27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 21.12.2006 10:31

Re: Re: Re: Jihočeští taťkové

lepší, když se pubertáci vyřádí na webu, než když malují (byť i mravné) obrázky sprejem po cizích zdech... Takže nechte mládí, at se vydovádí.

Vašek 21.12.2006 9:08

Re: Jihočeští taťkové

Naštěstí tyto profesionální Jihočeské matky jsou uzce omezenou skupinou semetrik placených z rakouských peněz. K jejich sečtení by Ti stačily dvě ruce. Pokud by skončil penězovod z Rakouska okamžitě skončí i tato obskurní firma. Můžu Tě ujistit, že je to výjimka, která potvrzuje pravidlo. Ostatní jihočeské matky (na rozdíl od těch profesionální dle českého pravopisu psáno s malým j) jsou zcela normální - mohu potvrdit, jednu mám doma.

Mirek Šejna 21.12.2006 9:16

Re: Re: Jihočeští taťkové

Nejvýšší soudružka Jihočeská matka bude členkou Topolánkovy pravicové a "reformní" vlády. Jen se děsím toho, až začne jihočeská soudružka Kuchtová opravdu něco "reformovat".

Ladislav N. 21.12.2006 9:34

Re: Re: Re: Jihočeští taťkové

Rudí nebo zelení - je to jedno. Stačí se poohlédnout za osmiletým vládnutím KSČSSD... Zelení naštěstí nemají většinu.

honzak 21.12.2006 9:58

Re: Re: Jihočeští taťkové

nutno rozlišovat mezi Jihočeskými Matkami a jihočeskými matkami. Ty druhé mi nevadí, jedna z nich byla mojí matkou druhé dvě babičkami.

Zato ty "píp" "píp" bych nejradši nakopal tam, co si sedají. Nebo na ně poslal Tarzana - ten vždy kontroluje kopem, zda v otvoru nejsou lesní včely.....

I-Worm 21.12.2006 10:34

Re: Re: Jihočeští taťkové

tak proto ta koruna furt posiluje...

jv 21.12.2006 6:56

Pablb Bursík

ať už drží hubu.

Ladya 21.12.2006 6:56

Nepoučitelní Češi

Na začátek - Nejsem Ani Zelený Ani Atomový taťka z jihu Čech. Ale vytáčí mě naše národní vlastnost - Kašpaři z Kocourkova: Do Melku jsme jeli, smlouvu jsme podepsali - což přeloženo do češtiny znamená: V Melku jsme byli náhodou (je tam krásný kláštěr, stojí za výlet a navíc zaplacený ze státní kasy, no "nekupte to") a podepsali jsme smlouvu, ale vlastně jen tak, protože nás všichni měli za zástupce státu a my se v té roli cítili "taknějak" příjemně (smlouva nás tedy k ničemu nezavazuje, že jo pane Tyc - vy musíte být bezva spolehlivý kámoš)... Nevím jestli je účelné elektrárnu odstavit (je mi odporná debata "odborníků" z netu na toto téma), ale zcela jistě vím, že dané slovo, a to ať stvrzené smlouvou, nebo vyřčené, se drží.

Rýpal 21.12.2006 7:18

Re: Nepoučitelní Češi

Milá Ladya

1) Pak byste se měla rozčilovat zejména kvůli porušení bodu VII dohody rakouskou stranou (povolení hraničních blokád).

2) Citujte, prosím, přesně, který bod dohody byl českou stranou nedodržen.

informovaný 21.12.2006 8:02

Re: Nepoučitelní Češi

Vážený pane,

přečtěte si laskavě t.zv. dohodu z Melku - je m.j. na webu ministerstva zahraničí a snad přestanete povídat, že neplníme k čemu jsme se zavázali. Vy musíte být prima diskutér.

Pamětník I. 21.12.2006 8:19

Re: Nepoučitelní Češi

Pokud je mezistátní dohoda nepřezkoumatelná z hlediska mezinárodního práva a jedna strana si jednomyslným míněním parlamentu myslí, že byla porušena, nemůžeme dělat nic, dokud se toto jejich mínění nezmění. Buď můžeme být aktivně vstřícní nebo to nechat tzv. vyhnít za cenu dlouhodobého zhoršení našich mezistátních a bohužel hlavně mezilidských vztahů, na což budou doplácet obě strany.

I-Worm 21.12.2006 10:21

Re: Re: Nepoučitelní Češi

je tady taky možnost nechat si nakakat na hlavu za tu cenu, že to stejně nepomůže...

kritik 21.12.2006 8:30

Re: Nepoučitelní Češi

Proboha, nepoužívejte už slova "smlouva" "dohoda" -  je to protokol z jednání, maximálně lze říkat "Závěry z jednání v Melku". taky nepodléhal žádné retifikaci, což je v případě mezivládních dohod obvyklé.

Václav Železný 21.12.2006 8:40

Re: Nepoučitelní Češi

Vážený pane, jestli někdo porušuje dohodu z Melku, tak je to právě rakouská strana. A nejde jen o ty už zmíněné blokády, ke kterým už nemělo docházet. Je tu i vážnější věc o níž se skoro neví. V rakouských médiích jsou, navíc ve zkreslené podobě, publikovány informace, které Rakousko dostává diplomatickou cestou v rámci výměny informací na základě dohody z Melku. Už tohle samo stačí na to abychom mohli onu dohodu bez ztráty cti roztrhat a hodit Rakousku pod nohy.

harry 21.12.2006 8:41

Re: Nepoučitelní Češi

No ono to v tech smlouvach muze mit zhruba 4 urovne: 1/ druhe strane do niceho nic neni, 2/ budeme ji informovat o vsech zmenach 3/ budeme s ni konzultovat o vsech zmenach 4/ nebudeme nic menit ani rusit ani zavadet bez vyslovneho souhlasu druhe strany. Totez lze modifikovat na:  o dulezitych zmenach (napr vymena kresla operatora reaktoru ze zeleneho na modre asi neni zmena ovlivnujici jadernou bezpecnost)... tedy jak to v smlouve z Melku vlastne je napsano?

V. Chaloupková 21.12.2006 9:48

Re: Nepoučitelní Češi

Pan Tyc je zejména zaměstnanec elektrárny, takže prostě hájí svůj chleba. Možná, že mu za ty mediální tyjátry dá vedení JE prémie. Způsob komunikace s lidmi, kteří jen prostě mají málo informací a velký strach se nevede urážkami.

Dospělý muž by reagoval asi takto: Milé matky, chápeme váš strach, ale jsme také otcové jihočeských dětí, a budeme vám poskytovat tolik informací, až se přesvědčíte, že se nemáte čeho bát. To by dělal dospělý muž.

Pan Týc je ovšem malý šplhounek, který zamrzl v pubertě, takže komunikuje tak, jak komunikoval v době své dospívající revolty se svou matkou. Chtělo by to spíše psychoterapii.

abc 21.12.2006 10:06

Re: Re: Nepoučitelní Češi

No a vy jste hloupá husa, mila pani nebo slecno. Cimpak se zivite ?

Delfín 21.12.2006 10:07

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Tech pokusu uz bylo nekolik. Bohuzel je to stale dokola.

Antonín Hrbek 21.12.2006 10:10

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Milá matko, nechápu proč jste ještě neodpojila přívod elektrické energie, která je ze značné části vyráběna tak hnusným a nebezpečným zařízením jako je jaderná elektrárna. Můžete mi laskavě sdělit kolik elektrické energie a z jakých zdrojů odebíráte?

Tvrdíte, že nemáte dostatek informací, tak na základě jakých informací máte strach? A měla byste také rozlišovat co je to informace a co prázdné tlachání.

Emp 21.12.2006 10:20

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Vážená paní. Tady přece nejde o množství informací.. to jest.. "kdyby byly, spalo by se klidně" I kdyby jste měla každý den informace o každém šroubku v Temelíně, neuspokojilo by Vás to a neuklidnilo. Naopak - Váš strach je čistě ideologický a způsobený právě těmi informacemi, které nedokážete racionálně vyhodnotit.

J.Mach 21.12.2006 10:26

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Chaloupková, tím, že budete nadávat Týcovi, nijak nezmenšíte hloupost svého komentáře. Takže Jihočeské matky mají všechny potřebné informace, pravidelně je dostávají, ale je jim to málo platné. jJednak nemají patřičné vzdělání, jednak jejich schopnost vnímat, třídit a používat informace je snížena emotivní bariérou a finančními zájmy. A vaše amatérské pokusy o psychologický rozbor činí váš komentář ještě trapnější, než by bylo nezbytně nutné. Už jste někdy měla něco do činění s dospělým mužem?

vita 21.12.2006 10:29

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Vámi navrhovaný způsob byl použit tolikrát, a s tak malým výsledkem, že jediný možný závěr je, že

1) Ti/ty, kterých se to týká, nejsou schopni/y (všimněte si jak jsem genderoově korektní) vstřebat další informace, natož je vyhodnotit.

2) Na nějakých informacích nezáleží stejmě jako nelze vysvětlit dítěti, že tam bubák není - a štejně še bojím...

3) Jediná správná odpověď na zlovolné lži je odhalování těch lží. Lhář nechť se neuráží, že je nazván lhářem.

paní Chaloupková, 21.12.2006 11:18

Re: Re: Nepoučitelní Češi

a kolikrát by měl dospělý, mentálně zdravý muž tyto své nabídky opakovat? a) 1.000x b) 1.000.000x c 100.000.000.000.000.000.000.000x Uctivě děkuji za alespoň přibližnou odpocvěď.

Fojt 21.12.2006 13:14

Re: Re: Nepoučitelní Češi

A dá se Vám, jihiočeská matko něco vysvětlit ? Jste vůbec schopny , promiňte pri vašem vzělání, tomu, co se Vám vysvětluje porozumět?

Lapil 21.12.2006 14:04

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Což o to, váš strach jistě mnozí chápeme, ale během let blokád a nadávek do betonářské lobby jsme dospěli k závěru, že nerozumíte, protože rozumět nechcete.

Ladya 24.12.2006 8:19

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Díky za rozumnou reakci.

Minutus 21.12.2006 11:03

Re: Nepoučitelní Češi

Na váš nadpis s komentářem lze odpovědět jen jeniným rozumným způsobem. Dle hesla:

"Jak se do les volá .."

Asi nejste Čech/Češka, ale vím zo jste -nepoučitelný/ná vůl/kráva.

Helena 22.12.2006 0:21

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Vážený Minute, označit tu hloupou osobu za vola nebo krávu je velmi silná urážka těchto všestranně užitečných zvířat. Doporučuji jí spílat do machometánů, jakýchkoliv prostitutek a jistě kdokoliv z diskutujících nalezne bohaté spektrum pro označení blbců.

Jojin 21.12.2006 21:43

Re: Nepoučitelní Češi

Bylo by dobré si onu"smlouvu"z Melku přečíst a pak hovořit.Ani jsem nemusel moc tento dokument studovat a bylo jasné že to není ani tak smlouva jako protokol z onoho sezení se shrnutím závěrů o informavání o ETE pro Rakouskou stranu.

Ladya 24.12.2006 8:37

Re: Nepoučitelní Češi

Reagoval bych na něco, nebo někoho, kdo není zapšklý a permanentně naštvaný Čech, Moravan, Slezan, Rom... (snad jsem na někoho nezapomněl). A ono není reagovat na co?! Podržím si svá pravidila, to jest dodržet slovo, které dám a je mi jedno jak ho dám (dokonce je mi jedno na které stojím barikádě). A jestli ho dát nechci, tak mlčím... O ničem jiném můj příspěvek není. Podotýkám, že energii běžně používám, což není v rozporu s tím, abych ji šetřil (dokoce je mi jedno jestli šetřím waty nebo volty, podstatné je to slovo - šetřit), abych byl zastáncem omezení její spotřeby a přítelem tzv. trvale udržitelného rozvoje i za cenu snížení vlastního pohodlí. Když čtu příspěvky českých nácků, či českých technických "intelektuálu", jen si říkám jaké měli v tom prokletém Rakousku štěstí, že v 50. letech utekli z bolševické náruče. Představa co by z dnešního Rakouska bylo pod jejich vládou mi nahání husí kůži... Zničené Alpy, vydrancované lesy (mimochodem jedny z nejkrášnějších v Evropě), rozorané meze a pláně obilných polí ve výšce 1000 m.n.m., atomové elektrárny u každé pořádné řeky (a že jich tam je). Uřezané vrcholky hor s přečerpávajícími elektrárnami na využití atomové energie... BRRRRRRRRRR...

Díky všem diskutujícím. Je to má jediná a poslední reakce. Bůh ochraňuj Vaše potomky (Vy jste to rozhodně nezvládli).