1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 16.1.2010 11:08

Re: Návrh

A kdo jsou teda ty paraziti a jaké strany volí?

těchňik 16.1.2010 11:08

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Poslouchej ty demente (když už se míníme tak pěkně oslovovat - nicméně sis začal) - kde tam vidíš nějakou závist?! To bylo pouhé spočítání, konstatování a částečně otázka. Nebuď přehnaně "domýšlivý", nedomýšlej a nepodsouvej věci tam, kde nejsou! Mimochodem - k místnímu praktickému lékaři na vyšetření chodím průměrně tak jednou ročně (nejvíc chodím k očnímu) - nebýván totiž moc nemocný a vysedávaní či plkání v ordinacích se mi extra ekluje. Dříve (už nevím s jakou frekvencí - snad jednou za 3 roky?) pak pro vyšetření kvůli vyhl. 50. A s místním felčarem jsem spokojen. A já coby volič Pupkatého Pingla?!? - nějaké lepší politics fiction nevypotíš, ty bumbrlo? ;-)

pepan16 16.1.2010 11:05

Re: Návrh

Kdyby paraziti nevolili, měli bychom dávno jiné vlády a politiky. Stále předpokládám, že většina pracující populace je víceméně poctivá

Honza 16.1.2010 11:05

Re: Autor není ekonom

Na hrubý pytel hrubá záplata. S vámi to totiž jinak nejde. S primitivem se musí mluvit jeho jazykem. Jinak si slušnost vykládá jako slabost. Přečtěte si tu snůšku pohrdání starými lidmi a důchodci ve zdejších příspěvcích a pak pište něco o vzdělání a slušnosti. Je mi z vás na blití modráci.

pepan16 16.1.2010 11:02

Re: Návrh

Nosíte dříví do lesa. podnikám od roku 1993 a ve ztrátě jsem byl jen první rok. Nepsal jsem že by si podnikatel nemohl koupit auto, když na to má (koupí drahého auta dá také slušnou injekci státu ve formě dalších daní). Ale pokud někdo systematicky "podniká" tak, že je účelově stále ve ztrátě, pak to není podnikání, na tom trvám.  A ano, kupuji si auta v ceně kolem milionu každých pár let. A hlavně, platím daně a platím daně a platím daně.

Roman 16.1.2010 11:00

Re: Pinglovy ekonomické teorie

Akorát že vy jim tu srandu platíte

Honza 16.1.2010 10:59

Re: Honza

To je pouze úhlem pohledu. Při pohledu z jiného úhlu, se projevuje hloupost a omezenost u vás modrých fanatiků. Stačí si si tu projít příspěvky a dílem je z toho normálnímu člověku na zvracení a dílem k pláči nad arogancí, sobeckostí,netolerantností, elitářstvím a primitivitou většiny zdejších příspěvků.

Guláš 16.1.2010 10:58

Re: Pinglovy ekonomické teorie

Zblblí voliči sociální demokracie si pamatují "ostrůvek stability", z doby, kdy se hroutil finanční trh. Pamatují na nejlepšího ministra financí na světě a jeho řeč o šíření poplašných zvěstí po námitkách o nereálných předpokladů na příjmové straně rozpočtu. Výsledek? Nejvyšší schodek v historii ČR. Ti voliči nevidí podstatný rozdíl mezi rozdáváním různých příspěvků a rozdáváním předražených státních zakázek. Nevidí ani tu úžasnou properitu posledních dvaceti let, která je postavená na neustále rostoucím dluhu. Dávno jsem pochopil, že volby jsou jen fraška pro voliče a zásadně volím Balbínovu poetickou. Nemůžu tím nic zkazit. Když si dělají politici srandu ze mne, dělám si jí z nich.

Roman 16.1.2010 10:55

Re: Jak autor na konci píše

Jen pro ilustraci: Na jedné straně důchody, na straně druhé nedávno darovaných 70 miliard ČEZu ve formě emisních povolenek. To vše ve státní kase zákonitě chybí. Když se necháte zkorumpovat z jedné strany, tak aby jste zavřel hubu ostatním musíte je z logiky věci také uplatit. Třeba formou třináctých důchodů. Od jedněch peníze nevyberete a druhým je pro klid dáte. Prospěch z toho mají ti kdo toto zařídí. Prostě kšeft za veřejné peníze. A sekera ve státní kase narůstá.

pampucha 16.1.2010 10:53

Re: Jak autor na konci píše

Jste si zcela jistý,že tady to,co navrhujete,naplní naši státní kasu?Pokud neproběhne důchodová reforma,tak se nic dopředu nehne.Tyto daně a větší odvody by se zase jenom tzv.projedly a problém,o kterém píšu výše,by se nevyřešil.

těchňik 16.1.2010 10:51

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Co takhle buď řádně číst, ev. nelézt vůbec na diskuze, pokud nejste schopen chápat význam psaného?

Yosefa 16.1.2010 10:50

Honza

Máš přiléhavé jméno, jen schází příjmení- Hloupý

Eso 16.1.2010 10:48

Re: Autor není ekonom

Hlópé Honzo !

Kde jste vystudoval tuhle " latinu "? Mama Vám nacpala do rance buchet na dobu studia a tata lenocha, spícího za pecí kopnul do kostrče. Tak asi vznikl další intelektuál s rozhledem krtka.  

pampucha 16.1.2010 10:48

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

S oranžadáma a s rudochy nemá cenu diskutovat.Ti jenom slepě papouškují co říka Roko a Falmer.

Apea 16.1.2010 10:47

Re: Jak autor na konci píše

Co to zkusit třeba z daně z přidaného hodnoty z luxusních aut, anebo z nezastropovaného sociálního a zdravotního pojištění?  

těchňik 16.1.2010 10:45

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Ten výčet jste uvádět nemusel - šetřil byste konečky prstů oťukávání o klábosnici :-) - to je mi samozřejmě jasné, ze zkušeností OSVČ vím své. Ale otázka zněla - co ty body za výkony? Navíc ve vláknu následně nešlo o regulační poplatky (kromě platby u dětí - svádí rodiče riskovat - apod., proti nim nic nemám), ale o kapitační platby!

Doktorům nic nezávidím a nemyslím, že by měli mít plat stejný jako uklízečka, ale jde i o mé peníze, tudíž bych si dovolil mít jakýsi přehled co se s nimi děje a také požadavek určité transparentnosti.

Roman 16.1.2010 10:44

Re: Pinglovy ekonomické teorie

Nadávat na Paroubka je zástupný problém. Socani i ODS dělají v jedné branži. Jedná se o spolupráci a vzájemnou výhodnost. Opozice jen na oko. Každý si podchytí svoje voliče a ostatní už se domluví následně. Kdo umí spočítat, která partaj zatnula sekeru do státní kasy víc. Víme o tom jen to co se zveřejní. Tzn. kulové.

pampucha 16.1.2010 10:40

Re: Jak autor na konci píše

Ano,naše důchody jsou třeba nížší než v Polsku,takže teď rozhážeme peníze,které zvýší náš dluh.Otázka - z čeho budeme platit důchody za deset let?

pampucha 16.1.2010 10:38

Re: Autor není ekonom

Vzdělaná odpověď od oranžády.

prd 16.1.2010 10:26

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Ještě že jsi se k tomu přiznal, modrý ptáčku.

Roman 16.1.2010 10:25

Re: Návrh

Třeba DPH, nebo spotřební daně?

Roman 16.1.2010 10:23

Re: Návrh

Mezi chronickými flákači a parazity může být velká skupina nevoliču už teď. Dispozoice k tomu jsou. Mezi plusové podnikatele a osoby s právem volby např. budou patřit i lidé napojení na tzv. opencard. O jiných nemluvě. Aby jsme po několika takových volbách "plusových osob" neměli třeba 1 km dálnice už za deset miliard.

Honza 16.1.2010 10:22

Autor není ekonom

Autor je modrý debil.

Jiřík 16.1.2010 10:21

Jak autor na konci píše

Autor není ekonom...Pár stovek pro důchodce stát nepoloží,naše důchody jsou nižší než  v chudším Polsku.Když máme na vracení DPH u luxusních a sportovních aut,určitě na tom nejsme tak zle-nebo jsme?Jedná skupina mlaská,daně neplatí a ještě jí stát vrátí DPH na jakékoliv auto.Trochu zvrhlý stát,který by neraději nechal pomřít důchodce a nové důchody už nezaváděl.

Jara London 16.1.2010 10:17

Re: máte smutnou pravdu

Ale my jsme chytrý národ, neboť máme chytré politiky. Podívejte se například na takového Standu Upřímného Grosse, jak se vlastní chytrostí vzmohl - a to byl prostý strojvedoucí. Co teprve takový Jarda Tvrdík, Mirek Topolánků nebo třeba Bém Prasečí Rypáček.

Jara London 16.1.2010 10:15

Re: Návrh

Pepane, Vy jste nikdy nepodnikal, že? Proč by si podnikatel nekoupil auto za milion, když na to jeho firma (firmy) dokáží vydělat? Vše záleží jen na jeho schopnostech zajistit lidem ve firmách práci a zajistit prodej jejich výrobků. Dejte se také na podnikání, uvidíte, jak je to snadné! A garatuji Vám, že do začátků nemusíte mít ausgerechnet miliony!

Jara London 16.1.2010 10:11

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Logicky - vědí téměř vše o tom, kolik stojí udržování lékařské praxe - dezinfekce a pomocné materiály (vata, obvazy, jednorázové jehly, lékařské nástroje, běžný spotřební materiál atd. atd.), potřebné vybavení (od nábytku přes speciální stoly a křesla až např. k EKG, vyšetřovacím přístrojům očařů či gynekologů. stomatologické soupravy zubařů atd.), poplatky, platy personálu, povinné kontroly hygieny (které samozřejmě musí platit), povinná školení, náklady na výjezdy k nepohyblivým pacientům .... A nikdo se doktora neptá, kde na to vezme! Podotýkám, že já nejsem doktor, ale dovedu si to živě představit.

pepan16 16.1.2010 10:08

Re: Návrh

To, že je v mínusu je přechodný stav. A že by byl celé volební období (4 roky) v mínusu? Možná ve výjimečných případech a pak by to byla jen další motivace dosažení ziskovosti. "Podnikatelé", kteří jsou v mínusu posledních 15 let a každý druhý rok si kupují auta za milion apod. nejsou podnikatelé ale zloději. S důchodci samozřejmě máte pravdu, ale dalo by se zavést podobné kritérium teřba na posledních pár let produktivního věku před nástupem důchodu. To je detail. pricipem je, aby právo volit ztralili chroničtí paraziti a flákači.

pepan16 16.1.2010 10:04

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Plat sestry i s odvody 25000?? To je nějak málo.

Roman 16.1.2010 10:03

Re: Návrh

Co třeba důchodci? Platili před tím a teď z logiky důchodu jste příjemce. Jak by se posuzoval třeba podnikatel, který investoval a zákonitě je v mínusu