2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 17.5.2006 16:20

Re: Re: Re: Re: Re: hodina nenavisti

Jestli vy si, člověče nešťastná, nepletete výkon a energii. Stabilitu sítě ohrožuje neregulovatelný, náhodný a nepředpověditelný VÝKON.

A tento výkon může taky znamenat mizernou ENERGII.

Ráčíte kapírovati? Když u Severního moře foukne do lopatek a v síti je najednou výkon 16 Temelínů, je to rána do soustavy. Když za chvíli přestane foukat, je to druhá rána tamtéž. A energie? Může být nulanulaprd.

Ovšem my jaksi potřebujeme spíš tu energii, páč TO je schopnost konat práci. Takže musíme zálohovat. A na zálohování potřebujeme mít rozbehlou/é elektrárnu/y a ten nadbytečný výkon někde mařit.

AeroKarel 17.5.2006 15:25

Re: hodina nenavisti

Nechci. Proto čím méně těch fofníků, tím lépe. O starostech se stabilitou rozvodné soustavy v Německu kvůli nezaručené dodávce energie z vrtulí už jste slyšel?

Pávek jednal v souladu s blbými zákony, které prosadili jeho zelení soudruzi. Zavřít ho asi nejde. Ale za zastupitele byh si ho nevybral, proč mu tu zlodějnu usnadňovat.

kocour 17.5.2006 16:57

Re: Re: hodina nenavisti

Karle, nezapomněl já na Tebe s něčím?

Mám tady na seznamu, co mám udělat, poznámku AeroKarel, ale nevím si s ní rady ... holt ta, taková ta nemoc, že furt něco zapomínáš, teď nevím, jak se tomu říká ... já bych byl nerad za někoho, kdo neplní sliby.

LOJR 17.5.2006 16:36

Re: hodina nenavisti

Nééé, chceme být áčka, takže je třeba dovézt za cenu nových co nejvíc repasovaných neúčinných větrníků z Germánie. Potom budem určitě světoví! Proboha v jakých znalostech mají Němci vůči nám náskok díky větrníkům? Nebo to byl jen pokus o vtip?

Petr Kunetka, zlocinec 17.5.2006 16:55

Re: Re: hodina nenavisti

V oblasti dovozu energie z CR v dusledku vypadku Vetrnych elektraren. I kdyz rakousko se take snazi ;)

jarda 17.5.2006 18:39

umístění větrníků

napište také někdo , kdo tomu rozumí,  že větrníky jsou v místech na konci sítě, kde se už předpokládal jen malý odběr a nyní tam bude velká výroba- celé vedení se bude muset posílit.

Mirek 17.5.2006 14:46

Nejde o Pavka ale o nove technologie

Nikdy bych neveril, ze v CR, zemi s obrovskou technickou tradici, bude mezi lidmi tak velky odpor k novym technologiim. Nedelam si iluze, polovina prispevku je z PR CEZu, ale i tak mne zarazi jak lide snadno naskoci na vlnu odporu proti necemu novemu. A vsimneme si, ze to neni jenom v oboru vyroby elektriny ale treba i v pohonech automobilu a jejich palivech. Proste vsude, kde jsou nejake giganticke prumyslove celky, zabehle ve stavajicich technologiich je neskutecny odpor ke zmenam. Zpochybneni a kriminalizace prosazovatelu novych technologii patri k pouzivanym zbranim. Samozrejme ze to neni jen tak pruhledna manipulace. Molochy plati "vedecke" studie, ktere maji dokazat, ze alternativy jsou neekonomicke a neekologicke a skutecne se jim dari zblbnout i pomerne chytre lidi, pokud jim naserviruji cisla davajici na prvni pohled smysl.  Nastesti to nejde delat donekonecna. Takze i v USA jiz zjistili, ze alternativni paliva jsou realnou cestou a v CR uz i CEZ po fazi totalniho odmitani, prijal vetrne elektrarny a rozhodl se je stavet.  Zda se, ze posledni, kdo zaregistruji zmeny budou prispevatele do teto diskuze.

Honza 17.5.2006 14:57

Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Přeji pěkný den,

nejde o nove technologie, ale o to, jak jsou tyto nové technologie efektivní. A v případě větrných elektráren je jejich efektivita - například ve srovnání s technologií zvanou jaderná - témeř mizivá.

Pokud si myslíte, že jsou větrnky efektivní, zkuste si najít efektivitu v těch elektrárnách, co postavil (za naše peníze) p. Pávek - zcela nečekaně se tyto údaje ztratily, ono 10% fakt není moc. Uznávám, že JE Temelín zabírá plochu a je hnusný, ale jakou plochu by zabraly větrné elektrárny, aby pokryly ekvivalent Temelína či JE obecně?

Abych Vás uklidnil - napracuji pro JE Temelín ani ČEZ obecně, zato jsem problematiku životního prostředí studoval. A vidím, že v oblasti energetiky je program SZ úplně mimo - a velmi mě to mrzí. Protože jiná, envinmentálně zajímavá a důležitá témata, jsou zabušena do země touto hlopostí.

** Honza Kohout

Mirek 17.5.2006 15:21

Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Jak jsem psal. Povesti o mizive efektivite jsou zalozeny na "studiich" placenych lobby. A je jedno, zda jde o biopaliva pro automobily nebo VE. Samozrejme ze VE nejsou efektivni vsude. Obzvlaste v CR je pocet lokalit omezeny, ale jsou.  Vsude ve svete ( i v USA) se VE stavi. Dokunce i CEZ  "zradil" protivetrne strelce. Prisel na to, ze veci se vyvijeji a VE budou pouzitelne a uvolnil na jejich vystavbu prostredky.  Ceny energii stoupaji a stejne s nimi stoupa i efektivita VE. Proto VE nejsou odepsane jaksi z principu, jak se tu stale tvrdi, ale jejich efektivita roste spolu s cenou elektriny.

AeroKarel 17.5.2006 15:29

Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Pokud VE - fofrníky budou stavěny se stejnými dotacemi a svůj produkt prodávat na trhu tak jako jiné zdroje, nic proti nim. Ovšem tahání peněz z kapsy (vaše mne nezajímá) na neefektivní projetk už k nasrání je. Takže k čertu s prosazovaleli podobných nápadů, ať už je to Bursík, Kuchta, Pávek, Mirek, .......

Mirek 17.5.2006 15:40

Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

To je opet jen polovina pravdy. Na tepelnou elektrarnu mozna zadne dotace nejsou ale v cene elektriny nikdy neplatite znicene Krusne hory, zivorici lesy v cele Evrope, skody na zdravi lidi. To vse se plati obecne z dani, tedy i vasi kapsy. Vy o techto skodach a o jejich placeni nic nevite, tedy vas nevzrusuji. Ovsem datace na vetrnik vidite primo a proto vas, jak to pisete, se..ou. Hezky priklad - co oci nevidi srdce neboli.

vita 17.5.2006 16:26

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Zatímco na stavbu VěE nespotřebováváte cement, na ten nemusíte těžit kras a vypalovat ho. Nespotřebujete železo, ocel, tedy rudu - a kromě toho spousty a spousty ENERGIE. Pokud vám slovo "energie" něco říká - zatím to vypadá, že nepříliš.

Mirek 17.5.2006 17:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Mluvim o provozu. Bezpochyby oba druhy elektraren se musi nejdrive postavit. V tom jsou si vicemene kvit.

vita 17.5.2006 16:24

Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

I když jste to napsal, je to blbost. Blbost nepřestane být blbostí, když ji napíšete. Dokonce ani vy...

Skutečnost mizivé efektivity VěE v českém prostředí dokazunje např. několikaleté sledování elektráren pana Pávka. Bohužel, i pan Pávek si už uvědomil, co jeho údaje dokazují (a že mu to trvalo) tak je znepřístupnil.

Zatímco vaše žvásty o studiích zaplacených lobby jsou jenom výplody vašeho paranoidního mozku. Nebo máte něco lepšího, než "já nevěřím!"?

Mirek 17.5.2006 16:32

Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Az do ted se tu diskutovalo celkem kutivovane. No nic. Jak si jiste muzete precist, netvrdim, ze kazda VE je nutne efektivni. Ovsem ta nalada co se zde siri, ze co VE to tunel je evidentne blbost.

vita 17.5.2006 16:38

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Vážený pane, elektrárna, která vyrábí s koeficientem 10%, prostě JE tunel. Resp. je to nesmysl, v normálních podmínkách neprovozovatelný a bez tunelu na státní peníze nerealizovatelný. V podmínkách prosazených zelenými (ve skutečnosti ovšem pseudozelenými) trouby pak to je tunel.

A o TÉTO "elektrárně" je řeč. O té Pavkově. Ostatně - není mnoho míst v ČR, kde by mohla fungovat lépe. Kromě snad hřebenů pohraničních hor. Račte je prosazovat tam. Vaši zelení kamarádi budou nadšením vedle.

vita 17.5.2006 19:08

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

A k té kutivovanosti - když označujete všechny ostatní, ty, kteří se vám pokoušejí vysvětlit, spočítat, čísly doložit cosi za blbečky, kteří skočili na zmanipulované studie (a nic jiného neděláte, byť slovo blbeček nepoužijete) zatímco VY jste Ten Kdo Vše Prokoukl a Ví (ovšem nedoloží jediným číslem - a navíc si evidentně plete fyzikální veličiny) - no tak čekejte celkem oprávněně nerudnou reakci.

Přinejmenším já jsem na kecy tohoto typu opravdu hákliv...

Mirek 18.5.2006 0:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Presto se da nesouhlasit kultivovane. Slovo blbecek jsem nepouzil nepochybne proto, ze nikoho z diskutujicich za blbecka nepovazuji. Prosim, aby jste nevkladal do mojich prispevku svoje zavery. To ze po netu se pohybuje mnozstvi studii na prvni pohled duveryhodnych avsak placenych ruznymi lobby majici za cil ovlivnit mysleni lidi je proste fakt. Ja to znam zejmena z biopaliv, kde je takovych studii, oznacujicich biopaliva za ekonomicky nesmysl, kvanta. Presto se vsude ve svete i v centru opravdove trzni ekonomiky USA biopaliva prosazuji a normalne funguji. S VE to bude bezpochyby stejne, a budou se prosazovat s rostouci cenou elktriny stale vice..

LOJR 17.5.2006 16:57

Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

"Pověsti o mizivé efektivitě" pomáhal šířit i Pávek, tedy alespoň pokud na obecních stránkách Jindřichovic bylo možné si dohledat, na kolik procent instalovaného výkonu místní větrníky jedou - pro vaši informaci asi na jedenáct. Ale už to tam nenajdete, to asi zařídil někdo z ČEZu. Identifikací IP adres lze snadno zjistit, že tvrzení o polovině příspěvků z PR ČEZu je naprostá kravina, ale vy zřejmě nic zjišťovat nepotřebujete, protože vy už přece VÍTE. Tvrzení o stoupající efektivitě VE společně s cenami energií nerozumím. To jako že když si vylobuju dost vysokou cenua zároveň povinnost odběratelů takovouto předraženou energii vykupovat, tak jsou větrníky efektivní?! Kdyby v těch Jindřichovicích nezískali k takřka deseti milionům z obecní kasy ještě dalších více než padesát, z nichž většina byla nevratná (dárek) státní dotace, tak by prošustrovali obecní kaťata i za tu nehoráznou výkupní cenu. Za odepsané ale větrníky považovat nelze, to máte svatou pravdu. Pořád se najde dost obchodníků s deštěm typu Pávka a dost naivků nepolíbených matikou, fyzikou, reálnými fakty ani rozumem, kteří tady budou žvanit o "efektivitě" VE. Dochází vám člověče alespoň to, že každý takto spolehlivý zdroj stejně musíte zálohovaz zdroji klasickými?!

AeroKarel 17.5.2006 15:06

Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Kdepak pane, já mám nové technologie rád. Ovšem nerad staré technologie dojení státu, tedy i mne pomocí zmagořených šílenců  zcela amorálními jedinci - tedy v tomto případě Bursíkem a Pávkem.

Mirek 17.5.2006 15:28

Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Dojeni statu patri k zakladnim funkcim politicke strany. V srovnani s miliardami vydojenymi socialisty (pred 4mi lety ve spolupraci s ODS) jsou vami jmenovani bridili. Pomoci politickeho marketingu, jako je tento clanek, jste si za nemoralni vybral prave tyto male ryby . A mozna si dokonce myslite, ze je to vas svobodny nazor. Mezitim mohou nerusene dojit stavajici statni dojici po miliardach. Ovsem o nich zadny odpudivy clanek nebyl sepsan, tedy narodu nevadi.

AeroKarel 17.5.2006 15:31

Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Ale byl, a dost. Já zde reaguji na článek zde. Až bude článek o socanských zlodějnách, budu reagovat na něj, pravidelně tak činím.

AAA 17.5.2006 15:47

Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

jenze tito jmenovani bridili o sobe tvrdi, jak oni jsou lepsi, nezkazeni, moralni atd ... a vo tom to je :)

Mirek 17.5.2006 16:05

Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Ktery z politiku to o sobe netvrdi? Ja soudim politiky podle toho co delaji, ne podle toho co o sobe rikaji. A protoze mezi politiky zadeho Mirka Dusina nevidim, beru za vdek temi, kteri jsou mensim zlemi nez ostatni. To v tomto pripade plati.

vita 17.5.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

No - a v tomto článku bylo předvedeno, že lžou, až se jim od hub (zeleně) práší.

Je snad oprávněné, odhalovat lži, když víme, že to jsou lži, ne?

vita 17.5.2006 16:44

Re: Nejde o Pavka ale o nove technologie

Geniální!

A protože jsme země s takovou tradicí, měli bychom se pustit do moderních, modernějších až nejmodernějších technologií, třeba do vyvíjení perpetua mobile.

Nebo Beardenovy a Wojnarovy "volné energie", ono to vyjde na stejno.

Už jste někdy něco slyšel o fyzikálních zákonech? třeba o 1. větě termodynamické, o hustotě toku energie a takových zajisté zanedbatelných věcech?

Jarda C. 17.5.2006 14:38

Soulad zájmů jak vyšitý

Všechny aktivity p. Pávka směřují k jednomu cíli - dostihnout, ba předstihnout Petra Kellnera.

AeroKarel 17.5.2006 15:03

S pomocí Jana Kellera.

Jarda C. 17.5.2006 15:59

Re: S pomocí Jana Kellera - nechápu

Jak by mohl p. Pávkovi přispět Jan Keller? Jak známo, nejbohatším Čechem je Petr Kellner se svými 75 mld. Kč (mj. majitel PPF)!

AeroKarel 17.5.2006 16:05

Re: Re: S pomocí Jana Kellera - nechápu

Jan Keller je vrchní ideolog té melounské tlupy .........

Tak se mi to nějak k té glose rýmovalo.