18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xtl 16.1.2010 23:01

Re: a socani ještě chtějí zrušit 30 korun za lékaře a výdej léků.

Jestliže obvoďák zjistí, že vyšetření může provést pouze specialista, pak vstupné do své ordinace podle mých zkušeností vrací.

oh 16.1.2010 22:23

Re: Solidarita

Ano. A nezapomeň poradit, ať si sebou vezme dobře ozbrojenou ochranku - čistě pro jistotu. Individuu, které podporu prochlastá a ještě navíc krade, by mnohem víc prospěl komunistický systém povinné protialkoholní léčby nařízené soudem. Ale někdo rozhodl, že je to nedemokratické a porušuje to lidská práva toho opilce (na lidská práva těch ostatních se už takový důraz neklade).

Klidně budu solidární s někým, kdo pomoc opravdu potřebuje. Být solidární s opilci a zloději ovšem odmítám.   

oh 16.1.2010 22:04

Re: a socani ještě chtějí zrušit 30 korun za lékaře a výdej léků.

Jste si opravdu jistá, že 30Kč klikovného zachrání české zdravotnictví? Nestojí náhodou administrativa kolem tohodle poplatkového paskvilu víc, než se z něj vybere? Když už si pan Julínek zjistil, že v části  zemí EU se poplatky platí, proč si nezjistil i jak to tam funguje a nějaký systém prostě neokopíroval? Ve většině z nich jsou poplatky u lékaře vyšší než u nás, ALE platí se pouze na vstupu do systému - tedy přijdete třeba k obvoďákovi a zaplatíte. Pokud vás ten obvoďák pošle na další vyšetření, neplatíte už nic - systém předpokládá, že lékař je dostatečně kvalifikovaný a příčetný, aby dovedl posoudit, zda další vyšetření ke stanovení diagnózy a léčbě potřebuje nebo ne. A u Julínkova reforma zdravotnictví postrádala dost podstatnou věc - přesný ekonomický rozbor fungování zdravotnictví před a po reformě spolu se započítáním nákladů na výběr poplatků. A poplatek za výdej léků, to už je úplná absurdita - lék na předpis vám nikdo nevydá bez receptu - a znovu tvrdím, že lékař je určitě schopný posoudit, zda pacient lék potřebuje nebo ne. Rozhodně k tomu má lepší kvalifikaci, než účetní zdravotní pojišťovny nebo poslanec.

A na ministerstvo školství s jeho věčnými experimenty a průběžným zhoršováním urovně českého školství už dávno mělo české letectvo nedopatřením upustit nějakou hodně ničivou pumu.

čtenář 16.1.2010 21:44

Nejlepší bude, když si všichni společně uděláme poslední, ale pořádnej,

mejdan a Paroubka necháme, aby si poslední bankocetlí ze státní kasy zapálil doutník. On bude spokojenej jako pochválenej adolescent a my ostatní můžeme zatáhnout oponu.

Wlasta 16.1.2010 21:24

Re: zdroje jsou

sjednocení sazeb daně je na exkrement. Ono to totiž nepřinese vůbec nic, jen bude jedna hodnota sazby pro všechny daně. DANĚ ZUSTALY. Vezměme si daně státních zaměstnanců a důchodců - jejich příjem je jednou z výdajových položek státního rozpočtu a daně, které z těchto výplat vyplynou, jsou příjmem státního rozpočtu, takže jediný kdo na tom vydělá je banka. Ušetřil jste - NE.

A když už jsme u těch daní uvědomte si následující - z vydělaných peněz zaplatíte daň z příjmu, za peníze, které Vám zbydou si pořídite bydlení (dům, byt) z něhož odvedete DPH a protože jste si vlastním přičiněním pořídil nemovitost tak Vás stát trestá daní z nemovitosti a někteří by ještě chtěli zavést daň z majetku.

S každou druhou zemí máme dohodu o zamezení dvojího zdanění, jenže to neplatí pro nás občany. Jinak doufám, že si uvědomujetel, že platíte v tomto státě daň z daní?

janoryna 16.1.2010 21:02

Re: Hodně lidí dnes vlastní nějaké to auto, a to bez ohledu na politické preference

pertinaxi, špida měl pravdu. zdroje jsou, když už je na stole ministerský návrh na příspěvky na sport a sportovní halu ze všeobecného zdravotního pojištění, když sazka vybouchla. a mimochodem, na otevření té své haly z těchto důvodů špidlu neozvala.

janoryna 16.1.2010 20:59

Re: zdroje jsou

aproto je třeba podořit návrh na sjednocení sazeb DPH., kde platí menší procento na potraviny a bydlení. psostihne to všechny bez ohledu na výši příjmu, takže je to prvek rovné daně. pomůže to státním financím a doaní to ty skupiny obyvatel, kterése platbě daní vyhýbají jako jsou nezaměstnaní nebo důchodci či značná část vybrané menšiny. zároveň toukáže, jak si vážímenašich úspěšných občanů svyššími píjmy. vzhledemk tomu, že tito úspěšní  zaplatí za potraviny menší podíl svých příjmů, tak jetove srovnání sesokama postihne méně. a navíc, v rámci sjednocení bude vyšší sazba DPH snížena, takže jim i tato ztráta bude kompenzována. už se nedivím, že levice řve.

janoryna 16.1.2010 20:50

a socani ještě chtějí zrušit 30 korun za lékaře a výdej léků.

je jasné, že pak nebudou peníze na náročné zákroky. je to smutné, ale jak to vypadá, poplatky by se spíše měli zvýšit. nejenže nejsou peníze nazdravotnictví, ale akciová společnost sazka omezuje příspěvky na sport. miniserstvo školství přišlo s návrhem, aby se tyto peníze hradily ze zdravotního pojištění, na které všichni přispíváme a to asi málo, že je třeba ty poplatky zachovat. a mohlo by se k tomu přidat, řekněme dalších 10 korun jako příspěvek na sport. umožníme pak našim reprezentantům, politikům a dalším bafuňářům účast na olympiádě. takže poplatky nejen zachovat, ale zvýšit. to sbad pochopí i socani. 

gadd 16.1.2010 20:26

Re: "plive na dítě"

Antoníne, Alena přece vůbec netvrdí, že autor plive na to zmíněné dítě. Naopak, píše doslova "Není tomu tak, stačí si přečíst onu část a přesvědčit se, o čem to je" Ona pouze reaguje na jiný příspěvek, kde se o údajném plivání píše.

Tak si to také ještě jednou přečtěte, prosím.

gadd 16.1.2010 20:20

Re: Solidarita

No konečně rozumný názor. Nicka ehm není nutné vůbec brát vážně, navíc mám pocit že tak trošku provokuje a ukájí se tím, když mu (jí?) někdo oplácí stejnou mincí.

Článek, pod kterým se rozproudila tato diskuse je velice dobře napsaný a chápu že irituje ty lidi, kteří začínají tušit, že sociální stát nejen že nefunguje, ale že navíc skutečně uživí čím dál méně lidí. A bude hůř, protože levicoví politici jsou v koncích s argumenty a ani jejich voliči jim už moc nevěří. Volit je však budou, protože jiná varianta je nenapadá.

Ještě k těm bezdomovcům: každý kdo jen něco malinko slyšel o sociální problematice určitě ví, že tito lidé vedou tento život proto, že jinak žít neumí. Nikoliv proto, že neměli štěstí a spadli na dno. Takových je mezi nimi jen malá část a většinou se z toho zase vyhrabou, protože chtějí. Existují spousty lidí a organizací, kteří nabízejí učinnou pomoc a dokáží - toho kdo skutečně chce - vytáhnout z nejhoršího a posunout ho k lepšímu životu.

Flaskowec 16.1.2010 20:15

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Miluju lidi, pro které neexistuje nic, co sami nezažili.

Antonín I. 16.1.2010 20:11

Re: "plive na dítě"

Paní či slečno Aleno, zdá se mi že vaše rozhořčení je trochu vedle. Nevím, zda byste dokázala (rozumným) lidem vysvětlit, v čem je to "plivání". "Maličká dcera" soudruha Paroubka byla asi vybrána jako symbol všech maličkých dětí proto, aby autor naznačil jaké finanční závazky na  ty děti čekají díky naší dnešní zadluženosti. Mohl vybrat kterékoli dítě stejně staré. Proč to asi neudělal? Možná, že otec "anonymního" dítěte neovlivňuje finance tohoto státu tak jako otec maličké Paroubkové a možná autor to chtěl nějak dát čtenářům najevo - nemyslíte? Třeba autor nesouhlasí s fiskální politikou soudruha Paroubka, která jistě může být podrobena kritice. Způsob, jaký autor zvolil se Vám nemusí líbit, ale myslím, že má větší dopad než odborné analýzy dluhu, které dodají finanční odborníci. Pokud jde o psaní k věci - jak se rozhorlujete - prosím Vás, kde je podle Vás jádro věci v originálním článku a kde je jádro věci Vašeho příspěvku? Zajímal by mne Váš názor. Jestliže považujete "takové výlevy" za ztrátu času, proč je nejen čtete, ale i na ně odpovídáte?

Abraham 16.1.2010 19:42

Re: A nyní vážně

Echo se může sdělit pouze důrazně.Pokorně předávat výkazy v jeho případě statistiky, zcela určitě i takto činil. Jistě i jeho stranická minulost byl pro něho handicap.Ale podstatné  pro politiky i občany  bez rozdílu by mělo být jak z toho marasmu ven.

pertinax 16.1.2010 19:36

Re: Hodně lidí dnes vlastní nějaké to auto, a to bez ohledu na politické preference

Takže strejček Špidla koupil šimla, neboť pravdu děl, že zdroje jsou. Já už z toho začínám mít revoluční myšlénky. Jako třeba po sečtení, otevření a požití tou prazdnou flaškou praštit nějakého toho voleného zásTUPCE.

čtenář 16.1.2010 19:32

Re: A nyní vážně

Co když ho dával ? Ostatně i musel dávat. Jde jen o to, jestli ty statistiky slavní čeští politici čtou. A když čtou, tak jestli je umějí číst, jak se číst mají.

Abraham 16.1.2010 19:25

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

Souhlas. Já jen, že VK měl z prodeje majetku co zalepovat,.Současné a budoucí vlády  už nemají z čeho.

Martin Vlk 16.1.2010 19:21

Re: Modří idioti,

Škoda, asi žijete v jiné zemi než já.

Obvoďák je v podstatě podnikatel. Má svou ordinaci ve svých (pronajatých) prostorách, do vybavení něco investoval, musí něco umět a nebýt patlal, aby k němu někdo přišel. Doby, kdy se obvoďák přiděloval jsou dávno pryč. No a za to všechno bych si já představoval plat od 40 000 Kč měsíčně výše. Za míň bych to nedělal.

Já pracuji 8 hodin denně, mám také rodinný dům, dvě auta a i ten Harley by se našel (Suzuki). Nepovažuji se za boháče, který si nahrabal.

Pokud holt umíte ale jen mačkat čudlík na mašině, tak se na mně nezlobte, ale to ten Harley asi nebude. Možná jste se měl lépe učit.

H.K. 16.1.2010 19:20

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

To nic nemění na tom, že by státneměl zbytečně rozhazovat a zadlužovat budoucí generace.

občan 16.1.2010 19:16

Re: Hodně lidí dnes vlastní nějaké to auto, a to bez ohledu na politické preference

pertinax, kolego, já počítám to přerozdělování (čti:přímé a nepřímé daně, poplatky a odvody) pravidelně a ať to beru z jakékoliv strany, vychází mi na můj příjem a na můj spotřební košík kolem 80%. Vždycky si na ten součet musim vodeuřít flašku. Jinak bych někoho musel praštit.

občan 16.1.2010 19:12

Re: Solidarita

je to věru smutné, s kým sdílíme nejen tento virtuální domek. Paní ehm se zřejmě opila. Mimoto je to nepraktická romantička, která moc pro druhé lidi v životě neudělala. Aspoň se zdržet takových výpadů. Zmíněné hlody nejsou polemikou ani rozhovorem ani zábavným tlacháním. Podívejte, paní ehm, my vás nebudeme bít, ale dovolte nám aspoň v klidu dřít pro vaše miláčky. Věřte, že jim dáváme okolo 80% svých odpracovaných peněz.

Martin Vlk 16.1.2010 19:08

Re: Jak se ukájí zouzalík

Mně to připadá jako ten vtip o tom velbloudovi:

Arab si kupuje velblouda a prodavač mu říká: On ten velbloud nějak blbě snáší horko, tak s ním musíš jezdit hodně rychle, aby se ochladil tím proudícím vzduchem.

Arab poděkuje za radu, naskočí na velblouda a rozjede se. Jede chvíli a velbloud začne tak nějak divně funět. Aha, je mu horko, řekne si Arab a pobídne jej k vyšší rychlosti. Velbloud funí ještě více. Arab velí rychleji. Velbloud ještě zrychlí, ale už funí jako blázen. Rychleji, rychleji bičuje ho Arab, velbloud letí jako vítr. Najedkou zakopne, kotrmelec a zůstane ležet mrtvý.

Arab se zvedne ze země, oklepe písek a povzdechne si: Chudák, asi zmrzl.

Tak asi tak nějak funguje ta blbina.

Kecal. 16.1.2010 19:07

Re: Solidarita

Dokavad se takoví paraziti nevyhubí pořádek nebude.

alena 16.1.2010 19:05

"plive na dítě"

Znova jsem si prošla tento článek, abych zjistila, zda v něm autor opravdu - aspoň podle toho, jak dole píše kterýsi "světec" a "soudce" a "mudrc"  - "plive" na dítě, konkrétně na maličkou dceru J. Paroubka.

 Není tomu tak, stačí si přečíst onu část a přesvědčit se, o čem to je.

V těchto diskusích na Psu, kde si člověk sem tam přečte fakt dobré názory, je nejhorší, že mnoho diskutujících nepíše k věci a navíc si prostě úplně mírnyx týrnyx a bez zábran sprostě vymýšlí věci, které v diskutovaných článcích nejsou. To je pak ztráta času, takové výlevy číst.

pertinax 16.1.2010 19:03

Hodně lidí dnes vlastní nějaké to auto, a to bez ohledu na politické preference

Možná by se jim všechny ty daně (=kolik musí svému politickému mazlíčkovi dát k dispozici na prošustrování) daly objasnit na jednoduchém výpočtu:

Vyděláš hrubého 1 000Kč, je ti 20let, jsi svobodný, bezdětný, živíš jen sebe. Odečti všechno co ti sebere stát než ti zaměstnavatel pošle  "xx čistého"Kč na konto. (Odečti co si sebere banka za to, že dostala TVOJE peníze - banka sice není stát, ale peníze ti sebere stejně jako ten stát.) Takže ti zbyde xxkorun v bance. Teď odečti co ti sebere banka za to, že si vyzvedneš SVOJE peníze. Takže ti zbylo v ruce xxkorun, za které si jdeš koupit benzin.

Nyní opět nastupuje jeho majestát, stát. Spotřební daň, DPH na spotřební daň, "všelijaká jiná" daň (nevím jaká, ale překvapilo by mě, kdyby daňový taneček skončil jen u spotřební daně), DPH na "všelijakou jinou" daň. A nakonec zlatý státní hřeb, DPH na cenu skutečně nakoupeného benzinu.

Takže, vážení, z té tisícovky hrubého, kterou jste si vydělali, za kolik korun jste si koupili BENZIN. Já si to časem spočítám, ale odhaduji, že za pět stovek to nebude. Vyšší kupecké počty se potom zabývají vyčíslením, kolik z Vámi zaplacených peněz ZA BENZIN sebere stát ještě pumpaři atd., ale to už se Vás netýká.

Abraham 16.1.2010 19:03

Re: A nyní vážně

Tomu rozumím, A tak jak jsem již sdělil,  jako loajální úředník za české koruny daňových poplatníků čekal na dva biliony státního dluhu. Nedej bůh,tak jak zde jeden na NP hovoří o bankrotu. A já jsem se naivně domníval, že vysoký státní úředník by měl dávat "echo".  

Kecal. 16.1.2010 19:01

Re: Solidarita

Humorista? Pošuk to je.

čtenář 16.1.2010 19:00

Re: Jak se ukájí zouzalík

No, to se tedy mýlíš. On reaguje přesně na to, co tu píšeš a argumentuje proti tvým tezím.

Roman 16.1.2010 18:55

Re: A nyní vážně

Proti vůli někoho neuděláte nic. Nevím proč lidi si podle průzkumu něco myslí a přejí, a zároveň v reálu proto nic nedělají. Možná to nikoho z nás ještě netlačí, něco změnit. Stávající realita možná zatím vyhovuje a je to pouze ve fázi vzteku a naštvanosti. Při prvních vážnějších problémech, které lidem citelně šáhnou do peněženky, může být ale vše jinak. Možná taky čekáme na nějakého demagogického chytráka, který se toho potom chytí.

čtenář 16.1.2010 18:54

Re: A nyní vážně

No, on pan Fischer sotva mohl vzít své statistiky a udělat s nimi státní převrat. :-)

ehm 16.1.2010 18:54

Re: Jak se ukájí zouzalík

Ty jsi opravdu jednoduchý: nemáš argumenty, a proto mluvíš o úplně něčem jiném než já. To je ohraná figura.

 Doufám, že tě neživí ekonomie. I když... bylo by to vysvětlení, proč jsme na tom tak špatně. Prostě proto, že čeští inženýři nejsou zrovna moc inteligentní.