9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Andy II. 17.3.2006 13:49

Re: Sašo Píčomrde

pf 17.3.2006 13:48

britska hlava statu nema vubec zadna prava

dokonce se NESMI vubec vyjadrovat k jakymkoliv aktivitam parlamentu nebo vlady! 
Saša 17.3.2006 13:47

Církev přece nepovažuje a nikdy nepovažovala sex za hřích.

Hříchem je smilstvo. Sex je dobrý a správný mezi manželi. Ne se sousedkou - to je hřích.
Maria byla neposkvrněná ne v souvislosti se svou graviditou a porodem syna, a v souvislosti s graviditou své matky a svým vlastním narozením. Byla čistá od prvotního hříchu, který sebou na svět všichni přinášíme dědičně. To bylo proto, aby se mohla stát matkou Ježíše Krista. A neposkrvrněná se narodila ne pro zásluhy své nebo své matky, ale výhradně z rozhodnutí Božího, aby ten mohl seslat světu svého Syna, Spasitele.
Prvotní hřích byl hříchem Adama a Evy - vzepřeli se Bohu. Tím otevřeli cestu zlu a proto si všichni přinášíme na svět náklonnost ke zlu. O dobré se musíme snažit, k dobrému musíme být vychováváni. Ke zlu inklinujeme samovolně a to právě je důsledek prvotního hříchu.
Jirka 17.3.2006 13:46

Re: Re: Re: Registrovane partnerstvi

Tak to se omlouvám. Ale takové seznamy můžou vzniknout velice rychle i bez matriky.  Hlavně když jsou za tím nějaké ty majetky, že?
Petr 17.3.2006 13:46

neposkvrněné početí

Vážený pane sex není hřích. Hřích je cizoložit = nežít v monogamním vztahu, mít více vztahů či mít vztah s osobou mající monogamní vztah.
Neposkvrněné početí je výmysl katolíků, kteří przní křesťanství. Neposkvrněné u katolíků neznamená bez sexu, ale že Marie byla vyňata na rozdíl od všech ostatních z dědičného hříchu - což je nesmysl, protože Marie byla člověk jako my všichni (lze dokázat v Bibli). Ježíš však nebyl počat z Marie, byl jen vložen do jejího lůna, aby prošel vším co člověk. Protože však jeho posláním bylo vykoupit všechny lidi včetně těch nejhorších hříšníku musel být bez hříchu.
Vilém 17.3.2006 13:45

Demokracie není UTOPIE

A není důvod na ni klást takové nároky. Jde o formu výběru vlády, která zaručuje ovládaným odvolání vlády, se kterou nejsou spokojeni, po určitém omezeném čase a legálním způsobem. Z těchto faktů pak plyne určitá politická kultura, která je obecně lepší než v nedemokratických režimech, ale má i své nevýhody v podobě vystupňované otevřené konfkliktnosti veřejného života. Rozhodně neznám žádný režim, kde by zákony byly prosazovány jinými než vlivnými skupinami, kde by padaly jaksi z nebe a nechápu, proč autor považuje prosazení zákona většinou za důkaz krize demokracie. PÁNBŮH to za poslance nerozhodne.
pf 17.3.2006 13:44

no stredocechu - dobra demagogie, ze?

US prezident - sef exekutivy, voleny (sice formalni oklikou pres  College) primo a cesky prezident, republikanska nahrazka panovnika z konstitucni monarchie, jehoz mandat je zalozen na handrkovani zakonodarneho sboru?
POkud byste snil o vetu a podpisovani zakonu v americkem strihu, tak by to vykonaval premier, ze?  
Saša 17.3.2006 13:40

Á, přihřátý socánek se ozval...

To chápu, že sociálisty všeho druhu to teď musí rozčilovat, když jsou kvůli Paroubkově hlouposti považovaní za teplouše... To si ale musíte vyříkat ve své partaji.
Rufo 17.3.2006 13:38

Re: Re: Registrovane partnerstvi

Jirko - pouze jsem upozornil na moznost ( a vidim ji jako realnou) zneuziti techto udaju. To jaky je muj postoj k tomuto zneuziti je zcela irelevantni.
Kdo se nepoucil v minulosti, co znamena se k necemu prihlasit, bude poucen v budoucnosti .
kocour 17.3.2006 13:38

Re: Re: Vydíte, jak jste hloupý.

Pokud se nepletu, tak to početí je neposkvrněné ne proto, aby to nebyl hřích, ale proto, aby to byl zázrak.
 
Saša mne jistě opraví či doplní.
Diviš 17.3.2006 13:35

Re: Vydíte, jak jste hloupý.

hm, dobře, ale možná jsem taky hloupý...proč potom církev považuje sex (či jak to správně nazvat) za hřích? Marie porodila Ježíše takzvaně Neposkrvněná = bez sexu. Znamená to, že ostatní ženy, které rodily v důsledku "sexu" jsou poskvrněné? - a co to tedy vůbec znamená "poskvrněné?
Saša 17.3.2006 13:35

Vy děti vůbec nemáte.

Možná ani mít nikdy nebudete. Ale pro jistotu si své dnešní názory někam napište a schovejte a až budete mít aspoň jedno dítě, které už bude trávit část dne mimo domov a Váš dohled, přečtěte si to po sobě.
Bude Vám velmi stydno sama nad sebou.
Petr 17.3.2006 13:35

demagogie

To je vtip, že?
Ne každý může uživit z jednoho platu čtyř a vícečlenou rodinu, takže ve 4 letech po skončení mateřské děti do školky většinou chodí a 1 rok před školou je to i příprava na školu.
Naše společnost není ani zdaleka vyrovnaná, ale propagace této úchylky k její stabilitě určitě nepřispěje.
 
Čumil 17.3.2006 13:34

Re: Jak to bude pokračovat dál?

No, milej píčomrde, (oslovuji Vás, jak si přejete, i když nevím, zda byste si podobné výrazivo neměl raději nechat k domácí konverzaci s vašimi dětmi a paní, ti na to budou zvyklí a přijde jim to přirozené), kdybyste  nebyl tak směšný,  mám za to, že byste se mohl stát obětí žaloby několika heterosexuálů obého pohlaví, žijících ve spokojeném manželství, kteří prošli tím vaším martýriem. Pravda, v jejich blízkosti nežil nikdo jako vy. Ale soudím, že píčomrd, který veřejně plácá takové voloviny, by jim za tu námahu nestál a pro samý chechtot by ji ani nebyli s to podat.
Ota First 17.3.2006 13:34

Re: Re: Re: Re: Aktivity homosexuální lobby budou pokračovat dál

Jestli správně rozumím, tak podporujeme buzeranty, aby nám čistili děcáky! Tak to se vám povedlo!  Už se těším, na ten odliv potomků nepřizpůsobivé menšiny do domácností druhé menšiny. Až se o nějakém takovém dozvíte, dejte vědět!
Buzeranti samozřejmě vynikají zejména obětavostí a pokorou, jak jsme mohli při prosazování zákona o RB vidět. Matky z SOS vesniček by se od nich mohly učit. Takže vážení, pojďme se na hošánky podívat, jak stojí ve frontách před děcáky. Hromada bude jistě v čele!
hustoles 17.3.2006 13:32

Děkuji, všem zastáncům přijatého zákona

Pochopil jsem konečně, že pokud nejsem homosexuál a na přijatém zákonu vidím jisté technické nedostatky mám na výběr pouze ze dvou možností: ve skutečnosti jsem homosexuál a pouze si to ve svých pětačtyřiceti bojím přiznat a mám z toho ohromné komplexy anebo jsem bigotní katolík (??) či spíše bigotní klerofašista a rasista. Tak fajn. Ať žije tolerance a vzájemná úcta.
O.K. 17.3.2006 13:32

Já jsem na tom úplně stejně

Jak mi ty prstíky hrají, abych to vyťukala na klávesnici! A nejenom při osovování Saši osobně. Dovedete si představit,  jaký vzlet by nabraly naše diskuse na Psu, byť i na nevinné téma umění: Sixtinskou kapli vymaloval buzerant Michelangelo na zakázku p*****da papeže Julia! Úvahy o tom, zda byl božský Leonard samcoložník nebo p*****d stále nebyly uzavřeny!
 
Akorát že mi to, na rozdíl od Saši, kindrstube nedovolí. 
Saša 17.3.2006 13:30

Takový hloupý překlep v nadpisu... No, chytrému to nevadí.

Pokračuji v citacích z katechismu katolické církve:
„Láska je základní a přirozené povolání každého člověka.“ Čistota vyjadřuje zdařilou integraci pohlavnosti v člověku a tím vnitřní jednotu člověka v jeho tělesném a duchovním bytí. Pohlavnost, v níž se projevuje příslušnost člověka k hmotnému a biologickému světu, se stává osobní a opravdu lidskou, když je zapojena do vztahu osoby k osobě, ve vzájemném, naprostém a časově neomezeném sebedarování muže a ženy. Ctnost čistoty tedy obsahuje neporušenost osoby a celistvost daru. Věrnost vyjadřuje stálost při dodržování daného slova. Bůh je věrný. Svátost manželství umožňuje muži i ženě brát účast na věrnosti Krista vůči jeho církvi. Tomuto tajemství vydávají před světem svědectví manželskou čistotou. Svatý Jan Zlatoústý navrhuje mladým manželům, aby ke svým manželkám hovořili takto: „Vzal jsem tě do své náruče, miluji tě, jsi mi dražší než můj život. Vždyť nynější život je prchavý, a má nejživější touha je prožít jej s tebou tak, abychom měli jistotu, že nebudeme odloučeni v životě budoucím … Kladu lásku k tobě nade vše a nic by mě netrápilo víc, než kdybych s tebou nebyl vždycky zajedno.“   A tu Bibli si vážně přečtěte. Stojí to za to.
Andy II. 17.3.2006 13:29

Re: To je hloupost

tak si je v rodinách poučte a vychovejte a nestrkejte děti do školek, když už žijete v přesvědčení, že možností zaregistrovat svazek dvou homosexuálů do nějaké matriky nastane nájezd stovek tisíců teploušů do naší dnes tak vzácně vyrovnané společnosti.
Stredocech 17.3.2006 13:27

Re: Re: Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

Jedná se Vám o funkci nebo o osobu? Všiměte si, že president, ať už Havel nebo Klaus míval vždy v průzkumech lepší skóre, než vláda nebo parlament. Takže přinejmenším prestiž funkce je dost vysoká.
kocour 17.3.2006 13:27

Vy v tom máte guláš.

Nevím, co si představujete pod pojmem "monarchistická práva", ale jaksi vám uniklo, že prezident je v ČR volen, na rozdíl třeba od britské hlavy státu.
Petr 17.3.2006 13:27

Ale neměly bychom strkat hlavu.....

.....naší civilizace nečině do oprátky
Petr 17.3.2006 13:25

To je hloupost

Ve školkách a školách jim budou indoktrinovat názor, že stát se homosexuálem či lesbičkou je O.K. Pochopte ony jsou ve věku kdy je teprve čeká poznání vlastní sexuality. Stačí potom malý impuls a váhání a výhybka může být přehozena. Nastanou nenapravitelné škody. 
PRASÍ DENT 17.3.2006 13:25

Re: Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

 Neplést si prosím prezidenta USA s tou naší atrapou Samolibem z vůle bolševika......
Saša 17.3.2006 13:25

Vydíte, jak jste hloupý.

A nevzdělaný. Zkuste si tu Bibli přečíst. Budete překvapen, jak je to místy i erotické čtení. A sex my katolíci považujeme za dar Boží. Cituji z katechismu:
„Skutky, jimiž manželé dosahují důvěrného a čistého sjednocení, jsou čestné a důstojné; jsou-li prováděny způsobem hodným člověka, vyjadřují a prohlubují vzájemné darování, jímž jeden druhého radostně a vděčně obohacuje.“ Sexualita je zdrojem radosti a potěšení: „Sám Stvořitel … stanovil, aby při naprostém tělesném sebedarování manželé zakoušeli rozkoš a uspokojení jak tělesné, tak duchovní. A proto se manželé nedopouštějí ničeho zlého, když o takovou rozkoš usilují a když se jí oddávají. Přijímají to, co pro ně Stvořitel chtěl. Nicméně manželé mají umět zůstávat v mezích správné umírněnosti.“ „Sexualita, při níž se muž a žena navzájem darují úkonem, který je vlastní a vyhrazený manželům, naprosto není něco čistě biologického, ale týká se nejvnitřnějšího jádra lidské osoby jako takové. Uskutečňuje se opravdu lidským způsobem jenom tenkrát, když je začleněna do lásky, s jakou se muž a žena sobě navzájem až do smrti bezvýhradně zavazují.“ „Tobiáš povstal ze svého lůžka a řekl Sáře: ‘Sestro, vstaň! Pomodleme se a vyprosme si na našem Pánu, aby nám prokázal milosrdenství a spásu.’ Vstali a počali se modlit a prosit, aby se jim dostalo spásy. Tobiáš začal slovy: ‘Požehnaný jsi, Bože našich otců, a požehnané tvé jméno po všechny věky a pokolení. Ať ti dobrořečí nebesa a všechno tvé stvoření po všechny věky. Ty jsi učinil Adama. Učinil jsi mu pomoc a podporu, Evu, jeho ženu. Z obou vzešlo lidské potomstvo. Ty jsi řekl: »Není dobré, aby člověk byl sám. Učiňme mu pomoc jemu rovnou,« Hle, neberu si tuhle svou sestru pro smilnění, nýbrž veden věrností. Přikaž, abych došel smilování já i ona, abychom se dožili stáří.’ A oba řekli: ‘Amen, amen.’ Pak se uložili k spánku té noci“ (Tob 8,4-9).
 
kocour 17.3.2006 13:24

A proč by to nemělo zapadnout, vzácná lady?

Já myslím, že by to zapadnout mělo.
JK-jiny 17.3.2006 13:21

Re: Re: Re: a proc ne heterosexualove

.. a navic existuje institut druh-druzka
Stredocech 17.3.2006 13:21

Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

amerického presidenta? U nás má president poměrně malé pravomoce.
Petr 17.3.2006 13:18

ateisto

Nejsem katolík, ale píšete zde naprosté nesmysly. Bůh dal sex lidem k potěše a vzájemnému obdarovávání se mezi mužem a ženou.
Genesis 2:24  Proto opustí muž svého otce i matku a přilne ke své ženě a stanou se jedním tělem.
 
Andy II. 17.3.2006 13:16

Re: Vaše děti už možná...

nikoliv, nevyrostly.
Ovšem, velká část občanstva tu kváká dnes a denně, že 14 let věku je až až na sexuální dospělost a samostatné rozhodování, že dnes jsou mladí vyspělí už ve dvanácti- to vydržíte, těch pár let.