28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepan 21.12.2006 14:32

Re: Dnes nám radí ..

:-DDDDDDDDDDDD

Ladislav N. 21.12.2006 14:57

Re: Dnes nám radí ..

Bohužel, je to tak... ;-D

Jiří K. 21.12.2006 15:34

Re: Dnes nám radí .. Dobrý !!

;-D;-D;-D

I vy jeden šibale, pěkně jste mi protřepal bránici. Dík.

To s těmi žárovkami v lednici jsem fakt neznal. Nebo to alespoň můj sklerotický mozek jako novinku identifikoval, což svým efektem na bránici představuje totéž;-)!

Pamětník starejch dob 21.12.2006 14:19

Tak nevím kdo je horší, komunisté nebo zelení

Komunisté sice zatím vedou, ale zelení silně dotahují. A jistý Pol Pot dokáyal vytvořit průsečík obou ideologií se známými důsledky

Smarty 21.12.2006 13:56

Bursík chce odstavit Temelín

já bych zase na chvilku někam odstavil pana Bursíka. V Temelínu praskne žárovka a už musíme Rakušáky ujišťovat, že nedošlo k úniku radioaktivity...

M. Zima 21.12.2006 13:21

Pane Tyc,

k českým Zeleným jsou jistě výhrady na místě, a to vzhledem k chaotičnosti a malé promyšlenosti, se kterou se presentují. Ale to vše je nic proti ekonomicky zainteresovaným expertům ČEZu, kteří se nestydí pustit k reaktoru nějakých 12 vybraných sedláků z okolí, kteří měli potvrdit, "že JETE nerezaví". Nejhorší na tom je, že provozovatel JETE opakovaně lže (jako např. včera Kříž) a že na něho "dohlíží" absolutně neschopná  atomová fanatička Drápová, která není schopna učinit kvalifikovaný staatement  k jednoduchému exposičnímu problému a to celé trapné české divadélko flankuje veřejná služba ČT, která není v stavu dát kontra vyloženým diletantům a manipulátorům Vašeho ražení.

Ostatně, proč jste místo tohoto blábolení nenapsal o frmolu se strukturou cen energie v Německu a proč nepředložíte transparentní popis tvorby cen? Právě německé ceny byly totiž Vaším argumentem pro zvýšení a teď se ukazuje, že ty německé stojí na "hrubém zneužití" ovládající posice a dokonce na podvodu. Co Vy na to, pane Tyc?

zm 21.12.2006 13:33

Re: Pane Tyc,

pane Zimo, vy si hlavně udělejte zásobu dříví na zimu, protože vaše (ve srovnání s Temelínem jistě superbezpečné;-D;-D;-D) jaderky odstavíte a do plynovodu vám jednoho dne rusové nejvejš naprdí a to nemusí stačit. Ale třeba bude foukat vítr a bude to v poho.

M. Zima 21.12.2006 13:44

Dříví mám dost,

ale o té bezpečnosti máte Vy mizernou představu. Ta Leittechnik je stejná, jak u JETE, tak v Německu, protože byla vyměněna. A co do kmitů potrubí čerstvé páry, pochybuji, že máte představu o tom, jaké mohou být při skokovém odpojení turbíny, tak to je věc v Německu vyřešená asi před 30-ti lety.

Ale i jinak presentujete bohužel český inženýrský pohled na věc.

zm 21.12.2006 13:59

Re: Dříví mám dost,

No já myslím, že kdyby Rakušáci přesunuli svůj zájem směrem k Vám, jistě by se zjistilo, že máte rezavý panty už u vstupních vrátek do kraftwerku a kantýně papiňák bez tlakové zkoušky a tím pádem apokalypsa hrozí každou vteřinu. No naštěstí pro Vás si Übermensch k Übermenschovi takovou drzost nedovolí, tak můžete klidně spát.

M. Zima 21.12.2006 14:19

Máte pravdu v tom smyslu,

že Rakušené neprotestují stejně vehementně proti bavorským elektrárnám, i Němci se tomu diví. Je to ale i psychologický problém spojený s důvěrou v české schopnosti a myšlení. Jsou bohužel nesčetné příklady, které staví Čechy, zásluhou jejich representace, do posice evropských blbců a to se promítá i do postoje k české technice, specielně atomové.

emp 21.12.2006 14:31

Re: Máte pravdu v tom smyslu,

v tomto s Vámi souhlasím... ale naopak zas tvrdím, že "histerie" rakušanů kolem Temelína, například jejich žádost přímo na prezidenta Bushe a americký senát o "odstavení kont firmy Westinghouse" vzbudila značné mezinárodní faux-pas. V Rakousku se to ututlalo...  

Delfín 21.12.2006 14:33

Re: Máte pravdu v tom smyslu,

No nevim, ale dovolim si tvrdit, ze v odbornych kruzich je CR velmi uznavanym statem v oblasti jaderne fyziky a miroveho vyuziti atomu. Ne nadarmo jsou nase jaderne elektrarny hodnoceny MAAE jako jedny z nejbezpecnejsich (s dobrou kulturou provozu).

zm 21.12.2006 14:37

no výborně

takže jsme se konečně dobrali ke správnému závěru. Pro Rakušáky jsme blbci, takže na jaderku nemáme právo a basta. No naštěstí pro nás Untermensche zase nejsme takoví blbci, abychom postavili jaderku , pak ji ani nespustili a proud dováželi od blbců, kterým bychom nesvěřili ani  krumpáč s dlouhou násadou.

Ještě dotaz na konec, jaké činy rakouské representace posouvají tento národ do pozice evropských géniů?

emp 21.12.2006 14:39

Re: no výborně

No přece výsledek referenda o Zwentendorf, ne? ;-D

zm 21.12.2006 15:11

Re: Re: no výborně

a to jo, jak sami píší Zwentendorf je ein Ersatzteillager

für deutsche Schwesterkraftwerke und dient fallweise für

Ausbildung und Tests;-D. Pane Zima nevadí Vám že vaše Schwesterkraftwerky používají 30 let starý Ersatzteily? Nemůže to být nebezpečné?

Pepan 21.12.2006 13:36

Re: Pane Tyc,

To myslíš vážně člověče?

No pěkné :-D

Delfín 21.12.2006 13:39

Re: Pane Tyc,

A kdo by mel byt tim spravnym "odbornikem" kdyz ne odbornici? Je treba rakousky traktorista opravdu "odbornik" na jadernou bezpecnost? A co "panimama" Kuchtova? Nekolik desitek kontrol nenaslo v JETE problem, ale jsou tu preci ti "odbornici" co tvrdi opak ...

vita 21.12.2006 13:48

Re: Re: Pane Tyc,

No, Zima přece, kdo jiný? Brouk Pytlík českoněmecké emigrace.

emp 21.12.2006 13:53

Re: Pane Tyc,

mohu znát v čem konkrétním Kříž lže a v čem na něj Drabová nedává pozor? :)

M. Zima 21.12.2006 14:03

Tvrdil v ČT,

že je nedostatek el. energie, zamlčuje skutečný průběh a příčiny nedávných výpadků, tvorba cen je jedna bohapustá lež, ....

Drábová předvádí absulutně nekritický přístup k atomové energii, bagatelisuje a zkresluje problémy, dokonce ohledně Polonia kecala. Její zásluhou zústavají některé relevantní oblasti zcela nezaopatřeny, ona prostě nevyplňuje job, za který je placená.

emp 21.12.2006 14:07

Re: Tvrdil v ČT,

Já se Vás zeptám ještě konkrétněji.  Které oblasti jsou nezaopatřeny?

Mohu od Vás dostat informace, jaký jsou skutečné příčiny výpadků a kde jste ty informace vzal? A také bych rád věděl, v čem si myslíte, že se problémy bagatelizují, tedy jaké problémy a jak?

Je to možná moc otázek najednou, ale chtěl bych vážně znát Vaše fakta, třeba mě to posune někam dál. Diky.

jirka.s. 21.12.2006 14:54

Re: Re: Tvrdil v ČT,

Na to Vám, empe, odborník na všechno Zima (on totiž neemigroval, oni si ho Němci pro jeho genialitu unesli) už neodpoví. Pokud bychom ho chtěli přesvědčit, jedno řešení bych měl. Cvaknout s těmi vypínači 400kv vedení, která vedou rovnou do Rakouska i Bavor. Třeba i z Dukovan.

emp 21.12.2006 15:07

Re: Re: Re: Tvrdil v ČT,

je to tak vždy. A já pořád čekám, kdy mi někdo konkrétně odpoví, minimálně vysvětlí to, co sám hlásá. Pořád si říkám, že třeba já nemám ty zaručené a objektivní informace a někdo mne vyvede z omylu. Stejně jako v každé diskusi na toto téma - řízná slova, podložená maximálně hospodským žvaněním.

jirka.s. 21.12.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Tvrdil v ČT,

http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0

Stačí?

M. Zima 21.12.2006 15:02

Chtěl jsem původně pouze krátce

oslovit pana Tyce, a musím teď pouze stručně:

Drábová:  Nedávno jsem tu uvedl slabě zářící kovy v hutích, tak dále např. zářiče při testování materiálů, např. plynových potrubí, jaké platí předpisy pro obydlené oblasti, jak se pracuje se statistikou, .... nebo i takové problémy, jako zneužití radioaktivity komunistickými tajnými službami, jako např. možné tvrdé ozáření lidí na bývalé německo-německé hranici, atd, a aktuálně - možnost perfektní vraždy, .... Zcela eklatantní úlety jsou vystoupení k radioaktivnímu odpadu jak slabému, tak tvrdému.

Příčiny posledních výpadků leží v síti: Stručně, V severním Německu bylo příčinou, že E.ON pracuje principielně s vyššími proudy, nežli dimensováno. RWE nikoli a tím došlo k tomu, že u RWE vypadla pojistka. Pokusil jsem se zde již zeptat, jak pracuje ČEPS, ale v Česku se na takové otázky neodpovídá. Ostatně E.ON dělá pokusy a připravuje předpis na regulérní zatížení vedení podle počasí. (Přetížení až o 50%)

Bagatelisace je Drápové jobem. Vezměte jenom to povídání o deformacích palivových článků. Drápová ví vždy už předem, že to "není závažné". Nejhorší ovšem je, že kontrolní úřad zastává bezpečnostní doktrínu, která byla dávno vyvrácena praxí. O bezpečnostních filosofiích, mají co dělat se známou "otázkou holiče ve vesnici", se rozepisovat nemohu, už proto, že nemám čas, ale zajistěte u p. Neffa, že mi uveřejní článek a já o tom napíšu.

Pepan 21.12.2006 15:13

Re: Chtěl jsem původně pouze krátce

S palivovými články se nic moc neděje, neměj péči :-) Výměna bude nějaký ten rok bohužel trvat, ale hned jak se ten Westinghouse podaří vykopat, pojede to jako na drátkách. Bohužel nějaký blb v devadesátých letech rozhodl asi z politických důvodů o naroubování amerických zmetků a dnes musíme sklidit ovoce.

Jinak na deformace jsou také normy, je to běžná záležitost a děje se úplně všude.

emp 21.12.2006 15:17

Re: Chtěl jsem původně pouze krátce

Pane Zima. Nechápu, jak souvisí výpadek rozvodné sítě s Temelínem.

Co se deformací týče. Ano, zastávám stejný názor jako D.D. K deformacím dochází na každé elektrárně a nepředstavují riziko. Důležité je, aby byly funkční klastry. Ty se periodicky zkoušejí a splňují kritéria s dostatečnou rezervou. Kdyby daná podmínka splněna nebyla, bude reaktor odstaven. Ale to sám jako expert jistě víte. Proto nechápu, co v tom vidíte za bagatelizace.

M. Zima 21.12.2006 21:39

Souvisí to tak,

že hoši z JETE o tom výpadku hloupě kecali a dodnes s ním odůvodňují nutnost stavby dalších reaktorů.

K těm tyčím: Drápová nemá blábolit o tom, že je ta deformace větší, nežli očekávaná, ale má zjistit, co ti JETE hoši s těmi tyčemi dělali. Termické namáhání způsobem provozu, ...

Delfín 21.12.2006 15:32

Re: Chtěl jsem původně pouze krátce

"Zcela eklatantní úlety jsou vystoupení k radioaktivnímu odpadu jak slabému, tak tvrdému"

co to ma proboha znamenat?

O deformaci palivovych clanku najdes informace na webu SUJB. Je tam info o tom, ze je to normalni dej a existuji na to normy ktere nejsou u JETE zdaleka prekroceny.

Pamětník starejch dob 21.12.2006 14:23

Re: Pane Tyc,

My, občané ČR, zvyšování ceny elektřiny nechceme, protože i při dosavadních cenách vydělává ČEZ dost. Já bych zrušil dotace na "obnovitelné zdroje" a získané prostředky použil na dotování čisčího topení (elektřina, plyn) a to ne investic do potřebných zařízení, ale na jejich PROVOZ.