18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 2 16.1.2010 14:39

Re: Už furt neomílejte ty trapné řečičky o 30 Kč

Nemám absolutně nic proti vybírání peněz u lékaře i další poplatky.Ale proč Vy znalí problémů pořád hovoříte jen   o    třiceti korunách?To je jenom zlomek poplatků plus další výdaje za cestu,recepty a jiné.Zatím jsem vše platil bez připomínek,ale to co  předvádíte príserko ve svém příspěvku,mne trochu rozhodilo.Vadí Vám ukecané babky,ale myslím si,že většina lidí tam nejde proto,aby se bavila,ale nechala léčit.Váš argument je hodně nepřesvědčivý a zdá se,že ordinaci navštěvujete dost často,že jste tak informován.Ono jinak se vše jeví lidem nemocným a jinak zdravým.

Fidel 16.1.2010 14:39

Re: Modří idioti,

Ono by při dobré vůli šlo ušetřit ledaskde. Třeba omezit turistiku poslanců, která je kritizována i v televizi, zrušit placený senát - trafiku neumístěných členů stran v parlamentu, zredukovat platby manažerů ve státních podnicích, jako jsou ČD, nebo ČEZ a další, chtít po zaměstnancích státních institucí přiznání a doložení nabytého majetku během výkonu funkce ve státní sféře, opravdu důsledně objasňovat a trestat korupci a ne jak to předvedl Topolánek chránit defraudanta Wolfa a dělat mrtvého brouka v kauze Čunek, který bral sociální podporu i když měl několik milionů na kontě. Víte, že za tolik nenáviděné totality nebyli státem placeni ani poslanci? Ale ono je to dnes tak, že kradou všichni tam nahoře a nikdo do toho nechce píchnout, protože by příště mohli píchnout do něho. Mnoho peněz uniká při zadávání státních zakázek(př. bývalého ministra dopravy Řebíčka z ODS). Dalo by se najít mnoho dalších příkladů, kde se dá ušetřit, ale to by musel někdo chtít. Zatím to vypadá tak, že to těm nahoře vyhovuje. Sám vidíte, co je to za bandu darebáků, když si nechtějí omezit imunitu ani v oblasti, která nesouvisí s výkonem funkce poslance.

Martin Vlk 16.1.2010 14:32

Re: Ten současný systém je neudržitelný

No, ona je to dost tragédie. Ta příšerná hloupost lidu obecného, voličského.

Protože ta úděsná taktika ČSSD funguje a oni za ty svoje blepty fakt nakupují hlasy! Takže ostatní strany se buď přizpůsobí a začnou dělat totéž, nebo se budou krčit někde kolem 8 - 9% ve sněmovně, kde zatím bude Hlavní Bachor rozprodávat i židličky z bufetu.

Jinak tedy rozdíl vidím dost velký. Tedy že pravicovější část spektra potřebuje fungující ekonomiku, aby z toho taky něco měli, zatímco levice se potřebuje jen protlačit ke korytu.  Že tam zbudou jen mizerné otruby je jim celkem fuk.

Martin Vlk 16.1.2010 14:26

Re: Modří idioti,

Vezmeme to postupně:

Kapitační platba je stará věc, nevím, jak to s tímhle souvisí. Necítím tady potřebu rozebírat, proč to tak má být, není to nic nového a jen u nás, projděte si internet.

Výpis zdravotní pojišťovny si pravidelně nechávám dělat (viz izip.cz), nikdy nebylo v nepořádku ani to nejmenší. Bohužel to funguje poměrně krátkou dobu. Jó, kdyby Adolf Ráth nezlikvidoval projekt internetových zdravotních knížek, mohlo to běžet delší dobu.

Doktorům jejich peníze nezávidím. Neznám obvoďáka, který by jezdil ve Ferari nebo vlastnil vilu na Mallorce. Myslím si, že vzhledem k situaci v tomhle státě mají tak akorát.

Celá reforma zdravotnictví měla jako jeden z bodů, že bude zřízen státní orgán pro dozor nad zdravotnickými pojišťovnami Prostě orgán, kam se můžete odvolat, když jste s pojišťovnou ve sportu (dnes noc takového není a když vám pojišťovna něco neuhradí, můžete si akorát tak stěžovat na lampárně). Bohužel, třicetikačky zbouraly celou reformu, takže nba tohle už nedošlo. Takže máte, co jste chtěli. 

Roman 16.1.2010 14:22

Re: 90 léta

Mafiáni z 90. let způsobili v podstatě jednorázovou sekeru v rozpočtu (i když po dobu několika let). To co následuje po nich je podstatně horší. Tady už se z veřejného rozkrádání stala systémová záležitost krytá zákony.

Kolumbo 16.1.2010 14:20

Re: Modří idioti,

No vidite, Fideli! Kdyby ta pojisteni nebyla povinna, mohl byste si ve smlouve s pojistovnou dohodnout spoluucast nebo ne, a pokud nemarodite, mit bonus a nizsi pojistne. Nekecali by vam do toho politici a pokud by se vam postup pojistoven nelibil, proste byste se u nas nepojistil. Nebylo by duvodu se rozcilovat. Pokud je to povinne a o veci se "hlasuje" je takrka nutne, aby v systemu byla znacna cast lidi nas...nych, z nejruznejsich duvodu. Cest!

Šoumen 16.1.2010 14:19

Re: Modří idioti,

Podíval jsem se do zrcadla, nic jsem neviděl ani rohy a ptáka mám také, ale pro vás ani neexistuje nadávka. Proč urážíte, když nemáte argumenty. Nejste vy BuBu - Bubílková, co s ní strašili malé děti? Na to byste asi byla dobrá.

Martin Vlk 16.1.2010 14:17

Re: pane Zouzalíku

Lžete:

Klaus byl u moci do roku 1997, celkový dluh 170 miliard. V roce 1998 vyhrál Zeman, vládl do roku 2002, dluh na konci roku 2002 byl 395 miliard - nárůst 222 miliard. V roce 2006 přichází Topolánek, přebírá dluh ve výši 803 miliard - nárůst 400 miliard. V roce 2009 přichází Fischer,  přebírá dluh 1000 miliard nárůst o 200 miliard.

Ať to počítám jak chci, vychází mi z toho, že ODS zodpovídá za 370 miliard (přičemž v tom je transformace celé ekonomiky a neveselé časy poslední doby), zatímco ČSSD má na kontě nějakých 630 miliard (a to prosím v době ekonomického blahobytu). O těch posledních 200 miliardách bych nemluvil, to padá na vrub krize a na tohle jsme měli mít našetřeno z dob blahobytu.

Takže prostě lžete.

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

Šoumen 16.1.2010 14:13

Re: Modří idioti,

Oni si ti doktoři také přijdou na své, dostávají každý měsíc kapitační platbu na pacienta, aniž byste tam chodil, a to si ještě dělají nějaké výkony navíc, stačí si nechat poslat výpis od zdravotní pojišťovny. A nevím, teď je to tedy o 30Kč, ale když je nedostávali, taky to šlo. Akorát ubyly demonstrace o jejich výdělcích. Nebojte se pojišťovny jim platí dost, spíše je to o tom, kam a do jakých kapes odtékají z té pojišťovny. Tak pak to zřejmě musí zaplatit pacienti. Ale to pana Janotu asi moc nezajímá.

BuBu 16.1.2010 14:11

Re: Nóó´konečně . . .

. . . pořádný argument k článku !!! Konečně jsem pochopil - proč je autor Modrý ksindl !!!

To Vám to ale trvalo !!!  Voni ráčej bejt hlava . . . . . . .

Honza 16.1.2010 14:11

Re: pane Zouzalíku

Naprosto trefně a přesně jste to vystihl. Narozdíl od jiných zde uvádíte fakta.

kord 16.1.2010 14:10

90 léta

současný dluh má bohužel kořeny v 90 letech..a to Paroubek u moci ještě nebyl.Divoká privatizace,pochybné obchody rozprodávání,zavedení pochybného systému.devět z deseti velkých podnikatelů má pochybnou minulost.Myslím že za to ti bohatí opravdu můžou.Jejich lobby na vládnutí je opravdu znát.Nemyslím ty poctivé ponikatele co opravdu začli od píky,ty co mají hospodu a už se tváří jako by byly pupek světa ale opravdu ty mafiány kteří nám dělají jméno ve světě.

Fidel 16.1.2010 14:07

Re: pane Zouzalíku

Ještě jste zapomněl, že V.Klaus se půl roku před pádem jeho tehdejší vlády chlubil, že jeho vládou prováděná velká privatizace(podle mně podvod století), přinesla do státní kasy 600 miliard(slovy šestset miliard)korun českých! Ale když jeho neschopná vláda předčasně padla, zůstal po ní státní dluh a zadlužené banky. Jenom na kontech ODS přibyly peníze od Jánoše Báči, který byl v té době již mnoho let pohřben v Maďarsku a od Pepy z Hongkongu, který je dodnes neidentifikován. Jo,jo, ODS v tom umí chodit, dodnes má na korupci poslanců z jiných stran, aby kolaborovali a při hlasování podporovali ODS při okrádání těch chudších ve prospěch bohatých.

Roman 16.1.2010 14:07

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Proč jste iritovaný jen z komančů a socanů? Rozhazují nesmyslně úplně všichni. Je to jedna velká parta podnikající za veřejné peníze ve stejné branži, jen každý pod jinou značkou. Důležité je udržet stabilitu a podchytit si svoje ovečky (voliče)z každé strany spektra a pokračovat v kšeftu dál. Jedny nalákám na důchody a jistoty, druhé na různé daňové úlevy a se třetími se dohodnu v rámci různých dotací a úlev. A funguje se dál. Až to skutečně začne ve státě smrdět utečou od moci ve státě všichni. Viz. rok 89.

Honza 16.1.2010 14:07

Re: Modří idioti,

Opět žádný argument, pouze další napadení.

BuBu 16.1.2010 14:06

Re: Modří idioti,

Vy jste opravdický Šoumen a. . . . jasnovidec !!! Jak jste jen přišel na ty modré brýle . . . ???

Teď mne tak napadá - nejste Vy náhodou Vůl ???

Šoumen 16.1.2010 14:03

Re: Modří idioti,

Myslíte si, že Fidel je jen Castro? Tak to máte BuBu malý rozhled, asi jen okolo sebe, abyste na tu svoloč lépe viděla. Ale ono stačí si pořídit brýle, ale hlavně né modré.

Martin Vlk 16.1.2010 14:02

Re: Modří idioti,

Nemáte pravdu.

O ty třicetikačky, které od vás vyberou doktoři a lékárníci jsou jim sníženy platby pojišťovnou (zjednodušeně řečeno). Tedy není to žádný bonus navíc, jak si myslíte, ale vychází to tak šul-nul.

Já vás chápu, že nechcete platit pokud možno nic. Taky by se mi to líbilo. Pokud objevíte způsob, jak tohle zajistit a přitom zařídit, aby se ten systém ekonomuicky nesesypal, přihlaste se na ministersvu zdravotnictví  nebo raději přímo u Janoty, bude vám líbat ruce.

Ono je hrozně jednoduché říkat Já CHCI, já MÁM PRÁVO. Ale on to taky milý pane důchodče někdo musí zaplatit. A kdo to jako bude jsem se od vás tak nějak nedozvěděl.

Šoumen 16.1.2010 14:00

Re: Modří idioti,

Těch 30 Kč je takový modrý folklór, chlapec s nickem jorkšír ho používá ve všech příspěvcích, asi tak dlouho, než mu někdo ostříhá přerostlou srst, aby viděl i za těch třicet korun.

Honza 16.1.2010 13:58

Re: Vy Vole . . . hloupý !!!!!

Jak jsem již napsal s modrým dobytkem je snaha o diskusi pouhou ztrátou času. Na modrém ksindlu je nejhorší to že, ten póvl je sám o sobě přesvědčen o tom ,že je elita. Osobně nemám nic proti autentické pravici která bohužel v tomto Kocourkově od dob první republiky neexistuje a proto si troufnu tvrdit, že ten modrý ksindl který se tu za ní vydává nejvíce té pravici škodí.

BuBu 16.1.2010 13:58

Re: Modří idioti,

Dal jste si špičkově výstižný nick !!!

A to je dobře . . . . alespoň každý na první pohled vidí - co jste za svoloč !

Martin Vlk 16.1.2010 13:56

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Velmi jednoduše. Pokud jde do voleb strana s tak příšernými hesly jako je 13. důchod a podobné, musí mi být jasné, že jsou to buď šílenci, nebo lháři. Prostě buď tomu fakt věří a pak nás bůh chraň, nebo jen sprostě kalkulují, že jim to hlupáci zbaští a pak se na to v tichosti zapomene. Těžko říct, co je horší.

No a téhle straně prostě NEDÁM hlas. A budu se snažit, aby jí ten hlas NEDALO co nejvíce lídí. Tedy třeba tak, že se to těm potenciálním voličům snažím vysvětlit. Že 1+1 nikdy nebude 5, i když si na to půjčíme spoustu peněz.

Já považuji za svou povinnost dát ve volbách hlas straně, jejíž ekonomický program není snůška blábolů a lží. Najdou se takové, hledejte. Malá nápověda, oranžoví to nejsou.

BuBu 16.1.2010 13:56

Re: Ten současný systém je neudržitelný

Pokud nedokáží rozpoznat, že KSČ(M) a ČSSD je jedno a totéž uskupení, které je ochotno vidinu koryt vyměnit za totální zadlužení země a za budování socialistické společnosti . . . . . tak pak nemohou "lidé účinně ovlivnit hospodaření státu"  !!!

Komu nestačilo 41 let k tomu, aby si na jakoukoli formu socialismu udělal pravdivý obrázek - tak toho těžko přesvědčíme, že v době, kdy má stát "v zadnici vši . . . a v kapse nas*áno" . . . . že je úplná kravina a debilita -  chtít vyplácet např. 13 důchod, 30 Kč u doktorů . . . . . atd. atd. . . .

Mirek Šejna 16.1.2010 13:51

pane Zouzalíku

článek je o dluzích státu, ale Vy jste si neodpustil v celém textu neustále kopat do socanů.

Takže abych to politický poněkud vyvážil, tak Vám připomenu, že z celkového státního dluhu 1200 miliard mají socani na svědomí jen polovinu. Zbytek zařídila ODS. Socani převzali od Klause státní dluh 200 milard a po 8 letech vlády socanů pak Paroubek předal Topolánkovi státní dluh ve výši 802 milard. Topolánek ho pak během pouhých 3 let zvedl o 400 miliard.

Fidel 16.1.2010 13:51

Modří idioti,

proč neustále uvádíte pouze třicet korun u lékaře, když konečný poplatek mnohdy dosahuje desetinásobku, i více? Mám na mysli návštěvu soukromého lékaře, který vybere poplatek do své peněženky, odešle mně ke specialistovi, kde zaplatím další poplatek 30,-Kč. Specialista mně vyšetří, napíše dva recepty po dvou položkách a v lékárně zaplatím celkem za položky na receptu 4x30Kč + 250,-Kč doplatek za léky. Už vůbec nevím, zač platím lékárníkovi, snad jen za otevření šuplíku, nebo otočení do regálu pro vydání léků. Rovněž mi nejde do hlavy, proč jsou v mnohých vesnických ordinacích studovaní lékaři, když jen předepisují acylpyriny, paraleny, nebo změří tlak(ten už si může doma změřit kdekdo cenově dostupnými digitálními měřiči), teplotu a když je to něco vážnějšího, stejně odešle ke specialistovi. Injekce, které si stejně musím zaplatit píchá sestra. Ještě bych chtěl upřesnit paušální platby pojišťovny za počet registrovaných klientů. Za klienta do 19ti roků je to 42,-Kč, u důchodců dvojnásobek! Tyto platby lékaři pobírají i v případech, kdy několik roků, jako o mně lékař ani neví i když jsem už deset roků v důchodu. A nejsem sám. Jenomže vy, modří "inteligenti" budete neustále papouškovat slova vaší modré církve, že se jedná jen o třicet korun! Kde je ta vaše neustále zdůrazňovaná inteligence? Ve skutečnosti jste tlupa zblblých a nenávistných idiotů!

Roman 16.1.2010 13:48

Re: Ten současný systém je neudržitelný

A jak mají lidé účinně ovlivnit hospodaření státu? Mají vůbec nějaké skutečné reálné možnosti a ne pouze teoretické?

BuBu 16.1.2010 13:47

Re: Vy Vole . . . hloupý !!!!!

Jediný, kdo v diskusi neuvádí žádné argumenty jste Vy - Hloupý Honza !!!!

A pokud tomu nevěříte - tak se podívejte na svoji první reakci na této niti - Vy Vole . . . . . . komunistický !!! Jedině komunisté byli, jsou . . . a vždy budou. . . . .  takoví lháři a demagogové, kteří jsou ochotni popřít i svá slova a zapřít i vlastní mámu !!!

Nemám k takovým jako jste Vy . . . žádné slušnější slovo, protože bych tím zneuctil celý český jazyk !!!!

Pamětník 2 16.1.2010 13:43

Re: máte smutnou pravdu

Jaro Londone,nechápu proč se tady na jedné straně předhazuje,že každý má možnost podnikat,každý kdo tvrdě pracuje je v balíku a najednou nám jmenujete lidi,kteří asi mají stejné vlastnosti,ale dosáhli je pomocí politiky.Myslím,že se nebudu mýlit,když i dnešní miliardáři,kteří začínali s pár desítkami dolarů,nebyli napojeni na lidi,kteří v politice jsou často na vysokých postech.Myslíte si,že při běžném podnikání budete miliardář?A podívejte se dál,jak politika vynesla Marka Bendu,Ivana Langera iřadu politiků z jiných stran,včetně těch,které jste jmenoval.Proč  spustili humbuk státní zaměstnanci,včetně učitelů,policistů,soudců,když jim mělo být odebráno 4% z platu?Myslíte si ,že většina těchto lidí vyznává Paroubka,či rudooranžové?Pochopili to jenom ti,kteří se už nemají čím bránit-důchodci.Ostatní si našli okamžitě desítky důvodů,že budou odcházet.Nevím jaká by byla reakce ,kdyby jim stát ty 4% vzal.Koho by volili?Nebo si myslíte,že by byli spokojeni?

Šoumen 16.1.2010 13:38

Vyrovnaný rozpočet

Do vyrovnaných rozpočtů rozpustil Klaus důchodový fond co se mu dostal do ruky po komunistech. No a prachy došly, tak se to neuzákonilo a zavedl se průběžný systém důchodů, na který teď nejsou peníze a vláda si na něj každý rok v listopadu půjčuje od bank. No a prachy z privatizací, ty skončili v jiných kapsách.

Honza 16.1.2010 13:37

Re: Nic si nepochopil Hloupý Honzo !!!

Přesně jak jsem psal výše. Když nejsou argumenty, tak umíte vy modráci pouze nadávat, zesměšňovat a urážet. S takovými jako vy je to opravdu ztráta času a házení perel sviním. Howgh.