2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 17.5.2006 23:35

Re: Když v nedělních Otázkách Václava Moravce napadl Vladimír Železný podnikatelské aktivity....

Souhlasím, a velice se podivuji lidem, kteří jsou ochotni jeho jednání tolerovat. Ba co hůř, dokonce i volit!!!! Takoví pitomci si na druhou stranu nic jiného nezaslouží. V Česku je možné vše... trestně stíhaná a naprosto nedůvěryhodná osoba může požívat dokonce popularity!! Kam to proboha patříme? To co bychom nebyli schopni tolerovat v žádném případě v nejbližším (rodinném) prostředí, div ne považujeme za přednost u darmožravého budižkničemu, který okrade každého kdo se namane!  

Eda 17.5.2006 17:25

Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Protože je zatím podnikatel a kandidát na funkci posrance. Jak to bylo ve vztahu k Jindřichovské radnici, nevím. Ale pokud by vstoupil do PČR, tak potom by při každém jednání a hlasování o větrných elektrárnách byl ve střetu zájmů. Vím ale jedno, že je ctižádostivec, spojí se s komunisty (viz krajské zastupitelstvo) bez skurpulí a problému. Takových výlupků je mezi zelenými víc - Kuchtová - Rakousko - Temelín, VUHl, Brusinka je typický meloun prospěchář.  Kdo chce volit zelené, volí naprosto nepřehlednou vizi a směsku prospěchářů.

JW 17.5.2006 17:37

Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Ale Edo, vždyť je veřejně podporuje nejvyšší guru Pravdy a lásky, sám Velký maly Venda Havel. Že ten by podporoval "prospěcháře", to nikdy, že!

Eda 17.5.2006 17:50

Re: Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

 

Nevolte parlamentní strany  -  pokud chcete změnit systém vlády Vyvolených. ČT 1 zdarma provádí reklamu parlamentním stranám a zeleným na základě fiktivních "výzkumů" , porušuje ústavu - rovné právo politických stran. Vedení zelených jsou umělým slepencem a strana je trojským koněm pro voliče, kteří nechtějí volit soc. dem. - s uměle vyzdvihovaným % preferencí. Volebním zákonem (5 % vstup) a mediální masáží je záměrně bráněno menším stranám vstoupit do politiky. Parlamentní strany mají na čele kandidátek servilní politické loutky, závislé na vedení stran. Ta jsou spojena s velkými firmami, které prostřednictvím obdržených státních zakázek "sponzorují"  svoji  stranu , státní zakázky se prodávají, je -li tato 100mil, cena díla je 60mil, ostatní jsou "provize", "zisk", sponzoring a ...zlodějina. Tito "volení odborníci" potom vyrábějí zákony na běžícím páse - ale legislativní zmetky (živnostenský 85 novel !!!) Méně státu, zákony srozumitelné, jednoznačné a vymahatelné. Odstranit korupci lze jen změnou rozpočtového určení daní, decentralizací , snížit přerozdělování. Odvolatelnost politiků. Postupné zavedení přímé demokracie - přímá volba starosty, hejtmana, prezidenta ale i soudce, policejního ředitele, st. zástupce a dalších vyšších úředníků. Politika musí být věc veřejná, ne výdělek pro Vyvolené ! Kapři si rybník nevypustí, Vyvolení si změnu systému nepřejí. Proto volte Pravý Blok , č. 14 - viz www.cibulka.net  !!!                                         ;-D;-D;-D                                                Samozřejmě že Václava mám nejradši -  na něj nikdo nestačí. Je taky vyučený (od StB !)

Mirek 17.5.2006 17:37

Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Zatimco v ostatnich stranach je to jeden skvely clovek vedle druheho. Uz se s tim smirte, ze politici jsou takovi ( nebo ze alespon se o nich siri takove pomluvy).  Kterou stranu bez prospecharu by jste doporucoval?

Jacques 17.5.2006 17:38

Re: Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Objektivne vzato se zda ze nejmin jich je u komousu.

Jacques 17.5.2006 17:37

Re: Pávek nejednal nezákonně ve vztahu k volbám do PČR

Vrchol byl kdyz Kuchtova v TV prohlasila ze Jihoceske Matky jsou financovany z Rakouska ci USA a ze muzeme byt radi ze sem takove penize prichazeji (sic), i.e. CR ma byt rada ze ma ve svem stredu politicke prostituty ochotne za penize prosazovat zajmy zahranicnich subjektu - to hranici s vlastizradou.

jezevec 17.5.2006 16:48

vy to furt nechápete

větráky jsou nejen na prd, ale navíc mají rozběhový elektromotor, neb bylo prokázáno, že za určitého typu proudění větru je efektivnější větrák popostrčit motorem, než ček až až se pohne sám. .

takže mám větrák, mám elektromotor, mám vstupní proud za korunu a výstupní za tři - a - a co udělám? áno, vidím vám to na očích - sešlusuju svorky, nakupuju elektřinu za kačku a pouštím jí zpátky do sítě za tři kachle.- perpetuum mobile!!!

a vy bystě oškliví chtěli o tenhle kšeft někoho připravit?  (Y)  tůdle!

JW 17.5.2006 17:31

Re: vy to furt nechápete

Navíc z pana Pávka nikdo nevyrazil nejen rozočet stavby, ale ani údaje o tom, kolik energie spotřebuje fofrník na rozběh a provoz. K dispozicí jsou pouze údaje o vyrobené energii  takže na tom Vašem podezření, že rozdíl dvou korun není k zahození, asi něco bude.

Jacques 17.5.2006 17:39

Re: vy to furt nechápete

R^;-D

BORG 17.5.2006 17:39

Re: vy to furt nechápete

Zablešená potvoro, víš prd o rozvodu elektrické energie. Elektrická síť není vodovod abys snadno poznal kam ten proud teče, je totiž střídavý a teče furt tam a zpátky. Zda připojený objekt vyrábí nebo spotřebovává se u točivých strojů dozvíš např. z fázoveho posunu mezi napětím a proudem. Osazený měřák integruje zvlášť sptřebu a výrobu. Když nefouká nebo málo fouká sptřebuje motor celý výkon generátoru a ještě si veme něco navíc, tudíž spotřeba. Takto pumpu na peníze neuděláš. Pan Pávek vydělává jiným způsobem.

Ladislav N. 17.5.2006 17:50

Re: Re: vy to furt nechápete

To ale nic nemění na skutečnosti, že Pávkův "výdělečný" projekt ještě (celkově vzato, bez ohledu na jednotlivé peněžní roky různým subjektům) nevydělal ani korunu... a při zasazení do reálných tržních podmínek by NIKDY (při daných nákladecch a cenách el. energie na  trhu) žádné peníze vydělat nemohl...

Mirek V 17.5.2006 17:59

Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Co jsou reálné tržní podmínky? Že se k ceně energie z uhelných elektráren připočítá cena za exhalacemi poničené lesy, případně za důsledky klimatických změn?

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:01

Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

A k cene VE se pripocitava ultrazvukovy smog, pozabijeni ptaci, ekologicke skody pri tezbe surovin nezbytnych na postaveni vetraku atd.?

Tak do toho bych klidne sel...

Mirek V 17.5.2006 18:15

Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Jděte si klidně třeba do... Ne pardon, to mě jen napadla replika častá v internetových diskusích. Máte pravdu, i VE mají své externality. Třeba už i jejich analýzu někdo zpracoval,  já si na takhle hlubokou analýzu netroufám.

Ladislav N. 17.5.2006 18:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Od toho tady máme TRH, který si to posoudí sám, bez nároku na ouředníky a zbytečné výdaje na ně... Soukromník by v ČR do větrných elektráren nikdy neinvestoval větší prostředky. Socialistické vlády s ekonomicky negramotnými ministry si to zřejmě dovolit mohou..... Ze Zelených a jejich negramotnosti (nejenom ekonomické) jde hrůza!

Mirek V 17.5.2006 18:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Trh je príma, ale na některé věci holt nestačí. Když bude pro souseda nejlacinější spalovat v kamnech kdovíco, třeba kelímky od jogurtů, pak trh způsobí akorát to, že cena mého baráku vedle klesne. Pak budu rád, když stát stanoví jakási pravidla čím topit v kamnech a bude je prosazovat. A podobně očekávám, že stát bude podporovat i čistější výrobu energie, protože trh to způsobit neumí.

Ladislav N. 17.5.2006 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

To, co jste posal (spalování odpadů doma v kamnech a znečišťování ovzduší) je zakázáno zákonem. Když mu to jako soused (ne stát) dovolíte, jste hlupák. Proč by  se do toho měl plést  stát  určováním, jaká energie se má vyrábět?

Wednesday 17.5.2006 23:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Hmm, zakon je fajn, ale je mi prd platnej, kdyz se neda vymahat jeho dodrzovani. Ve vsi jsou minimalne 2 baraky, kde nejspis pali maly deti, pac takovej puch aby pohledal. Jeden je bohuzel souseduv. Kdyz jsem na to zavedla rec, normalne mne utrel, ze topi uhlim (to urcite...). A co mam jako udelat? Mam volat poldy, at zakrocej? Kdyz to neni trestni zalezitost? Starostka mu to nedokaze, nemusi ji pustit ani za vrata. Nebo ze by u nas na zahrade, v mrazu, stanovali ekologove z radnice s nejakym merakem, cekajice, az od souseda pude podezrelej cmoud? To by museli vartovat v kazdy vsi...

Ladislav N. 17.5.2006 23:47

Re: vy to furt nechápete

Jak to tedy chcete řešit? Zakázat na venkově topit v lokálních topeništích? Zelení chtějí zákaz topení uhlím.... Možná to je jenom jejich "předehra"... k zákazu komínů. ;-P

jonáš 17.5.2006 23:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Hmm, a jakej je podle vás rozdíl mezi zákonem a zákonem?8-o

Ladislav N. 18.5.2006 0:23

Re: vy to furt nechápete

V tom, co zákon obsahuje. ;-)

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Nezpracoval, a podle meho laickeho odhadu jsou externality plus minus stejne, a ekonomicke naklady na VE zhruba 4krat vyssi. Ale vzhledem k tomu, ze tu analyzu fakt nikdo neudelal, je to skutecne jen muj odhad stejne dobry jako odhad kohokoliv jineho., Akorat mne stve, ze na zaklade neceho tak pofiderniho a neoduvodneneho musim nekoho (nyni Pavka) platit ze svych dani.

Kazdopadne, ten Pavek je skutecne v obrovskem stretu zajmu. Ten potrebuje imunitu hodne, mozna vic nez Zelezny ;)

Stredocech 17.5.2006 18:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Stačí enormní materiálová náročnost "větrníků" vzhledem k výrobě elektřiny, která vyplývá i z její ceny, nuceně vykupované za minimálně trojnásobek ceny tržní.

Jen ty hory betonu oceli a plastů, které se musí z něčeho vyrobit.

Mirek V 17.5.2006 18:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Víte o nějakém srovnání množství oceli a plastů na MWh u různých typů elektráren? Případně o tom, jak se dá použitý materiál po dosloužení recyklovat?

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 18:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Spise priznivci alternativnich zdroju by meli byt schopni takoveto analyzy predlozit, probuh. Proc prenasite povinnost obhajovat svuj navrh na jeho odpurce? Jak jsem rikal, az budou schopni zeleni predlozit pozadovane analyzy, potom se muzeme o jejich navrzich seriozne bavit. Co je to za pristup "zaplatte mi meho konicka, jestlize neprokazete, ze je prilis drahy"?

Zatim predkladaji cisla, ktere lze vyvratit z gymnasialni znalosti fyziky.

Ladislav N. 17.5.2006 18:55

Re: vy to furt nechápete

Stačí porovnat ekonomické efekty klasických, jaderných a větrných elektráren v ČR. Jediné, které si nedokáží na sebe ani vydělat, jsou větrné elektrárny...

vita 17.5.2006 19:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

Stačí vám odhad?

Investiční náklady vyjadřují (i) materiálovou a energetickou náročnost stavby. Práci můžeme vytknout před závorku, rozhodně doufám, že VěE staví stejně dobře zaplacený (tedy i dobrý) odborník jako JE.

Investiční náklady na kWh větrné energie jsou řádově vyšší než u JE. TE má investiční náklady ještě nižší než JE.

Tak co z toho (odhadem) vychází? Není vždy nutno počítat přesně. Když je rozdíl v řádech, netřeba počítat nějaké tisícinky procenta.

Z JE můžete recyklovat vše s výjimkou reaktoru a primárního okruhu, z TE vše, resp. vše stejně jako u VěE. Tedy nic moc. Železobeton se recykluje blbě, i když to taky jde.

jonáš 17.5.2006 23:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

No prosim. A co takhle zohlednit, jaká je životnost zařízení provozovaného průměrně na deset dvacet procent projektovaného zatížení, při nízkých teplotách, a životnost zařízení provozovaného na sto procent, při stovkách stupňů a desítkách atmosfér --  ony vás ty fofrníky klidně přežijou. A investiční náklady versus provozní, to už je docela jiná pohádka. Hlavně že máte názor ;-)

vita 18.5.2006 9:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vy to furt nechápete

VěER kolem 15 let, JE přes 40, možná i 60. Obé jsou zjištěné skutečnosti.

Další dotaz?