27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 21.3.2006 18:55

Re: Re: Re: Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Zuzana W 21.3.2006 2:15

Re: a znova:

A jaky vzor bude mit dite, ktere neadoptuje nikdo a vyroste v detskem domove?
Zuzana W 21.3.2006 0:52

Re: Re: Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Joska 20.3.2006 22:43

Re: Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Panebože, jak Vy si takhle v životě vedete?
To jsem rada. 20.3.2006 18:23

Re: Re: Re: Re: Ale to já jí věřím,

:-)
Zuzana W 20.3.2006 17:36

Re: Zuzano,

Dik za nej, Darjo!
Darja 20.3.2006 17:33

Zuzano,

nepřehlédněte prosím můj příspěvek z  17.00
Zuzana W 20.3.2006 17:23

Re: Re: Re: Re: Re: Darjo, dodatek, ktery se nevesel do predchoziho:

Radeji adopci vyhnou melo byt, samozrejme.
Darja 20.3.2006 17:00

Re: Re: Re: Ale to já jí věřím,

Proboha ne, Zuzano, jestli to tak vyznělo, tak se opravdu omlouvám! Chtěla jsem jen říct, že sdílím kocourovu ostražitost  před  zaváděním zásadních společenských změn autoritativními zásahy státní moci , byť by se tak dělo ve jménu těch nejposvátnějších cílů (ostatně většinou čím posvátnější cíle, tím horší nezamýšlené důsledky jejich prosazování ). Mé názory jsou proti kocourovým  o něco méně konzervativní, neboť uznávám možnost dílčích a postupných změn umožňujících rychlou a účinnou nápravu těchto nezamýšlených nepříznivých následků. Skutečně to s vámi nijak nesouvisí  
Zuzana W 20.3.2006 16:47

Re: Re: Re: Tedy ta Zuzana W tady perlí

Copak to je za argumenty, že některé hetero rodiny taky špatně zacházejí s dětmi. Jakej to je argument proti výchově dětí v homorodinách? No přece vůbec žádnej. Výpověď vašich myšlenek je nulová. Chcete snad říct, že homopáry nemají krize a nedojde tam k výpadkům při výchově dítěte? Oni jsou snad statisticky odpovědnější? To určitě ne. Jenže milá dámo, když pominu, že v rodině bude chybět vždy jeden element (mužský, nebo ženský) do harmonické výchovy - to dítě se bude koukat na líbajícího  se tatínka s dalším tatínkem , nebo maminku s další maminkou , možná je nachytá i v posteli, tak jak se to třeba v dětství podařilo nám. Citově závislé dítě bude mít jeden "svět" doma, druhý venku. To že si toto dítě prožije své dětství jako peklo je nasnadě (nejen vrstevníci, ale i teenageri se vyřáději). Bude vždy z "divné rodiny" a odstup lze očekávat i od světa dospělých a koneckonců i úřadů.  A možná ho to i zažene do chápající komunity G+L.
 
Ano, odpovidam na vas prispevek vyse. Jste hulvat, pane, a dovedu si predstavit  tu normalni rodinu, ktera 'vychovala' vas. 
Zuzana W 20.3.2006 16:33

A kdyz uz tu kocour neustale operuje Hitlerem

(asi mi tu zminku o norimberskych zakonech nemuze zapomenout :), znovu zduraznuji, ze to byl prave Hitler, kdo nenavidel, veznil a popravoval homosexualy pro jejich sexualni orientaci.
 
Zuzana W 20.3.2006 15:17

Re: Re: Re: Re: Darjo, dodatek, ktery se nevesel do predchoziho:

Ale homosexualove, kteri se chystaji adoptovat dite, by meli eventualni trauma ditete, vysmivaneho primitivnim okolim, velmi dobre zvazit. Urcite se najde dost odpovednych homo paru, kteri se z toho duvodu, aby dite nevystavili psychickym stresum zlych posmevacku, radeji vyhnou.
Zuzana W 20.3.2006 15:13

Re: Re: Re: Darjo:

'Málo naplat , tady je prostě legitimní zájem partnerů na citovém obohacení spojeném se společnou výchovou dítěte v příkrém rozporu se zájmem dítěte na bezproblémovém vývoji . V takovém případě však zájem dítěte musí mít přednost, protože dítě je bezmocný, závislý a zranitelný tvor, a nikoliv  bojovník za práva menšin. '
Jakakoliv adopce je riskantni zalezitost pro rodice i adoptovane dite, ktere navic, jak pisete, nema moznost se samo rozhodnout. Viz nedavny priklad nekde ve Skandinavii, kde bylo podezreni, ze (heterosexualni) rodice zanedbali peci o nemoc adoptovaneho (ceskeho) ditete, ktere zemrelo a rodice se ted ocitli pred soudem, neboo viz pripad zde newyorkskeho advokata a zeny, kteri adopotovali dite a advokat pak holcicku umucil k smrti a hafo, miliony dalsich prikladu.
Ve vsech tech pripadech dite bylo bezmocny tvor a nemohlo se nijak branit. Dite mohou adoptovat i ruzne druhy uchylu, (pokud nebyli pred adopci na to leceni nebo potrestani vezenim) a co pak hrozi diteti je horor.
Ale ja trvam na tom, ze ta mensina, (mezi niz mimochodem ani nepatrim, ani nikde nebojuji za jejich prava, jenom ted, pri teto prilezitosti obhajuji svuj vlastni nazor), ma prava stejna jako ostatni. Pokud maji cisty trestni rejstrik, jsou ekonomicky dobre situovani aby mohli diteti zajistit slusnou existenci, maji celkove slusnou reputaci, maji stejna prava jako ostatni potencionalni adoptivni rodice.
Z toho, ze by eventualne adoptovane deti utrpely nejake psychicke trauma diky posmeskum v ulici a ve skole lze vinit jenom lidskou blbost, zaostalost v mysleni, predsudky a zlobu. Ublizovat diteti muze jenom zly clovek. A taky ty kocourem vecne spelovane mindraky, posmevacci se casto rekrutuji z lidi trpicich komplexem menecennosti, proto s oblibou slapou po hlavach tech dle mineni posmevacka slabsich, zranitelnejsich, vycuhujicich nejak ze stada.
Ale homosexualove,
Zuzana W 20.3.2006 14:21

Re: Poslední odpověď patří Zuzaně

Aniz bych byla pritelem neuvazenych snatku a rozvodu, kterych je skutecne prilis mnoho, presto chapu, ze clovek muze udelat chybu. Nucene zustat cely zivot s partnerem, ktery vas zneuziva a podvadi, eventualne i terorizuje, bije a okrada atd.. mi pripada ponekud masochisticke, nezda se Vam taky? Nekdy je odchod od partnera/partnerky nutny.
Taky jsem zduraznila, ze dite narozene svobodne matce bylo oznaceni za 'bastarda' plivalo se na nej po cely jeho zivot a takovy 'bastard' nemel zadne prava. Je to dobre, ze tomu u tak neni, nebo je to spatne? Byly to jen predsudky, nebo to byla blbost a stredovek?
Samozrejme ze jde o odpovednost. Predevsim o odpovednost lidi, kteri deti privadi na svet. Ti by se samozrejme meli o svoje dite postarat, v moha pripadech se tak ale nedeje. Proto je na svete more deti bez rodicu a v ustavech cekaji na adopci.
Moje politicke zamereni (nemam zadne, ostatne), moje pohnutky, pocity a osobni veci do toho nemotejte, to je ve vasi podezirave hlavne, nesudte podle sebe. To, ze mi stridave vykate a tykate svedci taky o vasi nevychovanosti (psychicke trauma z detstvi? ;-) a vase divoke kombinace o tom kdo s kym a jak naznacuji i nevyrovnanost sexualni, kdybych byla podezirava jak vy verila bych ze patrite k pokrytcum, kteri se radi naoko pohorsuji, zatimco masturbuji nekde v pornostrankach.
Ale ne, jenom neumite diskutovat a snazite se porazit oponenta urazkami a zarazenim do skatule se svetovymi zlocinci jako kocour, i kdyz on se to snazi delat i malinke poznani sofistikovaneji a o to je trapnejsi.
Pekny den.
Zuzana W 20.3.2006 14:01

Re: Ale to já jí věřím,

V minulem prispevku jsem nasledujici vetu:
 
'Co je tady potom demokracie? Nemusi byt dokonala, ale velke plus proti vsem ostatnim systemum ma. Ma nastroje, aby sebe sama zlepsovala.'
 
Vy na to -  uplne z cesty - reagujete takto:
 
'Ta snaha vylepšit společnost ... takhle nějak začínal Hitler'
 
Dokazujete naproste nepochopeni psaneho textu. K cemu je pak presne a jasne vyjadreni, kdyz si to vyjadreni stejne interpretujete zcela mylne (nebo jak se vam to - demagogicky -  hodi do kramu). A chovate se jako malinky diktaturek a pritom mne tu prisivate podobnost s Hitlerem a Stalinem.
Z toho, co uz jsem vam dvakrat kvuli vasi neschopnosti cist psany text ocitovala nemuze pro soudneho cloveka vyplynout zaver, za ja chci predelavat spolecnost. Taky jsem to nebyla ja, kdo u vas odhlasoval ten zakon, ktery vas tak znepokojuje. Vyjadrila jsem jen sve podiveni nad tim, ze na jedne strane se tu i vy a jak vidim i Darja chvejete hruzou nad utrpenim nevinnych deti v peci homo rodicu a skody napachane na detech odlozenych do detskych domovu, prodavanych rodici k prostituci, zneuzivanych psychicky a fyzicky, nekdy i umlacenych k zmrzaceni nebo smrti, atd.. atp..vam nejak nedochazi? Nebo neco proti tyrani a zneuzivani deti neco aktivne podnikate? A myslite si, ze tyto deti ( a je jich obrovske mnozstvi, neutrpely uz definitivni tezkou psychickou ujmu, proti niz vyrustani v homo rodine je prochazka ruzovym sadem? Spolecnost predelavat nechci, jen si myslim a o to jedine mi tady jde, ze nechtene, odlozene  dite je porad lepsi, poskytne-li mu domov i par homosexualu nebo par lesbicek, nez nemit domov vubec zadny. 
Zuzana W 20.3.2006 13:44

Re: Re: Ale to já jí věřím,

S cim souhlasite, Darjo? S tim, ze mne kocour dava do skatule s Marxem, Leninem, Hitlerem, atp. aniz pro takove ubohe, manipulativni, primitivni srovnavani mel jakekoliv opodstatneni?
Zuzana W 20.3.2006 13:41

Re: Ale to já jí věřím,

Hitler zaviral a do plynu posilal nejen Zidy, ale i homosexualy. Tem vasim skatulkam se mohu jen smat. Je to smesne, manipulativni a bohuzel i hodne primitivni - nehodno dalsiho komentare.
Darja 20.3.2006 9:18

Re: Ale to já jí věřím,

Souhlasím s malou výhradou- myslím, že "parciální inženýrství" je možné a účelné (Popper).Ale to už není o Zuzaně.
kocour 19.3.2006 23:45

Ale to já jí věřím,

že to myslí dobře. Ale zrovna tak jsem přesvědčený, že ani pánové Robbespierre, Marx, Engels, Lenin, Stalin, Hitler či Mao to mysleli dobře. Jen měli utkvělou ideu spravedlnosti a byli důslední - a vývoj je dovedl až tam, že té spravedlnosti bylo třeba leccos obětovat. Nikdo není úplně zlý. A beze srandy - když ten Hitler posílal Židy do plynu, věřím, že si myslel, že to tak pro ně bude lepší. Proto mi tak vadí všichni, kdo chtějí předělávat společnost ...
Joska 19.3.2006 23:33

Poslední odpověď patří Zuzaně

  Vaše filosofie zřejmě spočívá v tom že " čím hůře tím lépe". Moc se mi líbila Vaše poznámka  k tomu, že rozvody se také rodily těžce. No to víte Zuzano, jde možná o nějakou zodpovědnost. Vy nenavrhujete odpovědnost žádnou, Vám je jedno jak se budou věci dít, Vy jste hlavně liberál za každou cenu. Taťka s dcerou, mamka s dědou, brácha se ségrou... No Zuzano proč ne? Řekni mi, nejsou to jenom blbé předsudky, které je třeba překonat???
Darja 19.3.2006 20:06

Re: Re: A tohle byste si měla ujasnit:

A ještě pro Zuzanu k příspěvku 00.34: shodneme se i v tom, že spousta žen se z vlastní vůle nestane matkami a spousta mužů otci. Já jsem ale mluvila o nevědomých archetypech, které ovlivňují právě jejich vůli. Sporu není jak vidět ani o tom, že děti vychovávané partnery téhož pohlaví logicky budou vystaveny silnému stresu z reakcí okolí. Že by si na to postupně společnost zvykla, je asi pravda; jak ale k tomu přijdou právě ty děti, které ( aniž by měly možnost samy se rozhodnout) mají tuto cestu teprve probojovat? Málo naplat , tady je prostě legitimní zájem partnerů na citovém obohacení spojeném se společnou výchovou dítěte v příkrém rozporu se zájmem dítěte na bezproblémovém vývoji . V takovém případě však zájem dítěte musí mít přednost, protože dítě je bezmocný, závislý a zranitelný tvor, a nikoliv  bojovník za práva menšin. 
Zuzana W 19.3.2006 19:27

Re: A tohle byste si měla ujasnit:

......kdyz dostatecne  mnozstvi lidi citi potrebu toho zakona a podpori ho. Nevidim v tom nic protiustavniho, homosexualove jsou obcane jako ostatni, zakon podporilo dost lidi na to aby se odhlasoval, kde je problem...
Tak.
 
 
Zuzana W 19.3.2006 19:25

Re: Tak fajn:

..'obloha je modrá a kocour je skvělý.'
Oblohu mozna, ale skvely kocour nema sanci  
Darja 19.3.2006 19:20

Re: A tohle byste si měla ujasnit:

Kocoure, moc vás prosím, neargumentujte zbytečně Hitlerem, není to hodno ani vás, ani Zuzany, která určitě svým úsilím o uzákonění nadstandartních práv pro jednu menšinu nesměřuje k totalitě.
kocour 19.3.2006 17:31

A tohle byste si měla ujasnit:

"Zakony se delaji tehdy, kdyz je to potreba, kdyz dostatecne mnozstvi lidi citi potrebu toho zakona ..." - takže kdy se dělají: Když jsou potřeba, nebo když si někdo myslí, že jsou potřeba? To je často dost rozdíl ... třeba zrovna ten Hitler cítil potřebu prosadit norimberské zákony, ale že by byly objektivně potřeba ...
kocour 19.3.2006 17:28

Tak fajn:

takže já bych si prosil zákon, že obloha je modrá a kocour je skvělý. Vyjde to na stejno.
Zuzana W 19.3.2006 17:19

Re: Re: Re: Ale no tak, kocoure ;-)

'Nevšiml jsem si, že by až dosud měli homosexuálové v ČR nějaké problémy či že by na někdo pořádal pogromy. Jediný problém, který mají, je jejich vlastní psychika. '
'Pokud jde o homosexualitu, těžko říci, o jaké toleranci se mluví: jen ojediněle nějaký umělec či etablovaná televizní hvězda si dovolí veřejně "přiznat" svou orientaci, o politicích a ženách nemluvě. Většina české společnosti je určitě tolerantní, ba i přející, pokud jde o homosexuály, paradoxní však je konzervativnost české "intelektuální elity". '
A ja bych dokonce i pochybovala o tom, ze vetsina ceske spolecnosti je urcite tolerantni, ba i prejici, pokud jde o homosexualy, mohu-li soudit z mnoha zdejsich prispevku, predpojatych a nenavistnych az beda.
Zakony se delaji tehdy, kdyz je to potreba, kdyz dostatecne  mnozstvi lidi citi potrebu toho zakona a podpori ho. Nevidim v tom nic protiustavniho, homosexualove jsou obcane jako ostatni, zakon podporilo dost lidi na to aby se odhlasoval, kde je problem.
Cimz bychom to snad uzavreli, udajne mindraky nekoho, koho neznam a do jehoz duse nevidim, resit nemuzu a nehodlam, ani prisivat mu pohnutky, ktere nemohu dokazat ( a Vy taky ne). 
kocour 19.3.2006 16:42

Re: Re: Ale no tak, kocoure ;-)

1. Nechápu, co má společného právo žen postavit se nadřízenému, který je obtěžuje, s postavením homosexuálů. 2. Pokud se týče respektu a uznání, to se nezískává zákonem. Nevšiml jsem si, že by až dosud měli homosexuálové v ČR nějaké problémy či že by na někdo pořádal pogromy. Jediný problém, který mají, je jejich vlastní psychika. A pokud je někdo nemá rád, nedonutíte ho k tomu ani miliónem zákonů. 3. Dědit mohou i bez zvláštního zákona: Stačí vzít papír a tužku a napsat vlastnoruční závěť. 4. Vzájemně se podporovat jim nikdo nebrání, nevšiml jsem si, že by to nějaký zákon zakazoval. 5. Děti vychovávat mohou již nyní - ty vlastní, pokud je to pro ty děti nejlepší řešení. 6. Jediné, co až dosud nemohli a nemohou ani nadále, je adoptovat děti společně - to mohou jen manželé. Mohou je ale adoptovat jako jednotlivci (pokud jim je nějaký šílenec svěří).
Shrnuto, ten zákon je plácnutí do vody, pouhá deklarace stávajícího stavu, plevel, nic víc. Zákony nejsou od toho, aby něco deklarovaly a pomáhaly někomu zhojit si mindrák, ale proto, aby
1) dovolovaly to, co bylo dosud zakázané či přikázané,
2) zakazovaly to, co bylo dosud přikázané či dovolené, anebo
3) přikazovaly to, co bylo až dosud zakázané nebo dovolené.
Určitě nejsou určeny k tomu, aby si jimi někdo něco dokazoval.
Zuzana W 19.3.2006 16:12

Re: Ale no tak, kocoure ;-)

'Společnost, která je citlivá k právům a k důstojnosti žen, je citlivá také k právům a důstojnosti sexuálních menšin. Komunistický režim v Česku dokázal zdevastovat povědomí o tom, že za lidská práva je nutno bojovat nejen v rovině zákonů, ale i tlakem na změnu společenského klimatu, osvětou a vzděláváním. Plné uznání druhé osoby nespočívá jen v tom, že ji přestaneme pronásledovat, ale i v tom, že ji uznáme za nám rovnou, plnohodnotnou bytost. Jako takové mají ženy právo postavit se nadřízenému, který je obtěžuje, aniž by jim za "nepovolnost" měla hrozit ztráta zaměstnání.
Jako takoví, gayové a lesbičky mají právo vzájemně se podporovat, dědit po svém partnerovi a vychovávat děti. Je třeba poblahopřát českým poslancům, že dokázali překonat neblahé dědictví koministickeho režimu a navázali na prvorepublikovou tradici boje za lidská práva a na skutečný liberalismus, který nespočívá jen v toleranci, ale i v respektu a uznání. '
 
Hezkou nedeli preji
kocour 19.3.2006 15:42

Nikoli, madame.

Pouze uznávám, že na ženskou logiku opravdu nemám. (a to bez ohledu na to, zda ji aplikuje ženská nebo chlap /poznámka pro politicky superkorektní jedince/).