21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 16.1.2010 16:14

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Pokud nezačne stát šetřit a nebude schopen nakládat s méně penězi, tak to z Vás stejně vytáhnou. Buď zadlužením, zpoplatněním ruzných činností, anebo nepřímým zdaněním. Myslím si, že problém není v levicovosti, ale v celkové politické atmosféře a myšlení typu, nám projde vše a vždy se to nějak ukecá. Jestli se sekera zatíná formou různých rozkrádaček, anebo uplácením přes tzv. 13. důchody je v podstatě jedno. Výsledek je vždy ve státní pokladně stejný. Topolánek a Paroubek se chovají naprosto stejně a logicky. Oba dva sledují svůj cíl a potřebují k tomu získat hlasy. Každý jde zákonitě na protipól společnosti a zpívá každému písničku kterou chtějí slyšet. Byli by hloupý kdyby oba dva lovili ve stejném rybníku. V konečném důsledku by je to oslabilo. Viz. TOP 09 vs. ODS

Flaskowec 16.1.2010 16:12

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

No, nejsem si tou většinou jist :) Vyprávěl mi můj nový doktor, že svého času dal do ordinace televizi, aby si pacienti ukrátili čekání, a kafestroj. Každé dopoledne nabito babkama a dědulama, kteří si vzájemně dávali přednost při vstupu do ordinace s tím, že oni si půjdou napsat líky, až skončí ten seriál. Dal televizi i kafestroj pryč a senioři se slejzají jinde.

čtenář 16.1.2010 16:11

Re: pane Zouzalíku

Kuba objektivně není v situaci, kdy si může takovou pomoc jiným zemím dovolit. Stačí si uvědomit životní úroveň Kubánců. Přesto ji (tu pomoc) poskytuje. Jedná se o čistě politicko-propagandistické rozhodnutí tamního bolševika, kterému houbeles záleží na kubánském obyvatelstvu a jeho všestrannému rozvoji.

Martin Vlk 16.1.2010 16:06

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Dal bych hodně za to, aby jste měl pravdu.

Bohužel, rozdíl mezi Topolánkem a Paroubkem je asi stejný jako mezi Berlusconim a Mugabem. Berlusconi by potřeboval ekonomiku, která šlape, aby tam bylo místo pro jeho kšeftíky. Mugabemu je fuk, že půlka národa umře hlady, pro něj vždycky zbyde dost. Hlavně že vládne.

čtenář 16.1.2010 16:05

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

"Vždy, ale platí jedno: Preference nejdražších řešení."  -  jenom z nejdražšího řešení se dá odlomit "příspěvek" pro zúčastněné.

čtenář 16.1.2010 16:03

Re: pane Zouzalíku

Hmmm, k tomu lze jenom dodat, že ČSSD v tom umí chodit. Na zadlužování veřejných financí v době prosperity a růstu HDP se taky nezmůže nějakej nýmand. A taky při tom nebude škodovat.

Vodička-sapér 16.1.2010 16:01

Re: pane Zouzalíku

karlosi, v Karibiku došlo k obrovské tragedii.Když vidíme apokalypsu po zemětření na Haiti, totální selhání, neexistenci  státu už z minulosti a přípomeneme si, jak bylo něco podobného řešeno,pomoc obyvatelstvu, evakuace, prevence  často  i když rozsahem  mnohdy mnohem menšího(tajfuny , záplavy) na Kubě. Nyní kdy pomáhá na Haiti , 400 kubánských lékařů , tak si Vám dovolím říci: "karlosi, opravdu, dnes se chováte  hodně sprostě, když si   berete  Kubu do Vaší huby." Kuš! 

Roman 16.1.2010 16:00

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

V podstatě to tak funguje. Netýká se to jen úředníků. To je pouze viditelná část. Co vím ze své branže, spousta peněz proteče tzv. neziskovým sektorem, kde mnohdy pouze na místní úrovni v lokálních projektech se dějí věci. Vždy, ale platí jedno: Preference nejdražších řešení. Pokud si své poznatky přenesu na úroveň státu tak se nedívím, že máme 1 km dálnice dvakrát dražší při třikrát levnější pracovní síle než na západ od nás. Vše se samozřejmě děje s patříčnou politickou podporou.

Martin Vlk 16.1.2010 15:58

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Já jsem vždycky říkal levicově zaměřené tetě:

Představ si, že každého patnáctého přijde tvůj přidělený nezaměstnaný, ty šáhneš do peněženky, vytáhneš svých 5 000 Kč a dáš mu je. No a co s nimi udělá on je jeho věc. Velmi rychle by bylo po levicovosti.

Martin Vlk 16.1.2010 15:56

Re: Modří idioti,

A na to měl být zřízen ten úřad pro dohled nad zdravotními pojišťovnami. Aby jste si měl kde stěžovat, aby byl nad pojišťovnami ještě někdo, kdo má na ně klacek. Bohužel, DRáth to prostě nechtěl, co se dá dělat...

Ono se to moc neví, ale to co jste popsal vy, je přesně dnešní stav. Pokud vám totiž pojišťovna odmítne něco zaplatit, je konec. Finito, není žádná další instance na odvolání. Prostě berete to prostěradlo a hurá na hřbitov. Proč si myslíte, že jsou takové ty zoufalé akce v televizi (konto Míša), kde pološílení rodiče shánějí peníze na operaci, kterou jejich děcku naše pojišťovna odmítla proplatit?

To jsou totiž přesně ty samé případy, jako v té ošklivé Emérice, jen vám to ještě nedošlo. On totiž ten náš cocijálizmus je ve skutečnosti někdy pěkně hnusný.

čtenář 16.1.2010 15:54

Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

vůbec neví, že nějaké daně platí. Z prostého důvodu, daň sice odvádějí v podobě záloh na daň z příjmu zaměstnavatelé drtivé části populace, ale protože si je takový daňový poplatník v ruce nepotěžkal a teprve pak je "vypláznul" betňáku, tak si svou daň vůbec neuvědomuje. Od toho se odvíjí nemohoucnost drtivé části české populace posuzovat politiky a jejich politiku podle nakládání s penězi daňových poplatníků. Oni si totiž myslí, že daňovími poplatníky jsou podnikatelé a živnostníci, kteří své daně z příjmu musejí sami poslat berňáku z účtu. Bez takové, osobně zažité (a traumatizující) zkušenosti se žádný odborář, ani neorganizovaný zaměstnanec z toho svého zatmění nevzpamatuje.

Béééďa 16.1.2010 15:49

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

Před sametovkou bylo o dvě třetiny úředníků méně,ale musíme zaměstnat příbuzné a známé to nejde když jsem u moci abych nechal příbuzné ve štychu

Janula 16.1.2010 15:48

Re: Modří idioti,

Pane,když přišel pan Julínek s panem Cikrtem s tím,že by se měl zvýšit počet specializovaných lékařských pracovišť s mozkvými kapacitami na úkor pod i průměrných okresních špitálů,kde tiše zemřete na banální nemoc,neb mnozí tamní "znalci" nejsou kór moc fundovaní,zdálo se,že nastane revoluce.Myslím,že to bylo i v tom TV pořadu Máte slovo.A teď Vy,dle příspěvků pravověrný socan,píšete tohle?

Martin Vlk 16.1.2010 15:48

Re: Modří idioti,

To všechno by bylo hezké a nelze s tím než souhlasit. Ale i kdyby se tohle všechno povedlo (jakože na Ježíška prostě nevěřím), hlavní problémy jsou jinde. Je krásné říct, že peníze vezmeme bohartým, ale takhle to nefunguje. Volkswagen taky vydělá nejvíce peněz na masově vyráběných autech pro chudé, než na luxusních bourácích.

Sociální systém. Přijde vám normální, že byla vytvořena vrstva lidí, kteří dostávají peníze za nic? Prostě jen za to, že existují? Že požadovat od nich za podporu (sociálku) práci je považováno málem za neslušné a necivilizované? Víte kolik vydalo naše mneší město (15 000 obyvatel) na sociálních dávkách za minulý rok? 75 000 000 Kč !!!!!!!!!!!!! To je číslo, co?

Důchodový systém. Důchodců je moc, pracujících málo. Tečka, není co dodat. Prostě buď si budeš na stáří spořit, nebo to bude zlé. Druhé místo, kde utíkají šílené peníze.

Zdravotnictví. Doktoři dnes umí zázraky, bohužel za šílené peníze. Buď budeme část z toho platit, nebo to prostě nebude vůbec. Mimochodem, při rozhovoru s naším obvoďákem mi řekl jedno. Počet návštěv pacientů klesl po zavedení 30 Kč o 25%, přitom počet skutečně provedených výkonů neklesl. Prostě jen odpadli simulanti a lidi, kteří si chodili pokecat.

No a tak dále.

Roman 16.1.2010 15:39

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

Netroufám si tvrdit co by se mělo zrušit. Tomu nerozumím a od toho jsou určitě jiní, kteří opravdu ví. Šetřit by se mělo všude a v podstatě pročesat podrobně celý stát. Týká se to přijmů i výdajů. Jenže to by asi vyvolalo v tomto státě revoluci. Šetřit pouze na těch, kteří se nedokáží, nebo nemůžou reálně bránit a zbytek nechat vyhazovat miliardy lopatama je prasárna.

Janula 16.1.2010 15:38

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

Jestipak lid ví,kolik peněz už sežral zcela zbytečný experiment,zvaný Státní maturity.To jsou sumy a jestli to projde,každým rokem budou stát milióny další.A že už běží ta "příprava" hezkých pár let a nabalilo se finančně těžkými stamilióny ohromné množství "institucí".Jen ti chudáci kantoři na konci řady "potřebných" utřeli.

Martin Vlk 16.1.2010 15:36

Re: pane Zouzalíku

Mně se zase líbí, jak Bachor kdáká, že to vezme z dividend ČEZu. Ale tyhle prachy jsou už započteny ve státním rozpočtu, protože stát má v ČEZu majoritu! Tohle je prostě lež, je to jako říkat, že prachy mi dala pokladní na přepážce, ne banka ve které je zaměstnaná.

Bože, tuhle zrůdu z RAJ nám byl opradu čert dlužen.

Martin Vlk 16.1.2010 15:33

Re: Modří idioti,

Co se týče DRátha, vytáhněte si z internetu celý jeho boj proti internetovým zdravotním knížkám. Vydalo by to na malý Main Kampf. Trochu hloupé je, že z toho čiší na všechny strany chorobná nenávist k Julínkovi, jakožto hlavní a jediná motivace.

K IZIPu.Přihlaste se do toho systému a pak tady kdákejte o něčem, co neznáte. Nevím, kdo vás navštívil a co po vás chtěl, já jsem se o tom dozvěděl z internetu, zaregistroval jsem se a  do týdne to fungovalo jako hodinky.

Mimochodem, ten IZIP je zdarma, stojí vás akorát ten proud na napájení PC. Výpisy jsou jasné a přehledné, absolutně nic nechybí, je tam vše včetně zubaře. Do koruny dohledatelné. Mimochodem je velmi zajímavé zjistit, na kolik vyjde takové vyšetření na CT. Žiju v jakž takž civilizaci (malé město), takže doktora bez PC jsem u nás ještě neviděl.

Jinak do IZIPu nepíšou doktoři, ale pojišťovna, to je takový detail. Zaznamenává vyúčtované zákroky. Doktor má právo nahlížet (pokud mu to dovolíte). Pokud ten váš známý byl zaregistrovaný u nějaké Spojené Lopaťácké Pojišťovny, která ještě tenhle systém neobjevila, je to jeho problém. A všiml si, že o ten výpis musí požádat pojištovnu a ta mu jej na jeho jméno uloží do schránky na IZIPu?

Mně se hrozně líbí, jak všichni hulákají, jak doktoři kradou, ale aby udělali tu maličkost a zaregistrovali se a měli to pod kontrolou, to prostě ne.

Janula 16.1.2010 15:32

Re: pane Zouzalíku

Pane,Vy si sice nikdy nepřipustíte chyby svých milovaných socanů,ale proč se aspoň nezamyslíte nad tím věčně omílaným 13.důchodem.Vždyť je to jen 200 Kč měsíčně,celkově tedy 2400 Kč.A lid těmi kecy tady fakt věří,že dostane 13.důchod ve výši svého měsíčního příjmu.Čili nějakých 10 000 Kč.Až hodí svůj lístek do urny,podiví se.

Hrdlička 16.1.2010 15:26

Kde by se mělo začat šetřit.

Vláda by měla zveřejnit nárůst počtu úředníků ve státní a veřejné správě v minulých letech. Máme řadu zbytečných ministerstev a různých úřadů a státních institucí. Agenda zrušených ministerstev, která je často duplicitní s krajskými úřady, by se měla přemístit na krajské úřady, případně  místo ministerstva by se měly zřídit nové malé odbory na úřadu vlády. Zrušit by se mělo ministerstvo kultury, stát za totality využíval řízení kultury jako důležitý mocenský prostředek. Zrušit by se mělo ministarstvo školství a mládeže,  ministerstvo životního prostředí, ministerstvo pro lidská práva, ministerstvo pro místní rozvoj a některé organizace, řízené těmito ministerstvy. Zřídit  by se mělo ministerstvo veřejných prací tak, jak tomu bylo za první republiky a jak je tomu údajně dnes na Slovensku. Pod toto ministerstvo by se měla sloučit veškerá dnes roztříštěná stavební činost. Dokud se neudělá uvedený pořádek, tak se z té šlamastiky nedostanem.

karlos 16.1.2010 15:23

Re: Modří idioti,

Jakou barvu máš ty neinteligente z lihového domu.Jsi chytrý jak Parobová bradavice a nadáváš slušným lidem.

Roman 16.1.2010 15:23

Re: 90 léta

Janota je na ministerstvu financí od roku 1978. Ten kdyby promluvil.....

Martin Vlk 16.1.2010 15:19

Re: 90 léta

Tak, tak. Privatizační (a jiné) maléry jsou na úrovni živelných katastrof. Byly a budou, lidé jsou sv....ě korupčnické a vždycky vymyslí něco nového.

Ale v okamžiku, kdy povýšíme prožírání budoucnosti  na úkor následujících generací, je zle.  Aby nám jednou naši vnuci nechodili chcát na hroby, za to, kam jsme je dostali.

Drtivá většina míst, kde utíkají peníze je dána zákonem. Já celkem žasnu nad tím, jak to ten  Janota dokázal seškrtat a přitom neporušit zákon. Hotový kouzelník.

karlos 16.1.2010 15:17

Re: pane Zouzalíku

Fideli běž to zpočítat na Kubu.Možná je pozvedneš.Tady píšeš jen bludy.

Martin Vlk 16.1.2010 15:15

Re: pane Zouzalíku

Tak v tom případě připočtěme ještě cca 100 miliard za krach IPB (nějaký Mertlík, možná si budete pamatovat), pár zahraničních arbitráží a tak. JJá vám budu oponovat tím, že v roce 1997 byla ekonomika v pozoruhodně dobrém stavu, vzhledem k tomu, co měla za sebou.

Tohle všechno je mi ale upřímně řečeno u pr.... Byla privatizace, byly maléry. Ne jen ta Klausova, Zemanovy sanace bank taky sežraly dost peněz, je toho podstatně více na obou stranách. Můžeme se bavit o tom, čemu se dalo předejít a čemu ne, co se dalo dělat jinak a lépe. Dneska už to všichni víme, dávno je totiž po bitvě.

Problém je, že Paroubkovci jasně předvedli, že i kdyby nám vedle Řípu vytryskla ropa, státní dluh dále poroste. Vždyť "státní dluh se přece neplatí, pane redaktore...". Když jsem tuhle větu slyšel na vlastní uši, těžce mne zamrazilo. Ten pán, který tohle vypustil z kteréhosi svého otvoru vede oranžový Titanik plnou (P)parou na ledovec a jediné co dělá proti katastrofě je, že nařizuje hudebníkům, aby hráli hlasitěji.

Jen tak, mezi námi, představte si, že vám hrozí vyhazov z práce, máte na krku dvě hypotéky, dvě malé děti a manželku na mateřské. A přijde za vámi váš finanční poradce, že by bylo dobré, aby jste si pořádně užil a on že vám objednal prezidentské apartmá s večeří v Hiltonu. Asi by jste ho vyrazil a myslel si, že mu asi přeskočilo, ne?

Tak proč to samé žerete Paroubkovi? Ty jeho třinácté důchody nejsou nic jiného !

Šoumen 16.1.2010 14:58

Re: Modří idioti,

Ono to JÁ CHCI a JÁ MÁM PRÁVO, tady funguje dost dobře např. u cikánů a sype to prachy, tak se nedivte, že to požaduje i majoritní většina. Akorát u toho nevykřikuje dižkriminácija. Ale to se za čas změní, až se z majority stane minorita. A tak je důležité se na to už teď připravovat se slovy já chci, já mám právo.

Šoumen 16.1.2010 14:51

Re: Modří idioti,

Jenže ono to bylo o něčem jiném než o spoluúčasti. Měl to být americký model, kde když by se vám něco stalo, tak i přes tu spoluúčast, by vám pojišťovna řekla, že nemáte na nic nárok, protože se na to vaše pojištění nevztahuje. A tak by jste se sebral a šel třeba s prostěradlem na hřbitov pomalu umřít. To byste fakt určitě nebyl nas..ný, spíš odevzdaný s osudem.

Fidel 16.1.2010 14:49

Re: pane Zouzalíku

Připočtěte prosím zmizení 600 miliard z privatizace za Klausovy vlády do roku 1997 a stejná zadluženost bank. To vše zdědila ČSSD, která pak po roce úřednické vlády nastoupila. Takže, kdyby ODS nerozkradla 600 miliard z privatizace, byla by dnešní zadluženost poloviční a kdyby nezadlužila banky, byli bychom dnes bez dluhů! Kapišto?

Roman 16.1.2010 14:45

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Fungující ekonomiku potřebují všichni, jinak by tam nebyl nikdo z nich. Rozsypalo by se Vám to. Nevěřte na to, že jedni jsou bílý a druhý černí. Tak to nefunguje. Ovečka vedle vlka nepřežije. Aby jste přežil musíte být stejný. I ten nejchudší stát má v centru moci slušný balík peněz pro který tam stojí za to pro některé být. Ještě jsem nezažil ani neslyšel o nikom kdo by si příchodem do politiky pohoršil. Nemám na mysli platy. Ty jsou nepodstatné.

Šoumen 16.1.2010 14:43

Re: Modří idioti,

Kde jste vzal to, že Rath zlikvidoval IZIP, teď lžete vy.

Před třemi dny u mě byl doma nějaký boreček a chtěl abych si udělal izip. A na argument, že mám kámoše co ten izip má a že kromě toho, co tam sám na sebe nabonzoval, tam jiný zápis není, i když měl již jednu operaci a po doktorech po ní chodil dost často, mi neodpověděl. A po argumentu, ze né všichni doktoři mají PC dodal, že ho do budoucnosti všichni budou mít. Tak jsem se s ním rozloučil, že do budoucnosti si ten izip nechám udělat. Spíš si myslím, že zadavatelům izipu, už docházejí prachy, tak je potřeba víc lidí, aby byly větší náklady a jejich odměny. Doktoři nemají čas tam psát, to by jim to musel nařídit nějaký zákon, ale i na ten by kašlali.