14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tatina 4.7.2006 9:05

Re: Vy jste snad zesilel!!!

Vám stačí na obranu Blaničtí rytíři?

pbla4024 4.7.2006 9:04

Re: NevericiTomas zase štěká, jak hladem zdementnělí pes

Vy po sobě nečtete své příspěvky?

tatina 4.7.2006 9:04

Re: NevericiTomas zase štěká, jak hladem zdementnělí pes

Já jo.Četl jsem totiž Vaše příspěvky.

tatina 4.7.2006 9:02

Re: Uvažte následujíci situaci

Historie hovoří jasně.Malé státy by nikdy nebyly tím,čím by chtěly být,nebýt ve spojení se státy podstatně většími.O tom,jestli budou u nás raketové základny budou rozhodovat občané a ne politici.To,co tady píšete,je jen zoufalý pokus rehabilitovat režimy v Číně,či Rusku.Podle všech světových průzkumů,není ani v jednom z těchto Vámi udaných států plná demokracie.Proto nikdy nemohou předběhnout USA.Nebo mi snad chcete tvrdit,že jsou Vám výrobky z Číny bližší,než evropské?Taky jsem u nás nějak nezaregistroval výrobky z Ruska.Tak se přeci neprojevují světové velmoci.Co se týče Evropy,tak ta svojí přebujelou byrokracií a nesmyslnými vyhláškami USA ztěží bude USA dohánět.Proto znovu opakuji,že své stanovisko můžete vyjádřit v referendu o základnách.

Flasi 4.7.2006 9:01

Re: Flasi neplácejte

No ja myslel, ze se chcete postarat o svou bezpecnost sam a vy tady pisete o takovych vecech jako je kolektivni obrana v ramci NATO.

Jenomze kdyz chceme aby nam NATO pomohlo s obranou, meli bysme i pomoci s obranou ostatnim statum NATO, treba Americanum, kteri se citi ohrozeni balistickymi raketami.

Ale s temi jadernymi zbranemi to se vam povedl dobry vtip. Opravdu myslite, ze by par desitek jadernych hlavic a nosicu nebyl problem? Haha. Nemluve o tom, kde bysme ty hlavice asi tak vzali? Koupili v Tescu? Nase armada ma jenom 20 tanku a 12 stihacek, protoze na vic nejsou penize a vy byste videl jako realne zacit vyvijet jaderne zbrane.

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:00

NevericiTomas zase štěká, jak hladem zdementnělí pes

Takovou neuvěřitelnou blbost jsem tu snad ještě nečetl.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:51

Re: Re: highwayi

Neplácejte nesmysly my nemusíme chránit obrovské území a navíc můžeme krásně spolupracovat se sousedy. Jenže nám reálné nebezpečí nehrozí a tak bysme zbytečně vyhazovali peníze.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:48

Re: Re: Nikoli pbla4024

Ty nastandardní vztahy si pěstují hlavně proto, že ruská ekonomika je závislá na prodeji surovin a zbraní, jinak jsou v řiti :-)

Všelijaká rádobyzelená pakáž je placená z Rakous a Reichu, ale tam jde čistě o průmyslové lobby.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:42

Flasi neplácejte

Jederné zbraně + nosiče v počtu několika desítek kusů by pro ČR nebyl žádný velký problém a při velikosti území bez přístupu k moři si víceméně vystačíme se slušnou protivzdušnou obranou, stíhacím letectvem a pohyblivými malými high-tech systémy. Stačí chtít.

Ovšem nejlepší obranou jsou dobré vztahy se sousedy a kolektivní obrana i v rámci NATO.

zalozak 4.7.2006 8:38

Vy jste snad zesilel!!!

To co jste zde predlozil se neda nazvat nez ritolezni slataninou presahujici svoji ubohosti I normalne zoufale clanky propagatoru stran opacnych.Pokud to nekdo psal vasim jmenem, predpokladam ze se rychle pokusite zjednat napravu. Clovece nestastna pochopil jste alespon nekdy roli samostatneho statu v nejakem spolecenstvi. Slova jako spoluprace, spolurozhodovani, demokraticka volba vam neco rikaji? Zrejme ne, protoze jinak by takovyto maxiblabol nemohl nikdy spatrit svetlo sveta. Namatkou vyberu z vasi zoufale slataniny:

… musime si uvedomit ze pripadna vystavba…. Nebude jednoznacnym rozhodnutim USA… - no to teda opravdu ne. Proc by take USA melo rozhodnout ze postavi na uzemi suvereniho statu svoji vojenskou zakladnu. Jste snad jednim z tech kdo po roce 1989 zamenily nazvy Moskva za nazev Washington a dale funguji v bolsevickym mezich?

… protiraketova obrana je jednim z reseni jak efektivne celit soucasnym mezinarodne politickym risikum … - to teda opravdu neni. Protiraketova obrana zamerena na sestreleni balistickych raket smerujici na USA neni pro CR zadnou obranou natoz pak efektivni. Soucasna mezinarodni rizika jsou oficialne identifikovana v jinych mistech nez by zakladna v CR mohla zasahnout. Jediny smysl by takova zakladna mela proti raketam z Ruska.. a nejak me uniklo ze se toto zde resi.

… je dulezite vedet ze … ma charakter obrany - jo, a kde jste tento blablol sebral! Jednak se dnes jedna o vybudovani zakladny na ktere se prozacatek ma umist technika stejne tak ucina pro eliminaci "obrany" zeme v pripade utoku USA na ni.

…. Ceskemu prumyslu by se otevrely moznosti ……- jak prosim vas. V nejlepsim pripade ta zakladna zamestna par uklizecu, mozna bude kupovat nektere potraviny (ale to neni pravidlem) a mozna si na opravu plotu zjednaji ceskeho zamecnika. Tot vse… jake moznosti pro prumysl.

NevericiTomas 4.7.2006 8:37

Re: Re: highwayi

Kdyz pouzijeme Skeptikovo retoriku tak on je pata kolona pod praporem narodovectvi.Neco jako kdyz nemecti agenti vyrvavali o neutralite Nizozemi a Belgie, nabo komunisti ve Francii o sbratreni s nemeckym pracujicim lidem....

NevericiTomas 4.7.2006 8:34

Re: Nikoli pbla4024

Za nadstandartni vztahy vam ropu nikdo neproda milej zlatej.Ty vase nadstatndartni vztahy si rusove ve stredni evrope pestuju aby meli naraznikove pasmo, a taky aby bylo dost joudu, kteri budou muset platit za barel cokoliv si reknou.Odkud si myslite, ze tecou prachy pro ruzny Kuchty a Greenpice?

John 4.7.2006 8:28

Re: highwayi

Správně, nejlepší je vybudovat vlastní protiraketovou obranu. Co jsou to miliardy v dolarech pro náš rozpočet, dluhy se přeci nesplácejí tak o co jde. A technické zázemí? To přeci spíchne každý druhý technik.

Flasi 4.7.2006 8:27

Re: Flasi

Drobny problem je v tom, ze jsme tady meli zakladny silneho okupanta.

Jaderne zbrane mozna opravdu nikdo nepouzije, ale mozna taky pouzije. Kazdopadne se moc hodi i na prevenci pred konvencnim utokem. A konvencni zbrane se pouzivaji bezne.

Takze jestli to chapu spravne, tak vy chcete branit zemi pomoci KDYBY, ano?

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:26

Nikoli pbla4024

Pozná se to podle toho, že plká o protiraketových základnách na českém území aniž mu dojde, že jde čistě o zbytečné zostřování mezinárodních vztahů v neprospěch zájmů ČR. Například naše v současnosti nadstandardní vztahy s Ruskem(byť jsou oficiálně prohlašovány za standardní) jsou pro nás zásadní už kvůli perspektivním dodávkám strategických surovin za rozumné ceny.

Flasi 4.7.2006 8:25

Re: Flasi

Ticho! Jako bych tady slysel ozvenu z tricatych let. Ten Stalin to je dacan tomu se verit neda, ale Hitler bude dobrej.

Flasi 4.7.2006 8:22

Re: highwayi

Skeptiku, uz to pisete ve druhem prispveku, tak mi prosim vysvetlete co to znamena to postarat se sam o svou bezpecnost. To v dnesnim svete znamena vlastnit jaderne zbrane a nosice jakozto prostredek jaderneho odstraseni. Mame se pustit do velmi draheho projektu ziskani ZHN a nosicu?

Taktez to znamena mit dostatecne silne valecne lodstvo, ktere zabezpeci pro dany stat dulezite namorni obchodni trasy. Budeme stavet namornictvo?

Vetsinou se to resi tak, ze dany stat bud uzavre smlouvu s nekym, kdo tohle ma, nebo se modli, aby nebyl napaden silnym utocnikem. Jak to chcete resit vy? Z diskuzi bych rekl, ze vy pres to modleni moc nejste.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:21

Flasi

Základny velmi silného spojence jsme tu už měli a teď jí tu nemáme a jsme mnohem bezpečnější a svobodnější. Nesouhlasím, že si nemůžeme sami vybudovat účinný obranný systém. Jaderné zbraně nikdo nepoužije, to je jen strašák mezi velmocemi. Kdyby ČSR tenkrát hloupě nespoléhala na spojence a neměla minimálně 3,5 miliónu kolaborantů na svém území, tak by to možná dopadlo úplně jinak.

pbla4024 4.7.2006 8:19

Re: highwayi

A to že někdo "nemá ponětí o mezinárodních vztazích" se pozná tak, že má jiný názor než vy, že?

Hledajíci 4.7.2006 8:18

Uvažte následujíci situaci

ODS s panem Topolánkem v čele se nepodaři splnit jejich předvolební sliby a proto prohraje tato strana přiští volby. Je velmi pravdèpodobné, že členové ODS obviní za tento neúspěch pana Topolánka, a pošlou ho do háje. Je také možné, že USA neo-konservativci prohrají přiští volby, a nový Mr. President bude muset zrušit spoustu USA vojenských základen v zahraničí. Je také možné, že dle pravidla Každý Chvilku Tahá Pilku  nynějši největši velmoc světa USA jaksi ztratí na významu. Je mnoho kandidátů na největši velmoc světa : Čina, Rusko v čele s Putinem, kteři nebudou určitě pokračovat se stavbou USA základen. ---  Co učiní občané ČR s raketovou základnou USA, která možná nebude ani dostavěna, kterou prosazoval vehementně český politik ztracený v propadlišti dějin, která nebude nadále podporovaná USA? Budou v její stavbě pokračovat sami? Neměla a nemá ČR dostatek problému se základnami bývalého SSSR? Musí si taková malá země s 10 miliony obyvatel neustále přidávat problémy lezením do zadku nějakým velmocem, které vznikají a zanikají dá se řici jako houby po dešti?

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:16

Flasi

V případě Iránu se to tvrdit dá a v případě Koreje je to skutečně loterie.

Flasi 4.7.2006 8:15

Re: Re: kopie odjinud

No skeptiku a proto by tady bylo dobre mit zakladnu velmi silneho spojence. To je totiz nejenom dobra zaruka, ze se nam nestane to co CSR v roce 1938 (tedy zrada spojenecke smlouvy), ale i zaruka toho, ze se nam nestane to co Polsku v roce 1939 (tedy Sitzkrieg).

Mala CR si totiz realne sama dostatecnou ochranu nikdy nezajisti.

Flasi 4.7.2006 8:13

Re: Re: nevím

Myslite to stejne Svycarsko, ktere diky sve slabe vojenske sile a absenci spojencu (vznesene nazyvane neutralitou) muselo Hitlerovi slibit, ze udela vsechno co bude chtit, jenom at je neobsazuje?

Velmi civilizovane.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:11

highwayi

Závidět jim budou pouze ustrašení řiťolezci vašeho druhu, kteří nemají dost odvahy postarat se o svou bezpečnost a nemají ponětí o mezinárodních vztazích.

Flasi 4.7.2006 8:10

Re: Ááá, další vlastizrádce

No ja bych to chapal tak, ze autor popisuje dva nejvetsi problemy a netvrdi, ze destnik vyresi oba. Resi ale ten druhy. A to nikoliv jako prevenci, ale resi nasledky sireni ZHN do lotrovskych statu. Je to tak tezke pochopit?

Vodniku, ktery nejste antisemita, proc by se mel boj za nesireni ZHN vztahovat na Izrael? To nechapu. Izrael nejake ZHN ma, a dal je sirit nehodla. Soucasne ze strany Izraele nehrozi, ze by je aktivne pouzil jinak, nez jako odvetu za pouziti ZHN proti sobe, nebo jako zbran posledni zachrany v pripade jinak neodvratne porazky. Coz se ovsem o Severni Koreji a Iranu s tak jiste tvrdit neda.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:03

Re: kopie odjinud

R^

Ještě bych přidal, že o svou obranu se musíme postarat sami, aby nás okolní země začali brát vážně a ne se spoléhat na cizince, kterým je naše území zcela ukradené.

Flasi 4.7.2006 8:03

Re: Obrana USA, ne CR, Vy naivkove !

A proc tedy Americani pri testech snazi sestrelovat rakety ve stredni fazi letu? Proc hodlaji stavet radary v pasmu 10 GHz, ktere dokazi ty rakety sledovat ve stredni fazi letu?

Opravdu myslite, ze Americani hodlaji pouzit asi 10 protiraket na ceskem uzemi k sestreleni nejmene stovek raket, ktere Rusove dokazi odpalit?

Nebo taky patrite k tem blaznum, kteri si mysli, ze USA hodlaji jaderne zautocit na Rusko a ze se jim podari ucinit prvni uder tak prekvapive, ze Rusove neodpovi jeste pred dopadem raket? Potom by ten velmi slaby americky destnik mohl opravdu pomoci. Ale ja bych v tomto pripade radeji doporucoval pomoc mokreho hadru na hlavu.

highway 4.7.2006 8:02

Konecne je nekdo za

Konecne se nekdo neboji jit proti proudu a je schopen vysvetlit, ze zakladna na nasem uzemi je spravna vec. Dekuji. Bohuzel uz nadpisy prispevku jasne oznacuji, ze v Cesku takovy nazor je ojedinely. Az bude zakladna postavena v POlsku, budeme jim tise zavidet, az k nam padne prvni raketa z nekterych nestabilnich rezimu, pak zacnete knucet, proc nas ti parchanti americani neochranili.

Flasi 4.7.2006 7:57

S krizkem po funuse

Kdo by proboha resil nejake rakety, kdyz nam do mesice vezmou ridicaky? :-)

Zvlast kdyz je to uplne zbytecna diskuze, protoze tu zakladnu tady soucasny parlament nikdy neschvali. Parlament by byl schopen tak maximalne prijmout ustavni zakon, kterym tu nemilou "povinnost" odmitnout imperialisticke rakety prehodi skrze referendum na obcany.

Tu zakladnu by nejspis neschvalila ani v soucasnosti se rodici koalicni vlada.

sysoj 4.7.2006 7:57

Re: nevím

Stojí za úvahu, jestli je dobré se kamarádit se světovým teroristou č. 1 a pak se strachy zabarikádovávat raketami, nebo jít cestou civilizovaných zemí (Švýcarsko, Rakousko....). Zvlášť v době, kdy definitivní výprask USA v Iráku a Afghánistánu je záležitostí nejbližšího desetiletí, měli bychom je v tom nechat vykoupat samotné, když si to i sami nadrobili...