2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 17.5.2006 9:28

Re: Re: Re: Re: Re: Bukert

Oni počítají s tím, že budou mezi těmi vyvolenými, kteří z bídy ostatních budou ještě těžit. Proto ostatně vstupují do politiky.

To, že to nakonec může dopadnout jinak neberou zatím v úvahu.

 

Flasi 17.5.2006 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bukert

Ty nahore neznam. Ti dole jsou obvykle velmi uprimne presvedceni o realnosti toho cemu veri. A nejsou poskvrneni matematikou a fyzikou, aby si dokazali dat 2 a 2 dohromady.

Myslim, ze nejlepsi analogie je ke komunistum pocatku 20. stoleti.

Synkretik 17.5.2006 9:37

Re: Blahoslavení chudí duchem

Pokud vím, ta věta v bibli znamená "Blahoslavení budou (tj. přijdou do nebe a čeká je blaženost) ti, kdož jsou z rozhodnutí ducha (tj. z Boží vůle) materiálně chudí". Tedy ti, které Bůh záměrně tvrdě zkouší.

"Chudoba duchem" tedy nutně nezmanemená, že subjekt je mdlého rozumu (přestože může nastat koincidence, a často tomu tak bývá)

Jo, kdyby to byla "chudoba ducha", bylo by to jiné. Bohužel z té formulace není vidět, že se jedná o první variantu.

Nicméně jako bonmot se ta dezinterpretace používá často, nejzábavnější je, ža každý tomu nerozumí trochu jiným způsobem. :-)) Nedorozumění o voze a koze má pouze dvě varianty výkladu, ve větě "Blahoslavení chudí duchem" má každé slovo výkladů hned několik, což otvírá spoustu možností.

messenger 17.5.2006 12:00

Re: Re: Blahoslavení chudí duchem

No to vite ze se jedna o chudobu ducha.

"Blahoslavení chudí duchem, neboť oni nevědí co činí"

To ma byt jako omluva, ze kdyz neco provedete v neznalosti tak to neni vase chyba:)

Flasi 17.5.2006 13:18

Re: Re: Re: Blahoslavení chudí duchem

Mozna vam o uniklo, ale my se tady bavimo o tom znamem biblickem citatu. Kdo a kdy rekl "Blahoslavení chudí duchem, neboť oni nevědí co činí" netusim a nevim proc to sem pisete.

Hugo 17.5.2006 10:03

Re: Re: Re: Re: Bukert

Výtečně ! K tomuhle není co dodat - naprostý souhlas. Ale jak jsem již kdysi psal panu Burketovi, " je to marný, je to marný..." Zelené mozky ignorují základní fyzikální zákony a diskuse s nimi je jako s Jehovisty.

hugo 17.5.2006 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: Bukert

není hugo jako hugo

lidddy@seznam.cz 17.5.2006 10:47

Re: Re: Re: Bukert

Ano, to souhlasím a navíc horské hřebeny, zastavěné desítkami větrníků, potěš pánbůh, přírodo...

milan007 17.5.2006 9:34

Re: Bukert

Ubožák je tewn , co neumí dosáhnou na nějaký grant ?? A co tozkusit za vlastní peníze ??

J. Mach 17.5.2006 9:37

Re: Bukert

Pájo, je vidět, že jako většina zelených máte mezery ve vzdělání. Člověk ani nemusí být právník, aby viděl, že autor má pravdu o střetu zájmů, ani nemusí mít vysokou školu technického směru, aby věděl, že na výrobu větrné elektrárny je zapotřebí hodně moc uhlí a že tato elektrárna při využití okolo 10% nevyrobí ani tolik energie, kolik se jí spotřebovalo na její výrobu. Takže zvažte, kdo, je vlastně ubožák.

lidddy@seznam.cz 17.5.2006 10:50

Re: Re: Bukert

Ta má připomínka se špatně zařadila...

Stredocech 17.5.2006 9:57

Re: Bukert

Je trestuhodné tunelovat státní rozpočet a využívat k tomu vazby na politiky. Mimochodem, kde ce vezmou ta kvanta betonu, kovů a plastů na investičně vysoce náročné větrníky - ve srovnání s jinými zdroji včetně jaderných. Ty dokážete vyrobit čistě a bez poškozování životního prostředí.

Jinak, dotace ze státního rozpočtu v tomto státě získala už řada šíbrů, Pavek není jediný.

Pokud někdo politicky protlačuje dotace do vlastní kapsy je podle Vás morálně čistý jako milius???

messenger 17.5.2006 12:02

Re: Bukert

Sakris tak proc se potom pan Pavek tak vehementne brani tomu aby ukazal verejnosti podrobnosti financovani? Jak to ze si sam schvalil dotace pro svoji firmu? Jakto ze to bylo tak drahe a nikdo nevi kam ty prachy prisly?

Branite grazla jenom proto ze postavil vetrnik, kdyby postavil treba cerpaci stanici za tech samych podezrelych okolnosti tak byste mluvil jinak...

roz 17.5.2006 1:35

Tentýž Pávek....

Tentýž Pávek kandidoval a dostal se za jinou stranu do posledního krajského zastupitelstva, První co po volbách udělal, bylo to, že se pokusil přesvědčit komunisty k vytvoření koalice a vyšachovat s nimi vítěznou ODS z vedení Libereckého kraje. Naštěstí ani komunisté panu Pávkovi na špek neskočili, tak nerad utřel hubu. Teď to tedy zkouší za "zelené", buď jim buh milostiv.

Albert Salicky 17.5.2006 0:37

Rikal jsem to uz driv...

ze se mi vase prispevky libi. Dnes jsem na CRO 6 poslouchal debatu o Ropacich a tam si neodpustili poznamku, ze Danes Burket dostal 4 nominace a ze se tvaril, jako by na to byl hrdej...

Je to hnus to takhle rict, ale byly casy, kdy lide i komunisty povazovali za prukopniky lepsiho poradku... Vydrzte a dejte jim to sezrat. Jako dnes.

míša mýval 17.5.2006 0:12

je to soulad zájmů

Když se bankovní lupič zajímá o střelné zbraně, je to také soulad zájmů

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 17.5.2006 3:06

Re: je to soulad zájmů

R^:-D