23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin Vlk 16.1.2010 17:51

Solidarita

Dost se tady mluví o solidaritě. Taky bych měl něco na tohle téma.Kousek od mého domu otevřeli ubytovnu. Takovou tu nejhorší, fakt pro týpky, kteří musí dát prachy na dřevo každý týden, jinak jdou. Na zřízení té ubytovny poskytlo město dotaci. Na ubytovně bydlí nejrůznější lempli, opilci, zloději a podobné nejhorší kategorie podlidí. Každý z nich dostává od města příspěvek na bydlení (4000 Kč) + nejrůznější další sociální dávky. V době, kdy já za ranního šera odjíždím do práce se tyto existence vrací namol opilé ze svých nočních tahů, vyspat se z opice.  Manželka, která do práce docházela kolem zmíněné ubytovny musela začít jezdit autem, protože byla denně obtěžována smradlavými agrseivními individui. Auto jsme pochopitelně museli koupit.

Dále se v naší dříve klidné čtvrti začalo nehorázně krást. Cokoliv necháte venku, zítra tam již nebude, ať je to sekačka na trávu, nebo igelitový ubrus. Došlo také k několika vloupáním do domů, takže jsme byli nuceni pořídit (pochopitelně na naše náklady) nejrůznější alarmy.

A tak pořád dále. Kdo to celé platí? No přece my, my co jsme tak hloupí, že se o sebe staráme, po nikom nic nechceme a chodíme do práce. A já se ptám, je tohle solidarita? Nebo sprosté parazitování? Nebylo už toho dost? Může vůbec společnost, kde je tohle normální přežít?

P.S. Nedávno jsem se dozvěděl, že když se jedné rozvětvené rodině z ubytovny rozbila pračka, odebrali se na městský úřad a tam dělali bengál tak dlouho, až jim byla oprava pračky proplacena. Když jsem se ptal, jak je to možné, bylo mi sděleno, že je to běžná praxe.

už neživnostník 16.1.2010 17:50

Re: Copak Tequila Paroubková ....

Kemošům odpouštěly/i "rovnátka" desítky miliónů - Dvořák údajně nebyl jediný, ale v částce má jednoznačné prvenství - na daních a penále, ale minimální daň po živnostnících vymáhali oranžgutáni nekompromisně! Chátra jedna socanská! :-(

Fafa 16.1.2010 17:49

JC

Ať se platí 30 kč za návštěvu ordinace, ale do SYSTÉMU, ne jako příspěvěk doktorovi na dovolenou nebo jeho dětičkám na nové auto!!!!

A co presne je podle Vas ten SYSTEM, kdyz ne doktori, sestry a farmaceuti?

Béééďa 16.1.2010 17:49

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

No a obzvláště ,když se chci podívat do Toskánska a nechci bydlet v hotelu.A když chci na jižní pól,tak musím spustit Opencard

Roman 16.1.2010 17:47

Re: nejslabším článkem demokracie

Zjednodušeně řečeno ano

Roman 16.1.2010 17:46

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Paroubek mě je jako člověk naprosto ukradený a reagovat na něj, nebo na jeho vzhled je jen ztráta času a k ničemu. V každé straně je dost kreatur ze kterých se zvedá žaludek. Co se týče Topolánka myslím si, že pro něj je větší problém (vně ODS) Kalousek, než Paroubek.

Fidel 16.1.2010 17:34

Re: Modří idioti,

Vážený pane, bydlím ve čtyřtisícovém městečku, kde jsou dva soukromí lékaři, tzv.obvoďáci. Ten, u kterého jsem registrovaný má ordinační hodiny, které si sám určil 7:15hod - 13:00hod, po návštěvách nechodí. Ale ráno přijde v osm hod, prvně si dá kafíčko a ve čtvrt na devět začne ordinovat. V 10:00 je další pauza na kafíčko a ve 12:30 a i když jsou v čekárně ještě pacienti, klidně řekne, přijďte zítra. Krom toho, protože jsou u nás dva, tak se domluvili a na střídačku je každý jeden pátek doma, což drze nechávají vyhlásit místním rozhlasem. Takhle to provádí více jak deset roků, ten můj má krásnou nově postavenou vilku tak za pět melounů, auto za půl melounu, nový Harley(cenu neznám) a každý rok si jezdí s rodinou dvakrát na dovolenou do exotických destinací. Teď mi někdo řekněte, že při jeho pracovních výkonech, kdy nedodržuje ani ordinační hodiny, se má tak špatně že potřebuje od chudých důchodců 30,-Kč. O tom druhém raději pomlčím, protože ten je navíc radním v městské radě a od obce skupuje levné pozemky a nemovitosti, které obec předtím nechá opravit. Vidíte, že člověk může být hodně bohatý i bez Ferari a vilky na Mallorce. Stačí, když je člověk bezohledný a umí v tom chodit. Vy neznáte jednoho, já naopak znám dva obvoďáky, kteří jsou bohatí a dovedou se orientovat v dnešním Absurdistánu.

jirka.s. 16.1.2010 17:34

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Nojo, zvonil, zvonil, ale to byly jenom takové šperháčky! Ne zvonit, ale mlátit, ne klíčema od baráku, ale dvaapadesátkama montšíslama a rovnou o palice!!!

Abraham 16.1.2010 17:30

Re: nejslabším článkem demokracie

Ono to bude asi takto:  Kdo chce s vlky jíti, musí s nimi výti

jirka.s. 16.1.2010 17:28

Copak Tequila Paroubková ....

Ta bude vysmátá, takový pakatel jako je 100 táců jí ozubená pleš smázne jedním škrtem pera, zrovna jako jejímu kmotrovi estébákovi v. dvořákovi těch 26 melounů!

Roman 16.1.2010 17:18

Re: nejslabším článkem demokracie

Systém si představuji jako fungující demokracii. Mám spíš pocit, že tady se jedná o téměř neprůstřelný klientský systém, který má pouze formální znaky demokracie. Zpětná vazba v pozitivním slova smyslu nefunguje. To může mít do budoucna fatalní následky.

Martin Vlk 16.1.2010 17:17

Re: pane Zouzalíku

Asi tak.

Rusové taky lítali do kosmu v době, kdy půlka jejich země neměla co do huby. A byli takoví, kteří to považovali za úspěch socialismu.

Abraham 16.1.2010 17:14

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

No vidíte a stejně to na vyrovnaný rozpočet nedalo.

Kord 16.1.2010 17:13

levicovost není nemoc ale nutnost

ale to že je nezaměstnaný není jeho vina..drtivá většina čechů práci

chce,takže i když by mně to sr.lo tak bych 5000  z výplaty vypláznul.A o tom to je,že na neschopnost vlády a manažerů doplácíme všichni.

Martin Vlk 16.1.2010 17:12

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Trochu (dost) mi vadí to srovnávání Paroubka a Topolánka. Tohle prosím ne, ti pánové hrají každý jinou ligu.

Topolánek je někdy hulvát, někdy neobratný, někdy by mohl reagovat chytřeji. Ale srovnávat jej s vypasenou odpornou všeho schopnou pijavicí, která je schopná pro svůj prospěch prodat Česko na žrádlo pro psy? To snad ne. Topolánek se mi může nelíbit, ale kvůli takovým, jako je Paroubek jsem tehdy zvonil klíčema.

H.K. 16.1.2010 17:12

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

Jaké mimorozpočtové, jednorázové,  příjmy dal V.K. do rozpočtu?

Abraham 16.1.2010 17:10

Re: nejslabším článkem demokracie

Teď vám nerozumím. Jak byste si ten systém v současné demokracii a s  vazbou na stávájící ústavu představova ?.

Abraham 16.1.2010 17:05

Re: DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

 VK mohl za své vlády a za divoké privatizace( příjmy) mít rovněž  vyrovnaný rozpočet. Je rovněž slušnost to zmínit. 

Roman 16.1.2010 17:04

Re: nejslabším článkem demokracie

To určitě ne. Z toho, ale vyplývá, že chyba je v systému, který vyvrhuje do čela vždy ty největší gaunery. Což se projevuje zpětně do celé společnosti a opět naopak.....

jarda 16.1.2010 17:00

DLUHY DOPUSTILI A TÍM I ZAVINILI VOLIČI.

A ještě- autor stydlivě zapomíná, že návrh zákona o vyrovnaném rozpočtu navrhoval současný prezident VK . Je slušnost to zmínit.

Abraham 16.1.2010 16:57

Re: nejslabším článkem demokracie

A vy si jako myslíte, že současní erudovaní a moudří vládní mouřenínové by byli jiní, kdyby byli v různých stranách ?

Roman 16.1.2010 16:53

Re: nejslabším článkem demokracie

Teoreticky ano. Reálně moc možností není pokud je politika spojena s byznysem. Nové strany by měly šanci pokud by za nimi stál "silný obchodní partner", který by je pomocí svých peněz protlačil (ale to by jsme po čase možná byli tam kde jsme teď), anebo totální změnou poměrů vyplývající z nespokojenosti lidí(revoluce?). Současný průšvih je, že politika je pojatá jako podnikání za veřejné peníze. Zní to šíleně, ale bohužel je to tak.

Roman 16.1.2010 16:44

Re: Malá Margarita se nemá čeho bát,

Tak jako každý kdo je napojený na politiku.

dhimmi 16.1.2010 16:41

Malá Margarita se nemá čeho bát,

její tatínek vlastní kromě tučného břicha taky pořádně tučné konto,on na to prostě má.

Abraham 16.1.2010 16:39

Re: nejslabším článkem demokracie

Analogicky jsou potom ale neslabším článkem občané volící tu kterou stranu.

Roman 16.1.2010 16:38

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Teoreticky by to tak mělo být. Realita je, ale naprosto odlišná. Paradoxně se obě největší strany chovají stejně. Přisát se na státní penězovod a fungovat stylem urvi co můžeš, anebo žít ze státního jak dlouho to jde. Mně také vyhovuje druhý způsob, ale vadí mě pokud někdo má hubu plnou pravicovosti a zároveň parazituje na veřejných penězích. To spíš připomíná Putinovo Rusko než vládu pravice.

Honza999 16.1.2010 16:35

Re: Modří idioti,

Řekl bych, že to překrucujete.

Nikdo, ani ten Rath by nikdy proti IZIPu neřekl ani slovo - kdyby nebyl nejméně 50x předražený. Ta databáze je práce pro 2-3 schopné programátory na cca 3 měsíce (jedná se jen o modfikaci některé z dostupných prodávaných databází a o vytvoření webového rozhraní), železo za max. 300k, provoz do 50k měsíčně (server+správce) plus jednou za tři roky nové železo.. A ne desítky milionů ročně po dobu několika let bez hmatatelných výsedků.

Franta 16.1.2010 16:35

nejslabším článkem demokracie

nejslabším článkem demokracie jsou politici. Nejsou moudří (až na vyjímky), nejsou vzdělaní (až na vyjímky), většině problémů které projednávají nerozumí (až na vyjímky). A když k tomu připočteme špatný charakter (až na vyjímky) nelze se divit, že politikům je bližší košile než kabát.

Jinými slovy: nevadí jim, že státní rozpočet je hluboko v minusu. Důležité pro politika je, že jeho rozpočet je v plusu ( v čím větším plusu, tím lepší). Nenesou ŽÁDNOU odpovědnost za nic, proč by nevyužívali všech možností naplno?

A jak tak pozoruji naši politickou scénu, není to otázka politické příslušnosti. Až na vyjímky. Stále věřím, že vyjímky jsou...,ale každý týden jsem přesvědčován o opaku.

 

Martin Vlk 16.1.2010 16:26

Re: Problém je hlavně v tom, že drtivá část české populace

Ale v tom je snad základní odlišnost levice a pravice, ne?

Levice funguje na principu ukrást a přerozdělit, protože lidé jsou hloupé stádo, které musí vést někdo za ručičku.

Pravice říká nechte si své peníze a naložte s nimi rozumně. A o pomoc volejte, až ji budete opravdu potřebovat, jinak je to na vás.

Mně tedy vyhovuje více to druhé.

Roman 16.1.2010 16:17

Re: Kde by se mělo začat šetřit.

Je to logické. Přece neschválíte věc, která je levná a nic z ní nekyne. A nemusí jít hned o peníze (přece se nevidíte naposled). To platí patrně celostátně. Aspoň tomu vše nasvědčuje.