29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Flasi 4.7.2006 12:09

Re: Re: Re: Flasi neplácejte podruhé

Ehm, ze bysme NATO nejak zvlast pomahali to jsem si nejak nevsiml. CR je v NATO spise pasazer a male ucasti v zahranicnich misich (i kdyz relativne velke vzhledem k velikosti nasi armady) na tom moc nemeni.

Co se tyka jadernych zbrani, jak jste ukrutne naivni, pokud si myslite, ze to lze velice snadno zaridit. Teoreticky bysme to jiste zvladli, ale vyvoj a vyroba arzenalu jadernych zbrani by nas stala nejmene stovky miliard korun. Jak bysme asi tak obohacovali uran treba? Co?

A co se tyka raketove technologie, tak CR sama vlastni know-how nema a nikdy nemela. Nez by se neco okopirovalo a privedlo k pouzitelnemu stavu, tak by to opet stalo strasne penize (i kdyz asi zlomek vyvoje jadernych hlavic)

Mirek 4.7.2006 12:08

Re: Re: Co je zasadni ?

Protoze jde o slozity globalni system, s raketami mnohem vetsiho dosahu. Ne o par raket Patriot. Nicmene podle tech info, ktere mame to bude fungovat podobne tak jak rikate. Mluvi se o 1 az 10ti raketach v Evrope. To je evidentne jenom pohotovost pro pripadny mylny nebo ojedinely vystrel. Je to jako letecka pohotovost, ktera se drzi neustale, nikoliv az v okamziku nebezpeci.

John Lennon 4.7.2006 12:03

rakety

Žádná raketa není mírová.

John 4.7.2006 12:02

Re: Re: Co je zasadni ?

Dosti podrobný článek o protiraketové obraně, najdeš tam i o těch Scudech v Iráku.

http://www.payne.cz/nmd/radari.htm

Pepa_Jetel 4.7.2006 12:01

Proč základny USA?

Jsme snad stát USA? Když už, tak základny EU. Jsem pro společnou obrannou a zahraniční politiku EU a věřím, že o obranu svého území se dokáže postarat sama.

Mirek 4.7.2006 12:00

Re: Významným důvodem instalace raket u nás je zmnožení cílů a rozředění pozornosti protivníka.

A myslite ze letecke zakladny NATO nejsou cily prvorade dulezitosti? Prece cilem jsme jiz dnes a prave proto se ta obrana dela.  Pokud neni nebezpeci akutni nejsou rakety zapotrebi, pokud zjistite akutni nebezpeci, je jiz pozde.

kylchap 4.7.2006 11:59

Dá rozum, že

nejdřív vybudujeme obranu a pak zaútočíme, že? Hlavně aby ten útok byl humanitární.

Flasi 4.7.2006 11:58

Re: Nesestrelil zadne

Tak tak uspesnost za tech testovacich podminek je 50%. A proto se pro realne podminky pocita s temi 20%. Ale to jsou dnesni cisla, az bude ten system za par let hotovy, tak to urcite bude lepsi. Ovsem kolik to bude to pochopitelne nikdo nevi.

Joe 4.7.2006 11:57

Re: Co je zasadni ?

A proc je nutne  zrovna potreba budovat zakladnu. Nestacilo by jen na danem uzemi rozmistit mobilni protiraketove jednotky v okamziku, kdy to bude aktualni ? Podobne jako to bylo provedeno pri prvni valce v zalivu, kdy Izrael byl napaden raketami Scud. Na uzemi Izraele byly rozmisteny mobilni baterie raket Patriot.....

Flasi 4.7.2006 11:56

Re: To jsem zvědav.

Kdovi. Kazdopadne postoj zelenych, ktery deklarovali pred volbami me pobavil asi nejvic. Kdyz to zjednodusim, tak to bylo o tom, ze to nechteji, protoze je to americke. Kdyby to bylo z Bruselu, tak jsou pro.

Joe 4.7.2006 11:52

Smysl...

Mam takovy pocit, ze smyslem raketove zakladny na nasem uzemi neni obrana CR, ale spise obrana zapadni Evropy (UK, Francie...). Takova predsunata raketova zakladna neni napad. Otazkou ovsem zustava, kde CR vybuduje zakladnu pro vlastni obrana. V Rumunsku ?

Mirek 4.7.2006 11:48

Co je zasadni ?

Jako v kazde diskuzi o protiraketovem systemu i zde se vyrojilo spousta technickych a taktickych nesmyslu a nema cenu na ne reagovat. Pojdme na uplny zaklad problemu a rekneme si co vlastne chceme? Balisticke rakety nevlastni jenom Rusko, nebo Irnan ci Korea. Vlastni je i Cina, Indie, Pakistan a dalsi a dalsi. A kazdym rokem se seznam statu vybavenych temito zbranemi rozsiruje. A ted mame dve moznosti. Bud pred tim zavrit oci a rici ze obranu proti temto zbranim nechceme. Nebo na postup doby reagovat a nejakou obranu prijmout. V teto dobe je jediny alespon castecne funkcni system ten americky. Takze shrnuto mame jen dve moznosti : NENEBRANIT SE proti stale se rozsirujicim poctu techto zbrani ve svete, NEBO PRIJMOUT americky system. Jine moznosti nejsou.  Zadna vycurana ceska cesticka mezi neni.

ahasver 4.7.2006 11:45

Re: Re: Re: Hans Christian Andersen či Božena Němcová

Nikdo Vám nebrání, abyste svítil loučemi, a topil třeba ... možná že by nebylo za chvíli ani čím.

NevericiTomas 4.7.2006 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: highwayi

Tak to zacnete podezirat.Evropa ve vojenskych technologiich nejenze zaspala, ale stale chrni tvrdym spankem...

ahasver 4.7.2006 11:43

Re: Re: ,,Protiraketovou " základnu ANO a rychle...pokračování

Co Vám brání, abyste se odstěhoval do Polska a cítil se tam skvěle bezpečně. Já už raději zůstanu tady v "nebezpečné" zemi, ale bez jakýchkoliv "obranných" raket. 

John 4.7.2006 11:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: highwayi

Chápu rakety země-vzduch jsou hvězdné války. Něco dalšího zábavnějšího tam nemáte? Kupodivu i vámi jmenované země uvažují o realizaci protiraketové obrany, jaký div, že americké.

třetí 4.7.2006 11:40

To jsem zvědav.

Netrpělivě očekávám reakci pana Bursíka, protiatomového bojovníka a nyní i koaličního spojence "budoucího ministra zahraničí" Gandaloviče. Teď už máte, pane Bursíku, pádný argument proč dát ODS vale a hupky do náruče Paroubka a je stošest ve sněmovně a fce místopředsedy vlády. To nám to pěkně Gandalovič připravil.

Kantor 4.7.2006 11:34

Re: Re: Re: Re: Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

Dle Vaší odpovědí hádám, že nula.;-D

Sch.glosátor 4.7.2006 11:29

A proto to tak dopadlo jak dopadlo.

qwert 4.7.2006 11:29

Vpustit vojska cizi mocnosti na sve uzemi znamena stat se dobrovolne vazalem???

Aha, takže každý kdo pronajímá půdu ve vazal nájemníka?  Nějak jste si to popletl. Dívejte se na to jako na normální pronájem s pachtovným. Se jim to vykolíkuje a budou platit. Podle diskuse níže se skutečně zdá jedno, zda na té parcele bude zbraňový systém, nebo světský s kolotočema. ;-D

Sch.glosátor 4.7.2006 11:29

Významným důvodem instalace raket u nás je zmnožení cílů a rozředění pozornosti protivníka.

Teprve tím se z ČR stane další cílová země. Pokud nebezpeční není vážné a akutní,  nejsou rakety zapotřebí. Je-li nebezpečí vážní a akutní, je třeba nepřítele, Severní Koreu a Írán okamžitě zničit. Je tu ovšem drobný problém. Rusku a Číně se to nebude líbit. A pak, pravda, jsou nějaké miliony nevinných. Chápu. Ale proč na to máme doplácet vždycky my, rozumní a humanističtí a chápajícíc a  také nevinní...

Skepticus Maximus 4.7.2006 11:28

Re: Re: Flasi

Tak se zaposlouchejte pořádně a dojde Vám, že systematickým ponižováním právě to Německo dostali do náruče Hitlera právě ti, co mu později zbaběle ustupovali. Nicméně s dnešní situací je to naprosto nesrovnatelné. Korea je vyloženě zoufalá rozvojová země a Irán zaostalá neprůmyslová ekonomika závislá na prodeji nerostného bohatství, navíc doposud neagresivní.

ata 4.7.2006 11:20

Re: ,,Protiraketovou " základnu ANO a rychle...

Jsi neuvěřitelný magor , už za komunistů při rozmistňování raket s plochou dráhou letu se říkalo s humorem , že těm zeleným raketám budeme hrozit a těm červeným mávat.Kterým teď budeš mávat ty?

Finrod Felagund 4.7.2006 11:19

Re: Rakety by nám přinesly bezpečnost i prestiž....

Jste dost mimo. Umíte si představit, jak by se mluvilo před rokem 1939 o Churchillovi, kdyby tehdy byl u moci a takhle nekompromisně jednal s Hitlerem? Třeba kdyby obsadil Německo už v roce 1935, dokud bylo ještě relativně slabé. Hned by byl za agresora a mluvilo by se o něm tak, jako dnes o Bushovi.

Skepticus Maximus 4.7.2006 11:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NevericiTomasi Vy se překonáváte

No vidíte, ani jste si nevšiml, že zkusil ;-P

Ulz je zlocinec 4.7.2006 11:18

Clanek je naprosty ritolezecky blabol

Tenhle Gandalovic je trochu jako Roman Joch. On neco obhajuje, ale tak spatne a smesne, ze konecny vysledek je, ze obrati mineni proti tomu, co obhajuje. Volil jsem ODS, ale Gandalovice by meli nekam uklidit, dela jim jen ostudu.

Skepticus Maximus 4.7.2006 11:17

Re: Re: Kantore

Z Iránu? To mám vážně strach ;-D

Skepticus Maximus 4.7.2006 11:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: highwayi

Ne řeč je o "protiraketové" základně USA na našem území a naši sousedé v těchto rozměrech jsou vlastně i Francouzi, Britové a ani Němce nepodezírám ze zaspání technického vývoje. Jen ta protiraketová obrana není organizována na principu tzv. "hvězdných válek", ale více na klasickém země-vzduch.

Sch.glosátor 4.7.2006 11:12

Rakety by nám přinesly bezpečnost i prestiž....

Bezpečnost ? Mám tomu rozumět jako snížení rizika vzniklého instalací raket ? Prestiž ? Co je to prestiž ? Jak  taková raketová prestiž zlepší můj život ? Budu mladší, zdravější, krásnější, bohatší a  spokojenější, když se každé ráno probudím a řeknu si, to je príma, že máme ty rakety, to se mám. Hejsa hej !??? Já nechci angažované obecné bláboly, ale kvalitní analýzu. Z  tvrdě pragmatického pohledu, je  ohrožení skutečně  tak vážné ? A je li tak vážné, nebylo by lepší zničit nepřítele včas a levněji  abychom se tak vyhnuli situaci, že se mu budeme muset draze bránit ? Jistě, ale z historie víme, že pěstování nepřítele a obrana proti němu je dobrý byznys......

Válečný štváč 4.7.2006 11:02

Re: Re: Hans Christian Andersen či Božena Němcová

Ahasvere, otevřené ruské kohoutky jsou Vám zřejmě nade vše. No, naučte se alespoň těchto pár slov, snad Vám umožní přežít, až Vás přijdou osvobodit od té nesnesitelné svobody, která Vás nějakou nemilou shodou historických okolností zasáhla: Bismillahi Rahmani Rahim! Opakujte si je před spaním, nebo raději 5x denně.