27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alfons 17.3.2006 15:55

Re: Alfonsi

A co takhle ptáka do svěráka?
o-kiss 17.3.2006 15:51

Re: řitní otvor = pohlavní orgán.

 Alfonzi, ty jses celej pohlavni organ, na tebe je zakon kratkej 
Sus 17.3.2006 14:05

Neslo o nasilne protlaceni!

To nebylo nasilne protlaceni. Zakon byl puvodne schvalen vetsinou v parlamentu i v senatu.
Nasilne mi naopak prijde jeho vraceni k prehlasovani 101 a vice hlasy.
F. Čech 17.3.2006 14:15

Re: Neslo o nasilne protlaceni!

Jestli to Buldozerant násilně neprotlačil i za pomoci dohod s bolševiky a dokopání těžce nemocného poslance Kopeského do sněmovny, tak to už nevím co jiného lze pokládat za násilné protlačení.
šašek 17.3.2006 14:29

Re: Re: Neslo o nasilne protlaceni!

No tak dobře, ať je po Vašem. Nasilně protlačil. To ovšem svědčí o tom, že na poslance za ČSSD je nutno násilně tlačit, aby změnili názor. To poslanci za ODS, to je jiná. Na ty nikdo tlačit nemusí, pěkně sami, vstřícně a ukázněně změní názor podle toho, jaký vítr fouká z Hradu. Korouhvičky to jsou. Měkejši a vohnoutkové.
j 17.3.2006 14:32

Re: Re: Neslo o nasilne protlaceni!

Pojďme taky  v š i c h n i  něco aktivně s tou situací udělat - u voleb. Pro mně osobně získá na atraktivitě každá (neextremistická) strana, pokud si dá do volebního programu zrušení RP. Co  u Vás?
Jirka 17.3.2006 14:57

Re: Re: Re: Neslo o nasilne protlaceni!

To je fakt, pojďme něco dělat.  Třeba zprovoznit Terezín a začít vyrábět růžové trojúhelníky.
D.P. 17.3.2006 14:58

Re: Re: Re: Neslo o nasilne protlaceni!

Jsou zásadnější témata, podel kterých volit
Jarmila Koníčková 17.3.2006 16:11

Re: Re: Re: Neslo o nasilne protlaceni!

JSEM PRO. VOLÍM LIDOVCE.
Jirka 17.3.2006 13:56

Hoši, hoši.

Co se tak zajít ven zchladit. Ukažte mi demokratický nebo jakýkoli stát který dojel na homosexuály.
F. Čech 17.3.2006 14:13

Re: Hoši, hoši.

Hošánku, Jiříčku. Nepleť se do věcí, kterým nerozumíš. Na teploušství dojelo Antické Řecko a dojíždí na něj postupně celá dnešní vymírající, hedonistická a degenerovaná Evropa.       Přečti si něco z historie a podívej se na statistiky. Raději se moc neregistrujte, aby o vás nastupující mohamedánská Evropa neměla moc velký přehled!
Kalabus 17.3.2006 14:30

Re: Re: Hoši, hoši.

Budoucnost buzerantu v Evrope nevypada ruzove. Co nevychcipa na Ajdu, vymlati velmi rychle mohamedani.
Jirka 17.3.2006 14:51

Re: Re: Hoši, hoši.

Možná antické Řecko, ale řekové určitě ne.
o-kiss 17.3.2006 14:57

Re: Re: Hoši, hoši.

Pokud vim , z dejepisu, recko dojelo na vlekle spory Ateny vs Sparta. Po reckoperskych valkach, Ateny mely obrovske zisky z namornich obchodu a to se nelibilo sparte, coby armadnimu centru. To byla pricina obcanske valky. A homosexualech jsem se v dejepisu nedocet.
Václav 17.3.2006 15:05

Re: Re: Hoši, hoši.

Vážený pane, to jste takový ignorant nebo to jen děláte. Vymírání Evropy je především způsobeno neochotou heterosexuálních párů mít více potomků. Takže zaútočte spíše na ženy budující kariéru. S tím nemají homosexuálnové nic společného. Homosexualita je daná, neměnná a neléčitelná. Nevím jak ostatní, ale já se určitě kvůli tomu zákonu nepoběžím rozvést s mou partnerkou, abych mohl začít chodit s chlapem. Obvykle nepřeji nikomu nic zlého, ale lidem jako Vy bych přál homosexualitu u dětí či blízkých příbuzných. Možná by Vás ty nenávistné kydy potom přešly.
Jirka 17.3.2006 15:11

Re: Re: Re: Hoši, hoši.

Ale Václave. Nezlobte se na chlapce. Co se škádlívá, to se rádo mívá.
Jarmila Koníčková 17.3.2006 16:10

Re: Re: Re: Hoši, hoši.

Buzeranky(-ti) byli, jsou a - když se jim podaří dále úspěšně podvazovat peníze na výzkumu této choroby - tak i budou.
S tímto zákonem mají ale šanci, že se jim v blízké budoucnosti bude dařit některé latentně nejisté pubescenty vykolejit směrem k "teplému životnímu stylu.
Což je právě TO O CO JDE.
Mám tři dcery.
A já nestojím o to aby moje budoucí vnuky nějaká lesbo-aktivistka někdy v budoucnu takto mohla ohrožovat v jejich normálním vývoji !! 
jurek 17.3.2006 13:51

Ať žije homokracie!

Ano,: zákon byl  prosazen typickým homostylem  - pod tlakem a zezadu, ale na to si asi musíme zvykat.  Vláda, místo aby řešila skutečné problémy, prosazuje své sexuelní preference. Začíná  těmi orálními - nu proč ne, do řitě už to teď  půjde všechno samo. 
Vilém 17.3.2006 13:45

Demokracie není UTOPIE

A není důvod na ni klást takové nároky. Jde o formu výběru vlády, která zaručuje ovládaným odvolání vlády, se kterou nejsou spokojeni, po určitém omezeném čase a legálním způsobem. Z těchto faktů pak plyne určitá politická kultura, která je obecně lepší než v nedemokratických režimech, ale má i své nevýhody v podobě vystupňované otevřené konfkliktnosti veřejného života. Rozhodně neznám žádný režim, kde by zákony byly prosazovány jinými než vlivnými skupinami, kde by padaly jaksi z nebe a nechápu, proč autor považuje prosazení zákona většinou za důkaz krize demokracie. PÁNBŮH to za poslance nerozhodne.
pf 17.3.2006 13:44

no stredocechu - dobra demagogie, ze?

US prezident - sef exekutivy, voleny (sice formalni oklikou pres  College) primo a cesky prezident, republikanska nahrazka panovnika z konstitucni monarchie, jehoz mandat je zalozen na handrkovani zakonodarneho sboru?
POkud byste snil o vetu a podpisovani zakonu v americkem strihu, tak by to vykonaval premier, ze?  
hustoles 17.3.2006 13:32

Děkuji, všem zastáncům přijatého zákona

Pochopil jsem konečně, že pokud nejsem homosexuál a na přijatém zákonu vidím jisté technické nedostatky mám na výběr pouze ze dvou možností: ve skutečnosti jsem homosexuál a pouze si to ve svých pětačtyřiceti bojím přiznat a mám z toho ohromné komplexy anebo jsem bigotní katolík (??) či spíše bigotní klerofašista a rasista. Tak fajn. Ať žije tolerance a vzájemná úcta.
vita 17.3.2006 13:01

Autore, kecáte.

Zákon nebyl přijat nejtěsnější většinou.
Zákon byl přijat více než dostačující většinou při normálním hlasování v PSP i v Senátu.
Václav Klaus se rozhodl, že využije svých monarchistických práv, jež mu (z pro mě nepochopitelných důvodů) dává ústava české REPUBLIKY a zákon vetoval. Což je věc, již silně kritizoval, když se téhož dopouštěl jiný Václav, využívající stejného monarchistického ustanovení.
Tudíž zákon, k jehož schválení byla potřebná prostá většina přítomných poslanců (tehdy něco kolem 80, pamatuji-li), byl schválen zbytečně velkou absolutní většinou 101hlasu.
cik 17.3.2006 13:05

Re: Autore, kecáte.

Zapomínáte, že nepřítomnost poslance ve sněmovně je také vyjádřením názoru.
vita 17.3.2006 17:48

Re: Re: Autore, kecáte.

Nezapomínám. Nepřítomnost poslance snižuje potřebné kvórum. Je tedy skutečným zdržením se, na rozdíl od "zdržení se" přítomného poslance, který tím de facto hlasuje proti.
V každém případě zákon prošel, prošel podobně jako většina normálních, tedy ne ústavních zákonů - a prošel více než potřebnou většinou.
Absolutní většina byla potřeba k přehlasování presidentského veta, jež IMHO do parlamentní republiky nepatří. A byla získána.
Tudíž zákon prošel zcela v intencích zastupitelské demokracie, jíž se ODS,  jakož i čestný předseda ODS a president republiky tak zaklínají. Když se jim to hodí.
Poslanci ODS, kteří změnili názor jen proto, aby nehlasovali s Paroubkem, zjevně nedokáží myslet. Kdyby názor nezměnili, mohli argumentovat tím, že Paroubek se zachoval hystericky a zákon by prošel i bez jeho "mobilisace". Mohli se nadále prohlašovat za liberály. Zvorali to a dali Paroubkovi do ruky argument - místo aby mu podtrhli stoličku. Ten argument je 101 hlasů. Kdyby jich bylo 110, byl by Paroubek za trotla.
Jejich blbost, na pitomost ODSáckých poslanců, jakož i šéfů, si už začínám zvykat. I když nerad.
Čest těm, kteří si názor nenechali vyměnit! Trošku (i když opravdu maloučko) ODS očišťují.
Stredocech 17.3.2006 13:21

Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

amerického presidenta? U nás má president poměrně malé pravomoce.
PRASÍ DENT 17.3.2006 13:25

Re: Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

 Neplést si prosím prezidenta USA s tou naší atrapou Samolibem z vůle bolševika......
Stredocech 17.3.2006 13:27

Re: Re: Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

Jedná se Vám o funkci nebo o osobu? Všiměte si, že president, ať už Havel nebo Klaus míval vždy v průzkumech lepší skóre, než vláda nebo parlament. Takže přinejmenším prestiž funkce je dost vysoká.
sid 17.3.2006 14:56

Re: Re: Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

Dej si spravit svůj dent prase a nezapomen na hlavu,ale tobě asi spravit nepůjde
vita 17.3.2006 17:53

Re: Víťo, víte, jaká většina je potřeba k přehlasování veta

Ale, Středočechu, americký president je 1) šéfem exekutivy a 2) volen přímo lidem, byť podivným systémem. Jeho pravomoci tomu zcela logicky odpovídají.
Takže americký president je zároveň ministerským předsedou, vybírá si kabinet a sám si ho taky jmenuje. Americký president je do značné míry samovládce, zatímco náš president by měl být kladečem věnců. Americký president je za výkon funkce odpovědný, může být odvolán a může být za své presidentské činy souzen. Na rozdíl od českého, který je z Ústavy neodpovědný, který nikomu nemusí skládat účty ze své činnosti a soudit by ho bylo možné jedině za vlastizradu.
kocour 17.3.2006 13:27

Vy v tom máte guláš.

Nevím, co si představujete pod pojmem "monarchistická práva", ale jaksi vám uniklo, že prezident je v ČR volen, na rozdíl třeba od britské hlavy státu.