dalnic.

bara 17.5.2006 14:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

Tak tohle jsou úplně nejsqjelejší myšlenky !!!! R^;-D

tony 17.5.2006 11:52

Re: Jinak by nám měl pan Bursík vysvětlit, co si představuje

A stejná nenávist jako vaše k zeleným.

Stredocech 17.5.2006 13:40

já bych to upřesnil

Jako moje nenávist k ideologizujícím demagogům všech barev, tou trpím už od dětství.

Surovec 17.5.2006 9:52

Všechny ekofašos

nakopat do prdele a poslat je šlapat na kolech, aby elektřinu, kterou za svůj život spotřebovali a ještě spotřebují našlapali. Pochybuju, že by byť jenom jeden z nich byl ochotný se vzdát výhod civilizace ve prospěch čistého ekologického života. Do tří dnů by chcípli žízní, a kdyby náhodou našli potok, tak teda až za 3 měsíce hlady. V zimě by umrzli do druhýho dne. ;-P

J. Mach 17.5.2006 9:31

Dík

za to, že jste si všiml té báječné slovní hříčky o střetu a souladu nzájmů. To se dá použít na všechny další střety, které jsou všechny v podstatě o souladu zájmů. Ale Pávkův případ je nejkřiklavější a velmi ilustrativní. To si Havel zase vybral pěknou partičku.

zcr 17.5.2006 9:22

Soulad zajmu, soulad zajmu,

to je Orwell jako kdyz vysije. I kdyz - spis termin "stret zajmu" je zvolen nestastne (pravnicka cestina...); jazykovy cit mi rika, ze vyznamove presnejsi by byla treba "nepripustna shoda zajmu" (marna slava, zvenci i zevnitr takove zajmy jdou stejnym smerem; "soulad" mi tam nesedi) ---- Podobny priklad by nastal, kdyby se "zakazanemu uvolneni" rikalo "zablokovani"

lidddy@seznam.cz 17.5.2006 10:56

Re: Soulad zajmu, soulad zajmu,

No opravdu jde o střet zájmů - vždyť se jedná o budoucího politika - ten ze zákona nesmí podnikat atd.!!!! Takže by se p. Pávek měl už teď, do kdyby byl zvolen, vzdát všech uvedených aktivit, aby mohl zastupovat nejen zelené zájmy.

No, on asi zvolen nebude...

zcr 17.5.2006 11:27

No samozrejme,

muj prispevek byla zpola lingvisticka rozvaha nad jazykovou presnosti pravnickeho terminu "stret zajmu"; snad proboha z toho, co jsem napsal, nevyplyva, ze se mi pane Pavkovo chovani zamlouva!?

AGO 17.5.2006 9:14

Malé srovnání

Celý Jindřichovický projekt se dá pokrácením  přirovnat jako :

"Výhodný nákup motocyklu Babeta(výkon 1,2 kW) za skvělou cenu (62.000,-Kč) na dojíždění do práce, pouze na  jeden měsíc v roce(11% ),kdy souběžně s Babetou bude jezdit autobus."

jeff 17.5.2006 10:14

Re: Malé srovnání

a za peníze z vybraných daní do kterých si hrábne i pan Pávek. (jinak televizní antibyrokratický geroj).

BuBu 17.5.2006 9:11

Kde bere Pávek tu drzost . . .

 . . . a kandiduje ve volbách za SZ. Jeho dosavadní jednání a konání je v naprostém rozporu s volebním programem strany, za níž kandiduje. Pan Burket nenapsal ve svém článku nějaké své doměnky, ale neporíratelná fakta o aktivitách "Velkopodnikavce" p. Pávka. 

Je to jen jen doklad toho, co to je Strana Zelených. . . . . . . majitel podivně nabytých nemovitostí Bursík . . . trockista Uhl . . . jihočeská Matka Kuchtová, čerpající finance z Rakous . . . rváč Jakubek . . . velkopodnikavec Pávek, svými aktivitami v naprostém rozporu s programem své strany a v totálním střetu zájmů . . . .

Panečku - to bude změna. . . . . . zase se mi chce zvracet !!! (Y)

jeff 17.5.2006 10:33

Re: Kde bere Pávek tu drzost . . .

takže začneme tvořit vládu talentů jako Paroubek:

Bursík: předseda vlády  ( je jen málo stran, které neobšťastnil, takže velký koaliční potenciál)Uhl: ministr školství a kultury ( celoživotní informační specialistat hravě zvládne oboje)Kuchtová: ministr jaderné energetiky ( pro takový talent by bylo chybou ministerstvo nestvořit)Jakoubek: policejní prezident ( mimořádný cit pro pořádek a jemnost zacházení s delikventy)Pávek: ministr vnitra a větrníků ( zruší komplet státní byrokracii  a pod heslem starosta, který není bulík, postaví větrník, nám zkrášlí Čechy.

nick 17.5.2006 10:39

Re: Kde bere Pávek tu drzost . . .

;-) Strana zelených je opravdu podivná sebran - á společnost přijímající kdekoho.

ok 17.5.2006 8:38

Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu - pokud jsou ty zakony spatne, zmenme je. Pokud Pavek prekracuje zakony, je obcanskou povinnosti pana Burketa upozornit na jeho nezakonnou cinnost policii. Je nezakonne byt spolecnikem v nekolika firmach? Je nezakonne vlastnit firmu a pritom byt zastupitelem?

Ty dotace mu musel nekdo schvalit, ridit se pri tom podle zakona atd. Prekrocil tedy nekdo zakony? Treba urednik, ktery schvaloval dotace?  Patral po tom vsem pan Burket?

V demokracii je neslusne jit po nekom jenom proto, ze je Zeleny. Pokud Pavek jedna v ramci zakonu, je stejne nepostizitelny jako ta znama firma Vladimir Zelezny. ;-D ;-D ;-D

Ludva 17.5.2006 8:42

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Potom hamba nám i našim zákonům! Zloděj zůstane zlodějem, i kdyby na to měl zdůvodnění od ústavního soudu.

Flasi 17.5.2006 8:52

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Ja nejsem pravnik, abych posoudil, nakolik je Pavkuv zjevny stret zajmu v souladu se zakony ci nikoliv.

Ale myslim, ze to co vime, bohate staci na to, abysme takovemu cloveku, jako je Pavek, nedali hlas. A pripadne nedali ten hlas ani strane, ktera ho nominovala a ktera ho podporuje.

Nevim co je neslusneho "jit po nekom", protoze je takovy nebo makovy? A uz vubec netusim jak to souvisi s demokracii (maximalne tak, ze demokracie se poji se svobodou slova a je to povoleno).

Neslusne by bylo jit po Pavkovi, protoze je zeleny. Protoze ma zelenou barvu kuze a narodil se tak. Burket ovsem "jde" po Pavkovi protoze Pavek prosazuje nesmyslnou stavbu vetrnych tunelu a protoze je clenem strany jejiz program by privedl nasi energetiku do zasadnich problemu. Clenem strany se clovek stava dobrovolne.

Jiřik 17.5.2006 10:54

Re: Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Nehledě na to, že Burket šel po Pávkovi už před lety, kdy ještě Pávek o žádné Straně zelených ani neuvažoval a myslel si, že ani tu poslaneckou imunitu nebude potřebovat. Jak vidno, teď už po ní zatoužil...

ja 17.5.2006 9:21

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Utratit obecni (+statni) penize u sve vlastni firmy a na jednani zastupitelstva o tom pomlcet? To neni trestny stret zajmu?

milan007 17.5.2006 9:32

Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

Možná, že to co činí je dle zákona. Ale co takové pojmy jako čest a slušnost. Ty Vás patrně nezajímají :-)

AAA 17.5.2006 12:12

Re: Re: Pavek se pohybuje v ramci platnych zakonu

A SZ tyto pojmy evidentne zajimaji jen jako vhodna hesla do kampane :)

R 17.5.2006 8:37

Bursíkův výrok

Taky mě onen Bursíkův výrok zaujal. Autor si na rozdíl ode mně dal práci a vyhledal si ve veřejně přístupných databázích na internetu údaje.

O zelených se už  psalo hodně a různě. Já přidám další postřeh. Strana zelených je slepenec a  koncentrát všech možných "výlupků" jaké se kdy mohou v politice objevit. Pávek tam reprezentuje nejspíš tuneláře. Připomíná mi to závěr filmu Limonádový Joe, jak oživený padouch v podání Miloše Kopeckého je přijat vedle klaďase Limonádového Joea do firmy zabývající se distribucí Kolalokovy limonády se zdůvodněním, že takováto firma zabývající se distribucí na divokém západě potřebuje i klaďase i padouchy.

ok 17.5.2006 8:41

Re: Bursíkův výrok

Jasne, zato predstavitele ostatnich politickych stran jsou predvidatelni - "dostanes prachy a zalobuj, pridej prilepek k zakonu". Je takova predvidatelnost lepsi?

Flasi 17.5.2006 8:55

Re: Re: Bursíkův výrok

Lepsi je. To o cem mluvite se tyka vsech politickych stran a ja nemam zadny duvod domnivat se, ze to u zelenych casem nebude uplne stejne. U tech ostatnich alespon vite, jestli jsou levice, pravice nebo stred. Zeleni nam zatim taji i takto zasadni vec. Predvidatelnost SZ je proste o uroven nizsi, nez ostatnich stran.