14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 4.7.2006 9:50

Re: Re: Re: Nikoli pbla4024

Měl by jsi se jmenovat "Ferda mravenec"

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:50

Re: Re: Re: Re: NevericiTomasi Vy se překonáváte

Nenechám, blbci Vašeho typu mě neuvěřitelně dráždí ;-D

odborar 4.7.2006 9:49

Re: ,,Protiraketovou " základnu ANO a rychle...pokračování

Bohužel jak je vidět nepoučili se dostatečně. Poučíme se konečně jednou i my bez levicových demagogií o raketových základnách? Polsko o ně usiluje, nám jsou nabízeny a my váháme...>- http://www.odborar.webzdarma.cz

 

odborar 4.7.2006 9:49

,,Protiraketovou " základnu ANO a rychle...

Řada novinářů levicových novin a řada levicových politiků ráda balamutí své voliče a čtenáře strašením raketových základen se vzpomínkou na dobu, kdy tu byla ruská vojska. Konečně i my jsme obsluhovali raketové systémy schopné nést jadernou hlavici. Ovšem mimo protiletadlových raket se jednalo o útočné rakety. Nyní se však jedná o umístění protiraketového systému, který je výhradně obranného charakteru a může setřelit raketu ohrožující jak USA tak Evropu. Není tedy náhodou, že USA chtějí umístit tuto protireketovou základnu v srdci Evropy, aby chránila nejen Evropu,ale i jejich základny v ní umístěné. Kdo sleduje vývoj a zkoušky raket v Severní Korei, nebo radikalistické výroky iránského prezidenta o vymazání Izraele, jehož jaderný potenciál se odhaduje na 200jaderných hlavic, z mapy světa, pak nemůže pochybovat, že hrozí enormní nebezpečí právě vypuštění rakety v rukou třeba teroristů z těchto zemí. Navíc snahy o získání atomové zbraně Irákem, který je hluchý ke všem výzvám a rezolucím OSN svědčí o dalším jaderném vyzbrojování tentokrát muslimského státu.Kdyby chtěl využívat atomovou energii pro mírové účely, pak by přestal obohacovat uran a přijal kupříkladu nabídku Ruska, kdy by mu jaderné články dodávali. Dělá to tak ČR a další státy.Irán není chudý stát má čím platit. Zarážející jsou snahy Ruska a Číny o bagatelizování tohoto stavu nepřímo napomáhající k situaci, kdy jednou jeden diktátor může vydírat celý svět.Ale to už tu bylo, vzpomínáte hlavně vy, kteří jste někoho ztratili v koncentračním táboře či ve válce vedené jedním šílencem. Paradoxem je, že právě s Ruskem je podobná paraela, kdy se při zabírání ČR paktovali s Hitlerem ohledně získání nových území, aby posléze ztratili nejvíce lidí ve válce se svým bývalým protihráčem.

NevericiTomas 4.7.2006 9:44

Re: Re: Re: NevericiTomasi Vy se překonáváte

Vy jste fakt chudy duchem.Ale prosim.Nechte si sva moudra pro sebe.

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:40

Re: Re: NevericiTomasi Vy se překonáváte

Když někdo tvrdí že je Napoleon, tak mu to také nevymlouvám a argumenty si schovám pro ty, co je jsou schopni pochopit (Y)

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:38

ptakopysku

R^

NevericiTomas 4.7.2006 9:37

Re: NevericiTomasi Vy se překonáváte

nejaky argument?

NevericiTomas 4.7.2006 9:36

Re: Re: Re: Vy jste snad zesilel!!!

Jedinej kdo tu blaboli jste vy.Rusove samozrejme vedi, ze proti uderu provedenemu nekolika stovkami jadernych strel s nekolikanasobnou hlavici je tenhle destnik uplne k nicemu.Je to neohrozuje vubec nijak.Co jim vadi je, ze tim Zapad omezuje jedno potencialni riziko a jim vyrazuje z arsenalu dalsi kartu se ketrou mohou hrat!To je samozrejme jejich pravo, ja v tom nevidim nic spatneho, ale nas to nemusi zajimat.Zakladna nam prinese to, ze kazda raketa smerujici na nase uzemi bude zaroven utokem na US vojenske zarizeni se vsemi dusledky z toho plynoucimi.To by riskoval jenom silenec, ktery chce rozpoutat apokalypsu.A v tom pripade je lepsi umrit hned na zacatku

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:34

NevericiTomasi Vy se překonáváte

Vaše imbecilita vyráží dech.8-o

NevericiTomas 4.7.2006 9:30

Re: Re: Mozna scenar

Za cetne chyby se omlouvam.V tom "editacnim" okne je pro me takrka nemozne je najit:-/

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:29

Re: Re: Flasi neplácejte podruhé

Proč se starat sám, když to tak nemusí být a kolektivně je to účinnější, snažší a levnější?

Jenže my NATU pomáháme s obranou i útoky. USA se cítí ohroženo oprávněně, ostatně kdo seje vítr, sklízí bouři.

Co se týče jaderných zbraní, tak to lze velice snadno zařídit. Jestli jste si nevšiml, tak v této zemi jsou bohaté zkušenosti s jadernými technologiemi i strojírenstvím, jen chtít.

NevericiTomas 4.7.2006 9:25

Re: Mozna scenar

1)utok na koalicni vojska v Iraku, zakladny USA v dosahu.Odpovedi je okamzity odvetny uder USA na Iran s tichou podporou Ruska.To si uvedomuje ze kdyz si troufli na Americany mohou byt klidne dalsi na rade.2)utok na Izrael.Vyvola okamzitou rakci v podobe cca 100 atomovych hlavic.Efektivita utoku nizka vzhledem k budovanemu Izr. protiraketovemu stitu.3) utok na ekonomicke kulturni a komunikacni centrum v dosahu nasich strel.Takove centrum musi lezet v zemi ktera neni schopna provest odvetny uder.K uderu staci cca 2-3 hlavice ktere vyradi cil, zpusobi obrovske ztraty na zivotech i majetku a pripadne zamori uzemi.Uder vyvola paniku, kolaps na obchodnich trzich, narusi dopravni trasy.Zaroven se ale bezprostredne nedotyka zadne nulearni velmoci.Protiuder neni automaticky a je veci politickeho rohodnuti.Zacina boj o to, zda maji nuklearni velmoci moralni pravo odpovedet podobnym teroristickym cinem, ktery zaroven musi byt natolik masivni, aby znicil dalsi pripadna Iranska jaderna zarizeni.Zaroven se do jednani zapojuji dalsi nuklearni mocnosti, ktere jen stezi pripusti provedeni jadrneho uderu v blizkosti svych hranic, pripadne v oblasti svych politickych zajmu.Zaroven postrane tezi z krize kterou vyvolal Iransky uder v zapadnich zemich.S tim jak se rozhdovani protahuje roste sance Iranu vyvaznout ze cele situace bez velkych ztrat.Scenar pokracuje zostrenymi sankcemi OSN leteckymi udery....nic z toho ale nepredstavuje realnou hrozbu pro existenci Iranu.....

Ted si prosim vemte do ruky kruzitko zapichnete ho na mape do Teheranu a hledejte v okruhu 4000 km mesto ci zemi ktera je regionalnim ekonomickym kulturnim i komunikacnim uzlem a ktera pritom nema moznosti se uderu adektvatne branit. PRAHA JE CIL!!!!

ahasver 4.7.2006 9:25

Re: Hans Christian Andersen či Božena Němcová

Pane Vízek, skvěle napsáno. Když jsme se po roce 1948 stali sovětskou kolonií a po roce 1968 navíc sovětskou základnou, a na našem území byly rozmístěny "hodné " rakety SS20,  nevěřil jsem tomu, že se ještě dočkám toho,aby šli tam, kam patří. Proto jsem zásadně proti rozmísťování jakýchkoliv "hodných" či "zlých" raket na našem území. Už toho bylo dost!  O našem strategickém "významu" je možno se přesvědčit vizuálně na kterémkoliv školním globusu. Tam se prostě nenajdeme. Tak nás pane Gandalovič prosím neoblbujte. Američani jako velmoc mají globální strategické zájmy, a to zejména ve vztahu k Rusku a Číně, pokud se vyjádřím velmi jemně. A není v našem zájmu, si zejména z Ruska dělat nepřátele, pokud nás ovšem Američani nebudou jako Západní Berlín zásobovat vzdušným mostem ropou a zemním plynem, pokud by nám Rusové přitáhli kohoutky! 

NevericiTomas 4.7.2006 9:25

Mozna scenar

Je predstava o jadernem uderu na uzemi CR nerealna.Je arsenal 3-5 atomovych hlavic nedostcujici pro ofenzivni taktiku?Zkusenosti poslednich 50ti let ukazaly ze taktika masivniho jaderneho uderu je prakticky neproveditelna v situaci kdy obe strany disponuji jadernym arsenalem.Masivni uder na mesta protivnika vyvyola okamzitou zdrcuhici rekaci.POslednich 20let je ale ve znameni noveho druhu valek.Americane tomu zacali kdysi rikat asymetricky konflikt, dnes prechazeji k oznaceni nelinearni.Vyznacuje se tim, ze jedna strana disponuje papirove podstate slabsimi prostredky.Principem uz neni potrit v poli armadu protivnika, ale soustavnym tlakem utocit na jeho slaba mista, pusobit chaos a podryvat jeho moralku a to vse v situaci, kdy protivnik neni sto adekvatne zareagovat.Tipickym prikladem budiz valka v Iraku.Uspechem Irackych partyzanu neni to, ze nekde odpali bombu, ale ze odhalili slabe misto protivnika.USA nejsou schopny reagovat, tak jak to veli situce.Totiz provest rozsahlou efektivni cistku uzemi tak jako to delala armada nemecka, sovetska nebo prave kdysi armada Saddamova.Njsou to techncke problemy, ale POLITIKA a moralni zabrany tech, kteri by to meli provadet(americti "zoldaci" by to zcela urcite nezkousli).Jak se teorie nelinearnich konfliktu promita do problmetiky nasazeni nuklearnich zbrani?VELMI!Otvira totiz moznost jejich noveho pouziti.Proc se zeme jako S. Korea nebo Iran sazi vyrobit Bombu a stavi rakety kdyz vi, ze protivnik disponuje silou tisickrat vetsi?Protoze pochopili vyznam efektivniho nasazeni nuk. zbrani.Cilem neni znicit protivnikovo uzemi.Cilem je zautocit, tak aby to protivnika zasadne poskodilo, ale aby zaroven nebyl schopen reagovat.

SCENAR: Iran disponuje 3-5 nuklearnimi hlavicemi a raketami s doletem kolem 4000km.Ukol je zasadit tvrdy uder koalici zapadnich statu.Uvaha je jednoducha.Zautocit tam, kde skody zpusobi dominovy efekt  a zaroven cil nebude mit moznost odpovedi.Mozne varianty:

zalozak 4.7.2006 9:24

Re: Re: Vy jste snad zesilel!!!

Nikoliv ti to nespasi. Problem je ze zakladna USA s protiraketovym "destnikem" take ne.

Vy jste snad vsichni uplne zblbli...

1) Cely ten protiraketovy destnik je predevsim obrovsky kseft. To je take hlavdni duvod jeho implementace nebot o jeho ucinosti v tichosti pochybuji i sami dodavatele.

2) Ta zakladna nam neda z hlediska obrany absolutne nic. Pouze zvysi riziko pripadneho protiuderu aniz by nam dala neco jako protihodnotu

3) Je az neuveritelne jak mnoho lidi je ochotno opakovat blaboly o udajne ochrane proti Iranu ci Severni Koreji. Jediny proti komu by ten system mel smysl je Rusko. Coz i rusove velmi dobre vnimaji a cely destnik neni nic nez nova eskalace zbrojeni a snaha zbrojaru (a jim vdecnych politiku) opet vratit pro ne zlate casy studene valky

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:22

Re: Re: Nikoli pbla4024

Znám a dobře. Jsme a účinně. Máme a špičkovou. ;-P

Flasi 4.7.2006 9:19

Re: Re: Re: Flasi

Jinde a pozdeji jste psal neco jineho. Tenhle muj prispevek byla reakce na to co jste napsal tady. A vase obrana CSR stala na dvou kdyby.

Andy 4.7.2006 9:18

už aby tu byly

čím dřív, tím lépe.

Kočka 4.7.2006 9:18

Re: Re: Re: kopie odjinud

Základnu silného spojence jsme přeci už měli za Husáka, Vy to nevíte?

ptakopysk 4.7.2006 9:18

Re: Re: Re: Re: highwayi

Budu hádat: Spadla na ně iránská, nebo korejská raketa?

Flasi 4.7.2006 9:17

Re: Re: Obrana USA, ne CR, Vy naivkove !

To je zajimavy argument. Pokud se stane, ze ty rakety opravdu nekdo vystreli, tak jsou dve moznosti:

- Funkcni jaderne hlavice dopadnou nekam na severovychod USA a zabiji statisice a mozna miliony lidi

-Zbytky znicenych hlavic budou rozptyleny nad celou Stredni Evropou a nezabiji nikoho.

Ja na kazdem z nas, co povazuje za mensi zlo.

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:17

Helejte dětino

to jestli je někde "plná demokracie"(pěkně zhovadilý pojem) či autoritativní režim má jen malý vliv na výrobu zbraní a o ty tu jde především. Ne o žádné předběhnutí. Navíc bych byl rád, aby se vůbec o referendu neuvažovalo z důvodu neprůchodnosti takového idiotského návrhu(US vojenská základna na území ČR) napříč politickým spektrem.

John 4.7.2006 9:15

Re: Re: Re: highwayi

On někdo z našich sousedů vyvíjí protirakertovou obranu? To jsem něco propásl, hoďte sem odkaz ať se poučím.

F.Vízek 4.7.2006 9:12

Hans Christian Andersen či Božena Němcová

by to uměli  vyjádřit lépe. Třeba:   Jsou zbraně a "zbraně", jsou rakety a "rakety". Ty jedny jsou zlé, velmi zlé a ničí lidi i vztahy mezi nimi, otravují vzduch. Ty druhé jsou hodné, moc hodné: lidem pomáhají, dávají jim jistotu a povzbuzují k lásce...  Ćím více bude těch druhých, tím na Zemi bude líp, o moc líp. Jeníček s Mařenkou se ani v hlubokém lese bát už nebudou. Ani Karkulka.

tatina 4.7.2006 9:10

Re: Re: Re: highwayi

To říkali loni lidé ve Španělsku taky a jak dopadli?

phr 4.7.2006 9:09

Re: Obrana USA, ne CR, Vy naivkove !

Jo jo, a ty sestřelené rakety někam spadnou, že jo. A kampak asi ?

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:09

Re: Re: Flasi

Zbytečně se mi snažíte podsunout nesmysly, už jsem tu v některém příspěvku psal, jak si představuji obranu ČR.

tatina 4.7.2006 9:07

Re: Nikoli pbla4024

Znáte českou vojenskou historii?Jsme schopni se sami bránit?Máme na to v dnešní době udatné vojáky a techniku?Těch otázek je mnohem více,ale prozatím mi bude stačit,když mi odpovíte jen na tyto 3.

tatina 4.7.2006 9:06

Re: Konecne je nekdo za

R^R^R^