27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ateista 17.3.2006 13:09

Sašo Píčomrde

mohl byste nám bezvěrcům sdělit, kde v bibli se hovoří o tom, že "ono místo" ženského těla je přirozeným místem tužeb muže? Co já vím, tak o vagine bible nehovoří. Soulož je vámi bigotními katolíky navíc považována za nečistou záležitost. Dokonce i Pana Maria se musela stát gravidní, aniž byla dotčena nějakým píčomrdem jen proto, aby vyhovovala bigotně katolickému předsudku, že sex je nečistá činnost .
Petr 17.3.2006 13:18

ateisto

Nejsem katolík, ale píšete zde naprosté nesmysly. Bůh dal sex lidem k potěše a vzájemnému obdarovávání se mezi mužem a ženou.
Genesis 2:24  Proto opustí muž svého otce i matku a přilne ke své ženě a stanou se jedním tělem.
 
Saša 17.3.2006 13:25

Vydíte, jak jste hloupý.

A nevzdělaný. Zkuste si tu Bibli přečíst. Budete překvapen, jak je to místy i erotické čtení. A sex my katolíci považujeme za dar Boží. Cituji z katechismu:
„Skutky, jimiž manželé dosahují důvěrného a čistého sjednocení, jsou čestné a důstojné; jsou-li prováděny způsobem hodným člověka, vyjadřují a prohlubují vzájemné darování, jímž jeden druhého radostně a vděčně obohacuje.“ Sexualita je zdrojem radosti a potěšení: „Sám Stvořitel … stanovil, aby při naprostém tělesném sebedarování manželé zakoušeli rozkoš a uspokojení jak tělesné, tak duchovní. A proto se manželé nedopouštějí ničeho zlého, když o takovou rozkoš usilují a když se jí oddávají. Přijímají to, co pro ně Stvořitel chtěl. Nicméně manželé mají umět zůstávat v mezích správné umírněnosti.“ „Sexualita, při níž se muž a žena navzájem darují úkonem, který je vlastní a vyhrazený manželům, naprosto není něco čistě biologického, ale týká se nejvnitřnějšího jádra lidské osoby jako takové. Uskutečňuje se opravdu lidským způsobem jenom tenkrát, když je začleněna do lásky, s jakou se muž a žena sobě navzájem až do smrti bezvýhradně zavazují.“ „Tobiáš povstal ze svého lůžka a řekl Sáře: ‘Sestro, vstaň! Pomodleme se a vyprosme si na našem Pánu, aby nám prokázal milosrdenství a spásu.’ Vstali a počali se modlit a prosit, aby se jim dostalo spásy. Tobiáš začal slovy: ‘Požehnaný jsi, Bože našich otců, a požehnané tvé jméno po všechny věky a pokolení. Ať ti dobrořečí nebesa a všechno tvé stvoření po všechny věky. Ty jsi učinil Adama. Učinil jsi mu pomoc a podporu, Evu, jeho ženu. Z obou vzešlo lidské potomstvo. Ty jsi řekl: »Není dobré, aby člověk byl sám. Učiňme mu pomoc jemu rovnou,« Hle, neberu si tuhle svou sestru pro smilnění, nýbrž veden věrností. Přikaž, abych došel smilování já i ona, abychom se dožili stáří.’ A oba řekli: ‘Amen, amen.’ Pak se uložili k spánku té noci“ (Tob 8,4-9).
 
Saša 17.3.2006 13:30

Takový hloupý překlep v nadpisu... No, chytrému to nevadí.

Pokračuji v citacích z katechismu katolické církve:
„Láska je základní a přirozené povolání každého člověka.“ Čistota vyjadřuje zdařilou integraci pohlavnosti v člověku a tím vnitřní jednotu člověka v jeho tělesném a duchovním bytí. Pohlavnost, v níž se projevuje příslušnost člověka k hmotnému a biologickému světu, se stává osobní a opravdu lidskou, když je zapojena do vztahu osoby k osobě, ve vzájemném, naprostém a časově neomezeném sebedarování muže a ženy. Ctnost čistoty tedy obsahuje neporušenost osoby a celistvost daru. Věrnost vyjadřuje stálost při dodržování daného slova. Bůh je věrný. Svátost manželství umožňuje muži i ženě brát účast na věrnosti Krista vůči jeho církvi. Tomuto tajemství vydávají před světem svědectví manželskou čistotou. Svatý Jan Zlatoústý navrhuje mladým manželům, aby ke svým manželkám hovořili takto: „Vzal jsem tě do své náruče, miluji tě, jsi mi dražší než můj život. Vždyť nynější život je prchavý, a má nejživější touha je prožít jej s tebou tak, abychom měli jistotu, že nebudeme odloučeni v životě budoucím … Kladu lásku k tobě nade vše a nic by mě netrápilo víc, než kdybych s tebou nebyl vždycky zajedno.“   A tu Bibli si vážně přečtěte. Stojí to za to.
pf 17.3.2006 14:00

a saso, neni nahodou hrich

provozovat sex jehoz ucelem neni vyroba potomku. Pohovorta treba trochu o postoji katolicke cirkve k antikoncepci, moc prosiiiiim.
Vite jak ta africka katolicka charita distribuovala kondomy ve stredni Africe: Velmi odpovedne - ke kazdemu kondomu davala letak o HIV a jak kondom pouzivat. Aby se letak neztratil tak polstarek s kondomem pekne uprostred pricvakli prosivackou k letaku.
 
Saša 17.3.2006 14:48

To je dobrý fór! Úplně to vidím....

Mezi manželi není hřích provozovat sex, jehož účelem není výroba potomků. Sex mezi manželi není určen jen k výrobě potomků, ale též k sebesdílení se, k upevňování vzájemné lásky a spojitosti. Nesmí však být oddělen od lásky. A oddělením od lásky jsou i nepřirozené prostředky bránění možným důsledkům sexu.
 
Sch.glosátor 17.3.2006 18:12

Jéžišmarjá !

Jak tohle čtu tak zjišťuju, že jsem katolík, třebaže nepokřtěnej
voice 18.3.2006 0:06

Re: Takový hloupý překlep v nadpisu... No, chytrému to nevadí.

Sašo, díky za to, že jste zde uvedl alespoň část toho lze v Bibli nalézt. Mnozí "znalci", kteří ji nikdy neotevřeli tak mají šanci přečíst si v rímci této diskuse něco k čemu by se nikdy neodhodlali. Snad se někdo z nich rozhodne i do Bible posléze nahlédnout podrobněji.
Diviš 17.3.2006 13:35

Re: Vydíte, jak jste hloupý.

hm, dobře, ale možná jsem taky hloupý...proč potom církev považuje sex (či jak to správně nazvat) za hřích? Marie porodila Ježíše takzvaně Neposkrvněná = bez sexu. Znamená to, že ostatní ženy, které rodily v důsledku "sexu" jsou poskvrněné? - a co to tedy vůbec znamená "poskvrněné?
kocour 17.3.2006 13:38

Re: Re: Vydíte, jak jste hloupý.

Pokud se nepletu, tak to početí je neposkvrněné ne proto, aby to nebyl hřích, ale proto, aby to byl zázrak.
 
Saša mne jistě opraví či doplní.
pf 17.3.2006 13:56

no neposkvrnene poceti je predevsim

chyba prekladatelu, ale to je tak notoricky zname, ze to neni nutno donekonecna opakovat.
Ale ma to vyhodu, ze se krestane zbavili biologickeho tatinka. Jedine tak muze byt Jezis Bozi Syn a muzeme dat dohromady trojici spatne maskujici polytheisticke koreny.
Petr 17.3.2006 13:46

neposkvrněné početí

Vážený pane sex není hřích. Hřích je cizoložit = nežít v monogamním vztahu, mít více vztahů či mít vztah s osobou mající monogamní vztah.
Neposkvrněné početí je výmysl katolíků, kteří przní křesťanství. Neposkvrněné u katolíků neznamená bez sexu, ale že Marie byla vyňata na rozdíl od všech ostatních z dědičného hříchu - což je nesmysl, protože Marie byla člověk jako my všichni (lze dokázat v Bibli). Ježíš však nebyl počat z Marie, byl jen vložen do jejího lůna, aby prošel vším co člověk. Protože však jeho posláním bylo vykoupit všechny lidi včetně těch nejhorších hříšníku musel být bez hříchu.
Saša 17.3.2006 13:50

Nebudeme se snad zde přít o naše věroučná dogmata...

Ostatní tomu nerozumí a my spolu těžko rozřešíme složitá témata...
Andy II. 17.3.2006 13:54

Re: Nebudeme se snad zde přít o naše věroučná dogmata...

co to srdíčko, Sašo? Že vy nám tady taky tepláte ?
 
Mimochodem, proč váš papež tak vyvádí kvůli prezervativům, když je sex pro potěchu a nikoliv pro výrobu dětí ?
Petr 17.3.2006 13:58

To je pravda

Máte pravdu Sašo, většina lidí zde podle jejich reakcí je v této věci trochu mimo mísu. Nechal jsem se trochu unést.  
Saša 17.3.2006 13:47

Církev přece nepovažuje a nikdy nepovažovala sex za hřích.

Hříchem je smilstvo. Sex je dobrý a správný mezi manželi. Ne se sousedkou - to je hřích.
Maria byla neposkvrněná ne v souvislosti se svou graviditou a porodem syna, a v souvislosti s graviditou své matky a svým vlastním narozením. Byla čistá od prvotního hříchu, který sebou na svět všichni přinášíme dědičně. To bylo proto, aby se mohla stát matkou Ježíše Krista. A neposkrvrněná se narodila ne pro zásluhy své nebo své matky, ale výhradně z rozhodnutí Božího, aby ten mohl seslat světu svého Syna, Spasitele.
Prvotní hřích byl hříchem Adama a Evy - vzepřeli se Bohu. Tím otevřeli cestu zlu a proto si všichni přinášíme na svět náklonnost ke zlu. O dobré se musíme snažit, k dobrému musíme být vychováváni. Ke zlu inklinujeme samovolně a to právě je důsledek prvotního hříchu.
Petr 17.3.2006 13:51

neposkvrněné početí

Milý Sašo, proč Marie obětovala hrdličky ještě před narozením Ježíše? Člověk vyjmutý z hříchu by to nepotřeboval. Proč hájíte vy katolíci toto nebiblické učení. Kdo si přečte Bibli pochopí, že Ježíš nemá nic z podstaty Marie a byl do jejího lůna vložen jako Boží syn.
Andy II. 17.3.2006 13:49

Re: Sašo Píčomrde

ok 17.3.2006 14:38

Re: Sašo Píčomrde

Ateisto, dopln si vzdelani, tvoje hluboce mylne informace o katolicich zjevne pochazeji z politickeho skoleni muzstva. Nebo z katedry marxismu-leninismu?
vita 17.3.2006 12:42

Re: Kdyby to někomu na třetí stránce uniklo,

Možná bych se mohl snížit k označení "samicoložník"...
Sašových hlubin prostě hned tak nedosáhnu. Nějak mi to kindrštůbe nedá a nedá - přes racionální úvahu, že by nebylo tak docela mimo mísu.
Saša 17.3.2006 12:50

Samozřejmě že ne.

Samicoložník by byl hezký novotvar, ale nic nevypovídající. To spíš samicoložnice pro lesby.
Slovo samcoložník si zřejmě vytvořili českobratrští překladatelé Bible, protože neměli k disposici české slovo, které by znělo slušně. Pochybuji, že by to slovo skutečně bylo dříve užíváno hovorovým způsobem a oni ho do Bible jen převzali. Normální Češi a Moravané totiž nikdy v minulosti nenazývali teplouše žádným slovem, které by nebylo hanlivé a výsměšné. Normálním lidem se totiž to souložení do mužské zadnice nikdy nelíbilo a vždy se jim hnusilo.
A mimochodem: Vy našim snědším spoluobčanům říkáte Cikán nebo Róm?
 
 
Andy II. 17.3.2006 13:01

Re: Samozřejmě že ne.

vy si v tom přímo rochníte, čoveče
O.K. 17.3.2006 13:32

Já jsem na tom úplně stejně

Jak mi ty prstíky hrají, abych to vyťukala na klávesnici! A nejenom při osovování Saši osobně. Dovedete si představit,  jaký vzlet by nabraly naše diskuse na Psu, byť i na nevinné téma umění: Sixtinskou kapli vymaloval buzerant Michelangelo na zakázku p*****da papeže Julia! Úvahy o tom, zda byl božský Leonard samcoložník nebo p*****d stále nebyly uzavřeny!
 
Akorát že mi to, na rozdíl od Saši, kindrstube nedovolí. 
Andy II. 17.3.2006 13:56

Re: Já jsem na tom úplně stejně

 
vy mi dneska dáváte
Andy II. 17.3.2006 12:57

Re: Kdyby to někomu na třetí stránce uniklo,

no jo, ale protože není ověřeno, zda jím opravdu je, těžko ho tak nazývat. Zatím vypadá, že ho při ministrování ojel kostelník.
kocour 17.3.2006 13:24

A proč by to nemělo zapadnout, vzácná lady?

Já myslím, že by to zapadnout mělo.
Petr 17.3.2006 12:16

Pro rodiče

Pokud se ptáte v čem bude RP omezovat naši svobodu zdravě vychovávat děti zde je jeden z příkladů.
 
 
 
 
Saša 17.3.2006 11:55

Jak to bude pokračovat dál?

Teď začnou "vychovávat" děti svých dodatečně zvrhlých parterů a začnou se domáhat adopcí přesně z těch důvodů, které tady už dnes zaznívají.
Takové dítě, "vychovávané" v homosexuálním quasimatrimoniu, bude psychicky tak zničeno a zdeptáno, každodenně zraňováno a výsmíváno, že z něj nejspíš vyroste netvor, nenávidící celý svět. (Pokud ovšem se jim ho nepodaří předělat na teplouše.)
A protože ty děti to drsně schytají v dětském kolektivu, začnou teplouši povykovat o tom, že je nutná osvěta a výchova a že musí mít přístup do škol a školek a tam vysvětlovat dětem, že buseranství je jenom varianta normy, že na tom není nic nepřirozeného a špatné a že každý si má vyzkoušet, co mu lépe vyhovuje. To aby se jim lépe prznilo mladé kluky.
Oni mají totiž zúžený výběr partnerů, vždyť je jich málo, a toto je pro ně dobrá cesta k jeho rozšíření.
Sch.glosátor 17.3.2006 12:00

Sašo, upadáš do vulgarity. To není dobré.

Třebaže o přesvědčování o varietě normy a o rozšiřování prostředí máš pravdu. Platí to například i u drog, ale i obecně.
Saša 17.3.2006 12:40

Teď už je jedno, jsem-li vulgární.

Zákon byl už schválen a teplouši jsou prohlášeni za normální, zdravé a přirozeně se chovající lidi. Teď už jsme si rovni, už nemusím brát žádný ohled na možnost zranění jejich citů. Oni mi ostatně také nadávají do heteresexuálů, ačkoli já se považuji za normálního, a do homofobů, ač já jen dávám najevo přirozený instinktivní odpor.
Proč by se věci neměly nazývat pravými jmény? Českým označením nemravy, který souložívá s mužem, je teplouš nebo samcoložník. Teplouš je modernější, samcoložník zastaralé (například v Bibli Kralické se to užívá). Zlidovělé je též buserant, slovo cizího původu. Nevím proč by se neměla tato slova používat. Že jim se nelíbí, že jsou takto nazýváni? No a co. Sami tvrdí, že to není nemoc, tak se těko mohou domáhat nějakého soucitu. Když slepec nechce, aby se mu říkalo slepec, mohu mu říkat umělým slovem "nevidomý". On je postižený, nenormální, já s ním mám soucit. Ale teplouši neustále vykřikují, že teploušství je normální. Tak co bych jim neříkal na plnou hubu, že jsou teplouši a buseranti.