9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zuzana W 18.3.2006 0:34

Re: Re: Tady nejde o to,

Minim, jak okoli vnima to dite, o kterem mluvime...pokud to jasne nevyplynulo z textu. Pokud se k nemu rodice doma dobre chovaji a vytvareji mu slusne prostredi pro zivot, je spokojeno, dokud se nesetka s vysmechem, odsudky a predsudky sousedu, spoluzaku, ostatnich deti...
kocour 18.3.2006 0:33

Re: Re: Tady nejde o to,

Já jen nevím, proč bych to tomu dítěti měl ještě ztěžovat.
Zuzana W 18.3.2006 0:25

Re: Tady nejde o to,

Je spousta kluku z hetero rodin, kteri se neumi, az vyrostou, chovat k holkam. Jak je to mozne, kdyz vyrustali v 'normalni' rodine?
A samozrejme, ze nejde o to, jak dite vnima okoli, ale jde o to, jak to dite vnima jeho okoli a jak se k nemu chova. Predsudky okoli budou diteti znesnadnovat zivot a ovlivnovat jeho psychiku.
voice 18.3.2006 0:06

Re: Takový hloupý překlep v nadpisu... No, chytrému to nevadí.

Sašo, díky za to, že jste zde uvedl alespoň část toho lze v Bibli nalézt. Mnozí "znalci", kteří ji nikdy neotevřeli tak mají šanci přečíst si v rímci této diskuse něco k čemu by se nikdy neodhodlali. Snad se někdo z nich rozhodne i do Bible posléze nahlédnout podrobněji.
Joska 18.3.2006 0:06

Re: Re: Re: Re: Adopce

Zuzano mlč, nebo Tě budu muset označit neuctivě. Dosah toho co se děje nejsi schopna pochopit..
Jirka 18.3.2006 0:05

Re: Aby nebylo hůř

Kdyby nebylo toho zbytečného prezidentova veta, mohl by premiér těžko něco zkoušet. Obzvlášť, když do té doby, podporovali RP poslanci ze všech stran, kromě lidovců. Premiér stejně jako prezident vyhrát volby nemusí. U premiéra stačí, když ho navrhne vítězná strana. Spousta lidí si dokáže představit, že by mohli vykonávat funkci presidenta. Aby se jejich představa mohla naplnit, musí pro ni získat dostatečnou podporu ve sněmovně a senátu. To se každému nepodaří :-) Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem :-)))
Tana Zajicova 18.3.2006 0:04

O.K.

Ja se na to podivam blize. Tady je dost nevalne kryti (medialni) korenu techto problemu. Vlastne kdyz ne temer neexistujici, pak velice povrchni. Z toho co vim mi ale nepripada, ze se jedna jen o mocensky problem. Vzpomente, ze mezi katoliky a protestanty se jednalo o otazky doktrin a ja mam pocit ze tenhle rozpor bude mit alespon nejake podobne charakteristiky. O.K. diky.
zdravim
Jirka 17.3.2006 23:56

Re: kolik je teploušů ve vládě,že nás otravujou touto blbostí ať si jsou k notáři- je to úpadek národa jiná témata nemají na programu

Však vláda to už teď neřeší, proč taky? Teď to řeší ti co byli proti a nemouhou se smířit s přijetím RP, ti co RP prosazovali jsou rádi a nemají důvod to dál řešit.
kocour 17.3.2006 23:53

Tady nejde o to,

jak dítě vnímá okolí. Tady jde o to, že kluk, až vyroste, tak se nebude umět chovat k holkám. Bude mu chybět vzor. A naopak.
Zuzana W 17.3.2006 23:51

Re: Re: Re: Adopce

Tady mate zivy priklad toho, o cem pisu.
Zuzana W 17.3.2006 23:50

Re: Dite, ktere bude od malicka v peci homo rodicu

Na dite pusobi prostredi (nejen rodina). A jestlize mu to prostredi, okoli, da najevo, ze vyrusta v 'nenormalni' rodine a bude s nim zachazet adekvatne, pak to dite psychicky poskodi. Lidske predsudky ho poskodi daleko vic, nez vychova v rodine, kterou okolni nepremysliva spolecnost jednoznacne odsuzuje jako 'nenormalni'.
Neco jako kdyz dite bude vyrustat v presbytarianske rodine v severnim Irsku, napriklad.
A.S. Pergill 17.3.2006 23:44

Re: Pregille

Rozpor mezi sunity a šíity je ryze mocenský. Dal by se přirovnat k tomu, kdyby se současní křesťané (resp. římští katolíci) hádali o některém ze středověkých schizmat, který z těch (vzdor)papežů byl ten pravý. Pochopitelně, když se dvě silně bigotní náboženské skupiny od sebe oddělí a komunikují jen zbraněmi, tak se časem vytvoří i nějaké rozdíly ve věrouce. Ale ty jsou (z pozice rozdílů např. mezi katolíky a prostestanty) velice malé. Oboje uznávají ten samý korán a ty samé hadísy (hadithy), jejich výklad je v podstatě kanonizovaný (a byl už před rozkolem), samostatné myšlení a rozvíjení nějakých idejí je přísně zapovězeno.
Joska 17.3.2006 23:41

Re: Re: Adopce

Ježíšimarjá, celá obhajoba homo spočívá ( rozum mi to nechce brát) na tom, jak chudáci děti v děcáku... Přestaňte Vy agresivní gayové a lesby argumentovat takovými nesmysly, na které jste v životě nikdy předtím nepomysleli! Jediné o co Vám jde, je to, že chcete Vaši jinakost povýšit na běžnou normu. Od včerejška ji oficiálně máte. Tak už aspoň mlčte. Vaše konání ničemu dobrému neprospělo..
kocour 17.3.2006 23:35

Dite, ktere bude od malicka v peci homo rodicu

sice nebude divanim se na ne nikterak pohorseno, ale bude psychicky poškozeno a nejenže nebude vědět, jak funguje normální rodina, ale nadto bude navyknuté na nenormální rodinu. Bude na tom hůř, než dítě, které vyrůstá jen s otcem nebo jen s matkou a bude pak mít v životě dost problémy. Ledaže by bylo taky homosexuální.
Joska 17.3.2006 23:34

Re: kdo ten clanek napsal?

Vy taky asi toho moc nenapřemýšlíte, co?
Tana Zajicova 17.3.2006 23:29

Andy

do tý doby to vypadalo, že se snad bude se mnou chtít zaregistrovat.
 
Vy jste neuveritelne nevkusna.
 
 
Zuzana W 17.3.2006 23:24

Re: Re: Franci s Lubou adoptuji chlapecka...

A znate i dost hetero, kterym by nejaka ta kolinska jenom prospela  nebo ne, Andy?
Dite, ktere bude od malicka v peci homo rodicu nebude divanim se ne nikterak pohorseno. Proc by melo byt?  Problem je, ze na homosexualy se apriori pohlizi jako na uchyly, kterym neni mozno duverovat (in general).
Je docela pochopitelne (aspon mne), ze si ti, kteri to mysli se vztahem vazne, chteji vztah upravit a prijatelnym zpusobem legalizovat. 
Andy, argument 'verte mne znam jich peknou radku a zas az takova hruza to az neni' je pro mne dukaz, ze i ten clovek z ceskeho prostredi, ktery prece jen trochy pootevira mysl navzdory obecnym predsudkum ma s legalizovanim homo paru trosku potiz.
Jiste prece znate i peknou radky hetero z nichz muze jit docela hruza
Tana Zajicova 17.3.2006 23:19

Pregille

Ja si musim vic precist o kulturnich korenech nesnasenlivosti mezi Sunni a Shiite. Ja o tom porad moc nevim, ale z toho co vidim usuzuji, ze se muslimove vrazdi mezi sebou dostatecne, takze to co tvrdite me (zatim jenom po povrchu) nesedi. Me porad nejde do hlavy to 'mlceni' vetsiny a stale se jeste domnivam, ze s tim muze mit co delat strach muslimu z druhych muslimu.
 
Ja si netroufam odhadovat 'coby kdyby' Valdstejn a Zizka, ale z toho co mam k dispozici sledovat(jako kazdy) me vychazi, ze Iran ma zajem o vtazeni Statu do otevreneho konfliktu, prave vzhledem k nabozenskemu fanatismu nynejsi iranske vlady a prani konecneho rozuzleni boje mezi islamem a ostatnim nevericim svetem( i.e. konecnou vladu islamu). Co me desi je to, ze Iran tomuhle islamskemu fanatismu podlehne a bude se podle neho chovat. Pouzije v nejake forme (napr. 'spinave') atomove zbrane v Evrope nebo v Americe. Verejne mineni (tady) ma cim dal tim mene trpelivosti (specialne po tech Mohamedovych kresbach). Ja si proste dost dobre nedovedu predstavit svet pote co by Staty pouzily na nejakou takovou vaznou provokaci atomove zbrane a vymazly by Iran z mapy.
Zuzana W 17.3.2006 23:10

Re: Re: Re: Re: Tartakower

Uvedla jsem zde odkaz, kde mnou strucne prelozeny text je v anglictine.
Psal hlavne o sachu.
Andy 17.3.2006 22:41

Re: P.S.:

jasně. Taky mne nepřivádí do extáze představa, že Franci s Lubou adoptují chlapečka, i když si nemyslím, že ho budou zneužívat, stačí, že se na ně bude muset dívat. Ale pořád mi chybí ty děti vhodné k adopci a hlavně, hlavně mi chybí to významné procento homosexuálních párů, které budou chtít svůj spokojený život plný zábavy vyměnit za péči o dítě. Vždyt jsme se tu mohli v posledních týdnech dočíst, jak jsou promiskuitní a nezodpovědní.
Oni ti, kteří touží založit rodinu, po tom opravdu touží, cítí se být partnery a chtějí ten vztah završit jako všichni ostatní. Ten, kdo jde jen po bytu a dědictví, ten si to nebude komplikovat nějakými dětmi.
Věřte mi, kocoure, znám jich pěknou řádku, měla jsem tu čest v minulém zaměstnání. Až na to, že používají víc kolínské, než je zvykem v Českých krajích, to zas taková hrůza není.
A mám pocit, i když se mohu mýlit, že o adopcích začali až v reakci na útoky, že budou chtít děti. Do zákona bylo navrhováno vložit, že nebudou smět mít v péči ani vlastní děti.
Bedřich 17.3.2006 22:35

Aby nebylo hůř

Pochopte lidi,že tady nejde o čtyřprocentní ! Vychytralý premiér si jenom vyzkoušel, že s komunistama schválí co si on zamane i přes prezidenta. V tom je to největší nebezpečí !!! ! A že má zákon chyby, to mají skoro všechny zákony co vymyslela tato levá vláda. Navíc je to premiér který nevyhrál volby a ještě se nestydí říct, že by si uměl představit dělat prezidenta. Co nás ještě ty tři měsíce může potkat , začínam se učit cizí jazyky.
A.S. Pregill 17.3.2006 22:34

K té redukci:

Myslel jsem to tak, že hluboce a upřímně věřící prostě bojovali až do samého konce a pak zemřeli, šli do exilu, nebo přežívali jako obyvatelé nižší kategorie. A to pokaždé, když se korouhvička válečného (politického) štěstí obrátila. Ti druzí třeba opakovaně převlékli pláště a každým převlečením si přinejmenším udrželi stávající sociální status, pokud si ho nevylepšili (včetně lepší naděje na uplatnění svých genů v dalších generacích). Takže se vyselektovala populace s velmi cynickým a chladným postojem k jakémukoli náboženství.
U nás se tahle korouhvička, ukazující "jedinou pravou víru" motala už od dob husitských válek a dočasně se zastavila po skončení 30.leté války, trvalo to tedy cca dvě a půl století (což je z antropologického hlediska deset generací - a za deset generací získá řada druhů hmyzu rezistenci na používaný insekticid ). Pro jistotu pomíjím peripetie v období přijímání křesťanství (byli jsme převedení na tu "jedinou správnou víru" celkem čtyřikrát), protože to se týkalo spíše elit, zbytek populace až do skončení těchto politických událostí vcelku klidně holdoval původním pohanským bohům.
 
V islámu k ničemu podobnému nedošlo: Tam stačila jedna změna náboženství navždy. Takže žádná darwinská selekce. Je tedy docela klidně možné, že si něčím podobným jako my v letech (cca) 1400 - 1650 budou muset projít.
A je dost otázka, zda nechat takovému procesu u islámu volný průběh, protože Žižka, Valdštejn i jejich souputníci či protivníci neměli jaderné ani chemické zbraně a biologické byly trapně nedokonalé, a přesto dokázali zlikvidovat desítky procent původní populace. Nicméně nepochybuji o tom, že kdyby kdokoli z tehdejších vojevůdců / politiků měl možnost použít jadernou zbraň, tak by to udělal, a to bez ohledu na jakékoli následky. (A islámští fundamentaliste se k ABC zbraním v principu dostat mohou.)
kocour 17.3.2006 22:30

P.S.:

V praxi se sirotci vesměs svěřují příbuzným, v krajním případě i cizím lidem, do pěstounské péče. K osvojení = adopci se dávají děti z děcáků, které nikdo nechce. Takže i z tohoto hlediska je ten příměr, že by homosexuálové chtěli k adopci jen děti po zemřelých příbuzných, mimo mísu.
Quick 17.3.2006 22:29

kdo ten clanek napsal?

Jen tezko se da verit tomu, ze tento clanek by napsan v 21.stoleti. Kdo bysi myslel ze by nekdo nesouhlasil s timto zakonem? Pandorina skrinka? To take jen tezko...pandorina skrinka by musela obsahovat neco spatneho a o to v tomto pripade rozhodne nejde. Zakon o registrovanem partnerstvi mel byt uzakonen uz davno a manzelstvi a adopce deti pro homosexualy uz by tu taky mela byt. A ze by adopce byla utrpenim pro ty deti? Jenom pokud je lide, jako autor tohoto clanku, nebudou respektovat a akceptovat.
Schoene Gruesse aus New York,
Quick
kocour 17.3.2006 22:28

Re: Re: Re: Re: Adopce

Zřejmě proto, že pěstounství a adopce je dost rozdíl. Když jste pěstoun, tak to dítko má v papírech jako rodiče uvedeny skutečné rodiče - vychováváte je, ale není vaše. Když ho adoptujete, bude tam mít vás - vychováváte je a je "vaše". Až sem je to možné i dnes bez ohledu na to, jaká je vaše sexuální orientace. Co možné není a co by vadilo by byla společná adopce (slovy zákona "společné osvojení") registrovanými partnery, t.j. že by mělo de iure dva tatínky nebo dvě maminky.
ivan 17.3.2006 22:19

zrůdnost prosadil-asi je tady teplouš Paroubek-no není divu-co má doma

To je šílenost pro mládež.Netačí,že do te´d je prznili a teď mají legitimí uchylku.
Andy 17.3.2006 22:09

Re: Re: Re: Tartakower

viděla jsem nějaké polské odkazy, ale málo. A polsky, přes všechny předky v Polsku, neumím. Díky. Co psal? Nebo jen špičkoval při hře a vytáčel tím kolegy šachisty ?
Zuzana W 17.3.2006 22:08

Re: Re: Re: Adopce

No tak to je dobre.
Andy 17.3.2006 22:07

Re: Re: Re: Adopce

tak proč všichni tak vyvádí, že teď to homosexuálové budou chtít ? \Nevěříte doufám ani vy, že najednou se někde vyloupnou blonďatí andílkové k adopci?
Zuzana W 17.3.2006 22:06

Re: Re: Tartakower

Zdroj je tady:  http://en.wikipedia.org/wiki/Ksawery_Tartakower