1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Peman 16.1.2010 10:00

Pinglovy ekonomické teorie

Ekonomicky vzdělaný pingl Paroubek, jinak též vynálezce ekonomického zákona, že totiž státní dluhy neškodí, neboť se stejně nemusí splácet, se stal už i ekonomickým kouzelníkem. Nyní chce utácet státní (=daňových poplatníků) peníze, aniž by kdekoliv chyběly! Hotové ekonomické perpetum mobile. Teď už lze jen čekat, že svou ekonomickou teorii završí objevem, že peníze neustále vznikají z ničeho. Už vidím jeho inteligentní voliče, jak chodí s hubama dokořán, neboť co nevidět začnou létat pečení holubi. Bohužel to tu už jednou bylo, a ne zas tak dávno, aby si to i volič sociální demokracie nemohl pamatovat: jiný skvělý ekonom socanů, Špidla, měl utkvělou představu, že "zdroje tu jsou" (nesvéprávným ho kupodivu neprohlásili, nakonec skončil v Bruselu). Zblbl nejen socanské voliče (k tomu věru není třeba se moc snažit), ale i různé novináře, nadšené tím, jak to ekonomickému laikovi a nýmandovi Klausovi nandal v nedělní debatě, ve které vlastně jen papouškoval své "zdroje tu jsou". Ovšem i socani mají kazisvěty: hned po volbách (socani už u vládních koryt) najednou byly zdroje v tahu, další ekonomický expert socanů Sobotka "upřesnil", že tento slavný výrok Špidly se zakládal na "nepřesném" vyhodnocení situace. A bylo po ptákách. Tak bylo tupcům  slíbeno příště alepoň těch třicet kaček, aby zase volili socany. A zase to zabralo (v rozvojové Indii si strany kupují hlasy alespoň za televizor, českému tupci stací 30Kč). Jsem věru napjat, kolik pitomců spolkne nejnovější Pinglovy ekonomické teorie (zralé na buď Nobelovku - v Kocourkově zvaném Česko - nebo na svěrací kazajku - všude jinde)....

pepan16 16.1.2010 9:58

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Ano. Píší k věci a se znalostí problému. Nekydají nenávistnou špínu. A to je ten váš problém, že?

IKE 16.1.2010 9:57

Re: Návrh

Kterýchkoliv. Existují totiž také daňoví nepoplatníci, kteří z nich žijí.

pepan16 16.1.2010 9:56

Re: Návrh

Příjmových, ať už se jim říká jakkoli. Volební právo by měl pouze ten, kdo za minulé volební období měl kladnou daňovou kvótu.

pepan16 16.1.2010 9:54

Re: OVM / Hašek

kdo je z JM, moc dobře zná termín Šašek Hašek.

Roman 16.1.2010 9:51

Re: Návrh

Poplatníka kterých daní?

Frankfr 16.1.2010 9:49

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Malý praktický dodatek. Jako starší člověk chodívám k několika lékařům a pozoruji jaké změny u nich nastávají po zavedení reg. poplatků. Naše praktická lékařka vybavila ordinaci i sesternu výpočetní technikou ( dosud vše dělala ručně ) a novým nábytkem. Ošetření u ní je nyní příjemnější a rychlejší. Další lékařka pořídila nová křesla do ordinace i do čekárny - opět zlepšení komfortu pro pacienty a tak bych mohl pokračovat. .

Forstmeister 16.1.2010 9:41

Návrh

Volební právo přiznat pouze daňovým poplatníkům. O mých penězích, odvedených státu, mám snad právo rozhodovat demokraticky, pobírači prebend snad nemohou nakukovat do mé kešeně a volit ty, kteří mne budou soustavně olupovat ve smylu hesla "Bono publico" v jejich prospěch. To se nám to hoduje, když nám to jiní platějí. Můj názor.

Roman 16.1.2010 9:32

Re: máte smutnou pravdu

Není ani zájem pojmenovat problémy. Kapři si svůj rybník nevypustí.

David J. 16.1.2010 9:05

máte smutnou pravdu

Jestliže politici jsou obrazem svého národa ( hloupý politik - hloupý národ ), bude asi trvat dost dlouho než někdo pojmenuje nějaký problém. Pravděpodobně to za nás v rovině ekonomické udělá třeba Světová banka, která nám bude po krachu našeho státu dělat státní rozpočet a to potom budeme sedět se spadlou bradou a říkat si, kde asi soudruzi udělali chybu...

Mgr. Milda 16.1.2010 9:02

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

mně se nezdá, že by u nás lékaři nebo učitelé nějak strádali. Na druhou stranu však je určitá úroveň ordinace a čekárny také vizitkou státu a systému. Takže nejde zde o boj o přežití, spíše o zvýšení úrovně ošetření pacientů, kteří jsou opravdu nemocní, zejména chronicky nebo pacientů s akutními problémy. Tomu stojí v cestě čekárny, plné babiček, které se tam jdou ohřát, popovídat si o svých nemocech s ostatními babičkami a poté i s panem doktorem. Mezi nimi pak třeba pacienti s bolestmi nebo úrazem čekají více, než hodinu (stav u nás na malém jihočeském městě).

Ten poplatek je samozřejmě třeba evidovat, pacientovi vydat potvrzení a na jedno onemocnění pouze jednou, následné kontroly pak už bez poplatku. Poplatky jsou pak vázány na vybavení ordinace nebo čekárny a jejich nekontrolované použití by mělo být následně kompenzováno snížením příjmu třeba od pojišťovny nebo obce. Funkci čekárny u nás převzal místní bufet, tam vidíte kdykoliv přijdete, stále ty samé důchodce v teploučku a družné debatě. Až se k nim přidruží i babičky, bude mít náš pan doktor víc času na skutečné pacienty.

Myšák 16.1.2010 8:56

KSČ a ČSSD

Zde po roce 1945 zaváděli nejprve socialismus a po roce 1948 komunismus.V ČSSD je velké množství bývalých komunistických hovad, tak čemu se divíte.

Pešek 16.1.2010 8:52

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

To si o těchnikovi rozhodně nemyslím, mýlíte se. Jen zřejmě nemá představu o provozu ordinace jako živnosti. Já bych s nálepkou na vašem místě počkal.

Pešek 16.1.2010 8:46

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Koukněte na to těchnicky: lékař musí zaplatit nájem ordinace a čekárny, jejich vytápění, plat personálu, vybavení ordinace, tedy nábytek, přístroje, nástroje, její úklid a pravidelnou desinfekci, hardware, software, papír do tiskáren, elektriku, telefony, vybavení personálu předepsaným oblečením a ochrannými prostředky a jejich údržbu, plat personálu s odvody, účetní, daně, sociálku, zdravotní pojištění a spoustu dalších drobností. Kromě toho také vlastní plat pro lékaře a jeho předepsané doškolování a průběžné studium, lékaři také vyjíždí k nepohyblivým pacientům, tedy na dopravu. Body jsou až za výkon při ošetření. Úhrady lékařům od pojišťoven byly sníženy v nějakém poměru vzhledem k předpokládaným příjmům z regulačních poplatků. Lékař je živnostník a platí si všechno sám (pokud nemá nějaký příjem nebo požitky od lékových firem). Stejně tak to platí o nemocnicích a poliklinikách. A jenom blbec (tím rozhodně nemyslím vás) by si mohl myslet, že lékař má mít průměrný plat, protože je to obecně člověk s nejvyšším vzděláním, které není nikdy ukončeno a má být ve slušné společnosti na jednom z nejvyšších míst jejího žebříčku.

Pešek 16.1.2010 8:31

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Kapitační znamená na hlavu, tedy k lékaři jít nemusí, musí být vedeni v evidenci. Za výkon teprve přichází body.

Petr1 16.1.2010 8:09

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Techniku jasně, vedení zdravotní dokumentace dělá zdarma. Nájem plus energie cca 20.000,- kaček, plat sestry s odvody cca 25.000,- kaček...........................................................Socani se nechali koupit za 30 stříbrňáků, nechají se koupit i v příštích volbách. Konečně se dočkáTE vlády socaků s komunisty v čele s agentem StB Filipem. A potom VÁM těch 30 kaček zruší.

[>-]  Pracující Nové hutě Jiřího Paroubka uzavřeli socialistický závazek : na počest slučovacího sjezdu KSČM a ČSSD vyrobí 100 tun surového železa nad plán !  [>-]

priserka 16.1.2010 8:09

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Vy jste jako mnozi nepochopil hlavni ucel 30Kc. Ten je, aby babka zbytecne netvrdla v cekarne kvuli receptu na paralen a pokecani s ostatnimi babkami. Zdrzuje ostatni, bere cas doktorovi, ktery jej muze upotrebit na skutecne nemocne. Takovych jsem videl dost na tech par navstevach u obvodaka, ktere jsem musel za poslednich 10 let vytrpet.

Pote co se zavedl 30kc poplatek jsem dokonce mohl odejit od doktora uz po pulhodine cekani - a praci z domu vydelavat i te pritrouble babce na duchod. Holt mi nebylo tak spatne abych si lehl a lezel a jit na nemocenskou ? No to by bylo v rozpoctu poznat, ze.

Samoregulace neni blbost, a kdyz jsou lide hloupi tak, ze zneuzivaji system dokonce ke sve vlastni ujme, je treba je zacit mlatit - a 30kc je jedna cokolada, to zas TAK neboli.

cipísek 16.1.2010 7:56

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Já bych šel hned,ale jaksi není kam - ti dobří mají "plný stav" .

cipísek 16.1.2010 7:53

OVM / Hašek

Mně osobně velmi potěšilo,že se V.Moravec tentokrát konečně jednou "pochlapil" a mimo téma blekotajícího Haška tvrdě usadil.Jen aby to nedopadlo tak,že za týden při vyslovení jména Moravec budeme  dodávat  "čest jeho moderátorské památce".

jonatan 16.1.2010 7:29

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Vy jste typický příklad Paroubkova voliče. Závistivec a primitiv,  který vidí jenom těch 45000 korun. Pokud nejste se svým lékařem (kou) spokojen, jděte jinam! Já jsem u soukromého lékaře a lepšího jsem za celý svůj život (78r.) neměl!

jonatan 16.1.2010 7:23

Máte plnou pravdu.

Co ale učinit, aby to ti populisté také pochopili? Často kolem sebe slyším říkat, že jsou blbí. Ba ne! Oni nejsou blbí, oni jsou vychytralí, sobečtí a prohnaní! Heslo: "Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme" se v jejich případě nechá prezentovat na: "Dluhů se nelekejme, na množství postižených, kteří je budou splácet, nehleďme!"

Anti :°-( 16.1.2010 6:06

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Vy jste pěkný pitomec. Nezáviďte doktorům, nebo všichni odjedou do Anglie a zůstanou tu jen Mongolci a Ukrajinci. Raději dám 30 korun doktorovi než úředníkům v pojišťovně obložené mramorem.

ps 16.1.2010 2:17

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

TO by těch 900 lidí muselo chodit každý měsíc k lékaři.

lubošek 16.1.2010 2:16

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

V této diskusi poznáte doktory a lékárníky lehce.

těchňik 16.1.2010 1:45

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Nevím, jak je to tam zavedené, co se z čeho hradí a tak podobně. Jen jsem to konstatoval. Ale co se tedy hradí z oněch bodů za výkon?

ZK 16.1.2010 1:35

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Byly by to pěkné peníze, kdyby nemusely pokrýt i náklady ordinace a plat sestry. Takhle to není nic moc.

SW 16.1.2010 1:28

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

vše co píšete bylo již 1000x rozebráno, zde i jinde

Delam Sikozy 16.1.2010 1:28

Nevím,něco mi říká, že Margareta Paroubková nic dlužit nebude

Myslím, že to děvče bude v plusu.

těchňik 16.1.2010 1:22

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

To o těch kapitačních platbách jsem donedávna nevěděl. Místní ordinace praktické doktorky má v evidenci údajně přes 900 lidí. Krát 50 Kč je to tedy 45.000 měsíčně! To jsou velmi slušné peníze za vedení zdravotní dokumentace.

Jirka 16.1.2010 1:14

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Neříkejte blbci,že je blbec.Stejně to nepochopí.