23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin Vlk 16.1.2010 13:35

Ten současný systém je neudržitelný

Bohužel, aby to pochopily i tupé třicetikačky, je nutné, aby se to celé sesypalo jako domeček z karet. Ony prostě jednoho dne ty důchody nepřijdou, podpora nedorazí a u doktora bude ošetřen jen ten, kdo zaplatí na dřevo. Pak MOŽNÁ pochopí i hloupé oranžové stádo, že utratit se dají jen ty peníze, které dokážu vydělat.

Shodou okolností jsem byl přítomen diskusi několika učitelek v důchodu. Podotýkám vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří mají formovat názory mladých lidí. A prakticky všechny (1 vyjimka) jásaly nad tím, jak konečně dostanou ten 13 důchod, jenom aby konečně Jirak vyhrál volby. Hlavně ne ten ošklivý a neslušný Topolánek (považte paní, on chodil na dovolené NAHEJ !!!).

Zkusil jsem podotknout, že jestli se něco neudělá hrozně rychle, možná do pár let nebudou ani ty dvanácté a jedenácté důchody. Zbytečně. Oni tomu prostě nevěří. Vždycky se to nějak udělalo, že jo, stát peníze vždycky poslal.

Někdy mi ti lidé připadají jako Židé v roce 1938. Každému muselo být jasné, co se blíží, ale oni tomu prostě nevěřili. Máme 20. století, tohle se přece nemůže stát. A stalo se to.

BuBu 16.1.2010 13:28

Re: Nic si nepochopil Hloupý Honzo !!!

Mě je´úplně "šumafuk" jestli je někdo levičák . . . a nikomu jeho zcestné levicové názory neberu - je to jeho blbost, že mu na poučení nestačilo 41 let !!!

Ale co se ČR týče - tak zde žádná demokratická levice není : Jsou zde pouze dvě komunistické strany - jedna stalinistického typu (KSČ), ve které jsou jedni a ti samí,jako za Husáka . . . . a druhá normalizační (ČSSD), která je srkz nazkrz prolezlá bolševiky, kteří by nám tu chtěli vybudovat socialismus, ale stydí se to, dělat pod hlavičkou KSČ !!!

Frštén . . . . soudruhu ?????

P.S. : Bolševik se, Hloupý Honzo, nepozná podle toho, jestli vlastní rudou knížku, nebo nikoliv . . . . . ale pouze podle toho, jak se chová . . . jaký je jeho pohled na svět !!!

A ten Váš pohled, Hloupý Jene, . . . je zcela totožný s komunisty současnými, minulými i národně-frontovními !!!  HOWG - domluvil jsem !!!

H.K. 16.1.2010 13:24

Re: Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

Solidarita je dobrovolná, není možné si ji vynutit. To, že je součástí života ve slušné společnosti je dobře. Lidé si musí uvědomit, že na solidaritu  není nárok..

Neobyčejný a nenormální 16.1.2010 13:10

Re: Mylí Honzýku . . .

Na levicových názorech není teoreticky špatného nic, jen to, že se tyto názory ukázaly v naprosté většině jako zcela pitomé a vždy vedoucí do pekel. Na podpoře a obhajobě dnešní  "sociální" demokracie pingla Paroubka je pak vidět IQ takového "obhájce". A tys toho IQ moc nepobral, Honzíku. Nu což, také jsi (bohužel) volič, bohužel pitomost takových voličů jako ty kazí život druhým. Kdybys na svoji levicovou pitomost doplácel jen ty a tobě podobní podle hesla "co jsme si zvolili, to si také vyžereme" problém by nebyl - brzo byste prožrali všechno a potom pomřeli hlady a byl by pokoj. Jenže ty a další, samozvaní mluvčí "obyčejných a normálních lidí", sama sebe považující zřejmě za velmi sociálně cítící, ve skutečnosti na lidi zvysoka kašlete, jen když budete alespoň chvilku žrát z cizího....

Honza 16.1.2010 13:05

Re: Autor není ekonom

no jó, vždyť již bylo řečeno, že s vámi většinově souhlasím, jen mi to dneska nesedlo, ostatně ani nebylo souhlasit s čím ...:). Nechme to, pod články jsem stejně občan.

Honza 16.1.2010 12:54

Re: Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

O solidaritu se neprosí ani nežádá ani se nevynucuje. Solidarita je samozřejmost v humánní, morální a civilizované společnosti.

Honza 16.1.2010 12:39

Re: Autor není ekonom

Pane, to je snad moje věc jaký nickname používám. Z toho samého titulu bych vás mohl žádat abyste vy nepoužíval ten můj.

Honza 16.1.2010 12:35

Re: Mylí Honzýku . . .

Člověče, vy jste úplně mimo, já jsem někde psal, že jsem voličem ODS? Mimochodem, co je na tom špatného, že mám levicové názory, já myslel, že žiji v demokratickém státě kde může mít názor každý jaký chce. Jak vidno to se holt některým "demokratům" typu BuBu moc nelíbí, že? Právě tohle je u vás modrých typické postbolševické myšlení kdo nejde s námi jde proti nám a když s ním nemůžeme tvrdě zatočit, tak ho budem aspoň urážet a zesměšňovat. To jste celí vy a proto se nedivte, že vás obyčejní a normální lidé nemají rádi.

Honza 16.1.2010 12:34

Re: Autor není ekonom

pane, mohl bych vás požádat, abyste, prosím, nepoužíval náš společný nickname ? Máme dost podobnou IP a pod tyhle tlachy se fakt podepsat nemůžu.

K 16.1.2010 12:28

Re: Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

To o čem mluvíte není solidarita. O tu se, totiž prosí či žádá. Nikdy se nevynucuje. To dělají ty nejhorší pijavice.

BuBu 16.1.2010 12:21

Re: Mylí Honzýku . . .

Hlavně se nám nepokoušejte namluvit . . . že jste voličem ODS !!!

A nejprve Vy řekněte, proč je autor článku debil, když píše pravdu . . . a proč je ještě k tomu "modrý" !!!

Oranžovo-rudá barva Honzýku . . . z Vás čouhá  - jako z vidláka sláma !!! Takto to zde na NP nevidím pouze já . . . . .

Guláš 16.1.2010 12:20

Re: Mylí Honzýku . . .

Honzo máte pravdu, kterou vám studenti Facebooku nemohou přiznat. Oni nejsou schopni argumentovat. Umí pouze nálepkovat a v případě, že ostatní poučky z Jánského vršku selžou, označí vás za bolševika ap.

Honza 16.1.2010 12:20

Re: Honza

To je argument jako noha.

JaS 16.1.2010 12:12

Re: Honza

Tak už se konečně vyblij, když je ti na blití! A pokud možno do klávesnice!

Honza 16.1.2010 12:10

Re: Mylí Honzýku . . .

Můžete laskavě upřesnit co jsem zde konkrétně, ale konkrétně napsal komunistického, nebo rudého? Jsem si jist, že vůbec nic. Takže vlastně ústní průjem se line z vašich úst, že? Když napadáte, buďte konkrétní, takhle jste za vola.

Pavel 16.1.2010 12:08

Re: Návrh

A jakmile budete nepohodlný volič, stačí Vás vyhodit z práce před volbami, a máte smůlu, že? Orwel hadr.

Guláš 16.1.2010 12:05

Re: Pinglovy ekonomické teorie

V podstatě by bylo možné volit strany mající ve volebním programu odvolatelnost poslanců. Bohužel, víme jak fungují volební programy. Ideálním stavem by bylo rozdělit stát na 2OO volebních okrsků a volba občana (ne politické strany). Takový okrsek by měl cca 50 000 lidí a kdyby tedy se v referendu vyslovilo proti zvolenému 25 001 lidí, skončil by. Chce to co největší podíl lidí na funkci státu, ale k tomu nemúže být "politická vůle", takže nezbývá než Balbínova poetická. Vím, že je to hořké, ale bohužel i logické.

Pavel 16.1.2010 12:05

Re: Pinglovy ekonomické teorie

Největší odborník na rozpočty v ČR je pan Kalousek, ten z nich dokázal vždycky dost najít - pro sebe. Jako študovaný chemik byl vždycky odborníkem na makroekonomiku a vždy na místě - s otevřenou svojí kapsou. A lidi mu tu jeho TOP-09 zase žerou. Ach jo....

BuBu 16.1.2010 12:02

Re: Mylí Honzýku . . .

. . . pročítaje tu Vaši diskusi . . . ten tok Vašich komunistických přiblblých myšlenek (lépe řečeno ústního rudého průjmu) . . . . . musím suše konstatovat : Vaši rodiče se špičkově trefili do Vašeho jména ! Zapomněli ovšem před něho připsat přívlastek : Hloupý !!!!

karel-smichov 16.1.2010 11:48

Re: Není na důchody

Proč se vyplácí výslužné,bývalým kumunistickým vojákům policistům,kteří sloužili režimu,který byl označen jako protiprávní!! Proč by jim neměl  stačit důchod  jako ostatním !!!

Honza 16.1.2010 11:40

Re: Honza

Synku, až odpracuješ to co mám odpracováno já, tak pak mi uděluj ta tvoje moudra.

Nagano 16.1.2010 11:37

Je hloupé se ptát,kde jsou ty prachy

Kdo je má-je šikovný,  tvrdě pracující.Těch zbylých 90 proc. nemá co závidět, musí být jenom hodně vystrašený ,úslužný, aby se udrželi nad vodou a neskončili  jako ti bezdomovci ve Frýdku Místku, v kanále, demokraticky ohryzaní krysami .Většina se musí naučit větší  solidaritě ke své reprezentaci- to abychom se nikdo necítil jako holé řit..

Jirid 16.1.2010 11:30

Není na důchody

Na důchody v tomto státě téměř není a za pár let nebude. Ale už se nikdo nezabývá tím, odkud jdou peníze na vyplácení výslužného. Pobírají to mladí lidé, kteří mají práci. Navíc do zaměstnání, za které to berou nebyli nasazeni, ale vybrali si ji sami, dobrovolně. Tak proč takto stát vyhazuje peníze, které jsou důležitější jinde?

Eso 16.1.2010 11:28

Re: Honza

Chyť do ruky lopatu a pracuj !!!!!!! To NENÍ arogance, pokud máš ruce a nohy. Je to LENOST, SOBECTVÍ i SMŮLA pokud předpoklady k práci máš ale nechce se ti. Je to taky ZÁVIST nad skutečností, že někomu holt osud dal lepší kartu, nebo dědil po dědečkovi, který lepší kartu měl. Myslím, že by bývalo stačilo, aby všichni socialističtí brečouni bývali vystudovali třeba " práva ". Neviděl jsem " právníka ", aby si na důchod stěžoval.

Roman 16.1.2010 11:27

Re: Pinglovy ekonomické teorie

Reálné možnosti moc nejsou. Kolikrát přemýšlím co se s tímto dá dělat, ale postoj ze kterého kouká cynismus se mě také moc nezdá. Kolikrát, mě už připadá aby jsme si pomalu chystali odpověď pro svoje děti proč jsme toto nechali dopustit. Stejně tak jako my se můžeme ptát našich rodičů a prarodičů.

Henry 16.1.2010 11:24

Re: Honza

právě jsi, Honzíku, dokonale zhodnotil své příspěvky.

těchňik 16.1.2010 11:20

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

... obdobné, jako třeba u živnostníků - nářadí, stroje, spotřební materiál, povinná školení, kontroly hygieny, pronájmy prostor, energie, voda, atp. atd.

Esmerald 16.1.2010 11:14

Re: Jak autor na konci píše

Skutečná čísla, Jiříku, jsou něco jiného než nějaké " pár stovek nezabije ". Je skutečně pravda, že pro záchranu celkově zanedbatelného počtu dobře placených pracovních sil a řičení jejich odborů přikročili politici k někdy nepochopitelným krokům posílit obchod s automobily. S Polskem ( a proč vůbec jenom s Polskem ? Proč ne třeba s Rumunskem, Bulharskem...a jinými komunisty zničenými zeměmi ?  ) si srovnejte nejdříve " kupní sílu " měny, která je sama u Koruny větší v poměru 2:3 s Polskem.

těchňik 16.1.2010 11:13

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Už jsem odpověděl zmatenému trulantovi s nickem "jonatan" i jinde, tudíž na to odkazuji.

Guláš 16.1.2010 11:09

Re: Pinglovy ekonomické teorie

Co mi zbývá? Poradte.